موضوعات داغ

امید به رقابتی شدن بازار خودرو ایران در مسیر رضایت مشتریان

عکس مطلب اول
دنیای اقتصاد: با امضای قرارداد سایپا و سیتروئن، حلقه فرانسوی‌ها در بازار خودرو ایران کامل شد، حلقه‌ای که به‌طور مشروط می‌تواند سطح رقابت را در این بازار افزایش داده و مقدمه‌ای باشد برای پدید آمدن رقابتی بزرگ‌تر. در حال حاضر، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با رنو، ایران‌خودرو با پژو و سیتروئن با سایپا قرارداد همکاری مشترک امضا کرده‌اند و روش همکاری هیچ یک نیز خیلی شبیه هم نیست. در این بین، قرارداد ایدرو و رنو، یک اتفاق ویژه و بی‌سابقه در خودروسازی کشور به‌شمار می‌رود و خیلی‌ها را امیدوار کرده تا این خودروساز فرانسوی فرهنگ جهانی فروش و خدمات پس از فروش خودرو را با خود به ایران بیاورد. این شرکت فعلا قصد دارد به‌صورت مستقل در خودروسازی ایران فعالیت کند و آن طور که کارشناسان می‌گویند این موضوع سبب عرضه محصولاتی با کیفیت و دارای قیمت مناسب (مناسب‌تر از خودروسازان داخلی)، در بازار کشور خواهد شد.
از آن سو پژویی‌ها نیز ظاهرا این بار با رویکردی جدید راهی ایران شده و از همین ابتدا کار را بر قطعه‌سازان داخلی سخت گرفته‌اند تا روند داخلی‌سازی قطعات محصولات جدیدشان در ایران‌خودرو، در مسیر کیفیت بالا و قیمت مناسب پیش برود. در ادامه اما سیتروئن نیز با در اختیار گرفتن نیمی از سایت کاشان سایپا، به‌دنبال عرضه محصولات جدید در بازار ایران است و مانند رنو و پژو و طبق الزام وزارت صنعت، معدن و تجارت، باید داخلی‌سازی قطعات را به جد در محصولات تولیدی اش در کشور، دنبال کند.

با این حساب اگر دولت تا حد امکان در امور این سه خودروساز فرانسوی دخالت نکند، می‌توان در آینده‌ای نه چندان دور، شاهد بهبود رقابت در بازار خودرو کشور، حداقل بین رنو و پژوسیتروئن بود. این سطح از رقابت البته کافی نبوده و وقتی تکمیل می‌شود که خودروسازانی از سایر کشورها نیز راهی ایران شوند. در حال حاضر صحبت از همکاری فولکس واگن آلمان و هیوندایی کره با خودروسازان بخش خصوصی مطرح است، که اگر به نتیجه برسد و این دو شرکت معتبر نیز به کشور بیایند، شاهد یک رنسانس بزرگ در بازار خودرو ایران خواهیم بود. بدون شک در بازاری که رنو و پژو و سیتروئن و فولکس و هیوندایی و البته شرکت‌های ریز و درشت دیگر حضور داشته باشند، راهی جز رقابت برای آنها نمی‌ماند و این همان اتفاقی است که می‌تواند مشتریان ایرانی را با بازاری شبه‌جهانی مواجه سازد.

نظرات کاربران

7 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1395/7/17
وای به حال ما که این زد و بند کارای فرانسوی میخوان بازارو برامون رقابتی کنن!
1395/7/17
بدون شک تنها راه نجات بازار خودرويى ايران و حمايت از مصرف کننده ايجاد رقابت درقيمت و کيفيت خودروها است. چون در وضعيت موجود دو شرکت بزرگ خودرسازى تنها به فکر تيراژ توليد وفروش بيشتر محصولات قديمى و نا ايمن خودشون هستند.ان شاالله فضاى باز ايجاد شده براى ورود و سرمايه گذارى شرکتهاى بزرگ ادامه پيدا کند .البته اگر کاسبان تحريم بگذارند.
1395/7/18
امید؟؟؟!!!آخه کدوم امید عزیزمن؟واقعا دلت خوشه :))
ماشین سازی ایران فقط شده مونتاژو واردات داغون ترین وسطح پایین ترین ماشین ها اونم با کلی ادا اطواروالبته قیمت های نجومی!!!
تا بوده همین بوده وبه نظرم حالا حالا ها درست بشو نیست که نیست...والسلام
1395/7/18
تا ايران به سازمان تجارت جهانی نپیونده هیچ امیدی به هیچ چیزی نداشته باشید
اینها تا جبر بالا سرشون نباشه دلشون برا هیچکس نمیسوزه
1395/7/18
خدا راشکر به هر حال هم ماشین خوب سوار میشیم هم اقتصاد کشور بهتر میشه هم مردم خودمان میرن سر کار
1395/7/18
تازمانی که قیمت خودرو چند برابر قیمت جهانی باشه رقابت معنی نداره ... سطح درآمد تو ایران از بقیه دنیا پایین تره و قیمتها چندین برابر بیشتر با این اوصاف توانایی خرید مردم روز به روز کمتر می شه و مجبورند به خودرو هایی با قیمت کمتر و کیفیت پایینتر روی آورند و از همه بدتر با توجه به این قیمت بالا خودروهای فرسوده از مدارخارج نمی شوند ... اگر مسئولین دست از انحصار و منفعت رسانی های خاص بردارند و کمی بفکر سلامت و رفاه مردم باشند خواهیم دید که وضعیت بازار بهینه خواهد شد .....
1395/7/18
شکر خدا الحمدا.... تا رقابت نباشه ما بیشرفت نمیکنم ما ایرانی ها حقشون ماشینای بهتر سوار شن نه ماشینای دهه 70 حتی کیفتشون روز به پست رفت داره والا امید مون به خداست تلافات جاده ای کشور عزیزمون بیشتر جنگ تحمیلی نمیدونم موندم ...............