موضوعات داغ

مشتریان از کیفیت کدام خودرو راضی بودند؟

عکس مطلب اول
دنیای اقتصاد : روز گذشته در شرایطی گزارش رضایتمندی مشتریان از کیفیت خودروهای سواری در نیمه اول سال‌جاری منتشر شد که آمارهای مذکور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان از ارتقای رضایت مشتریان از کیفیت محصولات داخلی دارد.
هرچند رضایتمندی از کیفیت خودروها دلایل متفاوتی دارد اما آنچه مشخص است، پیوستن خودروهای جدید به‌خصوص محصولات پسابرجامی تاثیر بسزایی در ارتقای رضایت مصرف‌کنندگان از کیفیت محصولات سواری داشته است؛ به‌طوری‌که در آمار شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران ۵/ ۱۹ درصد خودروهای مورد بررسی را محصولات جدید خودروسازان تشکیل داده است. اما نتایج تحقیق اندازه‌گیری رضایت مشتریان در هفت دسته قیمتی کمتر از ۲۵ میلیون، ۲۵ تا ۵۰ میلیون، ۵۰ تا ۷۵ میلیون، ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون، ۱۰۰ تا ۱۲۵ میلیون، ۱۲۵ تا ۲۰۰ میلیون و بالاتر از ۲۰۰ میلیون تومان مورد بررسی قرار گرفته که به ترتیب دسته‌های قیمتی خودروهای سایپا ۱۳۱، پارس‌تندر، ام‌وی‌ام x۲۲، کیا پیکانتو، رنو کپچر، تویوتا پریوس و بی‌ام‌و ۵۳۰ بالاترین میزان رضایت مشتریان از کیفیت محصول را کسب کرده‌اند. براساس این نظرسنجی همچنین مصرف‌‌کنندگان از خودروهای سایپا ۱۱۱، تیبا هاچ‌بک، برلیانس اچ ۳۲۰ اتوماتیک، رنو سیمبل، سراتو اتوماتیک، سوزوکی گراندویتارا اتوماتیک و سورنتو؛ کمترین رضایتمندی را در گروه‌های قیمتی داشته‌اند. به این ترتیب نتایج رضایت مشتریان در شش ماهه اول سال ۱۳۹۶ نشان می‌دهد ۵۷ درصد خودرو‌ها نسبت به سال ۱۳۹۵ از رشد رضایت مشتریان و ۵/ ۲۳ درصد با افت رضایت مواجه بوده‌اند. همینطور ۵/ ۱۹درصد مدل خودروها برای اولین‌بار در سال ۱۳۹۶ مورد سنجش قرار گرفته‌اند.

ساندرو استپ وی

ساندرو استپ وی

اما همان‌طور که عنوان شد نتایج رضایت مشتریان به تفکیک دسته قیمتی اعلام شده؛ به‌طوری‌که در دسته قیمتی کمتر از ۲۵ میلیون تومان که تنها متشکل از سه مدل خودرو متعلق به سایپا است، سایپا ۱۳۱ با ۶۵۸ امتیاز از ۱۰۰۰ امتیاز بیشترین رضایتمندی را کسب کرده است، پس از آن به فاصله کمی سایپا ۱۳۲ با ۶۵۴ امتیاز و بعد از آن هم سایپا ۱۱۱ قرار دارد. این سه خودرو در مجموع ۱۹ درصد سهم بازار را در اختیار خود قرار داده‌اند، همچنین نتایج این تحقیق نشان می‌دهد دسته قیمتی خودروهای ۲۵ تا ۵۰ میلیون تومان با داشتن ۳۵ مدل خودرو بیش از ۶۳ درصد سهم بازار را از آن خود کرده است که بر این اساس خودروی پارس‌تندر تولیدی در شرکت پارس‌خودرو با ۷۴۵ امتیاز حائز بالاترین عدد رضایت مشتریان و خودروی تیبا۲ با ۶۶۲ امتیاز پایین‌ترین رضایت را در میان خودروهای این رده به‌دست آورده‌اند. بر این اساس پس از پارس‌تندر بیشترین رضایتمندی در این دسته قیمتی به ترتیب به خودروهای تندر ۹۰ پارس‌خودرو، رنو ساندرو(MT)، تندر ۹۰ ایران خودرو، ساندرو استپ وی (MT) ، دنا پلاس، تندر پلاس MT، برلیانس ۲۳۰ و ۳۳۰ MT و همچنین دنا رسیده است. در رده ۱۶ این جدول ام‌وی‌ام S۱۱۰ قرار دارد و پژو ۲۰۶ رانا و برلیانس H۳۲۰ MT، آریو S۳۰۰، سمند و تندر ۹۰ (AT) ایران‌خودرو رده ۱۷ تا ۲۲ جدول را تشکیل داده‌اند.پژو ۴۰۵ ایران‌خودرو رده ۲۹ جدول و پژو ۲۰۷ نیز در رده ۳۱ جدول نشسته‌اند، اما دسته قیمتی ۵۰ تا ۷۵ میلیون تومان را به‌جز خودرو ساندرو استپ‌وی AT تماما خودروهای چینی تشکیل داده‌اند.

تویوتا پریوس

تویوتا پریوس

خودروهایی که ام‌وی‌ام X۲۲ با کسب امتیاز ۷۶۳ شاخص‌ترین آنها به‌حساب می‌آید و برلیانس اچ ۳۲۰ اتوماتیک (پارس‌خودرو) در قعر جدول رده‌بندی قرار داشته و تنها ۶۷۸ امتیاز از ۱۰۰۰ امتیاز را کسب کرده است. سهم بازاری این رده قیمتی ۶ درصد ارزیابی شده، حال آنکه پس از ام‌وی‌ام، دیگر خودروهایی همچون آریزو ۵ دستی، چانگان، ام‌وی‌ام ۵۵۰ دستی و ام‌وی‌ام X۲۲ اتوماتیک تا رده پنجم را به خود اختصاص داده‌اند. این دسته قیمتی ۱۳ خودرو را به خود اختصاص داده است. اما دسته قیمتی ۷۵ تا ۱۰۰میلیونی نیز بیشتر به خودروهای چینی اختصاص پیدا کرده به‌طوری‌که در این جدول به‌جز کیا پیکانتو با ۷۶۳ امتیاز، رنو فلوئنس دستی، میتسوبیشی میراژ و هیوندایی I۱۰ , I۲۰ که در رده یک تا پنجم جدول قرار گرفته‌اند، دیگر خودروها چینی محسوب می‌شوند.سهم بازار این محصولات نیز در کل ۷/ ۵ درصد برآورد شده است. اما به سراغ خودروهایی با رده قیمتی ۱۰۰ تا ۱۲۵میلیون تومان برویم؛ خودروهایی که تنها شش ردیف قیمتی را به خود اختصاص داده‌اند و رنو کپچر نیز توانسته بیشترین امتیاز رضایتمندی را کسب کند. در این رده همچنین کیا سراتو اتوماتیک در قعر جدول قرار گرفته است.

سهم بازار این خودروها نیز ۳/ ۳ درصد پیش‌بینی شده است. اما به خودروهای با رده قیمتی ۱۲۵ تا ۲۰۰میلیون تومان می‌رسیم، خودروهایی که هفت ردیف جدولی دارد و بیشتر به محصولات داخلی، وارداتی و مونتاژی اختصاص پیدا کرده است. در این جدول تویوتا پریوس با ۸۴۲ امتیاز در صدر جدول و سوزوکی ویتارا اتوماتیک نیز با ۲۷۷ امتیاز در آخرین رده قرار گرفته‌اند. شش خودرو یاد شده ۱/ ۱ درصد از سهم بازار کل را کسب کرده‌اند.

آخرین دسته قیمتی به خودروهای بالاتر از ۲۰۰ میلیون تومان تعلق دارد؛ خودروهای تماما وارداتی که برخی از آنها به دلیل توقف ثبت‌سفارش خودروهای بالای ۴۰ هزار دلار ممنوع شده است. شاخص‌ترین خودروی این رده قیمتی از لحاظ رضایتمندی مشتریان بی‌ام‌و ۵۳۰ قرار دارد و کیا سورنتو نیز کمترین رضایت‌مندی را براساس نتایج نظرسنجی کسب کرده است.این جدول کلا ۸/ ۱ درصد از سهم بازار را در کل به خود اختصاص داده است.

نظرات کاربران

5 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1396/11/11
من هفته قبل با سراتو 2012 کره ای یه مسافرت از قم به تهران داشتم. شاید بشه گفت ترک های ریز جاده رو هم حس می کنید. در حدی که از راننده سوال کردم که ماشینش مشکلی نداره و گفت اگر سراتوی سایپا رو سوار بشی از این چند پله بدتره
صدای موتور هم ازار دهنده است که باید صدای ضبط رو بلند کنی که صدای موتور یا صدای لاستیک ها رو نشنوی
دلیل اینکه توی نظر سنجی ها هم مردم ازش رضایتی ندارند همینه
1396/11/11
سلام درزابطه با کوبش سراتو وارداتی باید خدمت دوستمون عرض کنم بدلیل سایز 17رینگ و فاق کوتاه لاستیک ها در مدل وارداتی بوده که کاملا خدفشان صحیح بوده اما استثناعا تنها موردی که در مدل سایپا برتری به وترداتیش داره همین مورده که با تغییر سایز رینگ در مدل دنده به 15 و 16 در اتومات و 65فاق لاستیک (هر چند که لاستیک با خارجی تعویض بشه بازم بهتره) کوبش بسیار کم تر شده و سواری بهتری داره.
بنظرم جدای اینکه از آپشن ها ی ضروری ماشن مانند تعداد ایربگ و سیستم پایداری خودرو زدن بدترین مورد کیفیت تودوزی پارچه و رنگ این خودرو میباشد.درکل باتوجه به قیمت خودروهای هم رده بنظرم ماشین خوبیه>
1396/11/11
این نظر سنجی که کامل و جامع نیس ولی راجع به بازه ۱۲۵ تا ۲۰۰ واقعا ارزنده ترین خودرو پریوسه حتی به نسبت قیمت جهانیش الان ام که ۲۰۰ تومان شده بازم میرزه به نسبت خودرو های دیگه و فوق العاده سواری نرم و عالی داره،در یک کلام تویوتاست
1396/11/11
والا ما كه سراتو داريم نه صداي موتور تو كابين مياد..لاستيك هام كه جديدا هانكوك انداختم نرم بود.الانم خيلي نرم تر شده..
شما خودت ماشين 1395 به بعدشو به عنوان راننده شوار شو..بعد نظر كارشناسي بده :). ..اون با ماشينش چه كرده بود كه اينجور مجبور به بلند كردن صدا ضبط مجبور شد.خدا ميدونه.....الانم ميبيني تو گروهش آخر شده و قبلا اول بوده واس اينه كه قبلا تو رده 75 تا 100 ميليون بررسي ميشد.ولي الان تو گروه 100 به بالا ..كه مطمنا ماشين هاي وارداتي بهتري تو اين گروه هستن :)
1396/11/11
انتخاب سایپا به سراتو، ماشینی که تو زمان خودش هم خیلی خوب نبود، و همه مقالات از سیستم تعلیق ساده و خشکش صحبت میکردند، مثل دانگ فنگ ایران خودرو و یا ساندروی مدل قدیمی پارس خودرو متاسفانه يه جهش عمدی رو به عقب این خودروسازان پرمدعاست. همین ساندرویی که فعلا به خاطر نبودن گزینه دیگه ازش بعنوان با کیفیت وامثالهم یاد میکنن...دارای سطح چسبندگی نامطلوب به جاده و تست موس بسیار ضعیف میباشد که در مدل استپ وی بیشتر هم نمود دارد. ولی خب اينا با اطلاعات درست نمیتونن ماشین بفروشن و به تبلیغات دروغین متکی هستند.به امید روزی که به جای این کارها کمر همت به ساخت و طراحی و واردات و پیشرفت درست فکر کنن نه به پر کردن خیابونا از ماشین.