موضوعات داغ

بررسی کامیون C&C در بازار ایران، چینیِ تقریباً موفق آریا دیزل در بازار خودروهای سنگین

عکس نویسنده
علیرضا روستا
نویسنده و عکاس
عکس مطلب اول

کامیون کشنده تک دیفرانسیل سی و سی C&C از سال ۱۳۹۴ در ایران توسط شرکت آریا دیزل مونتاژ می‌شود. این کامیون یکی از کامیون‌های بی‌حاشیه و تقریباً موفق چینی در سال‌های اخیر بازار کامیون ایران بوده که این موضوع علت‌های متعددی دارد. در زمان تولید کامیون سی و سی کامیون‌های اسکانیا و ولوو نیز در ایران تولید می‌شدند و مردم تصمیم شان برای خرید کامیون مشخص بود، کسانی که توانایی مالی داشتند کامیون اروپایی و دیگران کامیون‌های چینی را خرید می‌کردند. از طرفی در آن زمان کامیون چینی دیگر که رقیب سی و سی C&C به حساب می‌آمد، کامیون فاو FAW بود که از هر نظر از جمله قدرت موتور، گیربکس دنده‌ای، سیستم تعلیق در مقابل سی و سی حرفی برای گفتن نداشت.

قدرت موتور خوب ۴۸۰ اسب بخاری با گیربکس اتوماتیک و کابین سقف بلند و جادار و البته همه موارد که در بالا اشاره شد، باعث شده بود که سی و سی به یک کامیون قابل اطمینان تبدیل شود و مردم دیگر افکار و اعتقاداتی که درباره کامیون‌های چینی داشتند را در این مورد به آرامی فراموش کنند.

کامیون‌های سی و سی تنوع رنگ نداشتند و همگی با رنگ سفید تولید شدند، هر چند تعداد انگشت‌شماری قرمز، سبز، مشکی از این کامیون‌ها موجود بوده است. کامیون‌های سی و سی فقط به صورت تک دیفرانسیل در ایران به تولید رسیدند. هر چند دو یا سه عدد دو دیفرانسیل نیز از این کامیون موجود است.

نکته منفی که درباره این کامیون‌ها وجود داشت، این بوده است که خدمات پس از فروش این کامیون‌ها ضعیف است به طوری که تقریباً اکثر مالکان نارضایتی‌هایی را از خدمات و قطعات مصرفی این کامیون دارند. نکته منفی دیگر سیستم برقی این کامیون است که بسیار حساس بوده و معمولاً هم مشکلاتی بسیار ساده اما غیر قابل حل را داراست.

کامیون C&C

این کامیون در سال ۹۷ مانند دیگر کامیون‌هایی که در ایران تولید می‌شدند، دچار مشکلات تحریم‌ها شدند و تا اواخر سال ۹۹ تولید آن متوقف شد.

اما طی چند ماه اخیر با حضور انواع برند کامیون‌های چینی در ایران، این کامیون نیز دوباره با مونتاژ آریا دیزل وارد بازار می‌شود.

تولیدات جدید هیچ تغییری با سری‌های قبل ندارد، فقط موتور را ۱۱ سانتی‌متر عقب‌تر گذاشتند و با توجه به مسئله داخلی‌سازی، دیگر رینگ‌های آلمینیومی را ندارند و با رینگ فولادی عادی تولید می‌شوند.

بازار الان کامیون ایران با سال‌های قبل که سی و سی تولید می‌شد، بسیار متفاوت است زیرا که برندهای مختلفی از کامیون‌های چینی در حال تولید هستند که همگی نیز موتور قوی و گیربکس اتوماتیک را دارا هستند. از جمله این کامیون‌ها می‌توانیم به کامیون پرقدرت دافران، دیما، سیتراک، اشاره کنیم که هر یک نقاط ضعیف و قدرت خود را دارند.

برند سی و سی یکی از برندهای موفق و برتر کامیون در چین است که در سال‌های اخیر در بازار چین بسیار خوب عمل کرده است. از صفر تا صد کامیون‌های سی و سی توسط این شرکت چینی تولید می‌شود و البته به تعدادی از کشورها مثل ایران نیز فرستاده می‌شود.

کامیون C&C

این شرکت بخش بزرگی از کامیون‌های میکسر و تانکر در کشور چین را داراست که در انواع نسخه‌های دو، سه و چهار محور با انواع موتور در نسخه‌های مختلف عرضه می‌شوند.

برند سی و سی سال ۲۰۱۵ کامیون برتر سال چین و سال ۲۰۱۳، ۲۰۱۴، ۲۰۱۶ سالم‌ترین کامیون برای محیط زیست چین شناخته شده است.

موتور C&C

موتور شش سیلندر ۱۲ لیتری ۲۴ سوپاپ را داراست که ۴۸۰ اسب بخار قدرت و ۲۲۳۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. استاندارد آلایندگی سی و سی های جدید یورو 5 بوده و مجهز به EEV نیز هستند. این موتور مجهز به توربوشارژ و اینترکولر نیز می‌باشد.

گیربکس C&C

گیربکس مانند تمامی کامیون‌های چینی که در ایران به تولید می‌رسند، ZF بوده که در این کامیون ۱۲ سرعته اتوماتیک است.

وزن C&C

وزن خالص این کامیون حدود 7 تن است اما وزن مجموع ناخالص مجاز ۵۵ تن است که یک نکته مثبت ولی بدون استفاده در این کامیون است. این کامیون مجاز است تا ۵۵ تن وزن ناخالص با بار و تریلی داشته باشد اما برای رسیدن به این وزن باید با تریلر چهار محور باشد که در ایران آنچنان استفاده‌ای ندارند.

سیستم تعلیق C&C

تعلیق محور جلو این کامیون فنر است که مجهز به ضربه‌گیر شده است. تعلیق محور عقب بادی و مجهز به بالن است که با ریموت از داخل کابین نیز ارتفاع آن قابل کنترل است.

سیستم ترمز C&C

ترمز چرخ جلو و عقب دیسکی مجهز به ABS بوده و همچنین این کامیون مجهز به ترمز موتور نیز است. این کامیون به ترمز موتور (ریتاردر) و ترمز ضد لغزش نیز مجهز شده است.

کامیون C&C

از امکانات و تجهیزات استاندارد دیگر در کامیون C&C فرمان هیدرولیک با قابلیت تنظیم زاویه و عمق، کابین سقف بلند، فرمان هیدرولیک با قابلیت تنظیم زاویه و عمق، کابین سقف بلند، قسمت خواب با دو تخت خواب، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک (کولر)، گیربکس اتوماتیک با قابلیت تعویض دستی دنده‌ها، بخاری درجا، مجموعه ابزار، جک بالا بر، رادیو پخش همراه با پورت USB، پروژکتور، مبدل 24 ولت به 220 ولت جهت ادوات برقی، قفل مرکزی همراه با کنترل از راه دور، آفتاب‌گیر بیرون شیشه جلو، شیشه برقی، بوق بادی، چراغ خواب، کپسول آتش خاموش کن، صندلی راننده بادی، کروز کنترل و تاخوگراف، آینه‌های برقی، آینه گرمکن، بادگیرهای جانبی سقف (طرفین کابین و شاسی)، مخزن سوخت آلومینیومی، سامانه کنترل پیمایش، سانروف سقف با مکانیزم مکانیکی صفحه نمایشگر دیجیتالی است.

نظرات کاربران

3 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1400/3/29
بسیاااار عالی فقط ای کاش بابت عقب کشیدن موتور ۱۱ سانتی متر دلیلشو توضیح میدادید
1400/9/4
سلام و خسته نباشید خیلی عالی بود .
فقط خواستم بگم که همش تریلی تست نکنید یک بار هم کامیونت تست کنید کامیونت هایی مثل ایسوزو و فوسو دو رقیب ژاپنی رو تست کنید ممنون از سایت خوبتون
1402/4/25
عرض سلام و هسته نباشید بسیار مطالب عالی بود فقط آمار و اطلاعات که چه تعداد از این خودرو داخل ایران تولید شده ممنون میشم