موضوعات داغ

فضای غیرشفاف خودروسازی ایران

عکس مطلب اول
دنیای اقتصاد: خودروسازی در حالی یکی از صنایع پرحاشیه داخلی به‌شمار می‌رود که انتشار اخبار متناقض در مورد مسائل مختلف و ظهور فضایی غیر‌شفاف طی سال گذشته، حواشی این صنعت را بیشتر و بیشتر کرده و سبب سردرگمی مشتریان نیز شده است. اگر نگاهی به اخبار منتشر شده در صنعت خودرو کشور طی سال 95 بیندازیم، متوجه می‌شویم در بیشتر موارد، افراد و نهادها و رسانه‌های مختلف اقدام به گمانه‌زنی کرده و کمتر پیش آمده که در مورد موضوعی، با قطعیت صحبت شده باشد.
در این بین، مواردی مانند ورود خودروسازان خارجی به کشور و برنامه مدنظرشان، قیمت محصولات جدید خارجی و خروج خودروهای قدیمی از خطوط تولید، در صدر اخبار غیر‌قطعی و متناقض صنعت خودرو در سال 95 قرار داشته‌اند که اتفاقا هیچکدام از آنها هنوز هم رنگ قطعیت به خود ندیده‌اند. به‌عنوان مثال، در سال گذشته اظهارنظرهای زیادی در مورد زمان عقد قرارداد رنو و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران شد، با این حال این اتفاق هنوز رخ نداده و دو طرف فعلا تفاهم‌نامه خود را به قرارداد تبدیل نکرده‌اند. یا مثلا در مورد زمان حذف خودروهای قدیمی نیز افراد و نهادهای مختلف، اظهارنظرهای متناقضی طی سال گذشته انجام دادند و دست آخر نیز مشخص نشد محصولاتی مانند پراید و پژو 405 در نهایت چه زمانی از خطوط تولید خودروسازان خارج خواهند شد. یک روز فلان مدیر از فلان نهاد (مسوول یا غیر‌مسوول)، از حذف خودروهای قدیمی در فلان سال می‌گوید و روز دیگر تاریخی متفاوت برای این موضوع اعلام می‌شود و عجیب اینکه گاهی خود خودروسازان نیز از زمان اعلام شده خبر ندارند.
نکته مهم در این تناقض‌گویی‌ها آنجاست که بیشتر اظهارنظرها از سوی منابع غیر‌رسمی و غیر‌مسوول انجام شده و دقیقا همین موضوع دلیل اصلی انتشار اخبار پر ابهام و غیر‌قطعی در سال 95 به‌شمار می‌رود. این در شرایطی است که اگر منابع رسمی و مسوول اقدام به اطلاع‌رسانی دقیق در مورد مسائل مختلف می‌کردند، حالا با اخبار متناقض و سردرگمی مشتریان و بروز حواشی برای صنعت خودرو کشور مواجه نبودیم. در این شرایط، طبعا اگر طی سال جدید از حجم اخبار غیر‌قطعی و حاصل از گمانه‌زنی، کاسته شود، می‌توان به کمتر شدن حواشی و ایجاد فضایی شفاف برای مشتریان داخلی امیدوار بود. برای دستیابی به این مهم، بهتر است منابع رسمی و مسوول مانند خودروسازان و وزارت صنعت، معدن و تجارت، خود در مواقع ضرور اقدام به اطلاع‌رسانی کرده و از این راه مانع انتشار خبرهای حاشیه‌ساز و گاهی غیر‌واقعی شوند. به‌عنوان مثال در مورد خروج خودروهای قدیمی، بهتر است خودروسازان و وزارت صنعت، با در نظر گرفتن جمیع جهات، یک تاریخ یا مقطع زمانی قطعی را برای این ماجرا اعلام کنند تا افکار عمومی بیش از این در سردرگمی قرار نگیرد.

نظرات کاربران

3 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1396/1/15
مشكل فعليه كشور :
چون اولين دولت بصورت پارتيزني تشكيل و تا زمان حال ادامه فعاليت داشته اند هيچ فردي به نام مسئول نمي توانيد پيدا كنيد كه مسئوليت كارها و مسائل را برعهده بگيرد .
يا مثل كره و ژاپن اگر خطايي در زيرمجموعه اش پيش آمد به عنوان عذرخواهي استعفا كند .
نمونه اش وزير آموزش و پرورش زمان احمدي نژاد كه وقتي دانش آموزان كلاسي در آتش سوختند نه تنها عذرخواهي نكرد بلكه فرمودند :‌ " من در اين قضيه مسئوليتي نداشتم "
در قراردادهاي خودرويي هم كه نمونه ي كوچكي از قردادهاي بزرگ است وقتي اون بنده خدا مي دونه چند صباحي بيشتر در مسند قدرت نيست و هيچ مسئوليتي هم متوجهش نيست من هم بودم فقط به مصلحت خود و همقطرانم مي انديشيدم . مردم و كشور به ....
مصلحت مردم باشه براي نفر بعدي
1396/1/15
یکی از مدیران شرکت های خارجی در مجلات خودرویی کشورش یادآور شده بود که ما زمانی که به ایران رفتیم ابتدا فکر میکردیم که آنها در مورد کیفیت وقیمت نساخت قطعه در ایران با کیفیت بالا تکنولوژی روز با ما سخن بگویند اما در واقع هیچ کدام را نخواستند وکلا همش در رابطه برسند زیاد قیمت زیاد خودشان و بی کیفیتی قطعات و تکنولوژی گذشته که از رده خارج شده بود که آنها برای آنها شود خودشان باشد نه منافع مشتری ما ابتدا شک کردیم وخیال میکردیم ما را امتحان میکنند و زمانی که دیدیم جدی است وچنین جسارتی به ملتشان دارند ودر واقع باعث کاهش کیفیت خودروهای ما میشد ودر آینده ضرر برای شرکت مان داشت حاضر نشدیم قرار داد امضاء کنیم و شرکتهائی که با آنها قرار داد بستند در واقع با شرکتهای زیر مجموعه شرکتشان مثلا رنو با شرکت هندی و بلغاری با آنها قرار داد بست در واقع مردم ایران هیچی از خودرو نمیدانند ونسبت به این تکنولوژی بیسواد هستند و فقط سوار شوند نه قیمت نه کیفیت ونه گارانتی رو میدونند..حالا عزیزم شما وانت مزدا 50 سال گذشته ووانت پیکان(اریسان ) نیسان هم همینطور دیواری های 30 سال پیش دارید میخرید پژو 900هزار تومانی شده 33میلیون تومان وپراید حجج شده 22 میلیون ذوق هم میکنید وناراحت میشوید که خط تولید عوض بشه
1396/8/15
بزار یه داستان هم من تعریف کنم، اینو توی یک مستندی که توی تلویزیون خودمون پخش میکرد دیدم منظورم هم از تلویزیون خودمون صدا و سیما است.
طرف یکی از کارمندان دولت بود و داشت تعریف میکرد که عازم سفارت ایران توی روسیه بوده و زمانی که میرسه جلوی در سفارت ایران متوجه میشه تعداد بسیار زیادی خودرو سمند جلوی در سفارت پارک شده و تعجب میکنه و وقتی ملاقات با سفیر ایران میسر میشه به سفیر میگه "عجب کاری کردی جناب سفیر فلانی.... چقدر ایران خودرو واست سمند فرستاده.... احسنت...." ولی سفیر در جواب میگه "عزیز من اینا ماشین های سفارت نیست، اینا سمند هایی که به مردم روسیه فروختن و هر کدومشون یک نقص فنی دارند و مردم اومدن ماشینو همینجا پارک کردن و رفتن!"
این مشخص میکنه مردم روسیه عزت نفس دارند و برای خودشون و هموطنشون ارزش قائل اند که حاضر به سوار شدن این آشغال ها نشدن نه مثل ما که هر آشغالی تولید می کنند میخریم !
مشکل خودورسازی ما مردم هستیم، مایی که وقتی با تولید این آشغال ها به شعورمون توهین میکنند باز هم میریم ثبت نام میکنیم و میخریم !