موضوعات داغ

تکنولوژی تازه پلیس ایران برای شناسایی پلاک های دستکاری شده

عکس مطلب اول
با طلوع آفتاب از ساعت ۶ و نیم صبح دوربین‌های ورودی‌های طرح ترافیک و طرح زوج و فرد جهت ثبت تخلفات روزانه روشن می‌شوند. دقیقاً از همان ساعات اولیه روشن شدن این دوربین‌ها شاهد تخلفات عجیب و غریبی هستیم. نمونه‌ای که در این ورودی‌ها بسیار دیده می‌شود و به صورت عادی برخی اقدام به انجام این خلاف می‌کنند، مخدوش کردن پلاک است. برخی از رانندگان با تغییر عدد پلاک به وسیله اسپری رنگ، چسب، زغال یا روش‌های دیگر وارد طرح‌های مورد نظر می‌شوند.
به نقل از ایران ، البته تخلفاتی مانند رانندگی با سرعت غیرمجاز با پلاک مخدوش شده هم گاه توسط دوربین‌های راهنمایی و رانندگی ثبت می‌شود. دوربین‌های مورد نظر با ثبت پلاکی که مخدوش شده ممکن است خلافی را برای مالک خودروی دیگری ثبت کنند، فردی که در واقع در زمان انجام خلاف به هیچ عنوان در آن محل حضور نداشته است.
رئیس مرکز اجرائیات پلیس راهور ناجا در این باره می‌گوید: در جدول جرایم راهنمایی و رانندگی، تغییر رقم پلاک خودرو و مخدوش کردن پلاک به هر طریقی فقط یک تخلف نیست بلکه جرم محسوب می‌شود. چنانچه یکی از مأموران راهنمایی و رانندگی مرتکب را زمان وقوع تخلف مشاهده کند، خودرو را به پارکینگ منتقل کرده و خاطی را به مراجع قضایی معرفی می‌کند و مطابق قانون با وی برخورد می‌شود.
به گفته سرهنگ احمد کرمی اسد، حدود 6 ماه است که نرم افزار جدیدی به سامانه اجرائیات اضافه شده که با تکنیک پیشرفته‌ای فونت پلاک‌های دستکاری شده را شناسایی می‌کند، با وجود این سیستم ثبت تخلف پلاک غیرواقعی بسیار کاهش پیدا کرده است، البته باز هم در مواردی سیستم‌ها از فرآیند کنترل حساس خارج می‌شوند و ممکن است، جریمه به ناحق برای مالک خودرویی که تخلف را انجام نداده، صادر شود.
او در ادامه می‌افزاید: بهترین روش برای آگاهی از چنین جرایم اشتباهی که در برخی موارد توسط دوربین‌ها ثبت می‌شوند این است که هموطنان هرازگاهی خلافی خود را از سامانه پیامکی 1101202020 یا از سایت راهور 120 (rahvar120.ir) پیگیری کنند و تخلفات خودروی خود را کنترل کنند، در صورتی که خلافی توسط دوربین ثبت شده باشد و فرد مطمئن باشد که در لحظه ثبت تخلف در محل مورد نظر حضور نداشته، باید به مراکز اجرائیات پلیس راهور در سراسر کشور مراجعه کنند. هموطنان توجه داشته باشند که در این زمینه نیازی نیست به دفاتر پلیس +10 مراجعه کنند چرا که در این خصوص فقط مراکز اجرائیات پاسخگو هستند.
سرهنگ کرمی اسد می‌گوید: در همان ابتدای مراجعه، همکاران ما تصویر تخلف ثبت شده را مشاهده می‌کنند و در همان جلسه مشخص می‌شود که جریمه حقیقی است یا از طریق پلاک مخدوش، جریمه به اشتباه صادر شده است. به‌طور مثال چندی پیش، فردی به سازمان مراجعه کرد و شکایت داشت که نزدیک به 10 مورد جریمه ثبت تخلف به وسیله دوربین برای وی صادر شده، بلافاصله پس از بررسی‌های لازم مشخص شد که پلاک خودرو چندین بار دستکاری شده بود و نام خودرو، تیپ و مدل خودروی مشاهده شده در فیلم‌ها با پلاکی که جریمه شده، یکسان نیست. پس از مشخص شدن نتیجه و احضار مالک، جرایم فوق الذکر جابه‌جا و فرد متخلف به مراجع قضایی معرفی شد.
رئیس مرکز اجرائیات پلیس راهور ناجا در مورد مشاهده خودروی متخلف توسط نیروهای راهنمایی و رانندگی می‌افزاید: پس از انتقال خودرو به پارکینگ و اعزام راننده متخلف به مراجع قضایی تا زمان صدور حکم توسط قاضی پرونده، ماشین در پارکینگ باقی می‌ماند، پس از صدور حکم و مشاهده اسناد و مدارک و پرداخت خلافی، فرد می‌تواند خودرو را از پارکینگ ترخیص کند.
به گفته برخی شهروندان مدتی است عکس تخلفات ثبت شده توسط دوربین‌های پلیس به در منازل ارسال نمی‌شود؛ سرهنگ کرمی اسد در پاسخ به این سؤال می گوید: اجرای طرح ارسال تخلف ثبت شده توسط دوربین‌ها به در منازل تقریباً متوقف شده است. البته تا پیش از این به صورت منظم تخلفات به در منازل ارسال می‌شد ولی هم‌اکنون با هدف کاهش هزینه‌ها، تخلف ثبت شده توسط دوربین از طریق پیامک به مالک حقیقی پلاک اطلاع داده می‌شود.
او با اشاره به خودروهای فروخته شده به صورت وکالتی هشدار می‌دهد: در صورتی که خودرویی به صورت وکالتی فروخته شده باشد اگر تخلفی رخ دهد این مسأله متوجه مالک اصلی خودرو خواهد بود پس بهتر است برای جلوگیری از عواقب این کار، به ثبت سند قطعی خودرو اقدام کنید.
سرهنگ احمد کرمی اسد در زمینه افرادی که تلفن همراه ندارند یا شماره‌ای از آنها در سند خودرو ثبت نشده باشد، می‌گوید: تخلف ثبت شده توسط دوربین به این افراد توسط پست عادی مانند سابق ارسال می‌شود.

نظرات کاربران

5 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1397/6/30
بنده جریمه شدم توسط دوربین عدم رعایت حق تقدم عابر با مراجعه به مرکز اجراییات پلیس اهواز و اعلام اینکه این ادرس قید شده در اهواز وجود ندارد خیابان چمران تقاطع ابادچی که شامل دو منطقه ی دور از هم میشه و در ان منطقه چراغ راهنمایی و جود ندارد
جوابی که شنیدم این بود که جریمه ی دوربین باید پرداخت بشه و راهی نداره خودشونم اعلام کردن که این جریمه اشتباه بوده و برای پاک کردن ان باید به دادگاه مراجعه کنید و درخواست بدید بعد بروید پلیس استان بعد مرکز اجراییات که تازه چک بشه در ضمن هیچگونه پیامک یا عکسی به درب منازل ارسال نمیشده و نمیشود شاید این خبر مربوط به کشور دیگری میشده؟؟؟؟؟؟؟؟
1397/6/30
مگه خبر نداری ما با یک افراد دزد سروکارداریم دزدی تو روز روشن که میگن اینه
1397/7/1
اینا همش حرفه! پلیس در عمل کاملا منفعله! بارها جلوی چشم خودم قبل زیرگذر کارگر (تهران) ملت وایسادن رو پلاکشون رو پوشوندن در حالی که ۲۰ متر اونورتر در مسیر مقابل پلیس وایساده و قطعا هم خبر داره ولی اقدامی نمی کنه.
1397/7/4
پلیس فقط با بدبختایی که زورش بهشون میرسه برخورد می کنه وگرنه مگه سخته حوالی دوربین هایی که چنین تخلفاتی رخ میده نیرو بذاره یا دوربین از دو جهت جلو و عقب نصب کنه.
1398/4/2
دوست عزیز فردی که خونش تو طرح ترافیک هست و نمیتونه خونش رو جابجا کنه گناه نکرده خب باید بره خونش و از خونش بره سرکار مشکل قانون گذار هست که منو شمارو وادار به خلا کردن میکنه اون هم برای چیزی که قطعاً حقمون هست