موضوعات داغ

اثر قیمت‌گذاری دستوری بیشتر از تحریم‌

عکس مطلب اول
ایسنا : عضو هیات علمی دانشگاه علم‌ و صنعت گفت: برخی سیاست‌های دولت از جمله قیمت‌گذاری دستوری خودرو بیشتر از تحریم‌های خارجی به صنعت خودرو و تولید داخل ضربه زده است.
ابوالفضل خلخالی، با بیان این‌که نادیده گرفتن تحریم‌ها راهکار درستی نیست و باید همه جوانب مورد بررسی قرار گیرد، اظهار کرد:‌ متاسفانه سیاست‌های داخلی و بی‌تدبیری‌ها بیشتر از تحریم‌ها به صنعت خودرو و تولید ملی ضربه زده است.
وی افزود: تحریم مثل یک ویروس است که می‌تواند فرد را از پا درآورد یا به‌صورت یک واکسن تقویت‌کننده باشد.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم‌ و صنعت با اشاره به اینکه سیاست‌های دولت در جهت حمایت از تولید در کشور نیست،‌ اظهار کرد: قوانینی همچون بیمه و مالیات نه‌تنها به نفع تولیدکننده نیست؛ بلکه موانع جدی برای تولیدکننده به حساب می‌آید. وی با تاکید بر این‌که دخالت دولت در صنعت خودرو از جمله قیمت‌گذاری دستوری اثرات منفی بر این صنعت دارد، تصریح کرد: تنها راه برون‌رفت از بحران‌های موجود در این بخش، خصوصی‌سازی است تا دیگر خودروسازان بزرگ به‌دلیل فشارهای دولت مجبور به فروش محصولات خود با قیمت‌هایی پایین‌تر از قیمت تمام شده و زیان‌دهی نشوند. وی ادامه داد: حتی اگر نمی‌توانیم شرکت‌های خودروسازی بزرگ را خصوصی کنیم، شرکت‌های اقماری آنها که تولیدکننده لوازم جانبی خودرو هستند باید خصوصی شده و از زیرمجموعه شرکت‌های بزرگ خودروسازی خارج شوند تا در نهایت تمام این صنعت به سمت خصوصی شدن حرکت کند.
خلخالی خاطرنشان کرد:‌ وجود نقدینگی سرگردان که گاهی به بازار خودرو نیز هجوم می‌آورد، بهترین فرصت برای استفاده از این نقدینگی در جهت خصوصی‌سازی است. وی با تاکید بر حرکت به سوی خصوصی‌سازی به‌عنوان راهکار مادر برای حل مشکلات صنعت خودرو گفت: برای تولید محصولات جدید در شرایط غیرتحریمی می‌توانیم از امکانات دنیا بهره ببریم، اما در شرایط تحریم باید نگاهمان به داخل باشد؛ چراکه با توجه به افزایش نرخ دلار، واردات خودرو و قطعات آن به‌صرفه نیست. به گفته عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم‌ و صنعت، ایران از نظر دانش فنی طراحی و ساخت خودرو در سطح خوبی قرار دارد که باید آن را به مزیت اقتصادی تبدیل کند.

نظرات کاربران

7 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1397/8/3
استتتتتتاد
ای عضو هیئت علمی
همه مسائلو همین جور تحلیل می کنی؟
چرا شماها همش به جوانب حامی منافع لگن سازان توجه می کنید؟
اگه تحریم هارو بهانه کردید
چرا در مدت زمان کوتاهی که تحریم ها برداشته شده بود سعی نکردید انحصاری بودن بازار خودرو رو از بین ببرید و اومدید درصد گمرک رو بالا بردید؟ اونم به بهانه ی دلار
قیمت رو آزاد کنید تا در حاشیه بازار تعیین بشه به شرطی که ممنوعیت واردات خودرو برداشته بشه و درصد دریافتی گمرک به زیر ۲۰ درصد برسه.
حالا که تمام ارتباطات با خودروسازان مطرح قطع شد و ما حتی در تامین قطعات برای فرقون هامون مشکل داریم می خواین قیمت رو آزاد کنید.
خب کاملا واضحه که با این کار قدرت دو چندانی به لگن سازان دادید و هر روز از کیفیت محصولات تولیدی شون کاسته میشه و بهای خودرو افزایش پیدا می کنه.
خودرو یکی از نیاز های اولیه ی مردمه.
معلومه حتی اگه برای مدتی مردم از خرید خودرو امتناع کنند با پافشاری خودروسازان روی قیمت های بالا با کاهش کاذب عرضه این مردم هستن که تن به خرید خودرویی در رده ی پایین تر و با کیفیتی پایین تر خواهند داد.
استاد تو جهان سوم روش های جهان اول جواب نمی ده.
پس خواهشا به خاطر منافعتون صحبت از ایدئولوژی های نوگرایانه نکنید.
اشکال شما مسئولین اینکه برای مردمی که به شما جایگاه دادن ارزشی قائل نیستید.
اگه این طور نبود در معادلاتتون حتما پارامتر هایی برای ایمنی جان مردم هم در نظر می گرفتید.
چرا خودروسازان پاسخگوی این همه انسان که کشتند نیستند؟
نکنه خودروسازی اهرم کنترل جمعیته؟
چرا هر ساله با این همه ناله ی خودروسازان در آخر شاهد سود های چند هزار میلیاردی هستیم؟
این همه تناقض...؟
1397/8/3
با جمله"قوانینی همچون بیمه و مالیات نه‌تنها به نفع تولیدکننده نیست"به شدت موافقم؛چه بسا کارخونه هایی رو میشناسم که به خاطر مالیات اضافه بر درامد افطیل کردن و کارگرارو اخراج و بیکار کردن
بیمه تامین اجتماعی هم ک بی مصرفه
1397/8/3
با سلام.برای چی این همه گیر دادین به قیمت خودرو ما کارگرای بدبخت که در سال یک بار افزایش حقوق داریم اونم نه به میزان تورم برای چی هیچ کس هیچی نمیگه ما که حداقل 5 برابر ضعیفتر شدیم.برای چی به واردات خودرو های با کیفیت با تعرفه های کمتر گیر نمیدین تا ببینیند این خودرو های بی کیفیت 30 سال پیش و کسی میخره یا نه .در یک کشوریکه همه چیزش دستوریه قیمت خودرو هم باید دستوری باشد.تا اون موقع سودهای کلون به جیب میزدن که کسی نبود حرف بزنه حالا که دارن از سود ضرر میکنن شدین مدافع خودرو ساز.حتما نفعی به جیب شما دارد که سنگش رو بهد سینه میزنی.دیگه صنعت 30سال پیش و مونتاژ که این حرفا رو نداره که
1397/8/3
اول اینکه ویروس کشنده تو و امثال توست، خلخالی
دوم اینکه فعلا همین قیمتگذاری دستوریه که نمیذاره ماشین 7 تومنی رو بیشتر از 20 تومن به ملت بندازین
سوم اینکه توی سر گوسفند میزنی از تهش برای ما کارشناس میریزه...
1397/8/3
خدایا شر این کارشناسان و مسولین کارشناس رو از سر این ملت کم کم،این حرف نزنن کسی بهشون نمیگذره لالی!!!
1397/8/3
جناب خلخالی به چی هیات علمی بودنت را فرختی؟! هرچی فکر می کردم چرا به ای روز افتادیم به نتیجه نمی رسیدم با خوندن اراجیف تو فهمیدم که بدبختی ما منشاش ادمای کوچک ماندد توست که با هیچ میشه خریدشان. برو و خجالت بکش.
1397/8/4
من كاملا با خصوصي سازي موافقم
كل دنيا همين طوره اخه مرسدس بنز و بي ام و و كيا و ... مگه دولتي اند ؟؟؟ بابا تو چين اين همه خودروساز اگه اشتباه نكنم فقط FaW دولتيست و مابقي خصوصي بابا شرط پيشرفت به خدا از اول اين بود چطور افراد ايراني مثل صاحب رضواني و كوروش منصوري شركت هاي تاپ توليد و تيونينگ ماشين زدند و امثال نادر فقيه زاده كه رو سري ٧ و ٦ بي ام و كار مي كنند رو تو خارج داريم تو ايران كجا مي لنگه پس؟؟؟ از اول اگه اين شركت ها خصوصي مي شدند ما كجا بوديم ؟ الان بعد ٥٠ سال از چين تكنولوژي مي گرفتيم و ماشين هاي محبوبمون كره اي ها بودند كه خودروسازيشون با ما شروع كردند تقريبا و تا همين چند سال پيش تو دهه ٨٠ پارس سال و به اوانته و هيوندا هاي قديمي خيلي ها ترجيح مي دادند (كاري ندارم پارس خودش ارتقا يافته پژو ٤٠٥ فرانسوي بود )ولي الان به كجا رسيديم نمي گم خصوصي سازي فقط درد كار ماست نه درصد گمرك هم از به اصطلاح ٦٠ ٧٠ درصد (كه با خيلي هزينه ها كه قيمت خودروي خارجي بالاي ٩٠٪؜ ميرسه ) به ٥٪؜ و ١٠٪؜ برسونن نه اوكي ما كه به مرگ راضي شديم الان گمرك ٣٠٪؜ و ٢٠٪؜ هم واسه ما خيلي رويايي است و هم دولت سودش رو مي كنه و ماهم راضيم و تو اون شرايط هم شركت هاي بزرگمون كه حالا خصوصي اند بايد رقابت كنند و خودرويي توليد كنند كه بتونند فروشي داشته باشند و از طرفي خودروي با كيفيت يعني صادرات يعني حالا مي تونيم حمايتش كنيم يعني جمع شدن نقدينگي توي كشور و جلوگيري از خارج شدن ارز و بالعكس واردات ارز و رفع شدن خيلي مشكل ها
من صرفا يك راه كار نسبتا كاربردي رو گفتم هيئت علمي هم نيستم يك دانشجو ام