موضوعات داغ

برای خرید خودرو دست دوم به چه نکاتی توجه کنیم؟

عکس نویسنده
علی صادقی
نویسنده
عکس مطلب اول
هرچند بازار خودرو این روزها در رکود به سر می برد اما با نزدیک شدن به عید درصدی بر معاملات بازار افزوده شده است. با توجه به اینکه قیمت خودروها این روزها مجددا افزایش قابل توجهی داشته است، خرید و فروش خودروهای دست دوم و کارکرده رونق بیشتری به خود گرفته است.
در ادامه با ما همراه باشید تا نکاتی پیرامون خرید خودروهای دست دوم را با شما مرور کنیم:
اولین نکته توجه به سال ساخت خودرو است، چرا که سال ساخت خودرو در تامین قطعات یدکی آن تاثیر بسزایی دارد. بنابراین توصیه می شود تا حدممکن مدل های مربوط به سال های 95 به بعد را انتخاب کنید چرا که دسترسی به لوازم یدکی آن ها آسان تر است.
به نقل از تسنیم، اگر هم دنبال خودرویی با عمر بالاتر هستید بهتر است موارد زیر را کامل مورد بررسی قرار دهید.
1-کارکرد واقعی کیلومتری خودرو که باید توسط دیاگ و افراد متخصص مورد بررسی قرار گیرد، حتما مورد توجه قرار گیرد. بهتر است کارکرد واقعی زیر 100 هزار کیلومتر باشد و حالت خیلی بهتر آن نیز زیر 50 هزار کیلومتر است (البته با توجه به مدل و سال خودرو و نحوه نگهداری مالک قبلی، این عدد می تواند کمی بالاتر هم باشد)
2- نکته بعدی که باید مورد توجه قرار گیرد، سلامت موتور، دیفرانسیل و گیربکس خودروست. البته می توان از روی کارکرد واقعی خودرو تا حدودی از سلامت خودرو اطمینان پیدا کرد. در این رابطه یک سری موارد مهم که شاید بررسی آنها توسط خود خریدار نیز امکان پذیر است در ادامه مطرح می‌شود.
بررسی کنید آیا خودرو روغن ریزی دارد یا نه، همچنین بررسی صدای غیر عادی موتور بسیار مهم است.خروج دود سیاه یا آبی (به دلیل روغن سوزی) از اگزوز خودرو، جا نرفتن راحت دنده‌ها در هنگام حرکت و زوزه کشیدن گیربکس در دنده های مختلف از نشانه ها بروز خطر است. همچنین حتما عملکرد ترمزها، عملکرد سیستم کمک فنرها (در حال حرکت ضربه نزد) را چک کنید.
از طرفی بررسی کنید صدای غیر استانداردی در عبور از دست انداز ها ایجاد نشود، عملکرد جلوبندی و میزان فرمان که در سرعتهای بالا فرمان به سمتی نکشد یا صدای غیر عالی از جلوبندی یا سیستم فرمان شنیده نشود،عملکرد سیستم های برقی خودرو مثل بخاری، کولر،چراغها،شیشه بالابرها و بعضی خودروها که آپشن های استاندارد بیشتری دارند مثلا کروز کنترل و...
گفتنی است، یکسری نکات و بررسی های جدی تر موتوری را باید حتما مکانیک خبره انجام دهد، از طرفی برای اطمینان بیشتر میتوانید از دستگاه های مثل دیاگ استفاده کنید.
3- مورد بعدی که باید مورد بررسی قرار گیرد وضعیت رنگ و بدنه خودرو است که آیا تصادف سنگینی داشته یا نه، رنگ خودرو کامل یا در برخی جاها دوباره انجام شده یا نه، خودرو تصادف سنگینی داشته یا چپی بوده است یا نه،که البته اکثر این موارد باید توسط کارشناس‌های این مقوله انجام گیرد.
4-در مورد وضعیت سرویسهای دوره ای خودرو که مثلا به موقع و سر کیلومتر مورد نظر آیا روغن خودرو عوض شده توجه لازم را داشته باشید. در اکثر خودروهای کم کارکرد، این میزان 10 هزار کیلومتر است ولی در خودروهای با کارکرد بالاتر بهتر است 5 هزار کیلومتر عوض شده باشد یا تعویض به موقع روغن گیربکس، تعویض به موقع شمعهای خودرو که در اکثر خودرو های امروز و انژکتوری زمان ان هر 20 هزار کیلومتر است. توجه کنید که تعویض به موقع لنتهای جلوی خودرو که معمولا در اکثر خودرو ها البته بسته به رانندگی شخص 40 هزار کیلومتر است. تعویض به موقع آب رادیاتور خودرو، تعویض به موقع صافی بنزین خودرو و فیلتر های هوا و روغن که باید همزمان یا یکی در میان با تعویض روغن خودرو باشد، تعویض به موقع لاستیک های خودرو که بستگی به نوع رانندگی و میزان حرکت در جاده و شهر و سبکی و سنگینی در حرکت های خودرو دارد.
گفتنی است، تعویض یک سری موارد که در کیلومتر های بالاتری انجام میشود مثل تعویض تسمه دینام و تسمه تایم خودرو که در اکثر خودرو های حدود کیلومترهای 60 هزار کیلومتر می باشد، اهمیت جدی دارد.
5-وضعیت بیمه شخص ثالث خودرو که باید بررسی شود چند ماه بیمه دارد و معمولا اگر مثلا 5 ماه بیمه داشته باشد از مجموع 12 ماه یک سال بقیه آن را از مبلغ کم میکنند و میزان تخفیف بیمه خودرو که هر چه بیشتر باشد می تواند تخفیف در بیمه کردن های بعدی داشته باشد.
میتوان تضمین نسبی بر رانندگی درست شخص با خودرو و تصادف نکردن آن باشد البته نمی توان 100 درصد این مورد را درست دانست شاید فرد با خودرو تصادفی داشته و از بیمه استفاده نکرده و خودش مبلغ را جدا پرداخت کرده تا تخفیفش حذف نشود. یا مثلا اگر یک سال شخص بیمه ثالث خودرویش را قسطی پرداخت کرده باشد تمام تخفیف های قبلی وی حذف می شود.
6- به عنوان مورد دیگر می توان به دست چندم بودن سند خودرو اشاره کرد که مثلا خودرو چند مالک داشته که هر چه کمتر باشد بهتر است.
البته میزان صداقت شخص هم خیلی مهم است که اگر فرد مالک حقیقی بوده و دلال نباشد و خودرو فقط دست خودش بوده باشد می توان به خیلی از مشکلات خودرو پی برد، که در صورت موجود بودن خودرو در فامیل نزدیک یا دور بهتر است از آنها خریداری کنیم تا این مورد بهتر و پرنگ‌تر باشد.
موارد دیگری هم در این خصوص قابل اشاره است. مثل سلامت صندلی ها و دیگر ادوات خودرو که البته اهمیت کمتری دارد و می توان بدون متخصص هم متوجه آن شد.
اولویت بندی خودروهای دست دوم
اگر بخواهیم اولویت بندی در مورد کشورها داشته باشیم بهتر است ابتدا از خودروهای پر تیراژ داخلی انتخاب کنیم، به دلیل راحتی در فروش دست دوم و افت قیمت کمتر و سهولت در خرید لوازم یدکی و راحتی پیدا کردن مکانیک در شهرهای مختلف.
در مرحله بعدی اگر بخواهیم از خودروهای خارجی قدیمی خریدی داشته باشیم باید به خودروهایی کشور ژاپن اشاره کنیم. معمولا اکثر آنها مثل خانواده تویوتا ها یا هونداها، میتسوبیشی ها و مزداها؛ استهلاک کمتر و دوام بالاتری دارند و بعد از سالیان دراز از دوام خیلی خوبی برخوردار هستند.
بعد از آن میتوان به خودروهای قدیمی کره ای اشاره کرد مثل هیوندای ورنا، هیوندای آوانته یا کیا سراتو نسل اول که خودروهای خوب و با دوامی هستند.

نظرات کاربران

1 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1398/12/17
با سلام یه پراید دارم مدل 85 خیلی ماشین خوبیه و کم خرجه آیا ارزش داره بفروشمش و یه پراید مدل بالا یا پژو بگیرم یانه همینو نگه دارم
ممنون میشم راهنمایی کنید