موضوعات داغ

5 عامل مخرب گیربکس اتوماتیک را بشناسید

عکس نویسنده
علی صادقی
نویسنده
عکس مطلب اول
گیربکس یکی از مهم‌ترین عناصر سیستم انتقال قدرت در خودروها است و وظیفه آن چه در انواع دنده ای و چه در مدل های مختلف اتوماتیک به حرکت در آوردن خودرو است. طرفداران گیربکس های دنده ای چندان تمایلی نسبت جعبه دنده های اتوماتیک نشان نداده و به عقیده آن ها استفاده ساده و بازدهی بالایی گیربکس دنده‌ ای بیش از هر مزیت دیگری در گیربکس های اتوماتیک ارزش دارد.
به نقل از دنده 6، گیربکس های اتوماتیک این روزها به وفور بر روی خودروهای لوکس و نیمه لوکس قرار داشته و حتی بسیاری از افراد نیز به دلیل راحتی بیشتر آن ها اقدام به اضافه کردن این نوع گیربکس ها به خودروی خود می کنند. در صورت استفاده صحیح و رعایت چند نکته‌ی مهم، می‌توان از هزینه‌های سرسام‌آور تعمیرات این نوع گیربکس پیشگیری کرده و عمر طولانی آن را تا دو برابر تضمین نمود.
در ادامه با ما همراه باشید تا با 5 عامل که سبب خراب شدن گیربکس اتوماتیک خودرو می شود آشنا می شویم:

1-عدم تعویض حالت گیربکس در زمان حرکت
در هنگام حرکت با این نوع گیربکس از تعویض حالت آن خود داری کنید و برای تعویض حالت ابتدا ایستاده و پس از فشار دادن ترمز حالت جعبه دنده را عوض کنید.

2-در حالت خلاص (Neutral) رانندگی نکنید
انجام این کار نه تنها سبب آسیب رساندن به گیربکس می شود بلکه ممکن است عامل ایجاد حادثه نیز شود چرا که کنترل خودرو در حالت خلاص سخت تر است.

3-در زمان گاز دادن حالت (Drive) را انتخاب نکنید
هرگز به بهانه‌ی شتاب اولیه بیشتر، در زمان گاز دادن حالت (Drive) را انتخاب نکنید. این عمل می تواند خسارات جبران ناپذیری را به گیربکس های اتوماتیک وارد کند.

4-درگیر نکردن حالت پارک قبل از توقف کامل
اگر پیش از توقف کامل و در هنگام حرکت دنده را در حالت P قرار دهید احتمال شکستن پین متصل به شفت خروجی گیربکس وجود دارد. البته اکثر خودروهای گیربکس اتوماتیک جدید به شما اجازه‌ی انتخاب وضعیت پارک را در حال حرکت نمی‌دهند.

5-عدم توجه به سرویس های دوره ای گیربکس
پس از هر 50 هزار کیلومتر یا گذشت 24 ماه از سرویس قبلی بهتر است سطح روغن گیربکس چک شود. در صورتی که روغن به میزان ایده آل نباشد اجزا و متعلقات داخلی گیربکس اتوماتیک در زمان استفاده به دمای بسیار بالایی می رسند احتمال وارد شدن آسیب جدی به مکانیزم آن ها وجود دارد.

نظرات کاربران

4 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1398/3/20
شماره سه رو میشه بیشتر توضیح بدین؟
1398/3/22
یعنی وقتی دنده در n هست و دور موتور بالاتر از 1500 است هرگز موقیت دنده در d نگذارید
1398/3/22
در بعضی از سایت ها یه عامل دیگه گفته شده (در ترافیک و پشت چراغ قرمز از دنده n استفاده نکنید زیرا باعث فشار به گیریبکس می شود)
این جمله بیشتر به گیربکس به امثال من فشار روحی روانی میاره...
این جمله یا از ترجمه غلط یا از درک غلط مطلب ترجمه شده که نمیدونم کدوم سایت خارجی نوشته.
درست جمله این هست (از خلاص کردن مرتب خودرو در ترافیک خودداری کنید).
یه راننده که مدتی زیادی هست در ترافیک شهری رانندگی میکنه 100 درصد زمان متوقف شدن ماشینشا میدونه.
اگر ماشینتون در ترافیک بیشتر از 20 ثانیه متوقف میشه باید گیربکس در وضعیت n قرار بگیره و بعد بدو گاز دادن در وضعیت d, حتی به دفعات زیاد.
چون در غیر اینصورت غیر از شیر برقی به تورک کانورتور و شیر باند گیربکس خود باند گیربکس ،پلوس ها، تر مز ، دیسک ترمز ، جلو بندی ، تمام شافت های گیربکس ، خود موتور و کل مجموعه انتقال قدرت و همین طور مکانیکی که با همچین راننده ای طرفه فشار میاد.

1398/3/27
شما دقیقا بدون اطلاع از نحوه عملکرد گیربکس داری نصیحت اشتباه می کنی احتمالا درامدت از طریق تعمیرات گیربکسه که داری راه نابود کردنشو آموزش می دی. کسی که از شیر برقی گیربکس سر در بیاره می دونه خلاص کردن پیاپی گیربکس چه فشاری بهش میاره و تا چه حد گرما تولید می کنه. شما با خلاص کردن دارید گیربکس تحت فشار قرار می دید. پشت چراغ قرمز و ترافیک بهترین کار نگه داشتن پا روی ترمزه یا اتو هلد و در توقف طولانی قرار دادن در پارک ... غیر از این باشه فقط باعث بالا رفتن استهلاک میشه. من نمی دونم چرا فکر می کنید چون پرایدتونو خلاص می کردید الان با گیربکس اتومات هم باید همینکارو بکنید. یکم تحقیق کنیم و در مورد موضوعی که اطلاع نداریم به دیگران آموزش اشتباه ندیم و سعی کنیم یاد بگیریم.