موضوعات داغ

فوت بیش از 51 هزار نفر در سوانح رانندگی در سه سال گذشته

عکس مطلب اول
بر اساس آمار منتشر شده توسط سازمان پزشکی قانونی کشور، در سه سال گذشته و بازه زمانی 96 تا 98، تعداد 51 هزار و 114 نفر بر اثر سوانح رانندگی در کشور جان خود را از دست داده اند و یک میلیون و 50 هزار و 730 نفر دیگر نیز بر اثر تصادفات رانندگی مصدوم شده ‌اند. طبق آمار پزشکی قانونی فوتی ها در سال 96 تعداد 16 هزار و 984 نفر، در سال 97تعداد 17 هزار و 183 نفر و در سال گذشته، 16 هزار و 947 نفر اعلام شده است. همچنین آمار مصدومان ناشی از تصادفات نیز به ترتیب در سال 96 تعداد 335 هزار و 995 نفر، در سال 97تعداد 367 هزار و 451 نفر و در سال گذشته، 347 هزار و 307 نفر بوده است.
به گزارش خودروبانک و به نقل از تسنیم، با توجه به این آمار می توان گفت در سه سال اخیر تعداد فوتی های ناشی از حوادث رانندگی تقریبا در بازه 17 هزار نفری ثابت مانده و عملا کاهش چشمگیری نداشته است. پلیس راهنمایی و رانندگی سال گذشته اعلام کرد که کاهش حوادث ترافیکی با هدف کاهش دو هزار کشته از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده برای سال 98 بوده اما این برنامه محقق نشد.
سردار سیدکمال هادیانفر رئیس پلیس راهور ناجا در خصوص عدم تحقق برنامه های پیش بینی شده در سال 98 برای کاهش 2 هزار کشته گفت: این موضوع در برنامه ششم بیان شده و در این خصوص 33 دستگاه نقش دارند که از این بین 8 دستگاه نقش اصلی را دارند. بخشی از تلفات حوادث رانندگی در کشور در حین تصادف بوده و برخی در حین انتقال و تعدادی نیز در بیمارستان فوت می کنند.
رئیس پلیس راهور افزود: همکاری خود مردم، رعایت قوانین و مقررات و هم افزایی دستگاه ها و سازمان ها با یکدیگر برای کاهش جان باختگان سوانح رانندگی حائز اهمیت است. احساس می کنم دولت به عنوان دغدغه جدی با این پدیده برخورد نمی کند. در کمیسیونی که برای مدیریت ترافیک و کاهش سوانح با حضور رئیس جمهور برگزار شود باید طرح و تعهد سازمان ها مورد بررسی قرار گیرد، اما متاسفانه این اتفاق صورت نمی گیرد.
هادیانفر ادامه داد: تلاش های صورت گرفته برای کاهش تلفات سوانح رانندگی به صورت جداگانه انجام می شود و هم افزایی به صورت جدی در این رابطه وجود ندارد، به طور مثال در طرح نوروزی پلیس راهور، هشت سازمان از جمله پلیس، سازمان راهداری، اورژانس، هلال‌احمر، امداد و نجات، حوزه بیمارستانی (تروما) فعالیت دارند و هماهنگی صورت می‌گیرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دستگاه های کم کار در زمینه کاهش تلفات سوانح رانندگی توسط پلیس راهور به دستگاه قضائی معرفی خواهند شد؟ گفت: پلیس به تنهایی نمی تواند معجزه کند. ما در این رابطه درخواست خود را ارائه داده و گفته ایم که سازمان های نظارتی مانند سازمان بازرسی کل کشور به این موضوع ورود پیدا کنند، سال گذشته جلسه ای با عزیزان در سازمان بازرسی کل کشور داشتیم و از آنها خواستیم به موضوع ورود پیدا کنند، البته نه برای برخورد سلبی بلکه برای اقدامات ایجایی و اینکه برای رفع مشکل سازمان ها برای انجام مأموریت خود کمک کنند.
رئیس پلیس راهور در پایان تصریح کرد: به طور مثال صداوسیما عنوان می کند منابع مالی کمی دارد، باید در این زمینه کمک صورت گیرد، چه میزان باید دولت به آنها کمک کند؟ صداوسیما بهترین و بیشترین گزینه در بحث فرهنگ ترافیک است، صداوسیما باید فعال تر برخورد کند، چطور با تبلیغات یک محصول به طور مثال هزار و 500 درصد، خرید آن افزایش پیدا می کند، اما چرا برای جان مردم صحبت نمی کنیم؟ از مخاطرات رانندگی و معلولیت های ناشی از تصادفات نمی گوییم؟ در این خصوص آموزش به مردم بخصوص توسط صدا و سیما بسیار مهم است و اگر موضوع کمبود منابع مالی مطرح می شود باید دولت جلسه تشکیل دهند و کمبود منابع مالی صداوسیما را جبران شود.

نظرات کاربران

1 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1399/3/12
ای کاش امار کمی دقیق تر میشد که از این تعداد تصادفات و جان باختن هموطنان مان چقد مربوط به ضعف خودروهاست و از این تعداد سهم ایرانخودرو و سایپا هر کدام چقدر است ایا واقعا وقت پاسخگویی مدیران بی کفایت و طراحان بیشعور این دو اشغال ساز به خانوادهای قربانیان این حوادث نشده !!البته اگر به اندازه نیش یک پشه برایشان ارزشی داشته باشد جان عزیزان این خاک، چون هر تولیدی به دلیل انحصار صف طولانی برای خرید همیشه بوجود می اورند.