یو اس اس جرالد آر. فورد، گرانترین و بزرگترین ناو هواپیمابر جهان و همچنین بزرگترین کشتی جنگی جهان از نظر جابجایی، هنوز قابلیت پرتاب و فرود جتها را ندارد.
گزارش جدیدی توسط رابرت بهلر آزمایشکننده پنتاگون، مشکلات این ناو هواپیمابر را سه سال پس از تحویل و دو سال پس از آن که باید به صورت کامل قابل استفاده میبود اعلام کرده است. اصل مطلب این است که برای یک کشتی که از لحاظ فناوری بسیار پیشرفته است و قیمت ۱۳.۲ میلیارد دلاری دارد، این ناو اصلا در حد انتظارات ظاهر نشده است.
برخلاف ناوهای هواپیمابر قدیمیتر، که از منجنیقهای بخار برای پرتاب و موتور هیدرولیکی برای توقف هواپیماها استفاده میکنند، ناو فورد از سیستم پرتاب الکترومغناطیسی و دنده متوقفکننده پیشرفته برای پرتاب و فرود جتهای جنگنده استفاده میکند. به گفته بهلر، هیچ کدام از این سیستمها به درستی عمل نمیکنند.
تستکننده پنتاگون میگوید سیستم پرتاب الکترومغناطیسی باید ۴،۱۶۶ پرتاب را بین شکستهای عملیاتی انجام دهد. با این حال، تنها قادر به تکمیل ۱۸۱ چرخه در بین ۳،۹۷۵ پرتابی بوده است که در این ارزیابی صورت گرفتهاند. دنده متوقف کننده پیشرفته هم باعث بروز نگرانیهایی شده، چون فقط توانسته ۴۸ فرود را حین شکستهای عملیاتی ثبت کند، که خیلی کمتر از حد انتظار است.
ناو هواپیمابر جرالد فوردمساله قابلاعتماد بودن یا عدم اطمینان سیستمها با یافتههای حاصل از آزمایشهای سالهای گذشته سازگار است. با این حال، در اواخر سال ۲۰۱۸، کاپیتان جی.جی. کامینگز فرمانده فورد به رسانهها گفت که بسیاری از این مشکلات رفع شده است.
طبق گزارش بهلر، این دو تنها مشکلاتی نیستند که این ناو به آنها دچار شده است. نصب و تأیید بالابرهای مهمات در ناو فورد همچنان در حال انجام است. فقط شش تا از ۱۱ بالابر سلاحهای پیشرفته که مهمات را از زیر عرشه بالا میبرند عملیاتی هستند، هر چند که تمام ۱۱ بالابر باید هنگام تحویل در سال ۲۰۱۷ آماده استفاده میبودند.
با وجود اینکه ساختوساز این ناو از سال ۲۰۰۵ شروع شده، فورد تاکنون چندین بار تحویل آن را به تأخیر انداخته است. در نهایت، این کشتی که در سال ۲۰۱۷ توسط رئیسجمهور ترامپ سفارش داده شد، باید تا سال ۲۰۱۸ به طور کامل عملیاتی میشد.