رئیس شورای رقابت سه شنبه هفته گذشته اعلام کرد که با توجه به شرایط بازار و به منظور جلوگیری از رفتارهای هیجان انگیز در بازار خودرو، قیمت محصولات سایپا و ایران خودرو در سه ماهه پایانی سال افزایش نخواهد یافت. شیوا در حالی خبر از تصمیم جدید قیمتی در شورای رقابت داد که نرخ تورم بخشی سه ماهه پایان سال را از بانک مرکزی دریافت کرده و بر اساس آن بانک مرکزی نرخ تورم بخشی محصولات ایران خودرو را 14.1 درصد و محصولات سایپا 14.75 درصد اعلام کرده است.
به گزارش خودروبانک و به نقل از پرشین خودرو، پس از اعلام این خبر، احمد نعمت بخش دبیر انجمن خودروسازان ایران در واکنش به تصمیم شورای رقابت گفت: تورم بخشی توسط بانک مرکزی 14.5 درصد اعلام شده و شورای رقابت نمی تواند زمانی که هزینه های تولید افزایش داشته از جیب سهامداران به مردم ببخشد.
دبیر انجمن خودروسازان افزود: تصمیم غیر منطقی و غیر قانونی شورای رقابت در حالی گرفته شده است که بر اساس آخرین محاسبات ایران خودرو 7500 میلیارد تومان و سایپا 5500 میلیارد تومان در شش ماه اول سال زیان قطعی را تجربه کرده اند.
نعمت بخش در ادامه بیان داشت: شورای رقابت با این تصمیم اشتباه، خود را مدیون تمام سهامداران سایپا و ایران خودرو می کند و ما امیدواریم وزیر صمت به عنوان متولی اصلی صنعت کشور به این موضوع ورود و با تصمیم شورای رقابت برخورد کند.
وی تاکید کرد: بر اساس قانون برنامه پنجم و ششم توسعه اگر به هر دلیلی قیمت دستوری دولت باعث زیان به صنعتی شود، دولت مکلف است زیان را پرداخت کند. شورای رقابت با تصمیمات اشتباهی که تاکنون گرفته است باعث تحمیل زیان های به خودروسازان شده که به دنبال آن ما شاهد کاهش توان مالی شرکت ها، افزایش بدهی خودروسازان به قطعه سازان، افت کیفی تولیدات داخلی و عدم رضایت مصرف کنندگان هستیم که همگی به فرمول قیمت گذاری شورای رقابت باز می گردد.
دبیر انجمن خودروسازان در ادامه با توجه به روند نزولی نرخ ارز و تاثیر آن بر قیمت خودرو اظهار کرد: اینکه نرخ ارز باید بر قیمت خودرو تاثیر بگذارد قطعا صحیح است اما با توجه به برگزاری میزهای ساخت داخل و و افزایش داخلی سازی در تولیدات، طبعا از میزان ارزبری در این صنعت کاسته می شود، بنابراین با وجود افزایش داخلی سازی، نوسانات بازار ارز و افت کنونی قیمت دلار نمی تواند تاثیر زیادی در هزینه و قیمت تولیدات خودروسازان داشته باشد.
نعمت بخش در خصوص تاثیر عدم اصلاح قیمت ها گفت: در صورتی که قیمت خودروسازان اصلاح نشود توان مالی شرکت افت می کند و به این ترتیب امکان پرداخت مطالبات قطعه سازان برای خودروساز وجود نخواهد داشت و با این روند افزایش 50 درصدی تولید در شش ماه آینده بعید خواهد بود.
وی در ادامه درباره پرداخت تسهیلات به خودروسازان اظهار داشت: بانک مرکزی با تمدید تسهیلات قبلی شورای پول و اعتبار و پرداخت تسهیلات 5 هزار میلیارد تومانی به دو خودروساز بزرگ کشور به شرط پرداخت حداقل 80 درصد تسهیلات بابت مطالبات به قطعه سازان موافقت کرد. این شیوه خودروسازان را وام دار بانک مرکزی خواهد کرد.
نعمت بخش در پایان تصیح کرد: در صورت اصلاح قیمت گذاری ها، صنعت خودرو نیازی به این گونه تسهیلات نخواهد داشت.