موضوعات داغ

تویوتا و دایهاتسو، شرکای احتمالی گروه بهمن

عکس مطلب اول
روزنامه «ژاپن تایمز» در گزارشی هشدار داد: ممکن است خودروسازان ژاپنی بازار ایران را از دست بدهند، درحالی که رقیبان اروپایی آنها به ویژه شرکت رنو فرانسه اکنون فعالانه در ایران مشغول کار است.
این روزنامه نوشت: یوشی یاماموتو، مشاور مسئول منطقه غرب آسیا در سازمان تجارت خارجی ژاپن که دفتر آن در توکیوست، گفت: تقاضای خودرو در ایران با توجه به جمعیت آن، تضمین شده قلمداد می شود. براساس کتاب حقایق جهان که در آمریکا منتشر می شود، ایران نزدیک به 80 میلیون جمعیت دارد و 40 درصد ایرانیان در گروه سنی 24 سال و کمتر دسته بندی می شوند.
یاماموتو افزود: ایران کشوری است که از گذشته خودرو تولید می کرد و بازاری برای «خودروِ آماده» نیست، بلکه مکانی برای تولید و فروش خودرو در بازارهای داخلی و کشورهای همسایه تلقی می شود. دولت ژاپن تحریم های خود علیه ایران را در ژانویه گذشته (دی ماه 1394) لغو و یک ماه بعد یک قرارداد سرمایه گذاری دوجانبه امضا کرد.
«مرتضی سبحانی» معاون شرکت سازنده قطعات خودرو اروند پیشرو، گفت: متأسفانه شرکت های ژاپنی در همسنجی با رقیبان دیگر، از شرکت های فرانسوی، ایتالیایی و آلمانی عقب ترند.
روزنامه ژاپن تایمز تأکید کرد: «رقیبان اروپایی خودروسازان ژاپنی به ویژه شرکت رنو فرانسه اکنون فعالانه در ایران مشغول کارند.»
«محمد ضرابیان» قائم مقام گروه بهمن، گفت: متأسفانه ژاپنی ها هر روز بیشتر از دیروز بازار را از دست می دهند.
وی اضافه کرد: اگر خودروسازان ژاپنی اکنون به بازار ایران وارد نشوند، برای آنها سخت خواهد بود سهم بازار خود را در آینده افزایش دهند.
ضرابیان ادامه داد: خودروهای کوچک، ارزان و کارآمد شرکت های ژاپنی می توانند در بازار ایران با سایر برندهای خودرو رقابت کنند.
به گفته وی، گروه بهمن در جست و جوی شریکان جدید است که امکان دارد «دایهاتسو» و «تویوتا» در میان آنها قرار گیرد.
با وجود انتظار بالای شرکت های سازنده خودرو و قطعات خودروی ایران، به نظر می رسد خودروسازان ژاپنی تا اندازه ای به دلیل عواملی مانند شرایط سیاسی داخلی ایران و تداوم تحریم های مالی آمریکا در پاسخگویی عجله ای ندارند.
در همین زمینه «بهرام قاسمی»، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، گفت: از منظر مردم و از نظر فرهنگی ژاپن جایگاه خوبی در ایران دارد، اما تضمینی وجود ندارد که ژاپن بتواند این جایگاه را حفظ کند. حفظ این جایگاه به تلاش ژاپن بستگی دارد.
قاسمی افزود: ایران مایل است همکاری های خود با ژاپن را گسترش دهد اما برای همیشه نمی تواند منتظر بماند.
وی ادامه داد: اگر برخی کشورها در توسعه همکاری خود با ایران محتاطند، نمی توانند با ما کار کنند. ما می توانیم شرکای خود را انتخاب کنیم.
قاسمی اضافه کرد: در فضای خوب پسابرجام اگر شرکت های ژاپنی جدی نباشند در رقابت عقب خواهند ماند.
به گزارش ایرنا، شامگاه بیست و ششم دی ماه 1394 با انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره انجام تعهدات هسته ای ایران در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، اجرای تعهدات طرف مقابل (گروه 1+5) یعنی روند لغو تحریم های هسته ای غرب علیه تهران آغاز شد.
به عنوان بخشی از تلاش برای کمک به رشد کارخانه های سازنده قطعات خودرو، سازمان تجارت خارجی ژاپن در نظر دارد به ایران کارشناس اعزام کند تا در زمینه هایی مانند مدیریت پروژه و سیستم های تولید بهنگام، راهنمایی فنی بدهند.
مشاور مسئول منطقه غرب آسیا در سازمان تجارت خارجی ژاپن گفت: اگر خودروسازان ژاپنی به این نتیجه برسند که می توانند در ایران قطعات باکیفیت خوب را سر موقع خریداری کنند، این امر رشد آنها در بازار ایران را تسریع می کند و قدرت رقابت خودروهای آنها را افزایش می دهد.
وی گفت: اگر خودروسازان ژاپنی در نسل جدید فناوری های اتومبیل پیشگام باشند، نیازی نیست نگران این باشیم که ممکن است از دیگر رقیبان عقب بمانیم.
به نوشته این رسانه، خودروسازان ژاپنی اکنون بر توسعه نسل جدید فناوری ها مانند خودروهای برقی و خودران (بی نیاز از راننده) تأکید دارند.
«نادر سخا»، مدیرعامل شرکت قطعات خودرو کروز واقع در منطقه صنعتی حومه غربی تهران، گفت: ایران از زیرساخت های خوبی برای تولید خودرو مانند وجود کارخانه های سازنده قطعات، نیروی کار تحصیلکرده و امنیت بهتر در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه برخوردار است.
وی افزود: ایران برای اینکه دیگر خودروسازان جهانی همکاری خود را با شرکت های ایرانی آغاز کنند، ظرفیت کافی دارد.
روزنامه ژاپن تایمز نوشت: صنعت خودروسازی ایران، دومین بخش بزرگ اقتصادی این کشور پس از نفت و بزرگ ترین صنعت غیرنفتی خاورمیانه است.
براساس آمار گردآوری شده توسط شرکت تحقیقات اتومبیل فارین، تولید خودروی ایران در سال مالی 2011 میلادی (1390 خورشیدی) به یک میلیون و 640 هزار دستگاه افزایش یافت اما به دلیل تحریم های اقتصادی، در سال مالی 2013 به 740 هزار دستگاه کاهش یافت.
با این همه، در سال مالی 2014 تولید خودرو در ایران به یک میلیون و 130 هزار دستگاه افزایش یافت.
بازار خودروی ایران در کنترل ایران خودرو و سایپاست، دو شرکت دولتی که روی هم 90 درصد بازار ایران را در اختیار دارند.
هدف دولت ایران افزایش سه برابری تولید خودرو و رساندن آن به 3 میلیون دستگاه در سال 2025 میلادی (افق 1404) است.
براساس این برنامه، 2میلیون دستگاه خودرو سهم بازار داخلی ایران خواهد بود و یک میلیون دستگاه نیز به کشورهای همسایه مانند عراق و افغانستان صادر می شود.
با توجه به لغو تحریم های اقتصادی ایران در ژانویه (دی) گذشته، نسبت به انتقال فناوری و تولید داخلی از طریق سرمایه گذاری مشترک با شرکت های خارجی برای دستیابی به اهداف تولید امیدوار است.

نظرات کاربران

10 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1395/5/30
خداکنه بیاد
1395/5/30
اصن این خیلی مسخره س کل خودروسازی کشور دست یه کشور باشه! اونم فرانسه...! فقط امیدوارم بهمن و کرمان موتور به روند سابق شون برگردن...یادمون نرفته خودروهای نرم و باکیفیت دوو(ماتیز-سیلو) توو کرمان خودرو و فولکس گل اش رو! بهمن هم کاش با ژاپنیا ادامه بده
1395/6/2
من یک سیلو صفر از کرمان موتور گرفتم یازده سال سوارش شدم،بعد از اون هم کلن با ماشین کره ای حال کردم.
1395/5/30
با امید زمزمه میکنیم ...اندکی صبر سحر نزدیک است✌
1395/5/30
پس کی ماشینای مزدا رو میاره، من نمیدونم چرا شایعه ورود همه ی برند های خودروسازی هست بغیر از مزدا؟ 🤔🤔
1395/5/30
هرچی باشه بهتر از شرکتهای بی کلاس چینی هستند
"فاو" با اون اسم ضایعش که آدم را یاد جنگ ایران و عراق میندازه
1395/5/30
شرکت هایی که در بازار امریکا حضور دارن به این راحتی ها به ایران نخواهند امد. حتی اگر همه تحریم ها هم کامل لغو بشه چندین سال طول میکشه تا شرکت ها و بازیگرهای مهم در بازار امریکا وارد ایران بشن. سرمایه "ترسو" است و به این راحتی ها به کشوری که سیاست هاش به شدت متغیره اعتماد نخواهد کرد. تازه بگذریم که تجارت در هیچ کجای دنیا مثل ایران پیچیده و بی قانون و بی حساب و کتاب نیست.
خلاصه اش اینه که باجبگیر زیاد داریم!
نمونه اش همین کره ای ها که با وجود بازار گسترده ای که در ایران دارند هنوز هم حاضر به ورود به ایران نیستند.
در تقسیم های جهانی ایران سهم فرانسه است و روسیه و چین.
بیخودی صابون به دلتون نزنید.
1395/5/31
این تقسیمات جهانی یا هرچی شما اسمش را میگذاری ابدی نیستن و با گذشت زمان تغییر میکنند
در گذشته نه چندان دور ، بازار داخلی خود چین در قبضه شوروی سابق و کشورهای بلوک شرق بود ولی حالا جولانگاه کشورهای غربی شده
1395/5/30
ببخشید. علت اینکه ژاپنی ها نتونستن در بازار ایران موفق بشن اینه که اختیار خودشون رو دادن دست چهار تا دلال و شرکت سودجوی ایرانی که محصولات تویوتا رو با قیمت های گرون میندازن به مردم و اصلا سیاست این شرکت‌ها افزایش فروش و رقابت تو بازار خودرو نیست و کلا بازار ایران رقابتی نیست . مثلا وقتی سوناتا 170 باشه به جای اینکه تویوتا کمری 160 بده که بازار رو بگیره دستش واسه اینکه بگه تویوتا بهتره و کم نیاره ماشینشو میده 190 و مردم توان خرید ندارن.
1395/5/31
ایران بیش از خودروهای ژاپنی به فرهنگ ژاپنی نیاز دارد. متاسفانه ایران زیرساختهای فرهنگی مناسبی ندارد و به همین دلیل ژاپنی ها و حتی کره ای ها خیلی تمایلی به سرمایه گذاری در ایران ندارند. در هر صورت اگر دولت در این فقره دست اونها رو باز بذاره و دوباره اونها رو به سمت سایپا و ایران خودرو سوق نده، اتفاق بسیار خوبی میافته...
من شخصا فکر می کنم همونقدر که ما به ژاپنی ها و فرهنگ اونها اعتماد داریم، اونها به ما بی اعتماد هستند. همونقدر که ترکیه نیروی کار اعزام کرد برای آلمان، ما هم نیروی کار فرستادیم برای ژاپن. ترک ها از آلمان فرهنگ کاری یاد گرفتند و برگشتند، ایرانیها دست پر برنگشتند!