موضوعات داغ

معیارهای مردم برای خرید خودرو

عکس مطلب اول
در بازار ایران گاهی اوقات بعضی خودروسازان محصولات جدیدی را معرفی می‌کنند که توجیه آن‌ها کمی سخت به نظر می‌رسند. لذا گروه خودروبانک اقدام به نظرسنجی کرده بود تا متوجه شود دقیقا مردم دنبال چه چیزی هستند و چه معیارهایی برای انتخاب یک خودرو برای آن‌ها مهم است.
برای این امر، گروه خودروبانک 10 خودرو بین 30 تا 40 میلیونی‌ها را انتخاب کرد چون اولا در این بازه، بازار ایران بسیار داغ است و خودروهای ساخت داخل و خودروهای وارداتی زیادی وجود دارند لذا بهتر می‌توان معیارهای مردم را بین آن‌ها تشخیص داد. دوما در این بازه قدرت خرید مردم زیاد است و تعداد بیشتری از مردم مخاطب واقعی ما خواهند بود. به طور مثال، در بازه 50 تا 60 میلیون تومان تعداد خودروهای زیادی را می‌توان خریداری نمود اما تعداد کمی از مردم چنین قدرت خریدی دارند.
خودروهایی که برای این نظرسنجی انتخاب شده بودند: هیوندای سوناتا، هیوندای i30، مزدا 3، رنو مگان، کیا سراتو، کیا اپتیما، تویوتا یاریس، تویوتا کرولا، سوزوکی ویتارا و نیسان ماکسیما. البته خودروهایی مانند ام‌جی شوالیه یا کیا سراتو کوپ هم می‌توانستند در این نظرسنجی شرکت کنند اما به دلیل اینکه در هنگام شروع این همه‌پرسی، این خودروها تازه به بازار آمده بودند و هنوز شناخت زیادی در مورد آن‌ها وجود نداشت، تصمیم گرفته شد تا آن‌ها را در این لیست قرار ندهیم.
در پایان این نظرسنجی که حدود 10 ماه طول کشید، 3098 نفر شرکت کردند که جامعه آماری مناسبی است و می‌توان با توجه به سلایق این جامعه، متوجه شد که مردم برای خرید خودرو چه معیارهایی دارند.
پس از پایان نظرسنجی، نتیجه برای ما شگفت‌آور بود. به طور مثال، نیسان ماکسیما با طراحی قدیمی، مصرفی بالا و امکاناتی کم نسبت به رقبای خود، توانست رتبه سوم را کسب کند! و یا تویوتا کرولا که در خارج از کشور جزو پر فروش‌ترین خودروها است، با تمامی امکانات و مصرف مناسب نهم شد! (چرا؟) البته بعضی نتایج را هم می‌توانستیم پیش‌بینی کنیم مانند کسب رتبه اول توسط مزدا 3 یا اینکه مردم زیاد علاقه‌ای به خرید خودرویی مانند تویوتا یاریس ندارند.
حال می‌خواهیم به تحلیل این نظر‌سنجی بپردازیم. همانطوریکه در نتیجه می‌بینید، مزدا 3 اول شده و بلافاصله بعد از آن، هیوندای سوناتا و نیسان ماکسیما رتبه‌های بعدی را کسب کرده‌اند. اگر کمی توجه کنید، سوناتا و ماکسیما پرقدرت‌ترین خودروهای این نظرسنجی هستند و از فرمان‌پذیری خوبی بهره می‌برند. اما مزدا 3 اسپرت‌ترین چهره را دارد و قدرت پیشرانه آن اگرچه مانند سوناتا عالی نیست اما خیلی خوب است. همچنین از نظر امکانات، خودروهایی مانند کیا سراتو یا هیوندای i30 در سطح بالایی قرار دارند اما رتبه خوبی کسب نکرده‌اند. کیا اپتیما دارای امکانات و پیشرانه قدرتمندی است اما دارای طراحی محتاطانه است و چهره آن زیاد جوان‌پسند نیست و نتوانسته رتبه خوبی بدست آورد.
اگر کمی به مطالب اخیر دقت کنید به راحتی متوجه می‌شوید که ظاهر اسپرت گونه و جوان‌پسند اولین معیار مردم برای انتخاب یک خودرو است. دومین معیاری که مردم به آن توجه می‌کنند قدرت پیشرانه و فرمان‌پذیری مناسب است. برای همین است که خودرویی مانند مزدا 3 با چهره و ظاهری اسپرت و قدرت پیشرانه‌ای خوب می‌تواند گزینه اول مردم باشد و خودروهایی مانند هیوندای سوناتا و نیسان ماکسیما رتبه‌های بعدی را کسب کنند زیرا اگرچه طراحی آن‌ها قدیمی است اما قدرت پیشرانه آن‌ها عالی است. ممکن است بگویید خودرویی مانند کیا سراتو که هم طراحی اسپرتی دارد و هم پیشرانه مناسب (مانند مزدا 3) چرا نتوانسته رتبه‌ای بهتر از چهارمی را بدست آورد. در جواب باید گفت که کیا سراتو اگرچه تمامی معیارها را دارد اما مسئله برند آن است، چیزی که برای مردم اهمیت زیادی دارد. البته کیا در چند سال اخیر روی این مشکل تبلیغات زیادی کرده است و شاید در چند سال آینده شاهد آن باشیم که کیای کره‌ای بتواند از مزدای ژاپنی پیشی بگیرد.
تا به حال دو معیار ظاهر جوان‌پسند و پیشرانه قدرتمند را بررسی کردیم. سومین معیاری که برای مردم اهمیت دارد، امکانات و تجهیزات است. برای همین است که مگان با امکاناتی بیشتر و مدرن‌تر از نیسان ماکسیما، به دلیل پیشرانه‌ای ضعیف‌تر، مقامی پایین‌تر را بدست می‌آورد. یا حتی سوزوکی ویتارا با وجود ظاهر خوب، اما به دلیل پیشرانه ضعیف و امکانات معمولی، نمی‌تواند در مقابل حریفان جدی خود یعنی کیا اسپورتج یا هیوندای توسان (که در این نظر سنجی نیامده‌اند) حرفی برای گفتن داشته باشد.
آخرین معیاری که برای مردم اهمیت دارد مصرف سوخت است. معیاری که با توجه به نظرسنجی، مردم علاقه‌ای به انتخاب خودروی کم مصرف و اقتصادی ندارند. به همین دلیل است که خودرویی مانند تویوتا یاریس و تویوتا کرولا بازندگان این میدان بوده‌اند. شاید این امر را بتوان با قیمت پایین سوخت توجیه کرد و اینکه در این چند ساله با توجه به قیمت پایین سوخت مردم اهمیتی به این معیار نمی‌دهند. البته این یک مشکل بزرگ است زیرا با این فرهنگ هم به منابع کشورمان ضرر می‌زنیم و هم برای محیط زیست آلودگی زیادی درست می‌کنیم.
اگر بخواهیم معیارهای مردم برای خرید خودرو را به طور خلاصه بیان کنیم، بدین گونه خواهند بود:
حال ما با نقد این نظرسنجی دو پیشنهاد هم برای این بازه از بازار داریم که با معیارهای بدست آمده هم‌خوانی دارند. اولین پیشنهاد هیوندای آکورد LX است. خودروی 4 سیلندری که 2.4 لیتر حجم پیشرانه آن با قدرت 177 اسب بخار است. به ظاهر آکورد که نگاه کنید به راحتی طراحی آن را می‌پسندید. از نظر امکانات و مصرف سوخت هم برند هوندا گویای همه چیز است و احتیاجی به معرفی سیستم‌های پیشرفته بکار رفته در آن نیست. این خودرو با طراحی خوب، پیشرانه‌ای قدرتمند، تجهیزات و امکانات پیشرفته و مصرف سوخت مناسب حدود 21 هزار دلار (در مدل پایه) قیمت دارد. این بدین معنا است که چنین خودرویی در ایران حدود 40 میلیون تومان قیمت خواهد داشت. اگر چنین خودرویی در بازار موجود بود، شما آکورد را انتخاب می‌کردید یا ماکسیما؟
دومین خودروی پیشنهادی ما آئودی A3 است. خودروی هاچ‌بک 3 دری که در مدل پایه حدود 16 هزار دلار قیمت دارد. یعنی در ایران می‌تواند با قیمتی نزدیک به 30 میلیون تومان رقیبی برای تویوتا یاریس باشد. در مورد طراحی آن همین بس که این خودرو یک آئودی است. خود برند آئودی تضمین کننده طراحی، کیفیت و مهندسی کم‌نظیر آلمانی‌ها برای این خودرو است. پیشرانه آئودی A3، 1.6 لیتری است که می‌تواند در عرض 11.8 ثانیه به مرز 100 کیلومتر در ساعت برسد.
در پایان باید گفت که این مقاله تنها تحلیل و نظر گروه خودروبانک از یک نظرسنجی است تا شاید بتوانیم به اندازه خود به وضعیت نابسامان و ضعیف بازار خودرو کمک کرده باشیم. همچنین مشتاقانه منتظر نظرهای شما در مورد این مقاله هستیم. 1. طراحی اسپرت گونه و چهره جوان‌پسند
2. قدرت پیشرانه و فرمان‌پذیری مناسب
3. امکانات و تجهیزات
4. مصرف سوخت

نظرات کاربران

35 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1390/4/22
عالی بود.ممنون
1389/12/12
با سلام
ممنون از تحليلتان ،
براي بدست آوردن تحليلي علمي شايد مناسب باشد آيتم هاي ديگري نظير سن ، جنس و شغل نيز در اين پروسه تحليل شود ، آنگاه ميشود يك تفسير كاربردي و مناسب از يك جامعه آماري مطلوب ارائه داد .
جمع بندي انجام شده در پايان مقاله بنظر منطقي ميرسد ولي بدليل آيتمهاي ذكر شده فوق و يا ديگر آيتمها مثل جغرافياي سكونت نميتوان به جمع بندي ميسوطي رسيد.
در مورد پيشنهاد هايي كه در انتهاي مقاله ذكر كرديد هم بايد گفت با هر دو پيشنهاد كه با عنايت به نظرات مخاطبينتان اعلام كرديد موافم و اصولا پيشنهاد هاي كاربدي به نظر ميرسد.
با احترام
1389/12/22
به نظر من نتیجه گیری شما عین واقعیت است
1390/1/2
با سلام و تقدیم احترام
به نظر میرسد، شایدجامعه آماری مورد نظر چنین نتیجه ای را رقم زده باشد. در حال حاضر استفاده از اینترنت بیشتر توسط قشر جوان جامعه انجام شده و جامعه آماری کاملی نمیباشد. با تشکر از شما
1390/1/4
به نظر من معیمر های دیگری هم برای انتخاب خودرو وجود دارد مثلا فردی که در این رده هیوندای سوناتا را انتخاب میکند به احتمال زیاد درنظر دارد که در حدود 5 سال دیگر کم تر توجهی به ماشینش می شوداما ما هنوز میبینیم که خودرو های قدیمی چون بنز وب ام و از محبوبیت خاصی برخوردارند
پس برند نیز دراین باره می تواند تاثیر داشته باشد
1390/1/9
سپاس
1390/1/14
با سلام و عرض خسته نباشيد . با تشكر از شما به دليل زحمات فراوانتان در تحليل نظرهاي مردم.
به نظر من دست مردم براي انتخاب خودروي ايده آل در رنج 30 تا 40 ميليون بسته است و همچنين مردم براي خريد خودرو به درستي تحقيق نمي كنند . بيان اين نكته هم خالي از لطف نيست كه اگر ايران به WTO بپيوندد آن موقع است كه مي توان نظرسنجي جامع و كاملي را صورت داد چون خودروها با نرخ واقعي خود در بازار عرضه مي شوند .
1390/1/29
alie vali khoub boud sal sakht har khodro ra mineveshtid-dar kol khoube sepas az shoma-lotfan az bmw x6 niz etela ati benevisid.
1390/2/5
تحقيق جالبي است ولي با توجه به جغرافياي ايران و تنوع طلبي ما ايرانيان و عدم توجه به مسائلي مانند مصرف بهينه و مناسب سوخت وافت شديد قيمت خودرو در ايران مسائل خاصي بايستي در انجام تحقيقات موردتوجه قرارگيرند. باتشكرفراوان از مطالب مفيدشما.موفق باشيد.
1390/2/11
باسلام وتشکر ازتحلیل شما اگرکمیته تعیین قیمت خودرو نیوسراتو راازقیمت سی وچهارمیلیون وهفتصدهزارتومان به چهل میلیون نمی رساندمشخص نبود آیامزدا3
فروش داشت یاخیر به هرصورت تازمانیکه این خودروهابه دلیل عدم قیمت واقعی دراین بازارعرضه می شوند مردم درانتخاب خودرو چاره ای ندارند ولی دراین چندروزه اگروارد بازاربشوید وچرخی بزنید متوجه هجوم خودروهای چینی خواهید شد که حتی ازخودروهای بی کیفیت داخلی ماهم باکیفیت تراست بااینحال خیلی ازمردم علاقه زیادی به برندهای معتبردارند ولی دستشان بااین قیمتها به خودروی مورد علاقه شان نمی رسد ومجبورند یاحفش رابزنند یاعکسش رادرگوشه اطاق یاصفحه مانیتورشان بگذارند سال 90 براساس کارشناسان چینی درایران فروشی بالغ بر400 میلیاردتومان پیش بینی شده است
پس خودروسازان داخلی به گوش باشند
فروش خودروهای داخلی ممکن است به صفربرسد.
1390/3/16
گفته شد كه جوانان دسترسي به اينترنت دارند و نظر مربوط به اين قشر است اين هم اضافه كنم كه اينقدري كه فرزندان ماشينهارا تست ميكنند پدر مادرها و افراد مسن بسيار كمتر وشايد هم يك بار شتابگيري و ماشين بازي نكنند اين بچه ها هستندكه ميتازند وبه نظر من مردم ماشيني را ميگيرند كه ايراني كمتر دست برده و بعد از خريد به اساني بشود هر كجا در ايران كه هستيدسرويس دهي شود و به مشكلي بر نخوريم مثل پيكان كه چوپانان هم وارد بوده وهر سوپر ماركتي قطعاتش را داشته باشد با تشكر فراوان
1390/3/30
70% مردم زير بيست ميليون توانش را داشته وسعي ميكنند ماشيني بخرند كه هركجا به مشكل برخوردند سريع بتوانند رفع عيب كنند (لوازم و مكانيك) با تشكر فراوان كه اين همه اطلاعات در اختيار ما گذاشتيد كه ميشود بهتر تصميم گرفت براي خريد باز هم تشكر و دستتان را به گرمي ميفشارم
1390/3/30
اخ چقدر گروني اخ واي ددم ككام ننم باام زنم يك خري به ما بدين تا تيكاف نشانتان دهم
1390/5/13
خیلی ممنون اما من بشخصه معتقدم اگر شوالیه در این نظر سنجی می بود نتایج دگرگون می شد
1390/5/28
مدت زمان موجود بودن در بازار فراموش شده !!
1390/6/8
با سلام و سپاس بيكران از سايت زيبا و مفيدتان و تبريك عيد سعيد فطر و آرزوي شادي و شادكامي برايتان.
به نظر من چند نكته اساسي وجود دارد كه مانع عمده اي در انتخاب گزينه درست براي هموطنان ما خصوصا در مقوله هايي مانند خودرو مي باشد كه خصوصا بحث فني و در نتيجه علاقه و تخصص فني در آنها مسئله مهمي است. من يك مورد را توضيح مي دهم به اميد آنكه جوانان عزيز ما در مورد آن تامل و بررسي فرمايند و اين مورد هم ميزان مصرف خودرو است.
1- مسئله مصرف فقط جنبه اقتصادي آن نيست، بلكه در مواقع بحران و شرايط سخت، مصرف كم خودرو مي تواند جان سرنشينان را نجات دهد. طبيعي است كه اهميت اين مسئله را جوانان ما به دليل شور جواني و كم تجربگي كمتر درك كرده و كمتر اهميت مي دهند.اينجانب در بيش از 3 دهه تجربه رانندگي ام، پس از كمك خدا جان خود و خانواده ام را مديون چند ليتر مصرف كمتر خودروي مورد استفاده ام بوده ام.
2- مصرف كم خودرو آسايش سرنشينان و راننده را بدنبال دارد. به اين شكل كه در سفر از مركز به اغلب نقاط ايران باخودروي كم مصرف يا نياز به توقف در پمپ بنزين نبوده و يا حداكثر يك بار سوختگيري كافي خواهد بود.در سفري كه به مشهد داشتم فقط يك بار احتياطا و نه از سر اجبار و در چايگاهي دلخواه بنزين زدم.
3- با توجه به معضل آلودگي هوا و مشكل جهاني سوخت فسيلي و مشكل اساسي تهران كه فاجعه آميز است و خاصه نامناسب بودن بنزين داخلي كه چندين برابر استاندارد داراي هيدروكربن هاي حلقوي سرطانزا و خصوصا بنزن مي باشد و ما هم عموما حاضر به كاهش تعداد سفرهاي درون شهري با خودرو شخصي نيستيم،لااقل از خودروي كم مصرف استفاده كنيم،در اينصورت و اگر بجاي مصرف 12 ليتر در 100 كيلومتر از 6 ليتر دز 100 استفده كنيم، آلودگي هواي تهران از حد هشدار به حدي قابل تحمل تر خواهد رسيد و ميزان بيماري زايي آن چندين برابر كاهش خواهد يافت. ما در خصوص بچه ها و پيران به شدت مسئوليم و بايد بدانيم كه ابتلاء يك كودك به سرطان خون چه رنج جانكاهي براي او وخانواده اش به همراه دارد.آيا لذت سوار بر ماشين پرقدرت شدن اينقدر مي ارزد كه سلامت كودكانمان را كه شايد فرزند و برادر و ... خودمان باشد، به خطر اندازيم. من ديده ام كه تك تك شهروندان يك كشور صنعتياروپايي نسبت به روشن ماندن يك خودرو حتي پشت چراغ قرمز حساسند و در پايتخت شان مطبوع ترين هوا را دارند و مقامات عالي آنها با كمال افتخار از وسايل عمومي استفاده مي كنند(نه اينكه براي سفر به مسافتي چند ده كيلومتري از وسايل پرنده استفاده كنند).
4- صرفه جويي در مصرف منابع انرژي به عنوان يك ذخيره ملي و فراملي وظيفه هر انساني است. ما حق نداريم چون امروز به دنيا آمده ايم، نسل فردا را از موهبت هاي طبيعي محروم كنيم. هنوز جايگزين مناسبي براي مواد نفتي پيدا نشده، پس نبايد اسراف كرد. پس آيندگان هم در اين نعمت ها سهمي دارند،ما مسلما نبايد خشنود باشيم از اينكه فرزندانمان نتوانند از سرمايه هاي امروز ما بهره ببرند.
1390/6/14
با سلام و تشکر از اجرای این نظر سنجی ... خیلی جالب بود . فقط یک موضوع اینکه در شمارش آرا بنظرم دچار اشتباهی کوچک شدید چون تعداد جمع آرا 3118 نفر میباشد که شما 3098 نفر اعلام فرمودید. با تشکر.
1390/7/11
تنها راه حل رفع مشكل گراني اتوموبيل در ايران آزاد سازي واردات و حذف نقش دولت در آن و ايجاد بازار رقابتي است.
1390/8/15
عین واقعیته
1390/9/8
با سلام...لطفا از نام آشنا و بي رقيب ميتسوبيشي هم ياد كنيد ... نامي كه بازار ايران در عطش آن است.... پاجروها .. گالانت ها و لنسر ها هنوز هم در خيابانها جلب توجه مي كنند.با تشكر
1390/9/12
با سلام با تشکر از زحمات شما و تبریک میگویم که سایت خیلی خوبی دارید. ولی در مورد نظر سنجی باید عرض کنم سلیقه ای بوده و از روی شناخت فنی و در نظر گرفتن مسایل اقتصادی و امکانات جاده ای شهری و برون شهری و فرهنگ اتومبیل رانی در بین مردم عزیز کشورمان نظر دهندگان کاملا احساسی برخورد کرده اند.
1390/9/21
با سلام و سپاس،خیلی برام جالبه که هیچ صحبتی در مورد معیار ایمنی خودرو نکردید،فاکتوری که در کل دنیا حرف اول را می زند.
1390/9/24
سلام مثل اینکه شما از دنیا خیلی عقب هستین چون که دیگه مزدا سوناتا سوزوکی سراتو اپتیما در رنج 30 تا 40 میلیون نیستن واز 45 میلیون به بالا هستن خواهشن دقت کنید
1390/10/6
باعرض سلام وتشکر از تحلیل شما به نظر من این نظر سنجی در یک سنین خواص بوده اگر در افراد سنین مختلف نظرسنجی بشود آمار تغییر می کند
1390/10/14
با سلام و تشكر از اطلاع رساني شما.
قيمت تويوتا كرولا 2012 برابر 48900000 تومان توسط نمايندگي اعلام شده است.
خواهشمندم در صورت امكان مجدداً نظرسنجي (سراري / اينترنتي) صورت پذيرد.
حتي اگر امكانش هست يه نظر سنجي در رده 20 ال 30 ميليون انجام دهيد.
با سپاس فراوان
1390/11/27
ﺗﻮ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﻣﺎﺷﯿﻨﯽ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﻣﯿﺨﺮﻥ ﮐﻪ ﺩﺧﺘﺮﻫﺎ ﺏ~ﺳﻨﺪﻧﺪ ﯾﺎ ﺑﻪ ﻋﺒﺎﺭﺗﯽ ﻓﻘﻂ ﻇﺎﻫﺮ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻪ.ﺗﻮﯼ ﻣﺎﺷﯿﻨﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﻧﻈﺮ ﺳﻨﺠﯽ ﮐﺮﺩﯾﻦ ﻓﻘﻂ ﯾﮏ ﺧﻮﺩﺭﻭ ﺍﺭﻭ~ﺍﯾﯽ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺍﻭﻝ ﻧﺸﺪﻧﺶ ﺟﺎﯼ ﺗﺎﺳﻒ ﺩﺍﺭﻩ.
1390/12/4
با تشکر از تحلیل خوبتان ،فقط یک نکته لحاظ نشده ،و اونم سن شرکت کننده ها در نظر سنجی هستش که قالبا"جوان تر هستند.
1390/12/8
ba salam zire 18 toman 206 beine 18-30 megan dasti ya xantia beine 30 ta 40 i20 va 40 ta 50 mg mashine khoobi baraye tehranist bishtaresham bedarde mardome mamooli nemikhorde chon mardome ma farhangesho nadaran kilid sar ta saresh mikeshan
1390/12/23
با توجه به معیارهای اعلام شده مثل
1. طراحی اسپرت گونه و چهره جوان‌پسند
2. قدرت پیشرانه و فرمان‌پذیری مناسب
3. امکانات و تجهیزات
4. مصرف سوخت
به نظر من به عنوان مصرف کننده ای که هم مزدا3 داشتم و هم i30خودرو i30 بهتره. شاید به دلیل تازه تولد بودن و کمتر بودن این نظرات داده شده است.احتمالا در سالهای اینده این نمودارها تغییر خواهد کرد
با تشکر
1390/12/29
؟ ؟ ؟ توضیحات این سایت عالی در مورد انتخاب مردم اما کرولا (تویوتا)یه برند جهانی و نه باید با ماشینی مثل مگان که در کشور های جهان سوم فقط میتونه عرضه بشه مقایسه کرد
1391/1/17
سلام به نظر من ازحیث ظاهر که بگذریم مهمترین گزینه انتخاب در حال حاضر نوع گیربکسه که اتوماتیک و چه بهتر که شیفترونیک یا تیپترونیک باشه.بعدی نوع سیستم ترمز که بهتر کامل یعنی ABS-EBD باشه ودیگه اینکه نرمی و کم صدا بودن در خین رانندگی.مثلا همین سوناتا 2011 در مقابل تیانا خیلی پر سروصداست.گزینه آخر هم آرگونومی و چیدمان و دکوراسیون داخل اتاق
1391/1/22
سوال؟مگه مرد ما چه گناهی به درگاه الهی مرتکب شدند که باید از این ماشین خوب بی بهره باشند و مجبور باشند 9الی 10 میلیون بابت آردی بدند؟
1391/2/10
باسلام وتشكرازنظرسنجی وهم چنین امیدبه تکرارآن ودرنظرگرفتن مواردی همچون سن شرکت کنندگان درتحلیل نظرسنجی
1392/7/18
عزیز دل نظر سنجی در کشور ما در مورد ماشین زیاد موفق نیست چون هر کسی که هر ماشینی داره را تبلیغ میکنه بدون هیچ اطلاعات درستی.واسه همینه که ماکسیما و سوناتا و مزدا 3 بیشترین رای را میارن.چون خیلیا این ماشینا رو دارن.به لیست نگاه کنید ببینید آیا یاریس بیشتر در بازار موجوده یا مزدا3.خوب معلومه!
1396/5/30
با سلام من پرسشی در مورد حل شدن مشکل مونتاژ ًعیف محصولات کرمان موتور است آیا این مشکل حل بشو است یا باید دست به دعا بود. لطفا به پرسش اینجانب با جدیت و قاطعیت پاسخ دهید