موضوعات داغ

بنلی TNT25

بنلی TNT25 جدول مشخصات فنی گالری عکس

مشخصات بنلی TNT25

قیمت
قیمت 110,000,000 تومان
نوع استارت
استارت الکتریکی
نوع جعبه دنده
گیربکس 6 سرعته
حجم موتور
249 سی سی
پیشرانه
موتور 1 سیلندری

مزایا و معایب بنلی TNT25

مزایا

طراحی جذاب و اسپرت ، ترمز و تعلیق خوب

معایب

گرم شدن زیاد انجین ، هزینه تعمیر و نگهداری زیاد ، بازار دست دوم کم رونق

بررسی بنلی TNT25

در دهه گذشته حجم زیادی از موتورهای به اصطلاح سنگین وارد کشور شده است که ناشی از آغاز واردات آن ها و همچنین اجازه پلاک کردن این موتورها تا حجم 250 سی سی است. در این میان از بین کلاس های مختلفی که وارد کشور شده و همچنین موتورسیکلت هایی که در داخل مونتاژ شده اند، می توان گفت کلاس اسکوترها به خاطر سبک خاصی که دارد و مناسب برای تردد در معابر شهری هست و همچین کلاس naked که به اسم های دیگری مثل اسپرت شهری، استاندارد و... نیز شناخته می شود، به علت طراحی قلچماق و اسپرت به همراه رانندگی راحت در داخل شهر و امکان تردد در مسیرهای بین شهری نه چندان بلند، از محبوب ترین ها بوده اند.در این میان از بین مدل های وارداتی و مونتاژی پلاک شدنی، می توان گفت محصولات بنلی از محبوب ترین ها هستند که کیفیت خوب، طراحی زیبا، ویژگی های خوب فنی به همراه برندی که ریشه ای ایتالیایی دارد، از مهم ترین دلایل این محبوبیت است.

طراحی بنلی TNT25

یکی از زیباترین موتورسیکلت های کلاس اسپرت شهری که در بازارهای جهانی به نام نیکد شناخته می شود، سری محصولات TNT بنلی هستند. یکی از اعضای این سری به نام TNT25 است که این روزها نسخه به روزشده تری به نام TNT25N نیز دارد که در ظاهر باهم تفاوت جزیی داشته و البته برخی اصلاحات فنی نیز روی آن انجام شده است.موتورسیکلت بنلی TNT25، طراحی ساده و زیبایی دارد که بی شباهت به ساخته های دوکاتی نیست. از نظر طراحی می توان به این موتورسیکلت نمره قبولی داد، خصوصا که با داشتن چهره ای عضلانی و یک طراحی زیبا، از رقبای خود سرتر است. البته از نظر فنی در پس برخی از رقبا و خصوصا برادر دیگرش یعنی TNT249 قرار دارد که با حجم 249 سی سی، دارای دو سیلندر است. از مهم ترین رقبای این موتورسیکلت می توان به باجاج پالس NS200 اشاره کرد که با داشتن حجم موتور کمتر اما با 23 اسب بخار قدرت و 18 نیوتن متر گشتاور، پیشرانه آن بازدهی بهتری دارد. به علاوه اینکه از نظر قیمتی نیز تفاوت محسوسی باهم دارند.این موتورسیکلت به خاطر قرارگیری در کلاس نیکد، فلاپ چندانی ندارد و همین چند تکه فلاپ نیز از جنس پلاستیک هستند.موتورهای ساخت بنلی در کشورمان از طرفداران زیادی برخوردارند و همین قضیه باعث شده است تا فروش بالایی نیز داشته باشند. از این رو چندان از نظر لوازم فنی نیز در تگنا نبوده و قطعات ظاهری آن ها نیز نسبتا راحت پیدا میشود البته با قیمت بالا و گران. اما برخی از مالکین از معایب عجیبی که در بعضی از مدل های آن دیده می شود و همچنین هزینه های نسبتا زیاد نگهداری آن، گلایه دارند که البته می تواند به خاطر تفاوت در عادت های رانندگی نیز باشد. اما در این میان نباید از قیمت بالای قطعات آن نیز به سادگی گذشت. از بزرگترین ایرادات این موتور، هدایت باد گرم فن خنک کننده به سمت پای راننده و راکب و همچنین صدای نه چندان جذاب آن نسبت به 250 سی سی بودنش است.ضمن اینکه کلاچ آن نیز برای برخی افراد می تواند سفت و سنگین باشد.صفحه نمایشگر به شکل ترکیبی از آنالوگ و دیجیتال است که حس خوبی از اسپرت بودن را منتقل می کند.

مشخصات فنی بنلی TNT25

بنلی TNT25 از یک پیشرانه تک سیلندر به حجم 249 سی سی استفاده می کند که بیشترین قدرت و گشتاور تولیدی آن برابر با 25 اسب بخار و 21.5 نیوتن متر است. این پیشرانه آب خنک است و به لطف داشتن سیستم تزریق سوخت انژکتوری و کاتالیزور، استاندارد آلایندگی یورو4 دارد. البته این پیشرانه به خاطر داشتن ضریب تراکم بالا، باید از بنزین باکیفیت استفاده کند وگرنه ممکن است دچار مشکلاتی مثل گرم کردن بیش از حد پیشرانه و یا لرزش در زمان حرکت خصوصا در دورهای میانی شود. این پیشرانه برخلاف داشتن 249 سی سی حجم اما به خاطر تک سیلندر بودن، طنین و صدای دلچسبی ندارد و البته برای رانندگی شهری و کاربری که برای آن ساخته شده، کاملا مناسب است. اما بسیاری از خریداران ترجیح می دهند تا این چهره اسپرت و رادیکالی با یک صدای درشت و اسپرت همراه باشد که این چنین نیست و همین قضیه یکی از بزرگ ترین نقاط ضعف این موتور به شمار می آید. درست در نقطه مقابل این قضیه، بنلی TNT249 قرار می گیرد که از یک موتور 249سی سی اما دو سیلندر بهره می برد و همین عامل باعث تولید صدای خاص و زیبایی برای آن شده است. عاملی که منجر به فروش کم TNT25 شده و بازار دست دوم آن را نیز تحت تاثیر قرار داده است. البته در این میان از اختلاف قیمت بیش از 35 میلیون تومانی این دو مدل نیز نباید گذشت.البته که TNT249 با داشتن حجم مشابه، قدرتی برابر با 31.5 اسب بخار دارد و گشتاور نیز برابر با 21.2 نیوتن متر است. این اختلاف قدرت ناشی از دو سیلندر بودن پیشرانه TNT249 و به دنبال آن سوپاپ بیشتر و تنفس راحت تر است که امکان رسیدن ضریب تراکم آن را به 12 نیز ممکن کرده است. البته در این میان به خاطر وزن سنگین تر به مقدار 33 کیلوگرم، تفاوت چندانی بین شتاب گیری این دو موتور وجود ندارد.

خاصیت شهری بودن TNT25 فقط در اگزوز آرام و پیشرانه کم صدای آن نیست. بلکه سواری آن نیز نرم و راحت است. ارتفاع زین تا زمین 710 میلیمتر است که برای افراد با قد نه چندان بلند نیز کافی خواهد بود. دوشاخه معکوس جلو به همراه کمک مونوشاک در عقب و به لطف داشتن یک شاسی محکم و البته تقسیم وزن مناسب، باعث شده که این موتور، سواری و هندلینگ خوبی داشته باشد. ضمن اینکه ارتفاع 180 میلیمتر کف موتور با زمین نیز برای مصارف شهری کاملا مناسب است. از دیگر تفاوت های این موتور با برادر دو سیلندرش در سیستم ترمز آن هاست. بنلی TNT25 دارای یک دیسک 280 میلیمتری در جلو و یک دیسک 240 میلیمتری در عقب است. در حالی که مدل TNT249 دارای دو دیسک 260 میلی در جلو و یک دیسک 240 میلیمتری در عقب است. هر دو موتورسیکلت فاقد ترمز ضد قفل هستند که واقعا در این رده فنی و این بازه قیمتی برای موتوری که قرار است در شهر مورد استفاده قرار بگیرد، یک نکته منفی به شمار می آید.اما به طور کلی، بخش ترمز قابل قبول است و ترمز جلو با کلیپر 4 پیستونه خود توانایی بالایی در کاهش سرعت این موتورسیکلت دارد.

انتقال قدرت و گشتاور تولیدی پیشرانه به چرخ عقب از طریق یک گیربکس 6 سرعته با کلاچ خیس چند صفحه ای انجام می شود. عملکرد گیربکس خوب و دقیق است اما کلاچ این موتورسیکلت کمی سفت به نظر می آید که در ترافیک و توقف های پشت سرهم می تواند آزار دهنده باشد و باعث خستگی دست شود.

قیمت بنلی TNT25 و رقبا

از موارد منفی این موتور می توان گفت که کاملا در سایه برادر دیگرش یعنی مدل TNT249 قرار گرفته است. خصوصا که رونمایی این دو مدل در کشورمان نیز با فاصله زمانی چندانی نبوده است. این اتفاق نه تنها در فروش مدل های صفر کیلومتر اثر داشته بلکه در بازار دست دوم این موتور نیز تاثیرگذار بوده است که البته مهم ترین علت این وضعیت نیز، صدای زیباتر مدل دو سیلندر و قدرت تولیدی بیشتر آن است. همچنین همان طور که گفته شد، کلاچ این موتورسیکلت کمی سفت است. لرزش پیشرانه در حین کارکرد و البته نحوه دفع حرارت در بخش خنک کاری موتور در روزهای گرم نیز می تواند یک نمره منفی برای آن باشد.خرابی های آن بالا نیست اما همین وضعیت نیز هزینه نگهداری آن را بالا می برد.

اما از طرفی، سیستم ترمز قوی، فنربندی نرم و خوب که مناسب برای یک موتور در این کلاس به منظور سواری گرفتن از آن در شهرهاست، شتاب خوب و راضی کننده و مهم تر از همه طراحی بسیار زیبا و خاصش، از موارد مثبت این موتورسیکلت است. ضمن اینکه پیشرانه این موتور از استحکام و دوام خوبی در دراز مدت برخوردار بوده که ناشی از کیفیت خوب ساخت آن است. کیفیتی که در دیگر بخش های این موتور نیز دیده می شود.

نام موتورسیکلت
بنلی TNT25
حجم موتور
249 سی سی
حداکثر قدرت
25 اسب بخار
حداکثر گشتاور
21 نیوتن متر
سوخت رسانی
انژکتوری
استارت
الکتریکی
جعبه دنده
6 سرعته
کمک فنر جلو
دوشاخ تلسکوپی هیدرولیک معکوس
کمک فنر عقب
تک فنر وسط
ترمز جلو
تک دیسک 280 میلیمتری
ترمز عقب
تک دیسک 240 میلیمتری
ابعاد
طول 2080 میلیمتر - عرض 810 میلیمتر - ارتفاع 1125 میلیمتر
وزن
150 کیلوگرم
فاصله بین دو محور
1400 میلیمتر
ظرفیت باک
17 لیتر

نظرات کاربران

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد