موضوعات داغ

فاجعه در راه است؛ فقط یک چهارم نیاز ارزی قطعه سازان تامین می شود

عکس مطلب اول
به نقل از عصر خودرو؛ دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان گفت: فعالان این صنعت به 2 میلیارد دلار ارز برای وارد کردن قطعات، مواد اولیه، لوازم یدکی و ماشین آلات نیاز دارند اما تاکنون نزدیک به یک چهارم این مبلغ تامین شده است.
آرش محبی نژاد افزود: تامین ارز 4200 تومانی برای قطعه سازان هنوز در وضعیت سردرگمی است.
به گفته وی، بخشی از ارز مورد نیاز قطعه سازان باید صرف خرید مواد اولیه و همچنین قطعات یدکی و ماشین آلات شود اما تاکنون ارز وعده داده شده گروه یک به آنها تخصیص نیافته و همین مساله قطعه سازان را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.
این مقام صنفی ادامه داد: همچنین ارز گروه 2 نیز که با معرفی به سامانه نیما دریافت می شود قطعه سازان زیادی را درگیر خود نگه داشته و نوبت و صف های طولانی ای برای دریافت آن تشکیل شده است. قطعه سازان زیادی هنوز نتوانسته اند این ارز را دریافت کنند زیرا اکنون صادرکنندگانی نداریم که ارز به اندازه کافی به سامانه نیما عرضه کنند.
محبی نژاد ادامه داد: وعده وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص پرداخت یارانه سود تسهیلات 320 هزار میلیارد ریالی بازسازی و نوسازی صنایع از دیگر امیدهای فعالان این صنعت هنوز ترتیب اثر داده نشده است.
«این میزان اعتبار از سوی بانک ها با سود 18 درصد اعطا می شود، اما مقرر شده سود آنها بین 6 تا 12 درصد باشد و باقیمانده آن تا 18 درصد را دولت پرداخت کند».
دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان با یادآوری تهدید تحریم های جدید و آینده صنعت قطعه سازی کشور، افزود: اختصاص ارز در 2 بخش پیگیری می شود؛ نخست آنکه 2 میلیارد دلار صرف خرید و ذخیره سازی مواد اولیه حیاتی یا قطعات نیم ساخته ای شود که امکان ساخت آنها در داخل وجود ندارد؛ همچنین بخشی از ارز اختصاص یافته نیز صرف واردات ماشین آلات و ابزار خاص می شود.
«مهلت انجام این مهم تا 15 مردادماه امسال است و امید می رود این ارز خارج از نوبت به قطعه سازان تخصیص داده شود».
دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا شامگاه هجدهم اردیبهشت ماه خروج از توافق هسته ای برجام را اعلام و دستور بازگشت تحریم ها را در دوره 90 و 180 روزه صادر کرد. پایان مهلت 90 روزه 15 مردادماه امسال خواهد بود.
محبی نژاد ادامه داد: بخش دوم تخصیص ارز، از زمان اجرایی شدن تحریم ها آغاز می شود که دیگر امکان تامین مواد اولیه و سایر ملزومات وجود ندارد.
وی گفت: در آن زمان باید برای درون زایی این صنعت و افزایش عمق داخلی سازی قطعات در کنار یافتن مواد اولیه جایگزین، فرصت کافی پیدا کرده باشیم.
این مسئول تاکید کرد: پس از آغاز تحریم ها، باید تمرکز خود بر برنامه ریزی و مدیریت را افزایش دهیم.
به گفته وی، شیوه کنونی در پیش گرفته شده از سوی دولت، مجلس شورای اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت، جوابگوی نیازهای صنعت قطعه سازی نیست و این موضع مساله ای است که نگرانی ها را در این حوزه افزایش داده است.
گفته می شود بیش از 84 درصد یک خودرو را قطعات آن تشکیل می دهد که شامل 25 تا 30 درصد قطعات پلاستیکی، 30 درصد قطعات لاستیکی و بقیه قطعات فولادی و آلومینیومی است.
آمارها نشان می دهد اکنون حدود یک هزار و 500 قطعه ساز در زنجیره تامین داخلی حضور دارند.

نظرات کاربران

10 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1397/4/29
ورشکستگی در راه است؛فاجعه در راه است..
ماشاالله همه خبرا موجب ناامیدیمون میشه
پس کی قراره روزای خوب برگرده؟؟
1397/4/30
با این مدیرا و سبک مدیریت انتظار روزای خوب داشتن خیلی خوشبینیه
1397/4/29
ترکیه امسال ۳۰ میلیارد دلار خودرو و قطعات خودرو صادر میکنه خودروسازهای ما خودشون قوز بالا قوز واسه اقتصاد کشور شدن
1397/4/29
چ بهتر نابود شن هرچی خودروسازی تووو ایرانه
1397/4/29
بیا اینم یکی از نتایج ایستادن جلوی بزرگترین قدرت اقتصادی و سیاسی دنیا.!!
1397/4/30
سلام دوست عزیز
این مسئله ربطی به ایستادن جلوی بزرگترین قدرت اقتصادی و سیاسی دنیا که البته همینا هم نیست برنمیگرده
وقتی یه سری خائن داخلی داشته باشیم امثال همین خودروسازی ها و مدیرانشون و دولت که حمایت میکنه ازاینها وضع همینه و بدترم میشه
وقتی قدرت ساخت موتور 1300 اسب بخار دیزلی برای تانک هامون و سایر ادوات نظامی داریم چطور نمیتونیم یه موتور ماشین با 100 اسب رو خودمون طراحی و تولید کنیم؟؟؟ میتونیم ولی نمیذارن که تولید بشه امثال کسانی که طراح خودرو بودن و الان از کشور های پیشرفته سر درآوردن چون قصدشون ضربه زدن به این کشورو نظام از داخل هست
1397/4/30
اینم نتیجه تقلید از آن قدرت که گفتی
1397/4/30
اصن چرا باید از جیب عموم مردم خرج ی عده بشه ؟! ارز آزاد بخرن خب
1397/4/30
چه بهتر ، به جهنم ، مگه اینجوری این شهر و کشور از دست تولیدات آشغال اینها رها بشن ، دیگه نمیشه نفس کشید ، خیابونها هم که شده پارکینگ هر ننه قمری 2 ، 3 تا از این آشغالها خریده واسه توالت رفتن هم با ماشین میاد تو خیابون. به امید روزی که در مراکز دلالی ( آشغال سازهای داخلی ) تخته بشه و تاوان یک عمر بازی کردن با جون و اعصاب ملت رو پس بدن
1397/4/31
این یعنی سلام به پراید ۵۰ میلیونی