موضوعات داغ

رشد 127 درصدی قیمت مواد اولیه و قطعات خودرو

عکس نویسنده
سجاد حیدری
نویسنده
عکس مطلب اول

سهیل نوردرخشان، مدیر مالی گروه خودروسازی سایپا با اعلام این موضوع که میانگین رشد نهاده های تولید از بهمن ۹۷ تا پایان تیر ۹۹ افزایش چشمگیری داشته و همچنین بررسی قیمت مواد اولیه قطعات مورد نیاز برای تولید خودرو، نشان می دهد که این شاخص بر اثر تغییرات قیمت ارز و نهاده ها افزایش بیشتر از ۱۲۷ درصدی را تجربه کرده است.

به گزارش خودروبانک و به نقل از اقتصاد آنلاین، مدیر مالی گروه خودروسازی سایپا در ادامه توضیحات خود با تشریح جزئیات این افزایش قیمت ها، اضافه کرد که یکی از مواد اولیه در تولید خودرو، مواد پلیمری و شیمیایی هستند که با داشتن سهم ۶ درصدی از کل بسته مواد و قطعات، حدود ۷.۴ درصد بر قیمت یک محصول تاثیر می گذارند. حال این مواد در دی ماه سال ۹۷ به ازای هر کیلوگرم ۱۰ هزار و ۸۰۰ تومان تهیه شده، اما در تیرماه ۹۹ با رشد ۴۴ درصدی قیمت آن به ۱۵هزار و ۶۰۰ تومان افزایش پیدا کرده است. در اصول حسابداری صنعت خودرو، لاستیک را با شاخص کیلوگرم محاسبه می کنند که این محصول در دی ۹۷ کیلویی ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان بود است، اما در ماه گذشته با رشد ۲۰۲ درصدی همراه شده و برای تهیه هرکیلوگرم آن هزینه ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومانی صرف شده است.

مدیر مالی گروه خودروسازی سایپا به مواد دیگر مورد استفاده در ساخت یک خودرو اشاره کرد و افزود که آلومینیوم در طول 18 مال گذشته از کیلویی ۱۹ هزار و ۷۰۰ تومان به ۳۸ هزار و ۷۰۰ تومان افزایش پیدا کرده، مس از ۵۳ هزار و ۴۰۰ تومان به ۱۲۳ هزار تومان افزایش پیدا کرده، بیلت فولاد و چدن از ۳ هزار و ۹۰۰ تومان به ۹ هزار و ۲۰۰ تومان افزایش پیدا کرده، آهن ورق داخلی از ۵ هزار تومان به ۱۴ هزار و ۶۰۰ تومان و همچنین آهن ورق خارجی از ۷ هزار و ۱۰۰ تومان به ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش پیدا کرده است و این درحالیت که افزایش نرخ ارز نیز بر بهای تامین مواد و قیمت تولید محصولات خودروسازان تاثیر قابل توجهی گذاشته است، به طوری که در ۱۸ ماه گذشته نرخ دلار آزاد از ۱۰ هزار و ۸۵۴ تومان به ۲۰ هزار و ۸۹۴ تومان رسیده که رشد ۹۲ درصدی را نشان می دهد. در این بین ارز نیمایی نیز با رشد 110 درصدی، از 8 هزار و 81 تومان در بهمن ماه سال 97 به قیمت 16 هزار و 970 تومان رسیده است.

مدیر مالی گروه خودروسازی سایپا در پایان اشاره کرد، میزان تاثیرگذاری هر یک از این نهاده ها بر قیمت تمام شده خودروها متفاوت و موثر است و نشان می دهد که به طور میانگین ۱۲۷ درصد رشد قیمت را تجربه کرده اند، درحالی که افزایش قیمت خودروها در این مدت زمان بسیار کمتر از ۱۲۷ درصد بوده است.

نظرات کاربران

1 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1399/5/5
بله این بی شرفا دوباره نقشه کشیدن