موضوعات داغ

ماشین آئودی A3 اسپرت بک

در اوایل دهه ۹۰ شمسی، با موج جدید واردات خودرو به کشور، برندهای لوکس اروپایی هم برای نخستین‌بار فرصت حضور در بازار ایران را پیدا کردند. در این میان، نام پرافتخار آئودی به عنوان برند پریمیوم آلمانی هم به چشم می‌خورد. اما برخلاف انتظار، ورود آئودی به ایران نه‌تنها با استقبال گرم روبه‌رو نشد، بلکه خیلی زود رنگ باخت. دلیل این امر تعداد اندک خودروهای واردشده و نبود زیرساخت خدمات پس از فروش بود که باعث شد چهره این برند لوکس در سایه بی‌اعتمادی و سردرگمی مالکان پنهان شود. اما اکنون آئودی پرقدرت‌تر و با محصولات متنوع‌تر نسبت به گذشته بازگشته تا این بی‌اعتمادی را جبران کند. آئودی A3 اسپرت بک یا A3 هاچ‌بک در کنار آئودی A3L که نسخه سدان این خودرو محسوب می‌شود و کراس‌اوورهای آئودی Q4 و Q5 جزو اولین محصولاتی از برند آئودی هستند که در دور جدید واردات توسط نادین خودرو در بازار ایران عرضه می‌شوند. بدون شک ماشین آئودی A3 هاچ‌بک یکی از جذاب‌ترین و البته گران‌ترین خودروهای وارداتی بازار به شمار می‌رود که از طریق سامانه جانبازی وارد کشور می‌شود.

225 km/h
حداکثر سرعت
6.04 liter/100km
مصرف سوخت
1498 cc
حجم موتور

مشخصات آئودی A3 اسپرت بک

کلاس بدنه
هاچ بک
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
نوع جعبه دنده
7 سرعته دو کلاچه
حداکثر توان
160 اسب بخار
تنفس موتور
توربوشارژ
تعداد سیلندر
4 سیلندر

مزایا و معایب آئودی A3 اسپرت بک

مزایا

طراحی جذاب، شتاب خوب نسبت به حجم موتور

معایب

قیمت بالا، خدمات پس از فروش نامعلوم

بررسی آئودی A3 اسپرت بک

در بازار اروپا خودروهای کوچک و کم‌مصرف شهری، عموماً پرطرفدارتر از دیگر سگمنت‌ها به شمار می‌روند. بنابراین هاچ‌بک‌های کم وزن با حجم موتور پایین و البته شتاب و قدرت قابل قبول، فروش بالایی در این بازار دارند. آئودی A3 هاچ‌بک (که شرکت سازنده، این سگمنت را اسپرت بک می‌نامد) اگرچه جزو 10 خودروی پرفروش سال 2024 نبود، اما به دلیل محبوبیت بالایی که دارد، می‌تواند در قامت رقابت با رقبای سرسختی همچون فولکس واگن گلف ، رنو کلیو و پژو 208 بایستد که در فهرست 10 خودرو پرفروش بازار اروپا قرار دارند.

عکس آئودی A3 اسپرت بکنمای سه رخ عقب آئودی A3 اسپرت بک

هر دو نسخه سدان و هاچ‌بک آئودی A3 از پلتفرم MQB مشترک با فولکس واگن گلف بهره می‌برند. نسل چهارم آئودی A3 اسپرت بک از سال 2020 روی خط تولید این خودروساز آلمانی قرار گرفت و مدل 2025 آن با انجام به‌روزرسانی‌هایی در طراحی ظاهری و داخلی، روانه بازار شد. لازم به ذکر است که مشخصات فنی آئودی A3 هاچ بک تقریباً هیچ تفاوتی با نسخه سدان ندارد و این دو نسخه از لحاظ توانایی‌های حرکتی، عملکرد مشابهی با یک‌دیگر دارند.

داخل آئودی A3 اسپرت بک

یکی از بارزترین تفاوت‌های خودروهای اروپایی با رقبای آسیایی به‌ویژه چینی‌ها، زبان طراحی منحصربه‌فرد و اصیل آنهاست. تقریباً هر برند اروپایی، امضای طراحی خاص خود را دارد؛ امضایی که در تمام جزئیات محصول، از فرم چراغ‌ها و جلوپنجره گرفته تا چینش خطوط کابین و طراحی اجزای داخلی، به‌وضوح نمایان است. این هویت بصری یکپارچه، نه‌تنها به برند شخصیت می‌دهد، بلکه برای مشتریان نیز حسی از اصالت، تعلق و اعتماد ایجاد می‌کند. در همین راستا، طراحی داخل آئودیA3 اسپرت بک مدل 2025 نیز همانند نسخه سدان به‌خوبی امتداد همان سبک تیز، مدرن و اسپرت نمای بیرونی را به داخل کابین منتقل کرده است. اولین نکته‌ای که در فضای داخل کابین آئودی A3 هاچ بک جلب توجه می‌کند، محل خاص خروجی‌های سیستم تهویه هواست که در دو طرف بالایی پشت آمپر (کلاستر دیجیتال) تعبیه شده‌اند و به داشبورد، حالتی متفاوت داده‌اند.

عکس داخل آئودی A3 اسپرت بکنمای داخل آئودی A3 اسپرت بک

برخلاف بسیاری از خودروهای امروزی در این مدل خبری از فرمان دی‌کات نیست. اما در عوض، سیستم تعویض دنده به‌صورت کاملاً الکترونیکی طراحی شده و اثری از اهرم سنتی دنده دیده نمی‌شود. در بخش نمایشگرها، دو صفحه‌نمایش دیجیتال با ابعاد ۱۰.۲۵ اینچ برای پشت آمپر و ۱۰.۱ اینچ برای سیستم مولتی‌مدیا در نظر گرفته شده‌اند که تجربه‌ای کاملاً دیجیتال و کاربرمحور را ارائه می‌دهند. از آن‌جا که ماشین آئودی A3 اسپرت بک در کلاس خودروهای پریمیوم قرار می‌گیرد، متریال داخلی نیز با کیفیت بالایی اجرا شده است. استفاده از تودوزی چرمی برای صندلی‌ها و انتخاب رنگ مشکی برای تریم داخلی، حس لوکس‌بودن را به کابین القا می‌کند. شاید تنها ایرادی که بتوان نسبت به مدل هاچ‌بک آئودی A3 گرفت، فاصله محوری آن باشد. فاصله محوری نسخه هاچ‌بک به 2630 میلی‌متر می‌رسد که حدود 100 میلی‌متر از نسخه سدان وارداتی، کوتاه‌تر است. همین موضوع می‌تواند باعث کاهش فضای پا در ردیف عقب شود.

طراحی آئودی A3 اسپرت بک

با مقایسه طراحی ظاهری نسخه هاچ‌بک و سدان آئودی A3 مدل 2025 می‌توان دید که هر دو خودرو از لحاظ ظاهری شباهت بسیاری به یک‌دیگر دارند. تقریباً در بخش جلو و عقب، تمامی خطوط طراحی، عین یک‌‌دیگر هستند و تنها تفاوت، مربوط به ستون C و بخش صندوق می‌شود. در قسمت جلو همان الگوی طراحی آئودی A3L به صورت دقیق تکرار شده و خطوط شکسته بدنه به همراه جلوپنجره 6 ضلعی، به وضوح مشاهده می‌شوند.

عکس جلو آئودی A3 هاچ بکنمای جلو آئودی A3 اسپرت بک

اما در نهایت، امضای طراحی آئودی، یعنی خطوط شکسته داخل کاسه چراغ جلو و چراغ‌های LED ترمز عمودی مهر تأیید طراحی ماشین آئودی A3 اسپرت بک را می‌زند. از طرف دیگر استفاده از رینگ‌های آلیاژی 18 اینچی، شاید ظاهر اسپرت و جذاب‌تری به خودرو بخشیده باشد؛ اما به نظر می‌رسد که با جثه کوچک خودرو، چندان هم‌خوانی ندارد و شاید تا حدودی موجب سواری خشک در آئودی A3 هاچ‌بک شود.

مشخصات آئودی A3 اسپرت بک

نسخه هاچ‌بک آئودی A3از نظر مشخصات فنی شباهت بسیاری به مدل سدان این خودرو دارد. موتور آئودی A3 اسپرت بک، یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری توربوشارژ بوده که قادر به تولید حداکثر ۱۶۰ اسب بخار قدرت در ۵۰۰۰ دور در دقیقه و ۲۵۰ نیوتن‌متر گشتاور در دور موتور ۱۵۰۰ RPM است. قدرت تولیدی این پیشرانه از طریق گیربکس ۷ سرعته دو کلاچه خشک (DCT) به محور جلو منتقل می‌شود. این ترکیب فنی، شتاب آئودی A3 اسپرت بک از سرعت صفر تا 100 کیلومتر بر ساعت را به حدود ۸.۶ ثانیه رقم می‌زند؛ رقمی که با توجه به حجم موتور، کاملاً رضایت‌بخش به‌نظر می‌رسد.

عکس موتور آئودی A3 اسپرت بکتصویر موتور آئودی A3 اسپرت بک

در زمینه مصرف سوخت، این خودرو عملکرد اقتصادی مناسبی دارد. طبق اعلام رسمی، مصرف سوخت آئودی A3 اسپرت بک به صورت ترکیبی حدود 6.04 لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است که برای یک هاچ‌بک توربوشارژ در این کلاس، عدد قابل قبولی محسوب می‌شود. آئودی برای ایجاد سواری نرم‌تر، در محور جلو از سیستم تعلیق مستقل مک‌فرسون و در محور عقب از سیستم چنداتصالی (مولتی‌لینک) استفاده کرده که موجب تعادل، راحتی و هندلینگ بهتر خودرو در مسیرهای شهری و جاده‌ای می‌شود.

ابعاد آئودی A3 اسپرت بک

ابعاد ماشین آئودی A3 هاچ‌‌بک برای علاقمندان به این خودرو در جدول زیر قابل مشاهده است:

نوع بدنهسدان
حجم پیشرانه1498 سی‌سی
حداکثر گشتاور250 نیوتن متر
حجم صندوق عقب380 لیتر
طول4354 میلی‌متر
عرض1815 میلی‌متر
ارتفاع1458 میلی‌متر
فاصله محوری2630 میلی‌متر
تعداد سرنشین5 نفر
حجم باک51 لیتر

مشخصات فنی آئودی A3 اسپرت بک

نام خودرو
آئودی A3 اسپرت بک
کشور سازنده
پرچم کشورآلمان
سال (طراحی)
2020
موتور
4 سیلندر 16 سوپاپه
حجم موتور
1498 سی سی
تنفس موتور
توربوشارژ
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت
160 اسب بخار در 5000 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور
250 نیوتن متر در 1500 دور در دقیقه
جعبه دنده
7 سرعته دو کلاچه
شتاب 0 تا 100
8.6 ثانیه
حداکثر سرعت
225 کیلومتر در ساعت
وزن
1418 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)
4354 طول - 1815 عرض - 1458 ارتفاع
فاصله بین دو محور
2630 میلیمتر

مصرف سوخت ماشین آئودی A3 اسپرت بک

  • داخل شهر
  • خارج از شهر
  • ترکیبی
  • حجم باک
  • استاندارد آلایندگی
  • میزان تولید CO2
  • استاندارد امنیت
  • -
  • -
  • 6.04 لیتر در هر صد کیلومتر
  • 51 لیتر
  • یورو 6
  • -

امکانات و تجهیزات آئودی A3 اسپرت بک

در بخش آپشن‌های ایمنی و رفاهی نیز، تفاوتی میان نسخه هاچ‌بک و سدان ماشین آئودی A3 مشاهده نمی‌شود. برخلاف بسیاری از خودروهای وارداتی که از طریق سامانه عادی وارد بازار شده‌اند، آئودیA3 اسپرت بک با سهمیه سامانه جانبازی وارد کشور می‌شود؛ موضوعی که نه‌تنها به معنای قیمت جهانی بالاتر این خودرو است، بلکه نشان می‌دهد با سطح بالاتری از امکانات و تجهیزات طرف هستیم. در فهرست آپشن های آئودی A3 هاچ‌بک می‌توان به 6 عدد کیسه هوا شامل کیسه‌های هوای جلو، جانبی و پرده‌ای، سیستم کروز کنترل تطبیقی، هشدار برخورد از جلو، سیستم اتوهلد، ترمز اضطراری هوشمند، کنترل کشش و پایداری، سنسور پارک جلو و عقب، دوربین دید عقب، رادار حرکت بین خطوط، رادار هشدار باز شدن درب (DOW)، هشت رادار اولتراسونیک، کنترل حرکت در سربالایی، سیستم استارت استاپ موتور، فرمان برقی، سانروف به همراه سقف پانورامیک، سنسور نور، سنسور باران، نورپردازی داخلی، تنظیم برقی صندلی‌های جلو، شیفتر پشت فرمان، سیستم تهویه مطبوع دو ناحیه‌ای با فیلتر تصفیه هوا، نمایشگر مرکزی ۱۰.۱ اینچی، صفحه کیلومتر دیجیتال ۱۰.۲۵ اینچی و سیستم انتخاب حالت رانندگی اشاره کرد. این مجموعه از امکانات، آئودی A3 را به یکی از کامل‌ترین هاچ‌بک‌های وارداتی در بازار فعلی ایران تبدیل می‌کند.

امکانات آئودی A3 اسپرت بک

کیسه هوا
6 کیسه هوا (شامل کیسه هوای جلو، جانبی و پرده‌ای)
سیستم صوتی
8 عدد بلندگوی با کیفیت، نمایشگر مرکزی 10.1 اینچی
ترمز و پایداری
ABS - EBD - CBC - EPB - TCS - ESP - TRC -BA - BAS - EBA
دیگر امکانات
کروز کنترل تطبیقی، هشدار برخورد از جلو، کنترل کشش و پایداری، سنسور پارک جلو وعقب، دوربین عقب، رادار حرکت بین خطوط، رادار DOW، هشت عدد رادار اولترا سونیک، کنترل حرکت در سربالایی، سیستم استارت استاپ موتور، فرمان برقی، سانروف و سقف پانورامیک، سنسور نور، سنسور باران، نورپردازی داخلی، تنظیم برقی صندلی‌های جلو، شیفتر پشت فرمان، تهویه مطبوع دوکاناله، فیلتر تهویه داخل کابین، نمایشگر مرکزی 10.1 اینچی، کلاستر دیجیتال 10.25 اینچی، انتخاب حالت‌های رانندگی

رقبای آئودی A3 اسپرت بک در بازار

با توجه به قیمت بالایی که هاچ‌بک‌های وارداتی در بازار ایران دارند، عموماً از تقاضای کمتری نسبت به سگمنت کراس‌اوور یا سدان برخوردار هستند. بنابراین نمی‌توان رقیب چندانی برای این هاچ‌بک آلمانی در بازار ایران متصور شد. با این حال اصلی‌ترین رقیب آئودی A3 اسپرت بک در بازار داخلی و جهانی، فولکس واگن گلف خواهد بود که هم از لحاظ سگمنت و هم از لحاظ قیمتی با هاچ بک آئودی در یک رده قرار می‌گیرد. از طرف دیگر، برخی از خودروهای وارداتی سامانه جانبازی همچون ب ام و 116i، مینی کانتریمن 2024 و همچنین برخی از مدل‌های کارکرده بازار، مانند آلفارومئو جولیتا و آلفارومئو میتو نیز می‌توانند به عنوان رقبای نو و کارکرده آئودی A2 هاچ‌بک در بازار ایران انتخاب شوند.

جدول مقایسه آئودی A3 اسپرت بک با رقبا

برخی از رقبای ماشین آئودی A3 هاچ‌بک در جدول زیر آورده شده‌اند و می‌توانید مشخصات این خودروها را با یک‌دیگر مقایسه کنید:

نام ماشینکلاس بدنهحجم موتورتعداد سیلندرحداکثر توانحداکثر سرعتمصرف سوختتنفس موتور
آئودی A3 اسپرت بکهاچ‌بک1498 cc4 سیلندر160 اسب بخار225 km/h6.04 liter/100kmتوربوشارژ
فولکس واگن گلف پروهاچ‌بک1395 cc4 سیلندر150 اسب بخار200 km/h6 liter/100kmتوربوشارژ
BMW 116iهاچ‌بک1500 cc4 سیلندر109 اسب بخار200 km/h5.7 liter/100kmتوربوشارژ
مینی کانتریمن 2024هاچ‌بک1500 cc3 سیلندر125 اسب بخار212 km/h6.1 liter/100kmتوربوشارژ
رنو کلیوهاچ‌بک1600 cc4 سیلندر145 اسب بخار180 km/h4 liter/100kmتنفس طبیعی

مقایسه آئودی A3 اسپرت بک و فولکس واگن گلف پرو

از ابتدای گزارش بارها در مورد استفاده از پلتفرم یکسان آئودی A3 و فولکس واگن گلف صحبت شد. هر دو خودرو از پلتفرم مدولار MQB گروه فولکس واگن بهره می‌برند که ضمن کاهش وزن و بهبود ایمنی، کمک شایانی به افزایش فضای داخل کابین کرده است. نکته عجیب ماجرا اینکه در بخش مشخصات فنی هم هر دو خودرو دقیقاً از یک کد انجین و یک گیربکس مشترک بهره می‌برند و تمامی المان‌ها از مصرف سوخت گرفته تا شتاب و فاصله محوری با یک‌دیگر برابرند.

عکس فولکس واگن گلف پروعکس فولکس واگن گلف پرو

بنابراین دو هاچ‌بک هم‌خانواده آلمانی تنها در بخش طراحی و آپشنی قابل مقایسه با یک‌دیگر خواهند بود. جالب اینکه، در بخش آپشن نیز آئودی A3 اسپرت بک، تقریباً هیچ تفاوتی با رقیب خود ندارد. در نهایت از لحاظ طراحی ظاهری آنطور که به نظر می‌رسد، ماشین آئودی هاچ‌بک از طراحی زیبا و به‌روزتری بهره می‌برد، اما فولکس واگن گلف پرو، طراحی محافظه‌کارانه‌تر و البته اصیل‌تری از خود به نمایش می‌گذارد. در مجموع باید توجه داشت که در زمان نگارش این متن (اردیبهشت 1404) قیمت آئودی A3 اسپرت بک و رقیب آن در بازار مشخص نشده است و نمی‌توان راجب اختلاف قیمتی آنها در داخل کشور نظر داد؛ اما با توجه به سابقه درخشان فولکس واگن و پشتیبانی خوب گروه ماموت خودرو از این برند در ایران، به نظر می‌رسد که گلف پرو، آینده بهتری نسبت به آئودی A3 اسپرت بک خواهد داشت.

قیمت و نمایندگی

  • قیمت
  • نمایندگی

سوالات متداول

موتور آئودی A3 اسپرت بک چیست؟

همانند نمونه سدان، یک پیشرانه چهار سیلندر 1.5 لیتری خطی با سیستم توربوشارژ است که می‌تواند حداکثر قدرتی معادل 160 اسب بخار و گشتاور250 نیوتن متری را تولید کند.

گیربکس آئودی A3 هاچ‌بک چیست؟

قدرت موتور از طریق گیربکس اتوماتیک هفت سرعته دوکلاچه (DCT) به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود.

آیا ماشین آئودی A3 اسپرت بک سانروف دارد؟

بله، ماشین آئودی A3 مجهز به سانروف برقی و سقف پانورامیک است.

ابعاد آئودی A3 هاچ‌بک چقدر است؟

این خودرو دارای ابعادی معادل 4354 میلی‌متر طول، 1815 میلی‌متر عرض و 1458 میلی‌متر ارتفاع است.

مصرف سوخت آئودی A3 اسپرت بک چقدر است؟

این خودرو به طور متوسط حدود 6.04 لیتر بنزین در هر 100 کیلومتر می‌سوزاند.

حجم صندوق عقب آئودی A3 هاچ‌بک چقدر است؟

ظرفیت صندوق عقب آئودی A3L به 380 لیتر می‌رسد.

حداکثر سرعت آئودی A3 اسپرت بک چقدر است؟

بیشترین سرعت ماشین آئودی A3 اسپرت بک در شرایط استاندارد به 225 کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

نظرات کاربران

0 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد