موضوعات داغ

ماشین کوییک GX

(3.6/5) 18 رای

سایپا از دو دهه پیش تاکنون، تولیدکننده بی‌رقیب خودروهای اقتصادی در ایران بوده است. روند تولید محصولات مقرون به صرفه این شرکت نسل به نسل ادامه دارد و اکنون نوبت به کوییک GX رسیده است تا این رویه را ادامه دهد. کوییک GX نسخه‌ای جدید و متفاوت از هاچ‌بک محبوب و پرفروش کوییک محسوب می‌شود که سعی دارد تا این خودرو را برای مخاطبان همچنان جذاب نگه دارد. این نسخه از کوییک در سه نسخه کوییک GX L، کوییک GX RL و کوییک GX H وارد بازار می‌شود که اولین سری آنها در سال 1402 به سبد محصولات سایپا اضافه شده است و به تدریج در حال جایگزینی با نسخه‌های ساده این خودرو است. مشخصات کوییک GX باعث می‌شوند تا این خودرو گزینه‌ای مطلوب برای خریداران باشد و حتی ممکن است تا برخی مشتریان، خرید کوئیک GX را نسبت به مدل جدیدتر سایپا اطلس ترجیح دهند. حاصل عرضه کوییک GX هرچه باشد، شاهد ادامه سلسله خودروهای اقتصادی سایپا در بازار کشور خواهیم بود. در ادامه با خودروبانک مرجع تخصصی اخبار خودرو همراه باشید.

0 km/h
حداکثر سرعت
6.9 liter/100km
مصرف سوخت
1503 cc
حجم موتور

مشخصات کوییک GX

کلاس بدنه
هاچ بک
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
نوع جعبه دنده
5 سرعته دستی
حداکثر توان
91 اسب بخار
تنفس موتور
تنفس طبیعی
تعداد سیلندر
4 سیلندر

مزایا و معایب کوییک GX

مزایا

قیمت پایین نسبت به رقبا

معایب

کیفیت پایین متریال، پیشرانه ضعیف و تکراری

بررسی کوییک GX

کوییک به عنوان نسل دوم تیبا 2 و همچنین نسخه هاچ‌بک ماشین ساینا شناخته می‌شود. تولید و عرضه این خودرو اقتصادی از سال 1398 در سایپا آغاز شد. البته پارس خودرو نیز در این مدت برخی نسخه‌های کوییک را به تولید رسانده است. تغییرات ظاهری کوییک در مقایسه با تیبا 2 چشمگیر بودند اما از نظر فنی تغییر چندانی در این خودرو رخ نداده بود که همین مسأله باعث شد تا شروع کوییک در بازار ایران انفجاری نباشد. اما این شرایط پایدار نماند و وضعیت کوییک در بازار ماشین های سایپا پس از مدتی تغییر کرد.

نمای جانبی کوییک GX نمای جانبی کوییک GX

پس از آغاز تحریم‌های جدید علیه صنعت ایران در سال 1397، روند تولید و عرضه خودرو دچار مشکل شد. در نتیجه دسترسی مشتریان به خودروهایی محبوب همچون پژو 206 و پژو 207 به دشواری امکان‌پذیر بود. از سوی دیگر سایپا با افزایش تیراژ و عرضه کوییک، توجه گروه‌های مختلف مشتریان را به خود جلب کرد. در نتیجه بسیاری از مصرف‌کنندگان تصمیم گرفتند تا به جای هاچ‌بک‌های پژو، کوییک خریداری کنند. این موضوع باعث افزایش فروش ماشین کوییک شد و سایپا نیز تنوع این خودرو را افزایش داد. روند تولید تیپ‌های جدید سایپا کوییک همچنان ادامه دارد و سایپا در سال 1402، کوییک GX را به بازار معرفی کرده است. این خودرو نسخه فول آپشن و دنده‌ای کوییک به حساب می‌آید که در سبد محصولات سایپا، جایگاهی بالاتر از کوییک S‌ را در اختیار خواهد گرفت. کوییک جی ایکس نیز در قالب نسخه‌های مختلفی همچون کوییک GX L، کوییک GXRL و کوییک GX H به دست مشتریان می‌رسد که حاکی از ادامه‌دار بودن برنامه‌های سایپا برای این هاچ‌بک کوچک و پرفروش است. از دیگر ماشین‌های پرفروش سایپا می‌توان به شاهین پلاس اشاره کرد که اطلاعات تخصصی به همراه نقد و بررسی ویدیویی را می‌توانید در صفحه شاهین پلاس مطالعه کنید.

داخل کوییک GX

همانند طراحی خارجی، طراحی داخل کوییک GX نیز هیچ تفاوتی نسبت به کوییک S ندارد. این دو خودرو از فرمان دی‌کات جدید بهره می‌برند که در ساینا S‌ نیز قابل مشاهده است. اگر تمایل دارید درباره ساینا اس اطلاعات بیش‌تری به دست آورید پیشنهاد می‌کنیم در فرصتی مناسب به صفحه مشخصات ساینا s مراجعه کنید. البته جای دکمه‌های کنترلی روی این فرمان خالی است و مالک بایستی خودش نسبت به افزودن آپشن‌هایی نظیر دکمه‌های سیستم صوتی یا کروز کنترل اقدام کند.

عکس داخل کوییک GX عکس داخل کوییک GX

تریم داخلی کوییک GX از رنگ‌های خاکستری، مشکی و نقره‌ای تشکیل شده است که ظاهری ساده، ارزان و البته کسل کننده را شکل داده‌اند. همچنین کوییک GX L که نسخه استاندارد این خودرو به شمار می‌رود، فاقد نمایشگر سیستم صوتی است و به جای آن یک نمایشگر دیجیتالی ساده برای نمایش دمای محیط قرار گرفته است. البته در تیپ‌های دو رنگ این خودرو، بخش‌هایی از کابین به رنگ متفاوت طراحی می‌شوند تا کابین جذاب‌تری را نسبت به نسخه‌های ساده به نمایش بگذارد.

طراحی کوییک GX

کوییک GX از اصول طراحی مشابه با کوییک S‌ بهره می‌برد و می‌توان گفت که از نظر ظاهری، هیچ تفاوتی میان کوییک GX و تیپ ساده‌تر آن یعنی کوییک S وجود ندارد. اگر به دنبال خودروی شکیل‌تری از سایپا هستید، پیشنهاد می‌کنیم سری به صفحه کادیلا بزنید. تنها راه تشخیص این خودرو از نسخه ساده‌تر آن، برچسب‌هایی است که روی نقاط مختلف بدنه چسبیده‌اند. کوییک GX همانند کوییک S، نسخه فیس‌لیفت کوییک معمولی به حساب می‌آید. طراحی بخش جلوی این خودرو با استفاده از اصول مشابه طراحی ساینا S انجام شده است. سپر جلو و همچنین جلوپنجره در مقایسه با کوییک معمولی طراحی تیزتری دارند و باعث افزایش چند میلیمتری طول خودرو شده‌اند. کاسه چراغ‌ها نیز طرحی جدیدی دارند و به جای تزیینات نقره‌ای سپر، چراغ‌های دی‌لایت قرار گرفته است. دو خط مشکی به صورت یک زاویه قائمه نیز در دو طرف سپر قرار گرفته‌اند.

نمای سه رخ کوییک GX از عقبنمای سه رخ کوییک GX از عقب

نمای جانبی کوییک GX در مقایسه با کوییک معمولی هیچ تفاوتی ندارد و حتی رینگ‌های نسخه L از نوع فولادی هستند. البته سایپا برای کوییک GX-H، رینگ‌های آلیاژی را به عنوان یکی از آپشن‌های آن ذکر کرده است. رویه طراحی بدون تغییر در بخش عقب خودرو نیز ادامه می‌یابد، چرا که کوییک GX و کوییک S از نظر طراحی در بخش عقب هیچ تفاوتی نسبت به کوییک معمولی ندارند. البته باید خاطرنشان کرد که در تیپ‌های دو رنگ یا R از ماشین کوییک GX، تزئینات رنگی در بخش سقف و فلاپ آینه‌های جانبی به چشم می‌خورند.

مشخصات کوییک GX

زیر کاپوت کوییک GX، همچنان پیشرانه 1.5 لیتری هشت سوپاپ سایپا موسوم به M15 قرار گرفته است. البته تغییراتی در این پیشرانه انجام شده‌اند تا قدرت و گشتاور بیشتری از موتور خودرو دریافت شود. این پیشرانه اکنون به سیستم زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها یا VVT مجهز است و سایپا نیز این پیشرانه را M15I می‌نامد. حداکثر راندمان موتور کوییک GX به 90 اسب‌بخار قدرت و 137 نیوتن‌متر گشتاور می‌رسد که بهبود اندکی را نسبت به قبل تجربه کرده است. جعبه دنده پنج سرعته دستی نیز همانند گذشته وظیفه انتقال قدرت و گشتاور به دیفرانسیل جلو خودرو را برعهده دارد. مصرف سوخت ترکیبی کوییک GX به ازای 100 کیلومتر پیمایش، 6.77 لیتر برآورد شده است. با توجه به مخزن سوخت 41 لیتری این خودرو، برد کوییک GX با یک باک سوخت کمتر از 600 کیلومتر خواهد بود.

کوییک GXکوییک GX

سایر بخش‌های فنی کوییک GX نظیر ترمزها و سیستم تعلیق بدون تغییر باقی مانده‌اند. از این رو سواری خودرو تا حدودی خشک خواهد بود و ترمزها نیز عملکرد متوسطی را به اجرا می‌گذارند. البته اضافه شدن سیستم کنترل پایداری و همچنین عایق‌بندی بهتر کابین، باعث شده است تا آسایش و ایمنی سرنشینان در کوییک GX نسبت به مدل‌های قبلی این خودرو افزایش یابد.

مشخصات فنی کوییک GX

نام خودرو
کوییک GX
کشور سازنده
پرچم کشورایران
سال (طراحی)
1402
موتور
4 سیلندر 8 سوپاپه
حجم موتور
1503 سی سی
تنفس موتور
تنفس طبیعی
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت
91 اسب بخار در 5250 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور
137 نیوتن متر در 4000 دور در دقیقه
جعبه دنده
5 سرعته دستی
شتاب 0 تا 100
-
حداکثر سرعت
-
وزن
1065 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)
4005 طول - 1678 عرض - 1532 ارتفاع
فاصله بین دو محور
2414 میلیمتر

مصرف سوخت ماشین کوییک GX

  • داخل شهر
  • خارج از شهر
  • ترکیبی
  • حجم باک
  • استاندارد آلایندگی
  • میزان تولید CO2
  • استاندارد امنیت
  • -
  • -
  • 6.9 لیتر در هر صد کیلومتر
  • 42 لیتر
  • یورو 5
  • -

امکانات و تجهیزات کوییک GX

کوئیک GX در تیپ H نسخه فول آپشن این خانواده به حساب می‌آید، اما نباید توقع حضور آپشن‌های متنوعی را در این خودرو داشته باشید. دو کیسه هوا، سیستم توزیع نیروی ترمز و ترمز ضد قفل امکانات ایمنی این خودرو را تشکیل می‌دهند. البته سایپا برای تطبیق با قوانین سازمان استاندارد چراغ پوزیشن لایت، سنسور فشار باد تایرها، نشانگر تعویض دنده GSI و همچنین سیستم کنترل پایداری را نیز به خودروهایش افزوده است. امکانات رفاهی کوییک GX نیز در حد استاندارد یک خودرو اقتصادی هستند. رینگ آلومینومی 14 اینچی، شیشه‌های دودی ردیف عقب و نمایشگر هفت اینچی سیستم صوتی در تیپ H این خودرو قابل دسترسی خواهند بود. سیستم تهویه الکتریکی، روکش صندلی چرم و پارچه، سنسور نور و باران، دی‌لایت، سنسور پارک عقب، سنسور باد تایرها و سیستم مالتی پلکس دیگر تجهیزات کوییک GX را تشکیل می‌دهند.

امکانات کوییک GX

کیسه هوا
کیسه هوای راننده و سرنشین جلو
سیستم صوتی
کنترل صدا از روی فرمان، مالتی مدیا 7 اینچی، سیستم ناوبری
ترمز و پایداری
ترمز جلو دیسکی و عقب کاسه‌ای - ABS - EBD
دیگر امکانات
رینگ 14 آلومینیومی، سیستم تهویه مطبوع نیم اتوماتیک، نشانگر تعویض دنده GSI، سنسور پارک دنده عقب، صندلی راننده 6 حالت دستی، مه شکن جلو و عقب، چراغ مخصوص روز، روف رک، شیشه بالابر برقی، سیستم کنترل باد لاستیک‌ها TPMS، سنسور نور، دوربین عقب

رقبای کوییک GX در بازار

مهم‌ترین رقیب کوییک GX در گام اول، سایر تیپ‌های این خودرو به ویژه کوییک S هستند. اینکه مشتریان متقاعد شوند برای چند اسب بخار قدرت بیشتر، بهای بالاتری را بپردازند کار دشواری است. بنابراین تا زمانی که نسخه‌های ارزان‌تر این خودرو همچون کوییک معمولی، کوییک R و کوییک S به تولید برسند، کوییک GX نمی‌تواند سهم بالایی از مشتریان سایپا را به خود اختصاص دهد. از دیگر رقبای جدی کوییک GX، نسخه‌های ساده خانواده پژو همچون پژو 207 با موتور TU3 و پژو 207 تیپ 5 را می‌توان نام برد. این دو خودرو از نظر طراحی ظاهری نسبت به کوییک GX برتری دارند اما در زمینه امکانات رفاهی و همچنین قوای فنی، رقابت میان این سه خودرو تنگاتنگ است. در نهایت باید به سایپا اطلس اشاره کرد که محصول جدید صنعت خودروسازی ایران به شمار می‌آید. در مقایسه بین سایپا اطلس و کوییک مدل GX، برتری از آن عضو فول آپشن خانواده کوییک خواهد بود. این دو خودرو از نظر فنی کاملا شبیه به یکدیگر هستند و از نظر امکانات نیز نمی‌توان تفاوت خاصی را میان آن‌ها یافت. البته موفقیت یا ناموفق شدن کوییک GX در بازار ایران بیش از رقبا، به سیاست‌های بازاریابی عرضه کننده بستگی دارد.

قیمت و نمایندگی

  • قیمت
  • نمایندگی
  • - - بروز رسانی در سه شنبه 1 آبان
  • سایپا

سوالات متداول

بزرگترین تفاوت کوییک GX با دیگر نسخه‌های این خودرو چیست؟

بهره‌مندی از پیشرانه M15I با قدرت و گشتاور بیشتر، بزرگترین تفاوت کوییک GX نسبت به تیپ‌های قدیمی‌تر این خودرو است که در نسخه‌های جدید تولیدی، تمامی محصولات کوییک و ساینا به این پیشرانه مجهز شده‌اند.

کوییک GX چند نسخه دارد؟

کوییک GX در قالب سه نسخه کوییک GX-H، کوییک GX-L و کوییک GX-R به بازار عرضه شده است.

نظرات کاربران

1 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1402/11/23
آیا کوییک GXR_L موتور ارتقا یافته روش نصبه؟