موضوعات داغ

ماشین سایپا سیلک

(3.3/5) 21 رای

همکاری سایپا و سیتروئن برخلاف قرارداد تولید مشترک پژو و ایران خودرو، حاصل چندانی برای این دو شرکت نداشت. تنها تعداد محدودی سیتروئن C3 توسط شرکت سایپاسیتروئن به تولید رسیدند و پس از آن نیز تولید این خودرو متوقف شد. با این حال سایپا طی چند سال اخیر در پی راه‌اندازی مجدد خط تولید کراس‌اوور سیتروئن بوده است. همزمان با معرفی پژو 2008 ایرانیزه، دیگر خودروساز ایرانی نیز از سیتروئن C3‌ ایرانیزه با نام سایپا سیلک رونمایی کرد. سایپا سیلک در حقیقت مخلوطی از دستاوردهای همکاری مشترک پژوسیتروئن با خودروسازان ایرانی است. همچنین سایپا ناچار شد تا از نسخه‌های چینی تولیدات سیتروئن نیز در فرآیند توسعه محصول خودش استفاده کند. این خودرو اکنون آماده رونمایی است تا به همراه پروژه K125‌ ایران خودرو، دو کراس‌اوور ایرانیزه بازار را تشکیل دهند. با این حال آن‌چه تحت عنوان سایپا سیلک به دست مشتریان ایرانی می‌رسد، با سیتروئن C3‌ اولیه تفاوت چشمگیری دارد.

0 km/h
حداکثر سرعت
0 liter/100km
مصرف سوخت
1600 cc
حجم موتور

مشخصات سایپا سیلک

کلاس بدنه
کراس اوور
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
نوع جعبه دنده
6 سرعته خودکار
حداکثر توان
116 اسب بخار
تنفس موتور
تنفس طبیعی
تعداد سیلندر
4 سیلندر

فیلم بررسی سایپا سیلک

مزایا و معایب سایپا سیلک

مزایا

اشتراک فنی با خودروهای سیتروئن

معایب

عدم استفاده از پیشرانه اصلی سیتروئن C3، شتاب و کشش متوسط، طراحی قدیمی

بررسی سایپا سیلک

همکاری سایپا و سیتروئن بعد از عهد توافق برجام، با تاخیر بسیار زیادی آغاز شد. در نتیجه زمانی که ایران خودرو تحت قرارداد همکاری مشترک ایکاپ هزاران دستگاه پژو 2008 را روانه بازار کرده بود، سایپا همچنان در حال آماده سازی برای تولید بود. خودروهایی که قرار بود طی قرارداد مشترک سایپا و سیتروئن به تولید برسند، تنها در مرحله رونمایی نمایشگاهی باقی ماندند. یکی از خودروهایی که سایپا قصد تولید آن را داشت، تیپ دیگری از سیتروئن C3 بود که سیتروئن C3-XR‌ نام دارد. سیتروئن C3-XR‌ در واقع نسخه‌ای از سیتروئن C3 است که به صورت انحصاری برای عرضه به بازار چین در نظر گرفته شده است. گروه پژوسیتروئن از سال‌ها پیش با دانگ فنگ چین همکاری دارد و خودروهای مخصوص بازار چین را توسط این شرکت به تولید می‌رساند. در نتیجه پس از اعمال مجدد تحریم‌ها و خروج سیتروئن از بازار ایران، سایپا به سراغ دانگ فنگ رفت تا پروژه تولید سیتروئن C3-XR‌ را از سر بگیرد.

سایپا سیلک

همانند پروژه K125‌ ایران خودرو، پروژه سایپا نیز در ابتدا سایپا M44 نام داشت. با این حال اکنون نام سیلک برای این خودرو انتخاب شده است. سیلک نام تپه‌ای باستانی در کاشان است که با توجه به تولید احتمالی این خودرو در سایت کاشان، نزدیکی قابل توجهی با محل تولید آن خواهد داشت. سایپا سیلک در جریان نمایشگاه دستاوردهای صنعت خودرو رونمایی شد. این خودرو در آن زمان همچنان برند سیتروئن را روی خود داشت. با این حال ممکن است در نسخه‌های نهایی تولید شده این خودرو، برند سیتروئن با برند سایپا جایگزین شود. رقابت این خودرو با سیتروئن C3‌ در بازار، یکی از رقابت‌های جذاب بازار ایران خواهد بود. بنابر آمار ارائه شده از سوی سایپا، 45 درصد تولید این خودرو در داخل کشور انجام خواهد شد و 55 درصد قطعات دیگر از طریق دانگ فنگ چین تامین می‌شود.

داخل سایپا سیلک

همانند طراحی خارجی، در بخش کابین سایپا سیلک نیز شاهد شباهت کامل این خودرو با سیتروئن C3-XR‌ هستیم. یکی از نکات جالب توجه کابین سیلک، دکمه استارت موتور است که همانند تارا و به سبک خودروهای پژو سیتروئن، در سمت چپ راننده قرار گرفته است. نسخه رونمایی شده از این خودرو در ایران فاقد تریم دورنگ داخلی است و تنها برخی قطعات کابین به رنگ نقره‌ای طراحی شده‌اند. سایر بخش‌های کابین خودرو نیز مشکی‌رنگ هستند. در کابین سایپا سیلک از طراحی خاص و متمایز سیتروئن C3‌ اصلی خبری نیست و همه چیز بسیار ساده‌تر به نظر می‌رسد. در واقع کابین این خودرو شباهت زیادی به داشبورد پژو 301 و تارا دارد. بنابراین مشتریان ایرانی به خوبی با آن ارتباط برقرار خواهند کرد.

طراحی سایپا سیلک

تنها اطلاعاتی که در حال حاضر از ظاهر سایپا سیلک در اختیار داریم، مربوط به سایپا M44‌ است که در نمایشگاه دستاوردهای صنعت خودرو رونمایی شد. این خودرو از ظاهری مشابه با نسخه اصلی سیتروئن C3-XR‌ بهره می‌برد که در سال 2014 معرفی شد. بنابراین در حالی که سیتروئن C3-XR در سال 2019 دستخوش فیس‌لیفت شد، سایپا تصمیم گرفته است تا همچنان نسخه اصلی و پیش از فیس‌لیفت این خودرو را تولید کند. تفاوت اصلی میان سایپا سیلک و سیتروئن C3-XR‌ فیس‌لیفت، در بخش جلوپنجره و چراغ‌ها نمایان می‌شوند. در نسخه سایپایی سپر خودرو ساده است و دو نوار کرومی بزرگ که آرم سیتروئن در آن‌ها قرار دارد، روی بخش فوقانی جلوپنجره قرار گرفته‌اند. نسخه‌های چینی یک جلوپنجره مشبک مشکی رنگ را در این قسمت اضافه دارند و چراغ‌های آن‌ها نیز درون جلوپنجره ادغام شده است.

سایپا سیلک

طراحی جانبی سایپا سیلک شباهت قابل توجهی به سیتروئن C3‌ مونتاژی دارد، با این تفاوت که اکنون از تریم دورنگ بدنه و همچنین ضربه‌گیرهای مخصوص سیتروئن خبری نیست. رینگ‌های 16 اینچی نیز همخوانی مناسبی با نمای این بخش دارند. در بخش عقب سایپا سیلک، طراحی سیتروئن C3-XR‌ تکرار شده است. طراحی این بخش ساده است اما یک نکته جالب دارد. نکته طراحی آن خروجی اگزوز خودرو است که درون فرورفتگی دیفیوزر قرار گرفته است. مشابه این فرورفتگی را در بخش دیگر دیفیوزر می‌بینیم اما خروجی اگزوزی در این بخش قابل مشاهده نیست.

مشخصات سایپا سیلک

سیتروئن C3-XR‌ در چین به پیشرانه 1.6 لیتری تنفس طبیعی مشترک با پژو 301 مجهز است. این پیشرانه در خودروهای پژوسیتروئن EC5‌ نامیده می‌شود که نسخه ایرانیزه آن، TU5 پلاس نام دارد. این پیشرانه هم‌اکنون در تارا و رانا پلاس پانوراما مورد استفاده قرار می‌گیرد و در آینده نزدیک در سایپا شاهین نیز استفاده خواهد شد. بنابر آن‌چه از سایپا سیلک به رسانه‌ها گفته شده است، این پیشرانه در کراس‌اوور سایپا نیز به کار گرفته خواهد شد. حداکثر راندمان پیشرانه سایپا سیلک، 114 اسب‌بخار قدرت و 150 نیوتن‌متر گشتاور است. بنابراین سیلک در مقایسه فنی با سیتروئن C3‌ مونتاژی، قدرت و گشتاور کمتری ارائه می‌دهد و شتاب کندتری را نیز به نمایش خواهد گذاشت. با این حال حذف توربوشارژر از این خودرو، باعث شده است تا پیشرانه سیلک سازگاری بیشتری با شرایط ایران داشته باشد. گیربکس مورد استفاده در سایپا سیلک نیز از نوع شش سرعته اتوماتیک است. این گیربکس در سایپا شاهین جدید مورد استفاده قرار می‌گیرد. این اتفاق در حالی است که سیتروئن C3-XR چینی به گیربکس شش سرعته دوکلاچه مجهز است. بنابراین در بخش گیربکس نیز سیلک برتری خود را در بلندمدت نشان خواهد داد؛ چرا که گیربکس‌های اتوماتیک معمولی پیچیدگی کمتری در مقایسه با جعبه دنده‌های اتوماتیک دوکلاچه یا CVT دارند.

مشخصات فنی سایپا سیلک

نام خودرو
سایپا سیلک
کشور سازنده
پرچم کشورایران
سال (طراحی)
2014
موتور
4 سیلندر 16 سوپاپه
حجم موتور
1600 سی سی
تنفس موتور
تنفس طبیعی
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت
116 اسب بخار در 0 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور
150 نیوتن متر در 0 دور در دقیقه
جعبه دنده
6 سرعته خودکار
شتاب 0 تا 100
-
حداکثر سرعت
-
وزن
-
اندازه (میلیمتر)
4260 طول - 1790 عرض - 1560 ارتفاع
فاصله بین دو محور
2650 میلیمتر

مصرف سوخت ماشین سایپا سیلک

  • داخل شهر
  • خارج از شهر
  • ترکیبی
  • حجم باک
  • استاندارد آلایندگی
  • میزان تولید CO2
  • استاندارد امنیت
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

امکانات و تجهیزات سایپا سیلک

در حال حاضر اطلاعات دقیقی از تجهیزات و امکانات سایپا سیلک در دسترس نیست. همچنین مشخص نیست سایپا این خودرو را در قالب چند تیپ تولید خواهد کرد. بنابراین تنها مرجع ما برای کسب اطلاعات دقیق در مورد تجهیزات و امکانات سایپا سیلک، نسخه رونمایی شده از این کراس‌اوور در نمایشگاه دستاوردهای صنعت خودرو است. نسخه رونمایی شده یعنی سایپا M44‌ به این امکانات مجهز بوده است: فرمان برقی، سیستم کنترل پایداری، سیستم صوتی به همراه نمایشگر 9 اینچی، سنسور پارک و دوربین عقب، تریم داخلی چرمی، سیستم ورود و استارت بدون کلید و رینگ‌های آلیاژی. انتظار داریم این تجهیزات به همراه امکانات بیشتر، در نسخه نهایی سایپا سیلک حضور داشته باشند.

امکانات سایپا سیلک

کیسه هوا
سیستم صوتی
ترمز و پایداری
دیگر امکانات

رقبای سایپا سیلک در بازار

جدی‌ترین رقیب سایپا سیلک در بازار، پروژه مشابه از شرکت ایران خودرو خواهد بود که در حال حاضر K125‌ نام دارد. مدتی پیش این خودرو ایکو ریرا نام نهاده شد اما اکنون ایران خودرو به دنبال نام جدیدی برای کراس‌اوور خود می‌گردد. هر دو این خودروها از نظر مشخصات فنی شباهت قابل توجهی به یکدیگر دارند و تنها طراحی ظاهری آن‌ها است که برای مشتریان متفاوت خواهد بود. نسخه‌های کارکرده پژو 2008 و سیتروئن C3 که هم‌اکنون در بازار حضور دارند، به عنوان دیگر رقبای سایپا سیلک شناخته می‌شوند. در نهایت می‌توان کراس‌اوورهای جمع‌وجور چینی مونتاژ داخل را به عنوان رقبای سایپا سیلک برشمرد. ام وی ام X55 پرو، کی ام سی X5، چانگان CS35‌ پلاس و تیگارد X35‌ از جمله این خودروها هستند که به رقابت با سایپا سیلک در بازار خواهند پرداخت.

قیمت و نمایندگی

  • قیمت
  • نمایندگی
  • - - بروز رسانی در دوشنبه 10 اردیبهشت
  • سایپا

سوالات متداول

سایپا سیلک براساس چه خودرویی ساخته شده است؟

سایپا سیلک براساس نسخه چینی سیتروئن C3‌ ساخته شده است. این خودرو ساختار و قوای فنی مشابهی با سیتروئن C3-XR خواهد داشت

سایپا سیلک چه زمانی به بازار می‌آید؟

تولید سایپا سیلک از اواخر سال 1402 آغاز خواهد شد، بنابراین پیش‌بینی می‌شود تا این خودرو در سال 1403 وارد بازار ایران شود.

نظرات کاربران

0 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد