موضوعات داغ

ماشین کیا سونت

(2.9/5) 08 رای

خودروهای کیا همواره در ایران محبوب بوده‌اند اما در این بین سهم محصولات کوچک کیا همچون کیا پیکانتو یا کیا ریو چندان پررنگ نبوده است. طی دور جدید واردات خودرو به کشور، بسیاری از خودروهای کیا جزو محصولات کوچک این برند هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به کیا سونت اشاره کرد. کیا سونت یک کراس‌اوور کوچک است که در جایگاهی پایین‌تر از کیا سلتوس در سبد محصولات کیا قرار می‌گیرد. کیا سونت به همراه کیا پگاس و کیا پیکانتو، کوچکترین محصولات کیا در بازار ایران و جهان را تشکیل می‌دهند. در حالی که کیا پیکانتو و کیا پگاس در بخش هاچ بک و سدان رقیب چندانی را پیش روی خود نمی‌بینند، کیا سونت قرار است تا به جنگ هاچ‌بک کراس‌ها و کراس‌اوورهای کامپکت چینی برود که بازار ایران را به تسلط خودشان درآورده‌اند.

170 km/h
حداکثر سرعت
7.2 liter/100km
مصرف سوخت
1497 cc
حجم موتور

مشخصات کیا سونت

کلاس بدنه
کراس اوور
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
نوع جعبه دنده
CVT
حداکثر توان
114 اسب بخار
تنفس موتور
تنفس طبیعی
تعداد سیلندر
4 سیلندر

فیلم بررسی کیا سونت

مزایا و معایب کیا سونت

مزایا

ظاهر جذاب، امکانات مناسب، برند معتبر

معایب

قیمت بالا در ایران، پیشرانه نه چندان قدرتمند

بررسی کیا سونت

کیا سونت یکی از محصولات نه چندان شناخته شده خودروساز کره‌ای در بازار جهانی است. در واقع کیا مدل سونت را به صورت اختصاصی برای عرضه به بازار کشورهای در حال توسعه در نظر گرفته است. این کراس‌اوور کوچک در سایت کیا واقع در هند به تولید می‌رسد و بازار هدف آن کشورهای در حال توسعه آسیایی هستند.

کیا سونت

معرفی اولیه کیا سونت به سال 2020 میلادی باز می‌گردد و بنابراین با خودرویی روبرو هستیم که هنوز به میانه عمر خود نرسیده است. بازار خرید و فروش هاچ‌بک کراس‌ها در کشورهایی همچون هند بسیار پررونق است و همین مساله کیا را تحریک کرده است تا یک نماینده قدرتمند به این بخش از بازار بفرستد.

داخل کیا سونت

یکی از بزرگترین مزایا کیا سونت برای مشتریان در کشورهای مختلف، طراحی داخلی زیبا و جذاب این خودرو است. طراحان کیا برای خلق فضای داخلی سونت سنگ تمام گذاشته‌اند و نتیجه کار آن‌ها داشبورد زیبا و پر از جزئیاتی است که برای یک کراس‌اوور کوچک رضایت بخش به نظر می‌رسد.

کیا سونت

کابین کیا سونت از الگوی دو صفحه نمایش به هم پیوسته بهره می‌برد که به صورت سرتاسری نیمی از کابین را به خودشان اختصاص داده‌اند. در قسمت میانی کابین نیز دریچه‌های سیستم تهویه قرار دارند که دکمه‌های کنترلی بین آن‌ها قرار گرفته‌ است. طراحان کیا برای خلق کابین این خودرو از ترکیب رنگ‌های مشکی و قرمز استفاده کرده‌اند تا حس اسپرت بهتری را در مشتری القا کنند. فاصله محوری کیا سونت نیز 2500 میلیمتر است که این خودرو را همرده سدان‌های کوچک قرار می‌دهد.

طراحی کیا سونت

مشتریان ایرانی با کیا اسپورتیج به عنوان یکی از کراس‌اوورهای محبوب و پرفروش این شرکت آشنا هستند. کیا سونت در واقع نسخه کوچک شده و مینیاتوری کیا اسپورتیج است، گویی تک تک اجزای اسپورتیج به میزان یک اندازه کوچک شده‌اند تا کیا سونت شکل بگیرد.

کیا سونت

نمای جلویی کیا سونت از اصول طراحی خودروهای کیا یعنی دماغه ببر استفاده می‌کند که شامل یک جلوپنجره مشبک افقی به همراه چراغ‌های تهاجمی است. در نمای جانبی کیا سونت نیز با استفاده از یک تو رفتگی در قسمت میانی درب‌ها، ظاهر اسپرت و جذاب نمای جلو ادامه یافته است. در نمای عقب نیز الگوی مشابه چراغ‌های اسپورتیج را شاهد هستیم که حاصل کلی آن یک کراس‌اوور اسپرت و جوان پسند بوده است.

مشخصات کیا سونت

کیا سونت یک کراس‌اوور کامپکت یا جمع و جور است و در این گونه خودروها نباید انتظار مواجهه با موتوری قدرتمند را داشت. پیشرانه‌های در نظر گرفته شده برای کیا سونت نیز کوچک و کم حجم هستند که از بین تمامی آن‌ها، موتور 1.5 لیتری تنفس طبیعی سهم مشتریان ایرانی شده است. این پیشرانه حداکثر 114 اسب بخار قدرت و 144 نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. جعبه دنده اتوماتیک CVT نیز وظیفه انتقال قدرت را به دیفرانسیل جلو برعهده دارد تا پکیج اقتصادی کیا سونت تکمیل شود.

موتور کیا سونت

مصرف سوخت اندک و راندمان اقتصادی، بزرگترین مزایا کیا سونت برای مشتریان هستند و در واقع هدف از ساخت این خودرو را شکل داده‌اند. مصرف ترکیبی کیا سونت 7.2 لیتر به ازای صد کیلومتر است که برای یک هاچ‌بک کراس اتوماتیک مناسب و مقبول خواهد بود. حداکثر سرعت کیا سونت نیز 170 کیلومتر بر ساعت است.

مشخصات فنی کیا سونت

نام خودرو
کیا سونت
کشور سازنده
پرچم کشورکره جنوبی
سال (طراحی)
2023
موتور
4 سیلندر 16 سوپاپه
حجم موتور
1497 سی سی
تنفس موتور
تنفس طبیعی
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت
114 اسب بخار در 6300 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور
144 نیوتن متر در 4500 دور در دقیقه
جعبه دنده
CVT
شتاب 0 تا 100
11.8 ثانیه
حداکثر سرعت
170 کیلومتر در ساعت
وزن
1170 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)
4120 طول - 1790 عرض - 1625 ارتفاع
فاصله بین دو محور
2500 میلیمتر

مصرف سوخت ماشین کیا سونت

  • داخل شهر
  • خارج از شهر
  • ترکیبی
  • حجم باک
  • استاندارد آلایندگی
  • میزان تولید CO2
  • استاندارد امنیت
  • -
  • -
  • 7.2 لیتر در هر صد کیلومتر
  • 45 لیتر
  • یورو 4
  • 163 گرم در هر کیلومتر

امکانات و تجهیزات کیا سونت

بدیهی است که رقبای اصلی کیا سونت در بازار کشورهای در حال توسعه، انبوه کراس‌اوورها و هاچ‌بک کراس‌های چینی هستند. در نتیجه کیا مدل سونت را به انبوهی از تجهیزات و امکانات مجهز کرده است تا قابلیت رقابت با خودروهای چینی را داشته باشد. از جمله تجهیزات و امکانات کیا سونت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: رینگ‌های آلومینیومی 16 اینچی، کروز کنترل، سیستم ورود و استارت بدون کلید، دوربین و سنسور پارک عقب، سیستم نمایش فشار باد تایرها، سیستم چندرسانه‌ای به همراه نمایشگر 8 اینچی با پشتیبانی از اندروید اتو و اپل کار پلی و دو کیسه هوا.

امکانات کیا سونت

کیسه هوا
کیسه هوا برای سرنشینان جلو
سیستم صوتی
صفحه نمایش 8 اینچی، سیستم های Android Auto و Apple CarPlay
ترمز و پایداری
ABS - ESP - EBD
دیگر امکانات
رینگ 16 آلومینیومی، آینه های جانبی برقی، کروز کنترل، شیشه بالابر برقی، دوربین غقب، سیستم ورود بدون کلید، سیستم کنترل باد لاستیک ها TPMS، سنسور دنده عقب

رقبای کیا سونت در بازار

قیمت کیا سونت در بازار جهانی از حدود 10 هزار دلار آغاز می‌شود و خرید بالاترین نسخه آن 16 هزار دلار هزینه برای مشتریان در بر خواهد داشت. بنابراین در هر صورت کیا سونت از نزدیک‌ترین رقبای چینی خود در بازار ایران همچون ام وی ام X22 پرو یا جک S3 گران‌تر خواهد بود. با این حال اگر فاصله قیمتی کیا سونت و کراس‌اوورهای جمع‌وجور چینی چندان زیاد نباشد، این خودرو شانس موفقیت در بازار ایران را خواهد داشت.

قیمت و نمایندگی

  • قیمت
  • نمایندگی

سوالات متداول

کیا سونت چه زمانی به بازار می‌آید؟

نخستین محموله خودروهای وارداتی کیا در زمستان 1401 وارد کشورمان شدند. پس از فروش این خودروها در بورس، انتظار می‌رود کیا سونت در ابتدای سال 1402 وارد جاده‌های کشورمان شود

کیا سونت با کدام پیشرانه به بازار ایران عرضه خواهد شد؟

کیا سونت با موتور 1.5 لیتری تنفس طبیعی به بازار ما عرضه خواهد شد. این پیشرانه حداکثر 114 اسب بخار قدرت و 144 نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند

سیستم انتقال قدرت کیا سونت از چه نوعی است؟

جعبه دنده در نظر گرفته شده برای این خودرو از نوع اتوماتیک CVT است که قدرت و گشتاور را به دیفرانسیل جلو ارسال می‌کند

کیا سونت برای چه نوع استفاده‌ای مناسب است؟

کیا سونت یک کراس‌اوور جمع و جور شهری است که برای مسافرت‌های درون شهری یا برون شهری خانواده‌های کوچک مناسب خواهد بود

نظرات کاربران

0 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد