خودروبانک
فیلم های بررسی خودرو
تجربه رانندگی
مشخصات فنی خودروها
قیمت خودرو
مقایسه خودرو
اخبار خودرو
جستجو
برای تبلیغ در خودروبانک
همین حالا تماس بگیرید
0992-770-3507
فیلم بررسی خودرو
فیلم بررسی موتور آپریلیا SR160
آخرین اخبار
قیمت نسل جدید نیسان پیکاپ مدل ۲۰۲۱ در استرالیا چقدر است؟
تویوتا هایلوکس زرهی معرفی شد، مقاوم در برابر گلوله و نارنجک
نگاهی به شیوههای واردات غیرقانونی خودرو به کشور
کمبود فوم صندلیها، دردسر تازه خودروسازان
آغاز فروش ویژه کمپرسی 2631E یورو ۵ آمیکو از امروز
عکس العمل نیسان برای جبران عملکرد بسیار ضعیف 2 ستاره ای تست تصادف ایکس تریل چه بود؟
آغاز فروش نقد و اقساط جک T8 و جک S3 در مدل 1400 + جدول اسفندماه
زوایای پنهان مالیات خودروهای لوکس تا لندکروز 1.5 میلیاردی؛ مصاحبه با دکتر محمد شعبانی، وکیل دادگستری
اخبار خودرو
آخرین اخبار
تعداد نیروی مازاد ایران خودرو و سایپا
تعداد نیروی مازاد ایران خودرو و سایپا
علی صادقی
نویسنده
28 خرداد 1399 - 15:00
آخرین اخبار
یکی از چالش های جدیدی که با توجه به قیمتگذاری دستوری و کمبود نقدینگی جاری برای شرکت خودروسازی داخلی ایجاد شده حفظ نیروی کار مازاد آنهاست. موضوعی که دولت با توجه به حمایت های گسترده و بیدریغ خود از صنعت خودروسازی بر آن تاکید داشته و عملاً یکی از خطوط قرمز دولت محسوب می شود.
گفته می شود تنها در سال گذشته
سایپا
۱۱ هزار نفر نیروی مازاد داشته که نیروی مازاد
ایران خودرو
حتی از این میزان نیز بیشتر بوده است. البته با توجه به شروع ویروس کرونا این چالش تنها دامن خودروسازان ایرانی را نگرفته و خودروسازان بین المللی را نیز درگیر خود کرده است. نکته ای که وجود دارد آن است که خودروسازان بینالمللی با توجه به بازخوردی که از بازار فروش خود دریافت می کنند نسبت به حفظ، تعدیل و یا حتی استخدام نیروی جدید اقدام کرده و هیچ اجباری برای حفظ نیروی کار مازاد برای آنها وجود ندارد. اقداماتی که عملاً برای خودروسازان ایرانی میسر نبوده و با توجه به کمبود نقدینگی به یک چالش اساسی برای آنها تبدیل شده است.
جالب است بدانید بر اساس نتایج تحقیقات موسسه تحقیقاتی مکنزی به ازای هر کارگر شاغل در شرکت های خودرو سازی ایرانی تنها ۲.۹ خودرو در کشور در سال تولید می شود. این در حالی است که این رقم برای ترکیه ۷.۹ و برای فرانسه، آلمان، ژاپن و ایالات متحده بین ۱۲ تا ۱۵ است. حال آن که آمار منتشر شده مربوط به سال های پیش از آغاز تحریم ها بوده و طبیعتاً با توجه به تحریم های اعمال شده علیه کشورمان و همچنین شروع ویروس کرونا میزان خودروهای تولیدی به ازای هر کارگر در کشورمان از میزان ذکر شده نیز کمتر است.
این آمار حکایت از عدم تسلط خودروسازان ایرانی بر روی نیروی کار خود و اصرار دولت برای حفظ نیروی کار با وجود افت شدید تولید خودرو دارد. شاید تنها راه کاری که بتواند این چالش را در طولانی مدت حل کند حفظ نیروی کار در کنار افزایش تولید است که البته موضوع افزایش تولید خود عملاً در کشور ما به یک چالش دیگری تبدیل شده و با توجه به تحریمها و نبود نقدینگی نیازمند گشایش در بخش های دیگه است.
در شرایطی که امکان تعدیل نیرو توسط خودروسازان داخلی وجود ندارد و از طرف دیگر قیمت خودروها توسط وزارت صنعت به خودروسازان دیکته می شود نمی توان انتظار داشت که رونق اقتصادی و حرکت به سمت خصوصی سازی و افزایش بهرهوری برای خودروسازان داخلی اتفاق بیفتد. به خصوص که آمارهای منتشر شده نشان می دهد که نیروی کار خودروسازان داخلی بهره وری پایینی دارد. نیروی کاری که مطمئن باشد تحت هیچ شرایطی شغل خود را از دست نخواهد داد؛ پویایی، انگیزه و تلاش خود برای حفظ جایگاه خویش از دست خواهد داد.
برچسب ها:
ایران خودرو
سایپا
صنعت خودروسازی
تعدیل نیرو
قیمت گذاری دستوری
داغ ترین اخبار هفته
ویژگیهای فضاي داخلي تارا و مقایسه آن با نمونه مبنا و نسخه چینی پژو 301
خودروهای برای سوار نشدن؛ نگاهی به معضلات استفاده از خودروهای وارداتی گران قیمت درایران
فروش اقساطی بی ام و 518 مدل 1977 بازسازی شده توسط پرشیاخودرو
نظرات
پاسخ به:
پاسخ به:
hello
نام
ایمیل
متن پیام
ارسال
در حال ارسال ...
کارگر
1399/3/29
پاسخ
زمانیکه ایرانخودرو روزهای تعطیل رسمی کشورو سه شیفت کار میزنه اون موقع کجایی که بگی بهره وری پایینه یا نیروی مازاد داره؟؟ قرار نیست واسه پرکردن صفحه خودرو بانک یا افزایش مخاطتبت هر چیزیرو بگید. یه طور میگین بهره وری انگار اینجا ژاپنه. کدوم کارخونه یا اداره ای تو این مملکت با بهره وری کامل داره ادامه میده؟؟؟ یه سوزن به خودت بزن یه جوالدوز به دیگران!!!!!
تحلیلگر
1399/12/10
سه شیفت؟؟ ایران خودرو سالی چند تا خودرو میسازه
اگر ایران خودرو خصوصی بود باید تعدیل نیرو میکرد تا بتونه رقابت کنه و قیمت پایین بیاره ولی الان فقط یک عده دارن حقوق مفت میگیرن