موضوعات داغ

بزودی خودروهای الکتریکی ارزان قیمت وارد بازار می شوند

عکس نویسنده
مرتضی قانع
نویسنده
عکس مطلب اول

هزینه بالای تولید خودروهای الکتریکی یکی از دلایل عدم گسترش سریع این خودروها بوده است. تولید خودروهای الکتریکی ارزان قیمت به سختی امکان پذیر است و از سوی دیگر خودروسازان باید تیراژ تولید خود را تا سطح مشخصی افزایش دهند تا هزینه‌های تولید آن‌ها کاهش یابد.

بنابر گزارشی که اخیرا منتشر شده، هزینه تولید مدل‌های تسلا از هزینه تولید خودروهای برقی ارزان‌قیمت رقبا کمتر خواهد بود. دلیل این مساله، تیراژ بالای تسلا در مقایسه با سایر خودروسازانی است که رقیب تسلا محسوب می‌شوند. بنابر گفته آدام جوناس، تحلیلگر موسسه مورگان استنلی، تسلا به زودی خودروهایی الکتریکی خواهد ساخت که هزینه تولید آن‌ها از پنج هزار دلار کمتر خواهد بود و حتی ممکن است شاهد تولید خودرویی با قیمت تمام شده سه هزار دلار باشیم. در صورت وجود چنین روندی، سایر خودروسازان نیز از الگوی تسلا برای کاهش قیمت تمام شده خودروها پیروی خواهند کرد.

به نظر می‌رسد تسلا یک‌بار دیگر تحولی را وارد صنعت خودرو کرده است که یک قرن پیش توسط هنری فورد ایجاد شده بود. همان‌طور که هنری فورد با ایجاد خط تولید منحصر به فرد خود باعث شد تا قیمت خودروهای تولید شده به حد قابل توجهی کاهش یابد و اتومبیل به یک کالای مصرفی برای عموم مردم تبدیل شود، تسلا نیز قصد توسعه خودروهای الکتریکی با افزایش تیراژ و کاهش قیمت تمام شده آن‌ها را دارد.

تسلا

در حال حاضر برای ساخت هر خودرو الکتریکی حدود ده هزار قطعه مختلف نیاز است اما با توجه به افزایش دانش تولیدکنندگان قطعات و مواد اولیه در حوزه ساخت قطعات خودرو، در آینده ساخت هر خودرو الکتریکی به صد قطعه نیاز خواهد داشت که هزینه تولید این خودروها را به شدت کاهش می‌دهد. این اتفاق در آینده‌ای نه چندان دور رخ می‌دهد، زمانی که خرید و نگهداری از خودروهای درون سوز نسبت به خودروهای الکتریکی نیازمند بودجه بیشتری است و به همین منظور مشتریان ترجیح می‌دهند تا خودروهای الکتریکی را بخرند.

در حال حاضر ارزان‌ترین خودرو الکتریکی قابل دسترس در بازار اروپا، داچیا اسپرینگ با قیمت تقریبی 20 هزار دلار است، بنابراین فاصله قابل توجهی بین شرایط فعلی صنعت خودروسازی الکتریکی و پیش‌بینی‌های آینده وجود دارد.

نظرات کاربران

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد