جستجو در خودروبانک
مکس ورشتپن در دورهای پایانی رده اول را از چارلز لکرلک ربود و نگذاشت تا فراری به دومین پیروزی پیاپی در مسابقات این فصل دست یابد. کارلوس ساینز سوم شد و سرجیو پرز که رده نخست خط استارت را داشت در نهایت چهارم شد.
پیست جده که در سال 2021 برای اولین بار در مسابقات فرمول یک وارد شد، در همین سال به طول 6.174 کیلومتر احداث شد، دارای 27 پیچ هست. این پیست دومین پیست طولانی مسابقات فرمول یک میباشد و سریعترین پیست خیابانی نیز محسوب میگردد. راننده برتر باید که 50 دور یا 308.45 کیلومتر را سریعتر از سایرین طی نماید تا برنده این گرندپری باشد. رکورد این پیست در حال حاضر در دستان لوئیس همیلتون با ثبت زمان 1.30.734 است و که در فصل گذشته او این زمان را کسب کرد.
اما امروز چندین تغییر در خط استارت اتفاق افتاد. میک شوماخر راننده آلمانی تیم هاس
به دلیل برخوردی که شب گذشته در دور تعیین خط با دیواره پیست داشت، در این مسابقه نخواهد بود و راننده جایگزینی هم تیم هاس برای این مسابقه نخواهد داشت. یوکی سونادا راننده ژاپنی تیم آلفاتائوری بر اساس اعلام تیم به دلیل مشکل فنی در گیربکس ماشین، این مسابقه را از دست داد. دنیل ریکاردو به دلیل سد راه استبان اوکون به هنگام ثبت زمان در رقابت شب گذشته دور تعیین خط، 3 رده جریمه دریافت کرد. لذا این مسابقه با 18 ماشین آغاز خواهد شد.
لاستیکهای انتخابی توسط پیرلی برای این مسابقه سه کامپاوند C2,C3,C4 است که به ترتیب از شماره کمتر سخت تر و شماره بیشتر نرمترین کامپاوند هستند.
استارت گرندپری عربستان – جده 2022
ماشینها راس ساعت مقرر مسابقه را اغاز کردند و تنها برخورد در این استارت، راننده روکی تیم آلفارومئو یعنی ژو گوانیو با دنیل ریکاردو راننده استرالیایی تیم مکلارن بود که تنها باعث از دست دادن رده این راننده جوان چینی شد و اتفاقی رخ نداد. در همان دورهای آغازین سر لوئیس همیلتون قهرمان 7 دوره جهان مسابقات فرمول یک توانست خود را تا رده 12 بالا بیاورد و 3 رده کسب نماید. در این بین نبرد جانانهای مابین دو راننده تیم آلپین درگرفت، فرناندو آلونسو و اوکون بر سر رده ششمی از دور هفتم با هم درگیر شدند و در نهایت این ناندوی اسپانیایی بود که موفق شد در یک رفت و برگشت و سبقت مجدد رده ششم را از هم تیمی فرانسویاش گرفت و در عین حال دستور تیمی هم برای هر دو راننده صادر شد تا از این جنگ عقب نشینی نمایند، این نبرد از یک طرف به نفع جورج راسل بود که فرصت کافی برای او فراهم کرد تا بتواند فاصله خوبی با دو خودروی آلپین باز نماید و جایگاه مطمئنی در رده پیدا کند، رده پنجم را این راننده انگلیسی تیم مرسدسدر دور چهارم از اوکون گرفته بود، از طرف دیگر والتری بوتاس راننده تیم آلفارومئو و کوین مگنوسن راننده تیم هاس به این دو راننده نزدیک شدند تا جائیکه وقتی دستور تیمی صادر شد فرصت خوبی برای بوتاس فراهم شد و با استفاده از دیآراس بسادگی از اوکون در مستقیمی اصلی عبور کرد و به رده هفتم رسید. این اتفاق در دور 14 روی داد.
اولین تیمهایی که تعویض لاستیک را انجام دادند، آستون مارتین برای لنس استرول و تیم ویلیامز برای نیکلاس لطیفی بود. تا اینجا همه رانندگان بر روی لاستیک مدیوم یا همان C3 مسابقه را آغاز کرده بودند به غیر از کوین مگنوسن، لوئیس همیلتون، دنیل ریکاردو و نیکو هالکنبرگ. بنابراین با شروع تعویضها این چهار نفر فرصت کسب رده بهتر را بدست آوردند.
اینجا بود که همیلتون به رده دهم رسید و دقیقا در آغاز دور 16 هنگامی که فراری به رانندگانش اعلام کرد تا برای تعویض به پیت وارد شوند و بلافاصله برای سرجیو پرز که تا اینجا پیشتاز بود اعلام شد که وارد پیت شود، او برای جلوگیری از آندرکات وارد پیت شد اما چارلز لکلرک که پشت او بود وارد نشد و طبعا مکس ورشتپن و کارلوس ساینز هم وارد نشدند در نتیجه پیشتازی در خطر قرار گرفت اما این خطر زمانی محقق شد که نیکلاس لطیفی بازهم حرکتی تاثیر گذار انجام داد و در پیچ آخر پیش از محدوده ورودی پیت لین با دیواره برخورد کرد و باعث شد تا خودروی ایمنی وارد پیست شود، همین مسئله سبب شد تا یک پیت استاپ مجانی برای فراری فراهم شود.
تا اینجا راسل رده 5، مگنوسن رده 6 و همیلتون در رده 7 بودند با این تفاوت که راسل با لاستیک نوی هارد بود اما این دو لاستیک 20 دور فرسوده را داشتند. 5 دور طول کشید تا بالاخره پس از یک رفت و برگشت همیلتون توانست جایگاه ششم را از مگنوسن بگیرد و کمکم فاصلهاش را نیز با او افزایش داد و به بیش از 1 ثانیه رساند.
تا دور 36 اتفاق خاصی در پیست رخ نداد و همه به دنبال هم دور میزدند، در این دور مکس ورشتپن سریعتر شد و سریعترین دور را نیز به نام خود ثبت کرد و ناندو هم به مگنوسن رسید و توانست رده هفتم را از او بگیرد، این آغاز از دست دادن چسبندگی لاستیکهای هاردی بود که از ابتدای مسابقه راننده هاس از آن بهره میبرد.
در دور 47 مکس ورشتپن که سریعتر از لکلرک دور میزد به فاصله دیآراس او رسید و نبرد بر سر سکوی اول آغاز شد،
حدول ردهبندی رانندگان و سازندهها در ادامه آمده است. توجه شما را به دیدن تصاویر از لحظات دیدنی این مسابقه جلب مینمایم.