ایلان ماسک تصمیم گرفته 10 درصد از نیروی کار تسلا را کاهش دهد. این کمپانی تا پایان سال 2021 حدود 100 هزار کارمند داشت. بنابراین به نظر میرسد تصمیم ماسک موجب بیکارشدن حداقل 10 هزار کارگر خواهد شد. البته این موضوع با توجه به شرایط فعلی تسلا کمی عجیب به نظر میرسد.
تسلا به تازگی دو کارخانه جدید افتتاح کرده؛ یکی در گرونهایده آلمان و دیگری در آستین تگزاس. فعالیت این کارخانهها بدون شک مستلزم استخدام کارمندان و کارگران بسیاری است، مخصوصا در کارخانه آلمان که کمبود نیروی کار در آن به شدت احساس میشود.
موضوع دیگر، به محدودیت تسلا در تحویل خودرو اشاره میکند. کمپانی آمریکایی اعلام کرده که به سبب تقاضای فراوان، در چند ماه آینده تنها خودروهای مشخصی را به مشتریان تحویل میدهد. برخی خودروها تنها به شرط سفارش کنونی، در سال 2023 عرضه میشوند.
با توجه به این شرایط، چرا تسلا تصمیم گرفته به جای استخدام نیروی کار بیشتر، 10 درصد آنها را اخراج کند؟
کارخانه خودروسازی تسلا طبق گزارشهای به دست آمده، یا تسلا آنطور که ادعا میکند سفارش دریافت نمیکند و به ناچار باید ظرفیت تولید خود را کمتر کند، یا تنها میخواهد عرضه را کاهش و قیمت محصولات را افزایش دهد، که البته این موضوع با توجه به افتتاح دو کارخانه جدید چندان منطقی به نظر نمیرسد.
طبق گفته یکی از کارمندان این شرکت، اخراج پنهانی کارمندان یک مزیت جانبی برای تسلا به همراه دارد؛ اجتناب از تفکیک. جالب اینکه اخطار اخراج نیروی دورکار ماسک بیشتر متوجه کارمندان حقوقبگیر بوده است.
به هر حال، به نظر میرسد خودروساز آمریکایی بیش از آنچه که ادعا میکند به فکر صرفهجویی در هزینهها و پسانداز پول است. شاید دروغ آوریل ایلان ماسک مبنی بر ورشکستگی تسلا تا حدی واقعیت داشته باشد؟!