درآمد گروه فولکس واگن در سه ماهه اول سال ۲۰۲۵ پس از کسر مالیات ۴۰.۶ درصد کاهش یافت و به ۲.۱۸ میلیارد یورو رسید. شاید تصور کنید که این افت درآمد شدید به دلیل کاهش فروش بوده است، اما اینطور نیست. در واقع تحویل محصولات فولکس واگن به مشتریان با ۱.۴ درصد افزایش به ۲.۱۳ میلیون دستگاه رسیده است. پس مشکل چیست؟ در واقع تقاضای روبهرشد برای خودروهای برقی عامل اصلی معضل جدید خودروساز آلمانی است.
در سه ماه اول سال ۲۰۲۵، فروش خودروهای برقی در اروپا بیش از دوبرابر (۱۱۳+ درصد) و در ایالات متحده ۵۱ درصد افزایش داشته است. تا ماه مارس، یکی از هر ده خودروی تحویلی فولکس واگن در سراسر جهان برقی بوده است. علاوه بر این، ثبت سفارش برای خودروهای الکتریکی در اروپای غربی طی سه ماه اول امسال ۶۴ درصد افزایش داشته است. در حال حاضر خودروهای برقی بیش از ۲۰ درصد از کل سفارشات در اروپای غربی را به خود اختصاص میدهند. در کل این قاره، فولکس واگن با سهم ۲۶ درصدی پیشتاز بازار خودروهای برقی است. اما این تغییر به سمت خودروهای برقی کمسودتر، حاشیه سود عملیاتی را از ۶ درصد به فقط ۳.۷ درصد کاهش داده است.
آرنو آنتلیتز، مدیر ارشد مالی و مدیر عملیاتی گروه فولکس واگن، اذعان کرد که عملکرد عالی این شرکت در بازار خودروهای الکتریکی، واقعیت تلخی را نشان میدهد: خودروهای برقی هنوز هم به طور قابلتوجهی کمسودتر از خودروهای درونسوز هستند. او اعتراف کرد که فولکس واگن باید برای کاهش هزینههای تولید و افزایش حاشیه سود خودروهای برقی تلاش کند.
فولکس واگندر سال ۲۰۲۳، آنتلیتز پیشبینی کرد که حاشیه سود خودروهای درونسوز و برقی تا سال ۲۰۲۵ برابر خواهد شد. هدف جدید آنها سال ۲۰۲۶ است، که انتظار میرود با عرضه ID.2 سوپرمینی و نسخه کراساوور آن با سودآوری مشابه T-کراس محقق شود. علاوه بر این دو مدل فولکس واگن، زیربرندهای کاپرا و اشکودا نسخههای مخصوص خود با قیمت کمتر از ۲۵ هزار یورو را عرضه خواهند کرد. یک ID.1ارزانتر با قیمت ۲۰ هزار یورو هم برای سال ۲۰۲۷ عرضه خواهد شد.
البته میزان سودآوری خودروهای برقی تنها عامل تاثیرگذار روی مسائل مالی این گروه خودروسازی نیست. فولکس واگن همچنان در حال دستوپنجه نرم کردن با پیامدهای پرونده قضایی دیزلگیت و مقررات سختگیرانه اتحادیه اروپا در رابطه با کاهش انتشار دیاکسیدکربن است.