موضوعات داغ

تولید خودرو در شرایط فعلی زیان‌ده است

عکس مطلب اول
یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت به تازگی در مصاحبه با خبرگزاری ها عنوان کرد که با توجه به شرایط فعلی و قیمت‌گذاری دستوری و سرکوب قیمتی در بازار خودرو، قطعه‌سازان و خودروسازان در رووند کار خود با زیان دهی مواجه شده اند.
به نقل از ایسنا، ابوالفضل خلخالی اظهار کرد: به طور طبیعی در شرایطی که آمریکا صنعت خودروی ما را تحریم کرده است ما نیز باید شاهد تشکیل کارگروه ویژه‌ای برای مقابله با تحریم و حمایت از صنعت خودرو و قطعه‌سازی باشیم.
وی با بیان این که با این حال حداقل به طور رسمی تشکیل چنین کارگروهی اعلام نشده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه شرایط به‌گونه‌ای است که دولت نه تنها کمکی نمی‌کند، بلکه در مواردی با قوانین مزاحم برای این صنایع مانع‌تراشی نیز می‌کند.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت ایران ادامه داد: نمونه روشن این وضعیت دو موضوع توقف طولانی مدت مواد اولیه مورد نیاز صنعت قطعه و خودرو در گمرک و همچنین قیمت‌گذاری دستوری این محصولات است.
وی افزود: در یکی دو ماه اخیر به دلیل ناهماهنگی دستگاه‌های دولتی، مواد اولیه وارداتی مورد نیاز صنایع خودرو و قطعه‌سازی برای مدت طولانی در گمرک متوقف شد و تاثیر منفی در روند طبیعی تولید خودرو در کشور داشت.
خلخالی با بیان این که قیمت‌گذاری دستوری و جلوگیری از واقعی شدن قیمت خودرو از دیگر مشکلات تحمیلی به این صنایع است، تصریح کرد: در چند ماه اخیر نرخ ارز و همچنین مواد اولیه صنعت خودرو و قطعه همچون محصولات پتروشیمی و فولاد افزایش بیش از دو تا سه برابری داشته است، اما دولت اجازه واقعی‌سازی قیمت خودرو متناسب با افزایش هزینه‌های تولید را نمی‌دهد.
وی ادامه داد: قیمت‌گذاری دستوری و سرکوب قیمتی خودرو موجب شده تولید قطعه برای قطعه‌سازان و تولید خودرو برای خودروسازان با زیان همراه باشد و طبیعی است که هیچ بنگاه اقتصادی برای مدت زمان طولانی نمی‌تواند با زیان به فعالیت خود ادامه داد.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت ایران خاطرنشان کرد: در حال حاضر به دلیل قیمت‌گذاری دستوری و زیان‌ده بودن تولید قطعات، تعداد قابل توجهی از واحدهای قطعه‌سازی تعطیل و پرسنل آنها بیکار شده‌اند. شرکت‌های خودروسازی نیز به دلیل دولتی بودن با زیان مشغول به فعالیت هستند، در حالی که این وضعیت، صنعت خودروی ما را در برابر تحریم‌های آمریکا آسیب‌پذیرتر می‌کند.
وی اظهار کرد: دولت باید اجازه واقعی شدن قیمت خودرو را بدهد تا شرکت‌های خودروسازی از زیان فعلی خارج شده و بتوانند سود فعالیت خود را صرف داخلی سازی قطعات و تولید داخل کردن خودروها کنند و این تنها راه مقابله با تحریم‌های آمریکا علیه صنعت خودرو است. با یک صنعت زیان ده نمی‌توان با تحریم‌ها مقابله کرد.
به گزارش ایسنا، بر اساس آخرین آمار اعلامی وزارت صنعت، معدن و تجارت تولید انواع خودرو در مرداد ماه امسال به طور میانگین ۳۸ درصد کاهش یافته است.

نظرات کاربران

4 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1397/7/10
اگر راست میگی جمش کن بزار وارد بشه. تولید خودرو در کشور 50 ساله زیانده هست ولی زیان که هیچ، سود چند برابری هم به ازاء هر خودرو از جیب مشتری به زور بیرون کشیده میشه پس شما اصلا نگران زیانده بودن این صنعت نباش جناب کارشناس عزیز
1397/7/10
یه عمر بدون ضرر ماشین مینداختن به مردم حالا چند ماه با ضرر کار کنن... نمیتونن..
همین که میبینن دارن ضرر میدن تلافیشو سر مردم در میارن
1397/7/10
تا بیاد مدیریت خودروسازی عوض بشه و به قول شما داخلی سازی بشه و خودرو با کیفیت داخلی در سطح جهانی تولید بشه، ما موهامون مثل دندونامون سفید شده رفته ! فقط امیدوارم تا اون موقع به این آروزی محال برسیم وگرنه باید آرزوی سوار شدن خودرو تولید داخل با کیفیت جهانی رو به گور ببریم انشالا !!!
1397/7/11
این محصولاتتونو مجانی هم بدید کلی سود کردید
آشغالسازهای پر رو...