موضوعات داغ

بهبود فضای کسب و کار

عکس مطلب اول
[18:11, 6/1/2019] Mohsen Aletaha: فضای کسب و کار از جمله شاخص‌های تعیین‌کننده وضعیت اقتصادی هر کشور است که با استناد به آن می‌توان به بررسی و تجزیه و تحلیل شرایط اقتصادی آن کشور پرداخت. به طوری که این فضا هرچه شفاف تر و رقابتی تری باشد منجر به افزایش سلامت اقتصادی کشورها و اتخاذ سیاست های مطلوب شده و روند بهبود شاخصهای اقتصادی را به دنبال خواهد داشت .اما منظور از فضاي کسب و کار، عوامل موثر بر عملکرد بنگاه های اقتصادي است که مدیران یا مالکان بنگاه ها نمی توانند آنها را تغییر داده یا بهبود بخشند.
به تعبیر دیگر ثبات اقتصاد کلان ، کیفیت زیر ساختهای کشور ، کیفیت دستگاه های اجرایی ، نظام وضع قوانین و مقررات ، هزینه و امکان دسترسی به اطلاعت عواملی هستند که عملکرد واحد های اقتصادی را تحت تاثیر قرار می دهند در حالی که مدیران واحد های اقتصادی نمی توانند تاثیر چندانی بر آنها بگذارند. ولی دولتها در این موضوع می توانند با حمایت وضعیت را بهبود بخشند و هرچند در مورد صنایع داخلی نیز تاثیرات وزارت صنعت معدن و تجارت تمام موضوع را نمی پوشاند ولی سیاستگزاری صحیح و باور توسعه می تواند یاری کننده کار آفرینان و توسعه کسب و کار گردد.
اما در این زمینه موانع و مشکلاتی هم خارج از وزارت صنعت معدن و تجارت همیشه در سر راه محیط کسب و کار قرار می گیرد که در راه ایجاد یا استمرار موفق یک فعالیت اقتصادی، مانع ایجاد کرده و مانع از سهولت انجام آن می شود. در این خصوص از مواردی چون عدم ثبات در تصميم‌گيري‌ها، زمان‌بر بودن مراحل ايجاد يك كسب و كار و تحميل هزينه‌هاي بالا به سرمايه‌گذاران می توان به عنوان برخی از موانع و مشکلات موجود در فضاي كسب و كار كشور نام برد. از این رو هرچه فضاي كسب و كار در ركود به سر برد، تحقق رشد اقتصادي دشوارتر خواهد بود و بر بخش صنعت به ویژه واحدهاي توليدي تاثیر بیشتری خواهد گذاشت. به طوری که این مجموعه عوامل که هم در بعد داخلی وجود دارد و هم در بعد خارجی، باعث طولانی شدن روند یک فعالیت اقتصادی شده و همچنین موجب پرهزینه شدن آن برای فعال اقتصادی می شود و چه بسا مواردی که باعث ورشکستگی و وارد آمدن زیان هنگفت به صاحب آن کسب و کار شود.
در بعد خارجی فضای کسب و کار می توان به عواملی از قبیل، تحریم ها، عدم حضور مؤثر در پیمان های اقتصادی منطقه ای و جهانی، وضع تعرفه های سنگین دوجانبه با برخی کشورها یا بعضی کالاها، مشکلات بانکی و نقل و انتقال پول و عدم حضور رایزن های بازرگانی در بسیاری از کشورهای جهان و عدم فعالیت مؤثر آنها نام برد که وزارت صنعت معدن و تجارت با توسعه روابط تجاری و دیپلماسی سعی در گشایش ها ی جدید دارد و حضور در کشورهای مانند آذربایجان و عراق پیرو همین فعالیت بوده است.
در چنین مواقعی، کارآمدترین حربه برای مقابله با برخی از مشکلات فضای کسب وکار و عبور از رکود، ارائه تسهیلات و مشوق های صادراتی به منظور بسط و توسعه صادرات و همچنین ارائه تسهیلات و تخفیفات مالیاتی مؤثر به فعالان اقتصادی است تا بتوان به سلامت از این دوران عبور کرد.کما اینکه در این زمین وزارت صمت نیز در این زمینه برنامه های گسترده ای تنظیم کرده که به سرعت در حال اجراست. شاید بتوان گفت یکی دیگر از راههای مهم برای بهبود محیط کسب وکار، ایجاد ثبات اقتصادی و پرهیز اکید از تغییرات ناگهانی و غافلگیرکننده قوانین ومقررات از جمله تعرفه های واردات و ممنوعیت های ناگهانی و رویه های اجرایی و آیین نامه ها و دستورالعمل های صادره از طرف وزارتخانه ها، بانک مرکزی و گمرک می باشد و یکی دیگر از سیاستهایی که برای بهبود کسب و کار داخلی به زودی به صورت گسترده اجرا خواهد شد حمایت از زنجیره های تام…
[18:11, 6/1/2019] Mohsen Aletaha: از تحریم ها جهت تقویت داخلی سازی قطعات استراتژیک استفاده می کنیم
سیاست کلی شرکت کروز به روزرسانی خط تولید و روشن نگه داشتن موتور تولید در کارخانه های خودروسازی می باشد که با وجود همه ی فشارهای اقتصادی تعدیل نیرو نداشته و حتی در حال حاضر بصورت محدود جذب نیرو را در برنامه کاری خود قرار دادیم؛زیرا معتقدیم ما مدیون به این مرز و بوم هستیم و تا جایی که می توانیم باید با حفظ انسجام و وحدت در بین قطعه سازان خودرو به پیشرفت این صنعت کمک کنیم.
حمید کشاورز در بازدید خبرنگاران از خطوط تولید شرکت قطعه سازی کروز اظهار داشت: هنری فورد می گوید آوردن مواد اولیه پای خط تولید، دشوارتر از تولید است. درواقع امر تولید مشکلات چندان زیادی ندارد بلکه مساله تامین، دشواری و اهمیت بسیار بالایی دارد و در این بین قطعه سازانی که میخواند برترین کیفیت و بهترین تولیدات را به خط تولید بدهند بیشترین مشکلات را به دوش میکشند.

کشاورز گفت: خودکفایی یعنی به وجود آمدن شرکت هایی که مهندسی و دانش فنی لازمه را برای تولید یک محصول دارند و حال ممکن است مواد اولیه را از خارج و یا از سازندگان داخلی تامین کنند.
وی افزود:ما می خواهیم تکنولوژی، مهندسی و دانش فنی داشته باشیم؛ مانند آنچه که در خط ایی سی یو ما وجود دارد.
مالک هلدینگ کروز گفت: تولید هر دستگاه ECU برای اتومبیل های پرتیراژ داخلی حداقل دارای ۲۰ دلار صرفه جویی بوده و بنابراین قابلیت تولید دارد. اکنون کامپیوتر خودروهایی که درصد داخلی سازی بالایی دارند مثل پراید، پژو ۴۰۵، پژو ۲۰۶، تیبادر این شرکت تولید می شود و این موضوع سرمایه گذاری زیادی از این شرکت برده است.
بسیاری از پلتفرم های الکترونیکی خودرو های روز جهان هر روز در حال توسعه هستند و ما در این زمینه عقب افتادگی داریم اما با وجود این مساله، اگر دانش فنی را قطعه سازان ایرانی در اختیار داشته باشند می‌توانند عمده قطعات الکترونیکی را با صرفه اقتصادی تولید کنند. ما نسل 5 تولید ای سی یو را در کشور شروع کرده ایم و 150 پروژه تحقیقاتی و داخلی سازی در دست اجرا داریم.

کشاورز گفت: خودروهای کف کارخانه های خودروساز کمبود برخی قطعات مثل باتری، کمربند ایمنی، پمپ هیدرولیک، مجموعه کامل چرخ، ریل تنظیم کمربند، عایق ضدآب، صندلی و دستگیره، فندک، جک و قطعاتی نظیر اینها را دارند و شرکت کروز در این راستا علاوه بر دریافت سفارش های جدید قطعاتی که دیگر قطعه سازان توان تولید آن را نداشتند سعی کرد خلا موجود را پر کند اما برای تهیه این حجم و جبران کسری سایر قطعات میبایست مواد اولیه و قطعات زیرگروه تهیه گردد که این موضوع زمان بر است.کروز برای حل این مسئله تمام تلاش خود را به کار بسته است و شبانه روز برای تامین کسری ها حتی کسری بعضی از قطعات مربوط به قطعه سازان در مالکیت شرکتهای زیر مجموعه خودروسازان در تلاش است.
کشاورز افزود: بدهی خودروسازان به ما 1200 میلیارد است و خودروسازان قادر به دریافت وام جدید از بانکها نیستند؛ البته مشکلات زیادی برای رساندن مواد اولیه مورد نیاز تولید در صنعت قطعه داریم و این در حالی است که در برخی از موارد، پولی که برای خرید مواد اولیه به شرکای خارجی می خواهیم بپردازیم هم داده می شود. ما برای پرداخت مطالبات خودمان از بانکها تسهیلات می گیریم و به خودروسازان می دهیم؛ این در حالی است که تنها یک قطعه ساز از خودروسازان١٢٠٠ میلیارد تومان مطالبات دارد .

کشاورز در ادامه تصریح کرد اگر خواست ما این بود که به خودروسازان قطعه تحویل ندهیم دلیلی برای جمع کردن 12 هزار نفر تجهیزات پیشرفته در گروه کروز نداشتیم پس حتما در این زمینه تمام مساعدت ها را خواهیم کرد. مشکل کسانی که قصد دارند شرکت تولید کننده داخلی را به عدم همکاری متهم کنند این است که قطعات را به صورت کامل از خارج وارد می کردند و به خودروسازان می دادند و امروز که این کار میسر نیست برای دست به تخریب تولید کننده داخلی بزنند و سعی دارند با ارائه آمار واهی مسائل را به گردن شرکت دیگری بیاندازند.
کشاورز در آخر گفت ما تولید کننده ایم و وقتمان را برای تولید می گذاریم و به دنبال تنش و پاسخگویی به کسانی که مخالف تولید ملی هستند، نیستیم. نشانه صداقت ما همین بس که هم اکنون 12000 هزار نیروی فعال خود را حفظ کرده ایم و شبانه روز با وجود مطالبات گسترده از بعضی خودروسازان فقط تولید می کنیم و قطعات تحویل می دهیم. انشاالله این بحران هم از کشور رفع خواهد شد ولی باید از این فرصت در جهت تقویت داخلی سازی قطعات استراتژیک استفاده کنیم.

نظرات کاربران

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد