موضوعات داغ

بحران جهانی برای فولکس‌واگن؛ افت ۲۰ درصدی فروش جهانی و کاهش تقاضای مدل‌های الکتریکی

عکس نویسنده
مرتضی قانع
نویسنده
عکس مطلب اول

فولکس‌واگن سرانجام نتایج فروش سه‌ماهه سوم (جولای تا سپتامبر) خود را منتشر کرد و آمارها چندان درخشان نیستند. این خودروساز آلمانی در سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۶ تعداد ۷۸,۱۷۹ دستگاه خودرو در ایالات متحده به فروش رسانده است که در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۵ (۸۷,۷۰۵ دستگاه)، نشان‌دهنده یک افت ۱۰.۹ درصدی است. با این حال، در میان این آمار کاهشی، نقاط روشنی از تقاضا برای خودروهای درون‌سوز به چشم می‌خورد که می‌تواند با ورود محصولات جدید به بازار، چشم‌انداز آینده برند را بهبود بخشد.

ناجیان درون‌سوز؛ تیگوان و جتا در مسیر صعود

در حالی که سبد محصولات الکتریکی فولکس‌واگن در حال تجربه یک بحران است، مدل‌های سنتی و بنزینی عملکردی خیره‌کننده از خود به جا گذاشته‌اند. فروش کراس‌اوور تازه‌نفس و بازطراحی‌شده تیگوان با جهش ۲۷.۴ درصدی به ۲۸,۰۹۱ دستگاه رسید. همزمان، سدان محبوب جتا نیز با ثبت فروش بیش از ۱۴ هزار دستگاه، رشد ۲۴.۹ درصدی را تجربه کرد. مدل تائوس نیز با فروش ۹,۷۸۰ دستگاه و رشد ملایم ۰.۴ درصدی، ثبات خود را در بازار حفظ کرد.

فولکس واگن تیگوان

در بخش شاسی‌بلندهای بزرگ‌تر، فروش مدل‌های سه‌ردیفه اطلس و اطلس کراس‌اسپرت (که معمولاً یک‌سوم کل فروش فولکس‌واگن در آمریکا را تشکیل می‌دهند) به ترتیب با افت ۱۹.۵ و ۹.۵ درصدی مواجه شد. البته این کاهش تقاضا کاملاً طبیعی و قابل‌پیش‌بینی است، چرا که نسل دوم و بازطراحی‌شده اطلس از همین ماه وارد نمایندگی‌های فروش می‌شود و خریداران در انتظار نسخه جدید بوده‌اند. همچنین در بخش هاچ‌بک‌ها، فروش گلف GTI و گلف R به ترتیب ۵.۳ و ۳۲.۶ درصد کاهش یافت (در مجموع ۲,۵۳۱ دستگاه).

ضربه سنگین خودروهای الکتریکی به آمار فروش

بخش عمده‌ای از افت فروش فولکس‌واگن در آمریکا ریشه در توقف و بحران عرضه خودروهای تمام‌الکتریکی دارد. این خودروساز اوایل سال جاری تولید ID.4 را متوقف کرد و همین مسئله باعث شد فروش این کراس‌اوور الکتریکی با سقوط آزاد ۹۲.۱ درصدی به تنها ۹۸۹ دستگاه برسد.

اوضاع برای مینی‌ون الکتریکی ID. Buzz نیز فاجعه‌بار است. در حالی که قرار بود این مدل برای ‌سال ۲۰۲۶ یک وقفه یک‌ساله داشته باشد، این مرخصی به دو سال افزایش یافت و قرار است در سال ۲۰۲۸ به خط تولید بازگردد. نتیجه این تاخیر، افت ۸۲.۵ درصدی فروش ID. Buzz (به کمتر از ۵۰۰ دستگاه) در سه‌ماهه گذشته بود.

با این حال، فولکس‌واگن برنامه‌هایی برای احیای این بخش دارد. مدل جدید ID. Tiguan به تازگی معرفی شده و سال آینده در اروپا به فروش می‌رسد. این شرکت همچنین وعده داده است که به زودی یک جانشین مستقیم برای ID.4 روانه بازار آمریکای شمالی خواهد کرد.

بحران‌های جهانی در وولفسبورگ

چالش‌های فولکس‌واگن به مرزهای آمریکا محدود نمی‌شود و این برند در مقیاس جهانی نیز با مشکلات زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کند. طی سه ماه گذشته، تحویل جهانی خودروهای این شرکت با افت شدید ۱۹.۳ درصدی مواجه شد و از ثبت رکورد یک میلیون دستگاه باز ماند (۹۴۶,۶۰۰ دستگاه در مقایسه با ۱,۱۷۲,۳۰۰ دستگاه در سه‌ماهه سوم ۲۰۲۵).

فولکس واگن تیگوان

در نگاهی جامع‌تر به سال جاری، فروش جهانی فولکس‌واگن تاکنون به ۳,۰۱۴,۰۰۰ دستگاه رسیده است که افت ۱۳.۷ درصدی را نسبت به آمار ۳,۴۹۲,۰۰۰ دستگاهی سال گذشته نشان می‌دهد.

نظرات کاربران

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد