موضوعات داغ

ماشین تیوولی فایتر

(3.6/5) 10 رای

کمپانی سانگ‌یانگ در گذشته بدلیل ساخت سدان‌های لوکس و آفرودرهای خشن شهرت نسبتاً خوبی بدست آورده بود اما در هنگام اوج‌گیری حریفانش، نتوانست رقابت را به طرز شایسته‌ای ادامه دهد و در نهایت به‌دنبال کاهش فروش مجبور به واگذاری برند خود شد؛ ولی این پایان کار خودروساز خوش‌نام کره‌ای نبود چراکه احیا آن توسط مالک جدید هندی بنام "ماهیندرا" خون تازه‌ای در رگ‌های شرکت جاری ساخت و در نهایت با معرفی محصولاتی نظیر تیوولی، نام "سانگ‌یانگ" یک بار دیگر سر زبان‌ها افتاد؛ البته در ادامه باز هم اوضاع چندان خوب پیش نرفت و در نهایت سهام کمپانی مجدداً دست به دست شد و این بار به "ادیسون موتورز" رسید. ارائه محصولات سانگ‌یانگ در کشور ما هم با فراز و نشیب‌های بسیاری همراه بوده. مثلاً در خصوص تیوولی عرضه اولیه بسیار خوب و با استقبال گرم مردم همراه شد اما با آغاز تحریم‌ها و بدقولی رامک‌خودرو در تامین خودروهای ثبت نامی حواشی بسیاری برای این کراس‌اوور محبوب بوجود آمد که باعث دلخوری برخی از هموطنان گردید. ولی در نهایت خبر مونتاژ و عرضه مجدد تیوولی آن هم در شرایطی که بازار به انحصار خودروهای چینی درآمده بود، بسیار امیدوارکننده به نظر می‌رسید، هرچند این قضیه با توجه به برچسب قیمتی نسبتاً گران محصولات، بازخورد ایده‌آلی از بازار دریافت نکرد. در هر صورت اکنون نسخه‌های متنوعی از سانگ‌یانگ تیوولی نظیر تنفس‌طبیعی سولار و آرمور و توربو فایتر در بازار حضور دارند و جدیداً هم مدل اسپشیال با فیس‌لیفت جزئی ظاهری و چند آپشن تکمیلی در سبد محصولات رامک‌خودرو قرار گرفته که میتواند مورد توجه علاقه‌مندان قرار گیرد.

175 km/h
حداکثر سرعت
5 liter/100km
مصرف سوخت
1497 cc
حجم موتور

مشخصات تیوولی فایتر

کلاس بدنه
کراس اوور
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
نوع جعبه دنده
6 سرعته خودکار
حداکثر توان
163 اسب بخار
تنفس موتور
توربوشارژ
تعداد سیلندر
4 سیلندر

فیلم بررسی تیوولی فایتر

مزایا و معایب تیوولی فایتر

مزایا

بهبود قابل توجه شتاب و کشش ماشین نسبت به نسخه تنفس‌طبیعی، مصرف سوخت مناسب، طراحی قابل‌قبول ظاهری و کابین، امکانات جانبی کافی، اعتبار برند و کیفیت ساخت بالاتر از رقبای چینی

معایب

افزایش حساسیت پیشرانه به کیفیت سوخت و شرایط نگهداری (بدلیل وجود توربو و سیستم تزریق مستقیم سوخت)، اختلاف قیمت نسبتاً زیاد در قیاس با مدل اتمسفریک، عدم عرضه نسخه AWD

بررسی تیوولی فایتر

سانگ‌یانگ تیوولی یک کراس‌اوور کامپکت شهری است که حتی در نسخه‌ دودیفرانسیل نیز توانایی آفرود خاصی از خود نشان نمیدهد و در نتیجه نباید به هیچ عنوان از مدل‌های تک‌دیفرانسیل، انتظار بیراهه‌نوردی را داشته باشیم. با این حال نکات مثبت فراوان نظیر: کیفیت ساخت مناسب، طراحی زیبا، فضای قابل قبول کابین و همچنین آپشن‌های جانبی کافی باعث محبوبیت این محصول شده‌اند. بخصوص که سابقه و اعتبار برند سانگ‌یانگ نیز از بسیاری از رقبای چینی حاضر در این رده بالاتر می‌باشد و در شرایطی که بدلیل تحریم‌ها، اکثر خودروسازان مطرح از بازارمان رفته‌اند، عرضه یک محصول صفرکیلومتر غیرچینی به نوعی برایمان غنیمت محسوب می‌شود. ضمناً در نسخه فایتر یا همان توربو، مشکل اصلی تیوولی که مربوط به بحث شتاب‌گیری و کشش متوسط در سربالایی‌ها بود، به طور کامل برطرف شده و حالا میشود اعتراف کرد که با یک کراس‌اوور اسپرت با قابلیت‌های حرکتی مناسب روبرو هستیم. البته در این بین افزایش حساسیت پیشرانه GDI توربو به کیفیت و اکتان بنزین در کنار اختلاف قیمت نسبتاً زیاد مدل فایتر با نسخه اتمسفریک، از جمله مشکلاتی هستند که ممکن است خریداران را دچار شک و تردید نمایند. ضمناً با توجه به افزایش قابل توجه قدرت و گشتاور ماشین در نسخه توربو، شایسته بود این مدل با سیستم AWD روی خط تولید قرار گیرند تا شاهد هندلینگ بهتر و کنترل بیشتر در مسیرهای مختلف باشیم که متاسفانه به هر دلیل این اتفاق فعلاً رخ نداده است. در خصوص ایمنی هم باید گفت که سانگ‌یانگ تیوولی موفق شده با اصلاحات صورت گرفته به 4 ستاره موسسه Euro-NCAP دست یابد که در قیاس با رقبای گمنام چینی امتیاز مناسبی به حساب می‌آید اما در برابر حریفان 5 ستاره نظیر رنو کپچر و پژو 2008، در رتبه پایین‌‎تری قرار می‌گیرد. از دیگر ویژگی‌های متوسط ماشین می‌توان به مواردی نظیر کیفیت متریال کابین، هندلینگ، سواری و فضای صندوق عقب اشاره نمود.

داخل تیوولی فایتر

با ورود به داخل کابین تیوولی توربو با فضایی مشابه با نسخه سولار مواجه میشویم که در آن داشبورد به اصطلاح جدید و نمایشگر بزرگ‌ مرکزی خودنمایی می‌کنند. خطوط کلی داشبورد زیبا و قدرتی ترسیم شده‌اند و با تیپ ظاهری ماشین هم‌خوانی دارند؛ همچنین طراحی جالب دریچه‌های تهویه و کنسول میانی در ترکیب با فرمان خوش‌دست، نشانگرهای اسپرت و آپشن‌های جانبی پرشمار، فضایی مدرن را پیش رویمان قرار داده‌اند. البته کیفیت متریال مورد استفاده چندان عالی نیست اما میتواند شما را راضی نگاه دارد، بخصوص که اکثر مالکین تیوولی از سطح ماندگاری و دوام قطعات ماشین تا حد زیادی راضی بوده و هستند. صندلی‌ها نیز از فرم قابل قبولی برخوردارند و به نسبت ابعاد کلی ماشین فضای نسبتاً خوبی در اختیار قرار می‌دهند، هرچند در این رده قیمتی می‌توان به کراس‌اوورهای بزرگ‌تر و جادارتر نیز دسترسی داشت که برای استفاده‌های خانوادگی گزینه‌های بهتری به حساب می‌آیند.

طراحی تیوولی فایتر

سانگ‌یانگ تیوولی ظاهری زیبا و عامه‌پسند دارد که در آن سلیقه اکثریت مخاطبین مد نظر قرار گرفته. در واقع تیوولی نه مثل رنو کپچر از طرح کاملاً ظریف و فانتزی استفاده کرده و نه مثل امثال داستر در خشونت و قلدری زیاده‌روی نموده بلکه چهره‌ای بینابین را به تصویر کشیده است که با سلیقه عموم مردم جور در می‌آید. ظاهر جعبه‌ای و خطوط شکسته بکار رفته در بدنه، چهره ماشین را به شاسی‌بلندهای واقعی نزدیک نموده‌اند و همزمان حالت خاص سقف، چراغ‌های جذاب، گلگیر برجسته عقب و رینگ‌های خوش‌استایل ماشین، مقداری جاذبه‌های اسپرتی را چاشنی کار کرده‌اند. نسخه فایتر از نظر ظاهری تفاوت چندانی با سولار‌ تنفس‌طبیعی ندارد و صرفاً در جزئیاتی نظیر رنگ مشکی رینگ‌ها و قاب آینه‌ها و نوشته TGDI از آن مدل تشخیص داده می‌شود اما در نسخه اسپشیال گرافیک داخلی چراغ‌های جلو مورد بازنگری و تغییر قرار گرفته‌اند و مه‌شکن‌های سه‌تایی به جذابیت‌های ظاهری خودرو افزوده‌اند.

مشخصات تیوولی فایتر

مالکین سانگ‌یانگ تیوولی تقریباً از همه چیز خودروشان راضی بودند به غیر از شتاب و کشش در سربالایی‌های شدید؛ در واقع توانایی‌های حرکتی نسخه اتمسفریک، صرفاً برای رفع نیازهای معمول خانوادگی و ترددهای شهری کافی به نظر می‌رسید و هرگز عاشقان شتاب و سرعت را خشنود نمی‌کرد. اما در نسخه فایتر این مشکل به کل برطرف شده و پیشرانه 1.5 لیتری GDI توربوشارژر جدید، شرایط متفاوتی را برای فرزند رامک‌خودرو رقم زده است. این انجین 4 سیلندر 16 سوپاپ میتواند در بهترین حالت 163 اسب‌بخار قدرت (دور موتور 5500) و 280 نیوتن‌متر گشتاور (دور موتور 1500) تولید نماید که اختلاف معناداری با نسخه اتمسفریک به حساب می‌آید. نکته مهم دیگر اینکه گشتاور پیشرانه توربو در دور موتور بسیار پایین‌تر اوج می‌گیرد و تمامی این موارد به بهبود محسوس شتاب و کشش و همچنین کاهش مصرف سوخت منتهی خواهند شد. ضرائب گیربکس 6 سرعته اتوماتیک هم متناسب با پیشرانه اصلاح گردیده تا در نهایت به شتاب صفر تا صد رسمی 9 ثانیه دسترسی داشته باشیم که چیزی در حدود 3 ثانیه سریع‌تر از مدل تنفس‌طبیعی است. تازه با توجه به ارتفاع زیاد تهران از سطح دریا و عدم حساسیت پیشرانه‌های توربو به این مسئله، بعضاً شاهد تفاوت حتی بیشتر هم (در شهرهای مرتفع) هستیم. اما برای رسیدن به این همه مزایا باید مشکلاتی را تحمل کرد. اولین و مهم‌ترین مورد بحث اختلاف قیمت می‌باشد و بعد از آن نگرانی از بابت حساسیت بالاتر موتورهای GDI توربو مطرح می‌گردد. در واقع با توجه به کمبود بنزین سوپر و اکتان‌های اصل قابل اعتماد در بازار کشورمان، نگهداری از خودروهای مجهز به فن‌آوری توربو دردسرهای بیشتری خواهد داشت. حتی برای سرویس‌های دوره‌ای نیز باید دقت و وسواس بیشتری به خرج دهید وگرنه با استهلاک بالاتر نسبت به نمونه اتمسفریک روبرو می‌شوید.

مشخصات فنی تیوولی فایتر

نام خودرو
تیوولی فایتر
کشور سازنده
پرچم کشورکره جنوبی
سال (طراحی)
2020
موتور
4 سیلندر 16 سوپاپه
حجم موتور
1497 سی سی
تنفس موتور
توربوشارژ
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت
163 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور
280 نیوتن متر در 1500 دور در دقیقه
جعبه دنده
6 سرعته خودکار
شتاب 0 تا 100
9 ثانیه
حداکثر سرعت
175 کیلومتر در ساعت
وزن
1335 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)
4225 طول - 1810 عرض - 1613 ارتفاع
فاصله بین دو محور
2600 میلیمتر

مصرف سوخت ماشین تیوولی فایتر

  • داخل شهر
  • خارج از شهر
  • ترکیبی
  • حجم باک
  • استاندارد آلایندگی
  • میزان تولید CO2
  • استاندارد امنیت
  • 7.1 لیتر در هر صد کیلومتر
  • 5.1 لیتر در هر صد کیلومتر
  • 5 لیتر در هر صد کیلومتر
  • 50 لیتر
  • یورو 5
  • 175 گرم در هر کیلومتر

امکانات و تجهیزات تیوولی فایتر

لیست آپشن‌های تیوولی فایتر شامل مواردی نظیر: کیسه هوا برای راننده و سرنشین کناری بهمراه ایربگ‌های جانبی و پرده‌ای، ترمزهای مجهز به ABS, EBD و سیستم ترمز کمکی، کنترل کشش و پایداری هوشمند، کنترل حرکت در سربالایی و سرازیری، کروزکنترل، سنسورهای پارک، فرمان برقی حساس به سرعت، دیلایت و اتولایت، نمایشگر 9 اینچی مرکزی مجهز به منوی فارسی، دوربین دنده عقب، سیستم ورود و استارت بدون کلید، صندلی‌ها دارای روکش چرمی در قسمت جلو مجهز به گرمکن، آینه الکتروکرومیک وسط، آینه‌های تاشوبرقی جانبی، برف‌پاک‌کن هوشمند، سیستم پایش فشار باد تایرها و مواردی از این دست می‌شود که هرچند در برابر رقبای چینی کمبودهایی دارد اما به نسبت امثال پژو 2008 کامل به نظر می‌رسد. البته در مدل اسپشیال صندلی‌های جلو به تنظیمات برقی، سردکن و گودی کمر تجهیز شده‌اند و آپشن‌های دیگر نظیر: رادار هشدار نقاط کور، شارژر وایرلس و تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله نیز داخل ماشین به چشم می‌خورند تا دیگر جای گله و شکایتی باقی نماند.

امکانات تیوولی فایتر

کیسه هوا
کیسه هوا برای سرنشینان جلو، کیسه هوای جانبی، کیسه هوای پرده ای برای جلو و عقب
سیستم صوتی
صفحه نمایش 10 اینچی
ترمز و پایداری
ABS - EBD - ESP - ESS - ARP - TCS - ASR - HSA - HBA - HDC - BSD
دیگر امکانات
چراغ های LED در جلو و عقب، آینه های جانبی تاشو برقی، رینگ 18 اینچی، سنسور نور و باران، دوربین عقب، صندلی برقی راننده در 8 جهت، ورود بدون کلید، کروز کنترل، فرمان برقی، گرمکن و سردکن صندلی های جلو، شارژ وایرلس موبایل، آینه الکتروکرومیک، سنسور پارک جلو و عقب

رقبای تیوولی فایتر در بازار

با هزینه‌ مشابه یا بعضاً کمتر می‌توان کراس‌اوورهای سایز بزرگ‌تر چینی نظیر: فیدلیتی پرایم، دیگنیتی، چری تیگو 7 و KMC K7 را خریداری کرد که هرچند اعتبار برند و سابقه سانگ‌یانگ را ندارند و از نظر توانایی‌های حرکتی هم به پای تیوولی فایتر نمی‌رسند، اما برای استفاده‌های چندمنظوره و خانوادگی گزینه‌های جادارتر و مناسب‌تری خواهند بود. حتی خودرو نیمه‌لوکس و جذابی مثل دی اس 6 هم در همین رده قیمتی قرار دارد که از لحاظ کیفیت ساخت و خصلت‌های لاکچری یک سر و گردن بالاتر از تیوولی قرار می‌گیرد. هرچند نباید از یاد برد که نماینده رامک‌خودرو تولید روز می‌باشد و از شرایط خدماتی به مراتب بهتری بهره می‌برد حال آنکه عرضه DS در کشورمان فعلاً متوقف شده و اندک مدل‌های صفر کیلومتر موجود هم مربوط به تولید سال 2018 میلادی می‌باشند. خودرو بعدی پژو 2008 نام دارد که با یک ستاره ایمنی بالاتر و شتاب و قابلیت‌های دینامیکی برتر و قیمت مناسب‌تر رقیب شایسته‌ای نشان میدهد؛ هرچند از نظر سطح تجهیزات جانبی به پای نماینده سانگ‌یانگ نخواهد رسید و با توقف عرضه، آینده خدماتی نامعلومی خواهد داشت. راستی نیسان جوک را هم از قلم نیندازیم. البته نماینده نیسان فقط در تیپ پایه تنفس‌طبیعی آن هم تولیدی سال 2017 می‌تواند از نظر قیمتی با تیوولی اسپشیال رقابت کند و از این رو قادر نیست در بحث توانایی‌های حرکتی و آپشن‌های جانبی عرض‌اندام شایسته‌ای داشته باشد؛ اما با این حال هنوز هم یک ستاره ایمنی بالاتر، اعتبار برند برتر و استهلاک پایین‌تر از جمله مزیت‌هایی هستند که ممکن است نظر برخی را به سمت جوک بازگردانند.

قیمت و نمایندگی

  • قیمت
  • نمایندگی
  • 1,300,000,000 تومان - بروز رسانی در جمعه 7 اردیبهشت
  • رامک خودرو

سوالات متداول

پیشرانه سانگ‌یانگ تیوولی فایتر چه تفاوتی با نسخه‌های تنفس‌طبیعی دارد؟

تیوولی فایتر از یک پیشرانه 4 سیلندر 1.5 لیتری GDI مجهز به توربوشارژر بهره می‌برد که قادر است در بهترین حالت 163 اسب‌بخار قدرت و 280 نیوتن‌متر گشتاور تولید نماید و این در شرایطی است که موتور 1.6 لیتری نسخه اتمسفریک تنها 128 اسب‌بخار قدرت و 160 نیوتن‌متر گشتاور ارائه می‌کند. ضمناً حداکثر گشتاور تیوولی فایتر از دور موتور 1500 بدست می‌آید که بسیار پایین‌تر از مدل تنفس‌طبیعی است. تمامی این نکات به بهبود شتاب صفر تا صد از 12 ثانیه به حدود 9 ثانیه منتهی شده و جالب‌تر اینکه همزمان مصرف سوخت نیز کاهش یافته است. البته از نظر حساسیت موتور به اکتان بنزین و شرایط نگهداری برتری با نسخه اتمسفریک می‌باشد و پیشرانه توربو طبیعتاً استهلاک بالاتری خواهد داشت

آیا گیربکس سانگ‌یانگ تیوولی فایتر با مدل تنفس‌طبیعی یکسان است؟

هر دو مدل از گیربکس 6 سرعته اتوماتیک برای انتقال قدرت استفاده می‌کنند اما ضرائب جعبه‌دنده آنها با توجه به اختلاف قدرت و گشتاور، مقداری تفاوت دارد

ایمنی سانگ‌یانگ تیوولی فایتر در چه سطحی قرار دارد؟

سانگ‌یانگ تیوولی موفق شده با اصلاحات صورت گرفته به 4 ستاره موسسه Euro-NCAP دست یابد که در قیاس با رقبای گمنام چینی امتیاز مناسبی به حساب می‌آید اما در برابر حریفان 5 ستاره نظیر رنو کپچر و پژو 2008، در رتبه پایین‌‎تری قرار می‌گیرد

تیوولی اسپشیال توربو چه تفاوتی با تیوولی فایتر معمولی دارد؟

در نسخه اسپشیال گرافیک داخلی چراغ‌های جلو مورد بازنگری و تغییر قرار گرفته‌اند و مه‌شکن‌های سه‌تایی به جذابیت‌های ظاهری خودرو افزوده‌اند. ضمناً مدل اسپشیال از صندلی‌های جلو مجهز به تنظیمات برقی، سردکن و گودی کمر، رادار هشدار نقاط کور، شارژر وایرلس و تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله نیز بهره می‌برد که این آپشن‌ها در نمونه ساده فایتر دیده نمی‌شوند

آیا سانگ‌یانگ تیوولی فایتر در نسخه دو دیفرانسیل نیز عرضه شده است؟

متاسفانه در حال حاضر فقط نسخه‌های دیفرانسیل جلو این محصول در بازار حضور دارند

نظرات کاربران

9 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1400/7/19
گشتاور در گیربکس دستی ۲۸۰ و در گیربکس اتوماتیک ۲۶۰ نیتون متر میباشد.
1400/7/22
خیر دوست عزیز خروجی و بازدهی پیشرانه چه ربطی به گیربکس دستی و اتو داره؟!
شتاب به نوع گیربکس ربط دارع ولی بازدهی پیشرانه با عوض شدن گیربکس تغییری نمیکنه
1400/8/25
واقعا تاپ اسپید این خودرو 175 کیلومتر بر ساعت هست؟ این عدد خیلی ناامیدکننده نیست؟ لطفا اگر کسی اطلاع داره توضیح بده. ضمن اینکه در مقایسه با پژو 2008 چطوره؟
1400/8/26
شما میخوای چیکار کنی؟؟ اگه میخای مسابقه بدی یه ماشین بخر کاستوم کن!!!
1400/10/12
اتفاقا مهمه همه معیارها. چطور مثلا بی ام و محصولی میزنه روی تک تک اسب بخار یا تاپ اسپیدش حساسه که یه وقت کمتر از بنز یا آئودی نباشه؟ بهرحال تمام فاکتورها برای من مهمه و ترجیح دادم که پژو 2008 بگیرم. ضمن اینکه اصلا 300 میلیون گرونتر نمی ارزه این خودرو نسبت به پژو.
1400/11/24
2008 بجز از منظر آپشن در بقیه موارد به شدت سرتر هست . شتاب ، کیفیت موتور و گیربکس،هندلینگ و ترمز . کلا 2008 سریعتر و امن تر هست . لذت رانندگیش هم خیلی بالاتر هست .
1400/12/16
با سلام و احترام. دوست خوبم پژو 2008 یک ماشین اروپایی هست و خودرو اروپایی قابل مقایسه با آسیایی نیست. قطعا از نظر کیفیت، هندلینگ و لذت رانندگی خودروی اروپایی به مراتب سرتر هست.پژو در 2021 رتبه دوم فروش خودرو در اروپا را داره و در ایتالیا فکر کنم اولین رتبه فروش هست. متاسفانه ملت ما به خودروهای 40 سال پیش این شرکت که صفرشون هنوز تولید میشه نگاه میکنن و یک خودروی کره ای را در حد خودرو اروپایی میارن. روی موتور پژو 2008 ساخت باواریا آلمان که ب ام و هست هک شده و موتورش مشترک فرانسه، انگلیس و آلمان و در محصولات مینی ماینر، ب ام و دی اس و ... مشترک نصب شده. بازار ایران را ملاک مصرف قرار ندهید و رتبه های کشورهای پیشرفته را در نظر داشته باشید. با تشکر.
1401/6/28
سلام مسلما شتاب پژو 2008 بالاتر هست توی شیراز این دوتا رو تست زدیم ، 2008 بهتر بود
1401/9/8
هرچی سریع تر وارد شود نسخه ئ ۲۰۲۳ با امکانات بسیار بیشتر انشاالله خواهشن وارد کننده ها حد اقل بذاریم یه خودروی کره ای صفر کیلومتر با قیمتی مناسب وارد ایرانم شود