موضوعات داغ

ماشین فیدلیتی XB1

(3.7/5) 50 رای

فیدلیتی یکی از نام‌های تجاری جدید گروه بهمن است که از آن برای عرضه یک کراس‌اوور خانوادگی به نام فیدلیتی پرایم به بازار استفاده کرده است. فیدلیتی پرایم در واقع محصولی از زیرمجموعه چری موسوم به جتور است و به نظر می‌رسد گروه بهمن قصد دارد از نام فیدلیتی برای عرضه سایر محصولات برند جتور به بازار ایران نیز استفاده کند. جدیدترین خودرو بهمن موتور با این برند، فیدلیتی XB1 است که یک کراس‌اوور پاک و مدرن محسوب می‌شود. همانند فیدلیتی پرایم و فیدلیتی پرستیژ، فیدلیتی XB1 نیز محصولی از برند جتور است که در سرزمین اصلی خود با نام جتور داشنگ شناخته می‌شود. در شرایطی که تمامی تولیدکنندگان کوچک و بزرگ خودرو در کشورمان به خودروهای هیبریدی و پاک روی آورده‌اند، فیدلیتی XB1 نماینده بهمن موتور در این رقابت حساس خواهد بود.

180 km/h
حداکثر سرعت
1.8 liter/100km
مصرف سوخت
1498 cc
حجم موتور

مشخصات فیدلیتی XB1

کلاس بدنه
کراس اوور
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
نوع جعبه دنده
DHT
حداکثر توان
321 اسب بخار
تنفس موتور
هیبریدی
تعداد سیلندر
4 سیلندر

فیلم بررسی فیدلیتی XB1

مزایا و معایب فیدلیتی XB1

مزایا

تکنولوژی مدرن، مصرف سوخت پایین، امکانات خوب

معایب

کمبود شارژهای سریع در سطح کشور، قیمت بالا

بررسی فیدلیتی XB1

برند جتور یکی از نام‌های جدید در صنعت خودروسازی چین به حساب می‌آید که در سال 2018 توسط چری بنیان نهاده شد. هدف این برند تولید محصولات مقرون به صرفه و البته جذاب برای مشتریان جوان است. بنابراین خودروهای جتور نسخه‌های اسپرت‌تر و البته ارزان‌تر محصولات چری به شمار می‌روند. به عنوان مثال جتور X70 که با نام فیدلیتی پرایم در کشورمان شناخته می‌شود، براساس پلتفرم مشترک با کراس‌اوورهای خانواده تیگو توسعه یافته است. جتور داشنگ که در ایران با نام فیدلیتی XB1 شناخته می‌شود، به عنوان مدل مفهومی جتور X1 در سال 2021 معرفی شد. این خودرو از اواخر سال 2022 وارد بازار چین شده است و مدت کوتاهی پس از آن، این کراس‌اوور را در کشورمان شاهد خواهیم بود. جتور داشنگ به عنوان خودرویی متفاوت در سبد محصولات جتور شناخته می‌شود. این خودرو پیشرانه جدیدی دارد و سبک طراحی آن نیز با دیگر محصولات جتور متفاوت است.

داخل فیدلیتی XB1

برخلاف ظاهر خارجی فیدلیتی XB1 که شبیه به لامبورگینی اوروس و لکسوس NX طراحی شده است، در کابین این خودرو شاهد برداشتی آزاد از خودروهای برقی هستیم. صفحه نمایش بزرگ و مستطیلی شکل به صورت جداگانه از داشبورد نصب شده است و تمامی تنظیمات از طریق آن انجام می‌شود. تقریبا هیچ دکمه‌ای در کابین خودرو وجود ندارد و تنظیمات به سبک خودروهای برقی، از طریق لمس انجام می‌شود. دیگر نکته جذاب کابین فیدلیتی XB1، کنسول میانی این خودرو است که ارتباط آن با داشبورد قطع شده است و تا نیمه صندلی‌های جلو پیش آمده است.

فیدلیتی XB1

فرمان خودرو دو شاخه طراحی شده است و تنها کنترل‌های فیزیکی کابین را می‌توان روی آن پیدا کرد. طراحان جتور برای رنگ‌بندی فضای کابین این خودرو از رنگ‌های مشکی، خاکستری، نقره‌ای و سفید استفاده کرده‌اند. این ترکیب رنگی در خودروهای هیبریدی و الکتریکی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. جتور داشنگ با در اختیار داشتن فاصله بین دو محور 2720 میلی‌متر، یک کراس‌اوور راحت و جادار برای سفرهای خانوادگی به حساب می‌آید.

طراحی فیدلیتی XB1

مطابق ادعای جتور، کراس‌اوور داشنگ یا همان فیدلیتی XB1 برای جلب توجه مشتریان جوان ساخته شده است. از این رو الگوهای طراحی خودروهای اسپرت را در این خودرو می‌توان به وضوح مشاهده کرد. مشهورترین شاسی‌بلند اسپرت دنیای خودرو، لامبورگینی اوروس است که الگوهای طراحی این خودرو را می‌توان در فیدلیتی XB1 مشاهده کرد. این سبک طراحی به خصوص در نمای جلو به وضوح مشاهده می‌شود، جایی که چراغ‌های روشنایی اصلی درون نواحی جانبی سپرها جاسازی شده‌اند.

فیدلیتی XB1

نمای جانبی فیدلیتی XB1 سادگی را با جزئیات اسپرت در هم آمیخته است. برای مثال درب‌ها فرورفتگی و برآمدگی ندارند اما طرح دو رنگ بدنه و رینگ‌های 20 اینچی، جلوه‌ای خاص به این قسمت بخشیده است. دستگیره‌های درب فیدلیتی XB1 نیز در این بخش جلب توجه می‌کنند. این دستگیره‌ها به صورت مخفی شونده طراحی شده‌اند که با لمس توسط کاربر، بیرون می‌آیند.

فیدلیتی XB1

طراحان جتور برای خلق نمای عقب داشنگ، فاصله جغرافیایی الگوبرداری خود را کاهش داده‌اند و از کراس‌اوورهای لکسوس ایده گرفته‌اند. طراحی چراغ‌ها و درب عقب این خودرو شباهت قابل توجهی به سری محصولات لکسوس NX دارد که البته این الگوبرداری برای خریداران فیدلیتی XB1 رضایت‌بخش خواهد بود.

مشخصات فیدلیتی XB1

بزرگترین تفاوت جتور داشنگ با دیگر محصولات این برند طراحی آن نیست، بلکه پیشرانه‌ای است که زیر کاپوت آن نصب شده است. این خودرو از ترکیب موتور 1.5 لیتری بنزینی توربوشارژر و موتور برقی بهره می‌برد که در مجموع 321 اسب بخار قدرت و 545 نیوتن متر گشتاور تولید می‌کنند. این سیستم هیبریدی توسط چری توسعه داده شده است و در خودروهای این برند همچون تیگو 7 پرو پلاگین هیبریدی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابر ادعای جتور، غول ارتباطی چینی یعنی هوآوی در توسعه جتور داشنگ همکاری داشته است. گیربکس مخصوص خودروهای هیبریدی چری موسوم به DHT نیز وظیفه انتقال قدرت به چرخ‌ها را در این خودرو برعهده دارد. این گیربکس سه سرعته است و قدرت را به دیفرانسیل جلو فیدلیتی XB1 انتقال می‌دهد.

فیدلیتی XB1

پیشرانه فیدلیتی XB1 از نوع پلاگین هیبریدی است، به این معنا که موتور بنزینی نقش مستقیم در حرکت خودرو ندارد و به عنوان یک ژنراتور برای موتور الکتریکی فعالیت می‌کند. پکیج باتری‌های جتور داشنگ از نوع لیتیوم یون با ظرفیت 19.27 کیلووات است که می‌توان به وسیله موتور بنزینی یا درگاه شارژ، این باتری را تقویت کرد. بنابر تست‌های اولیه جتور داشنگ، این خودرو می‌تواند با تکیه بر باتری‌ها تا حدود 80 کیلومتر را طی کند و اگر فشار کمتری به خودرو وارد شود، امکان دستیابی به مسافت 100 کیلومتری نیز وجود دارد.

فیدلیتی XB1

در حالتی که موتور برقی و بنزینی به صورت همزمان فعالیت کنند، امکان ثبت رقم مصرف سوخت کمتر از 2 لیتر به ازای هر صد کیلومتر پیمایش وجود دارد. با این حال رقم مصرف سوخت ترکیبی فیدلیتی XB1 در دنیای واقعی بیش از شش لیتر در صد کیلومتر خواهد بود، چرا که موتور بنزینی به سوزاندن بنزین برای شارژ باتری‌ها نیاز دارد. بدیهی است در ایران هنوز جایگاه شارژ برای پر کردن باتری‌های فیدلیتی XB1 و هر خودرو پلاگین هیبریدی دیگر وجود ندارد، از این رو باتری‌های این خودرو تنها با استفاده از پریز برق خانگی قابل شارژ شدن خواهند بود.

مشخصات فنی فیدلیتی XB1

نام خودرو
فیدلیتی XB1
کشور سازنده
پرچم کشورچین
سال (طراحی)
2022
موتور
4 سیلندر 16 سوپاپه
حجم موتور
1498 سی سی
تنفس موتور
هیبریدی
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت
321 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور
545 نیوتن متر در 1750 دور در دقیقه
جعبه دنده
DHT
شتاب 0 تا 100
8.5 ثانیه
حداکثر سرعت
180 کیلومتر در ساعت
وزن
1795 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)
4590 طول - 1900 عرض - 1690 ارتفاع
فاصله بین دو محور
2720 میلیمتر

مصرف سوخت ماشین فیدلیتی XB1

  • داخل شهر
  • خارج از شهر
  • ترکیبی
  • حجم باک
  • استاندارد آلایندگی
  • میزان تولید CO2
  • استاندارد امنیت
  • -
  • -
  • 1.8 لیتر در هر صد کیلومتر
  • 60 لیتر
  • یورو 6
  • -

امکانات و تجهیزات فیدلیتی XB1

فیدلیتی XB1 یک خودرو پلاگین هیبریدی است. این گونه خودروها با طیف گسترده‌ای از تجهیزات رانندگی خودران به بازار عرضه می‌شوند و جتور داشنگ نیز از همین رویه پیروی می‌کند. فیدلیتی XB1 به دستیارهای رانندگی خودران سطح 3 یا L3 مجهز است که امکان حرکت خودرو بدون نیاز به راننده را برای او مهیا می‌کنند.

فیدلیتی XB1

از دیگر تجهیزات ایمنی و رفاهی فیدلیتی XB1 می‌توان به این موارد اشاره کرد: شش کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش، صفحه نمایش 15.6 اینچی سیستم سرگرمی و تهویه، کروز کنترل تطبیقی، رادار نگهدارنده بین خطوط، صندوق برقی، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سقف پانوراما و سانروف، تریم چرمی کابین و فرمان.

امکانات فیدلیتی XB1

کیسه هوا
6 کیسه هوا
سیستم صوتی
صفحه نمایش 15.6 اینچی، ورودی تایپ C
ترمز و پایداری
ABS - EBA - EBD - CBC - BAS - BA - ASR - TCS - TRC - ESC - ESP - DSC - HSA
دیگر امکانات
رینگ 20 اینچی، سیستم کنترل باد لاستیک ها TPMS، سیستم خودران L3، کروز کنترل تطبیقی، سیستم کنترل بین خطوط، دوربین 360 درجه، سقف پانوراما، صندوق برقی، سیستم ورود بدون کلید، روکش چرمی صندلی ها و فرمان

رقبای فیدلیتی XB1 در بازار

فیدلیتی XB1 در واقع نسخه دیگری از تیگو 7 پرو پلاگین هیبریدی به حساب می‌آید. هر دو خودرو در صف ورود به بازار ایران هستند و انتظار داریم طی زمانی کوتاه، هر دو کراس‌اوور پاک را در بازار ایران مشاهده کنیم. بنابراین فیدلیتی XB1 رقیب مستقیم تیگو 7 پرو پلاگین هیبریدی خواهد بود. علاوه برآن دیگر شرکت‌های خودروساز نیز به عرضه محصولات برقی و هیبریدی علاقمند شده‌اند. برای نمونه می‌توان به اسکای ول ET5 اشاره کرد که براساس پروژه مشترک کرمان موتور و مپنا توسعه می‌یابد. همچنین نسخه هیبریدی لاماری ایما نیز در راه است تا به جمع رقابت خودروهای پاک ملحق شود. بنابراین فیدلیتی XB1 با چند رقیب جدی مواجه خواهد بود که از نظر قوای فنی ممکن است متفاوت باشند اما در نهایت همه آن‌ها براساس ایده خودروهای پاک توسعه یافته‌اند.

قیمت و نمایندگی

  • قیمت
  • نمایندگی

سوالات متداول

فیدلیتی XB1 با چه موتور عرضه می شود؟

فیدلیتی XB1 خودروی هیبریدی است که به موتور 1.5 لیتری توربوشارژ بنزینی و یک موتور برقی مجهز است که جمعاً می تواند حدود 321 اسب بخار را تولید کند

آیا فیدلیتی XB1 حتما نیاز به کابل شارژ دارد؟

خیر. این خودرو به موتور برقی مجهز است اما با توجه به اینکه هیبریدی است و موتور بنزینی نیز دارد، خود می تواند باطری ها را شارژ کند. اما با کابل شارژ نیز می توانید سریع تر باطری ها را شارژ کنید

نظرات کاربران

13 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1402/1/13
من اصلاً قافه این ماشین رو دوست ندارم! ولی از نظر فنی به نظر جالب میاد
1402/1/13
1.8 لیتر در هر صد کیلومتر!!!
از لحاظ علمی غیر ممکنه، چون موقعی که باتری ها خالی بشن عملا تبدیل به بنزینی میشه، اونم با این ابعاد و وزن غیر ممکنه صدی زیر 5 لیتر مصرف کنه
1402/1/14
اتفاقاً کاملاً ممکنه، الان میتسوبیشی اوتلندر هیبریدی که توی بازار هست هم مصرف سوخت خیلی پایینی داره، موتور بنزینی بیشتر برای شارژ باطری ها است و خیلی کم توی مدار میاد، فقط روشن میشه که باطری ها رو شارژ کنه
1402/1/15
خودرو های phev کلا ساختارشون با پلاگین هیبرید ها متفاوته و مصرف سوختشون خیلی خیلی پایین تره ، مثل میتسوبیشی اوتلندر phev که به طور ترکیبی صدی ۱.۵ لیتر میسوزونه
تو اینجور خودرو ها موتور بنزینی تنها وظیفش شارژ کردن باتری هاست
هرچند این ماشین قراره فقط با موتور بنزینی بیاد تو ایران و خودروبانک همه اطلاعات رو برای مدل phev زده
1402/1/13
آیا در نبود سلاطین باید به این شغال ها تن داد؟
1402/1/13
اینده نه چندان دور چین فاتحه خودروسازای کره ای رو میخونه
1402/1/14
هروقت تونست از ژاپن جلو بزنه اونوقت در مورد رقابتش با کره فکر میکنیم
1402/1/13
این قورباغه رو کسی هم می خره؟
1402/1/13
بسیار بسیار زیباست ما عقده ای نیستیم هرچی با کیفیت بالا با قیمت مناسب باشه طالبیم دمت گرم امپراتور ...
1402/1/14
قیمتش به دلاری و نمایندگی حدودا چقدر در میاد
1402/2/26
به نظم من بهمن موتور فعلا تونسته پوستر این خودرو رو تولید انبوه کنه و حتی توی سایتش هم خبری ازش نیست و هیچ اسمی ازش توی پیش فروش ها هم اورده نشده
1402/2/30
دندهش کجاس؟؟
1402/4/16
سلام به نظرم من خودرو های برقی و هیبریدی فقط مناس مناطق معتدل و سرد است و در مناطق گرمسیری باطری این خودرو ها خیلی خیلی زود آسیب می‌بینند