بررسی نیسان سیلفی
خودرویی که در ایران با نام نیسان سیلفی میشناسیم، در حقیقت نسل چهارم نیسان سنترا است. نیسان سنترا نقش سدان کوچکی را در سبد محصولات برند ژاپنی ایفا میکند و پایینتر از خودروهایی همچون نیسان آلتیما و نیسان ماکسیما قرار میگیرد. تولید نیسان سیلفی یا همان نیسان سنترا از سال 2000 میلادی آغاز شده است و تا به حال چهار نسل این خودرو روانه بازار جهانی شدهاند. نیسان از نسل دوم سنترا، تصمیم گرفت تا این خودرو را با تمرکز ویژه برای بازار چین عرضه کند. نسخههای چینی نیسان سنترا در چین با همکاری دانگ فنگ که شریک گروه نیسان است، به تولید میرسند. روند تمرکز نیسان بر بازار چین طی نسل سوم این خودرو نیز ادامه یافت و در نسل چهارم به اوج خود رسید. نسل چهارم نیسان سنترا یا نیسان سیلفی برای نخستین بار در نمایشگاه خودرو شانگهای 2019 رونمایی شد، اقدامی که نشان دهنده تمرکز نیسان بر بازار چین است. البته پس از آن نیسان سیلفی برای بازارهای دیگر نیز رونمایی شد. نیسان سیلفی علاوه بر چین، در تایلند و مکزیک نیز به تولید میرسد.
نیسان سیلفی نسخه پلاگین هیبریدی نیسان سیلفی با پسوند e پاور، در سال 2021 برای عرضه به بازار چین معرفی شد. بنابراین خودروهایی که ما امروز در بازار داریم، نسخههای انحصاری بازار چین هستند. عرضه این خودرو با پیشرانه پلاگین هیبریدی، زمینهساز تفاوت میان نیسان سیلفی و دیگر سدانهای کوچک بازار خواهد شد. البته مشتریان با سلایق متفاوتی نیز نسبت به خرید نیسان سیلفی اقدام خواهند کرد.
داخل نیسان سیلفی
نمای داخلی نیسان سیلفی نیز تا حدودی با دیگر مدلهای نیسان متفاوت است، هرچند این تفاوت کمتر از نمای خارجی احساس میشود. تریم داخلی خودرو از ترکیب رنگهای روشن و تیره تشکیل شده است که در کنار یکدیگر، ظاهری جذاب را برای کابین نیسان سیلفی ایجاد کردهاند. همانند دیگر خودروهای نیسان، یک نمایشگر عریض نیز به صورت جداگانه از داشبورد خودرو قرار گرفته است. دریچههای تهویه گرد به سبک خودروهای مرسدس بنز در میانه کابین قرار گرفتهاند.
نیسان سیلفی خوشبختانه کنترلرهای فیزیکی بسیاری در کابین نیسان سیلفی مشاهده میشوند که از جمله آنها میتوان به اهرمهای چرخان و دکمههای فیزیکی سیستم تهویه اشاره کرد. فرمان خودرو نیز از نوع دیکات است که کلیدهای کنترلی روی آن قرار دارند. نیسان سیلفی با دارا بودن فاصله محوری 2.7 متر، اندکی نسبت به سدانهای کوچک همردهاش کابین بزرگتری دارد و فضای بیشتری را در اختیار کاربران خود قرار میدهد.
طراحی نیسان سیلفی
ظاهر نیسان سیلفی یا همان نیسان سنترا، از الگوهایی آشنا تشکیل شده است. البته باید خاطرنشان کرد که این الگوهای آشنا در نسخه فیسلیفت خودرو دستخوش تغییر شدهاند. نیسان تغییراتی را برای سیلفی 2024 در نظر گرفته است که نسخههای وارد شده به بازار ایران نیز از همین تغییرات پیروی میکنند. بزرگترین تغییر در نیسان سیلفی فیسلیفت، حذف کامل جلوپنجره V شکل نیسان است. این جلوپنجره به طور کامل با قطعهای چندضلعی و منتظم جایگزین شده است. همچنین فرورفتگی مرسوم جلوپنجره V شکل نیسان در این خودرو حذف شده است. به نظر میرسد طراحان نیسان این تغییرات را برای جلب توجه مشتریان چینی ایجاد کردهاند، چرا که نیسان سیلفی 2024 اکنون شباهت بسیاری به سدانهای چینی نظیر محصولات دانگ فنگ دارد. نمای جانبی نیسان سیلفی یک خودرو اسپرت را به تصویر میکشد. طراحان نیسان با استفاده از حجمهای فانتزی و خطوط تیز، ظاهر خودرو را جذاب و گیرا جلوه دادهاند. رینگهای آلومینیومی 17 اینچی نیز تناسب خوبی با ابعاد و اندازه خودرو دارند.
نیسان سیلفی نمای عقب نیسان سیلفی نیز ظاهری متفاوت از دیگر خودروهای برند ژاپنی را به نمایش میگذارد. چراغهای عقب این خودرو کشیده و بلند هستند و میتوان آنها را به نسل جدید خودروهای مرسدس بنز شبیه دانست. نکتهای که در مورد طراحی خارجی نیسان سیلفی وجود دارد، سقف مشکیرنگ آن است. وجود این سقف باعث میشود تا جلوه اسپرت خودرو افزایش یابد، به خصوص اگر نیسان سیلفی را در رنگهای روشن خریداری کنید.
مشخصات نیسان سیلفی
مشخصات فنی، بزرگترین تفاوت را بین نیسان سیلفی و سایر رقبای این خودرو نظیر تویوتا کرولا یا کیا سراتو ایجاد میکنند. زیر کاپوت سیلفی، موتور پلاگین هیبریدی قرار دارد که از ترکیب موتور درونسوز و موتور الکتریکی تشکیل شده است. پیشرانه درونسوز این خودرو عضوی از موتورهای خانواده HR نیسان است که 1.2 لیتر حجم دارد. این پیشرانه نقش ژنراتور را برای پر کردن باتریها ایفا میکند.
نیسان سیلفی موتور برقی از نوع سنکرون با آهنربای دائم، وظیفه اصلی تامین نیرو را در نیسان سیلفی برعهده دارد. این موتور حداکثر 136 اسببخار قدرت و 300 نیوتنمتر گشتاور آزاد میکند که برای یک سدان کوچک ارقام مناسبی هستند. از آنجایی که موتور برقی نقش پیشران خودرو را ایفا میکند، گیربکس این خودرو به صورت تک دنده است. مزیت بزرگ نیسان سیلفی در مقایسه با رقبایش، مصرف سوخت اقتصادی این خودرو است. نیسان سیلفی در سیکل ترکیبی 3.9 لیتر بنزین به ازای صد کیلومتر پیمایش میسوزاند. باک سوخت سیلفی نیز 41 لیتر حجم دارد و بنابراین برد نیسان سیلفی در سیکل ترکیبی، بیش از 1000 کیلومتر با یک باک سوخت خواهد بود. پکیج باتریهای نیسان سیلفی نیز از نوع لیتیوم یون است که 38 کیلووات ساعت ظرفیت دارد. این باتریها از شارژ سریع پشتیبانی میکنند که قادر است تا در عرض 45 دقیقه، ظرفیت باتریها را از 20 به 80 درصد برساند. سیستم تعلیق نیسان سیلفی در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع میله پیچشی است که انتخاب مرسومی برای خودروهای این کلاس محسوب میشود. ترمزهای خودرو نیز در چهار چرخ از نوع دیسکی هستند و فرمان خودرو نیز برقی حساس به سرعت است که با افزایش سرعت خودرو، سفت میشود.
امکانات و تجهیزات نیسان سیلفی
عرضه نیسان سیلفی با پیشرانه پلاگین هیبریدی و وضع عوارض کمتر نسبت به رقبا، باعث شده است تا این خودرو با طیف کاملی از امکانات رفاهی و ایمنی به دست مشتریان ایرانی برسد. نیسان سیلفی همانند نیسان ایکس تریل، به سیستم Pro Pilot مجهز است که شامل دستیارهای رانندگی خودکار سطح دوم میشوند. بنابراین میتوانید با این خودرو در اتوبانها، رانندگی خودکار را تجربه کنید.
نیسان سیلفی نیسان سیلفی در تست تصادف موسسه ایمنی آمریکایی IIHS، نمرات قابل قبولی را در اکثر بخشها کسب کرده است. سیستم هشدار خواب آلودگی راننده و شش کیسه هوا، سیستم ترمز ضد لغزش، ترمز کمکی الکترونیکی، سیستم کنترل دینامیک خودرو و ترمز اضطراری خودکار دیگر تجهیزات ایمنی این سدان را تشکیل میدهند. در بخش تجهیزات رفاهی نیز نیسان سیلفی عملکرد قابل قبولی را از خود برجای میگذارد. ترمز پارک برقی، سیستم صوتی Bose به همراه 8 بلندگو و نمایشگر 12.3 اینچی لمسی، شارژر وایرلس، هدآپ دیسپلی، آینههای جانبی تاشو برقی به همراه گرمکن، سانروف، دیلایت و حالات مختلف رانندگی را در نیسان سیلفی خواهید یافت.
رقبای نیسان سیلفی در بازار
نیسان سیلفی در شرایطی متفاوت از رقبا وارد بازار ایران میشود که همین مساله میتواند به عنوان یک مزیت برای این خودرو قلمداد شود. نیسان سیلفی به لطف پیشرانه پلاگین هیبریدیاش، مشمول عوارض واردات کمتری میشود که این مساله در قیمت تمام شده خودرو تاثیرگذار خواهد بود. همچنین سطح امکانات این خودرو قدرت رقابت با سایر گزینههای همرده را به آن اعطا میکند. تویوتا کرولا از معین موتور، کیا سراتو از کوشا خودرو و هیوندای الانترا از کرمان موتور، سه رقیب عمده نیسان سیلفی هستند. هر سه رقیب این خودرو به پیشرانه درونسوز مجهز هستند و در این بین تنها نیسان سیلفی موتور پلاگین هیبریدی دارد. این تفاوت بزرگ باعث میشود تا مشتریان با سلیقههای متفاوت به خرید نیسان سیلفی علاقمند شوند، چرا که این خودرو با تمرکز بر مصرف سوخت اندک و برد بلند ساخته شده است. البته نباید رقبای چینی نیسان سیلفی را نیز دست کم گرفت. دانگ فنگ شاین مکس که محصول وارداتی ایران خودرو به حساب میآید، یک تیپ هیبریدی نیز دارد. نسخه هیبریدی شاین مکس میتوان رقیبی قدرتمند و سرسخت برای نیسان سیلفی باشد. البته باید توجه داشت که دانگ فنگ شاین مکس هیبریدی، از نوع هیبریدی ساده است و پلاگین هیبرید نیست.