موضوعات داغ

تورم تولید خودرو به روایت مرکز آمار

عکس مطلب اول
دنیای اقتصاد : مرکز آمار ایران چندی پیش شاخص کل بهای تولید‌کننده در فصل بهار را منتشر کرد. بر اساس این گزارش، شاخص کل بهای تولید‌کننده در بهار ۹۷ به نسبت فصل قبل آن، رشد ۵/ ۱۰ درصدی را تجربه کرده است. این در حالی است که در بهار ۹۶ به نسبت زمستان ۹۵، این شاخص رشد ۷/ ۳ درصدی را تجربه کرده بود.
اما در بخش وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیمه تریلراین آمار نشان‌دهنده آن است که در فصل بهار به نسبت سه ماه پایانی سال قبل، این شاخص رشد ۳/ ۷ درصدی را تجربه کرده است. در حالی که در بهار ۹۶ به نسبت زمستان ۹۵ شاهد رشد منفی ۴/ ۰ درصدی بوده‌‌ایم. اگر فصل بهار ۹۷ را با مدت مشابه سال قبل، یعنی بهار ۹۶ مقایسه کنیم، مشاهده می‌شود که شاخص بهای تولیدکننده در این بخش رشد ۲/ ۱۳ درصدی را تجربه کرده است. در حالی که از مقایسه سه ماه ابتدای سال ۹۶، با سه ماهه ابتدای سال ۹۵، شاخص بهای تولید‌کننده در بخش وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیمه تریلر تنها رشد ۶/ ۰ درصدی را نشان می‌دهد.بنابراین با نگاهی به آمارهای منتشرشده برای با شاخص بهای تولید‌کننده در بخش وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیمه‌تریلر متوجه می‌شویم که این شاخص چه در مقایسه با فصل قبل از آن و چه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن، روند صعودی را طی کرده است. این مساله نشان‌دهنده این است که تورم در بخش تولید وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیمه‌تریلر رو به افزایش بوده است.شاخص بهای تولید‌کننده معیاری برای اندازه‌گیری تغییرات در میانگین قیمت دریافت شده توسط تولیدکنندگان، به ازای تولید کالا و خدمات در داخل کشــور، نســبت به یک دوره زمانی معین (ســال پایه) است. در حقیقت، شــاخص قیمت تولیدکننده روند تغییرات میانگین قیمت کالاها و خدمات تولید شده در داخل کشور را از دیدگاه تولیدکنندگان نشان می‌دهد.

نظرات کاربران

1 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1397/6/14
تا همین چند سال پیش اگه ماشین میخریدی و مثلا دو سال استفاده می کردی و اگر رنگ نداشت و موتوریش سالم بود باز هم باید به خاطر کارکرد ماشینتو چند تومن ارزونتر قیمت خریدت میفروختی. اما الان شما ماشین میخری، استفاده می کنی، تصادف می کنی، رنگ می کنی، کارکرد ماشینو میبری بالا، مصرفی ها و قطعات موتوریشو استفاده شده می کنی، بعد گرونتر می فروشی !!!!!! خدا وکیلی کجای دنیا اینجوریه !؟ این دقیقا مثل دزدی میمونه فقط مدلش فرق می کنه ! من نمیدونم چرا بعضی از مردم از شرایط به وجود اومده راضی اند !!!؟؟؟ باباااا این حرص زدن ها آخر گریبان خودمونو میگیره !!!
البته این شرایط هم همش تقصیر مردم نیست بیشتر به علت عدم وجود قانون درست و مدیریت درسته ! رئیس کارخانه خودروسازی فقط به علت اینکه مثلا یه آشنایی هایی با آقایان داشته میاد سکان یک بخش مهم اقتصادی رو میگیره دستش، ولی شما اگه تحقیق کنی میبینی این بنده خدا حتی یک مدرک معتبر دانشگاهی مبنی در زمینه خودرو و خودروسازی نداشته !!! خوب انتظاری هم نمیره که بعد از 40 سال که خودروسازی نتونه خودرو با کیفیت و به روز تولید کنه ! از طرفی قوانین مسخره توی این زمینه است؛ مثلا قرارداد هایی که با شرکت های خودروسازی خارجی بسته شده مبنی بر تولید مدل های جدیدتر از یک خودرو نبوده بلکه مبنی بر تولید یک مدل خودرو در زمان مشخص به تعداد مشخص بوده مثل زانتیا، ماکسیما، رونیز، پژو و پراید و غیره که تازه اینا زمان خودش با کیفیت های اصلی ساخته میشده و مجوز تولید برخی مدل ها به صورت کامل گرفته شده مثل پراید کیا که با پول و خون مردم ما الان خودروهایی مثل جنسیس و سانتافه و .... تولید کرده که همه و همه به علت عدم کفایت مدیریت داخلی است! . مورد بعدی تاثیر میزان رنگ شدگی خودرو نسبت به کارکرد خودرو روی قیمت که در کشور های دیگه کارکرد و فنی خودرو ملاک قیمت گذاری است و بیشتر مورد اهمیت قرار میگیره تا رنگ شدگی ! قانون های مزخرف بیمه و شرایط شماره گذاری خودرو که دیگه همه آشنایی دارند تقریبا ! سطح بازرسی کاملا ابتدایی خودروسازی به صورتی که استاندارد های خودرویی رو خود دوستان تعیین می کنند و خودشون به ماشینای خودشون ستاره کیفی میدن !!!! و از تست خودروهاشون در مراکز تست خودرو جهانی امتناع می کنند ! و صد البته حمایت ویژه دولت از خودروساز و جلوگیری از پیشرفت صنعت و ایجاد هزاران واحد مفسد فی الارض از کنار همین حمایت های بی جا !!!
راه حل : رهاسازی خودروساز به حال خود و قطع کامل حمایت های دولتی و واگذاری کامل هر دو خودروساز بزرگ به بخش خصوصی در کنار از بین بردن تعرفه واردات خودرو به صورت کامل و ایجاد بستری برای اتحادیه واردکنندگان و قطعه سازان برای تشکیل دادن اعتلاف و ایجاد خودروسازی های مستقل خود در قبال واگذاری به بخش خصوصی و نظارت بر تولید خودرو با کیفیت و ایمن و در سطح جهانی.
البته میشه حتی تعرفه واردات رو برای یک زمان مشخص همچنان بالا نگه داشت تا با اجرا روش دوم بعد از چند سال شاهد پیشرفت این صنعت باشیم تا دیگر ترسی از تعرفه واردات خودرو و واردات خودرو های به اصطلاح لوکس نداشته باشیم و کما اینکه خودمان حداقل در سطح جهانی خودرو تولید کنیم. در غیر این صورت این صنعت دیر یا زود کله پا خواهد شد و دولت توانایی حمایت را تا ابد از این خودروسازها نخواهد داشت !