خودروبانک
اخبار خودرو
موتوراسپرت
گزارش بازار خودرو
اخبار لاستیک
تکنولوژی
تیونینگ
سریعترین خودرو
دیگر فیلم ها
اخبار خودرو
فیلم
سریعترین خودرو
تجربه رانندگی
مشخصات فنی خودروها
قیمت خودرو
مقایسه خودرو
فروش خودرو
جستجو
برای تبلیغ در خودروبانک
همین حالا تماس بگیرید
0992-770-3507
فیلم بررسی خودرو
فیلم بررسی موتور فیدل 3
آخرین اخبار
با حضور جمعی از قطعه سازان؛ نمایشگاه داخلی سازی محصولات گروه بهمن صبح امروز افتتاح شد
هیوندای کونا به ناوگان پلیس استرالیا پیوست
آغاز فروش کی ام سی K7 کرمان موتور از یکشنبه 5 بهمن ماه + جدول
آغاز فروش نقد و اقساط جک J4 کرمان موتور از یکشنبه 5 بهمن + جدول
شرایط فروش فردا SX5 از سوی خودروسازی فردا + قیمت قطعی
فروش کیا سورنتو مدل 2017 بدون رنگ + قیمت خرید نقدی
سه محصول وین فست رونمایی شدند، ورود ویتنام به بازار خودرو جهان
مرسدس بنز عذرخواهی کرد! فراخوان مرسدس بنز کلاس S کمتر از یک سال
اخبار خودرو
آخرین اخبار
افت شدید واردات خودرو به کشور
افت شدید واردات خودرو به کشور
24 شهریور 1397 - 09:00
آخرین اخبار
دنیای اقتصاد : گمرک گزارش مربوط به تجارت خارجی کشور را در ۵ ماه نخست سالجاری منتشر کرد و طبق آن مشخص شد در این مدت، واردات خودرو به ایران با افت شدیدی مواجه شده است.
تردیدی وجود ندارد که اصلیترین دلیل این افت، بسته شدن سایت ثبتسفارش طی سال گذشته است. تیرماه پارسال بود که سایت ثبتسفارش به روی واردکنندگان خودرو بسته و باعث بروز آشفتگی و التهاب در بازار شد. با بسته شدن سایت، ثبتسفارش خودرو رسما متوقف شد، هرچند بعدا کاشف به عمل آمد که برخی واردکنندگان با اقدامات غیرقانونی موفق به فعالیت در سایت مربوطه شدهاند. وزارت صنعت البته پیشتر نیز با ممنوع کردن فعالیت گریمارکتها (شرکتهای متفرقه واردکننده خودرو)، بازار را با شوکی بزرگ مواجه کرده بود. بر این اساس، گریمارکتها امکان ثبتسفارش نداشته و تنها نمایندگیهای به اصطلاح رسمی میتوانستند در این حوزه فعالیت کنند. اتفاقا در این دوران ممنوعیت نیز تخلفاتی گسترده به ثبت رسید و برخی شرکتهای متفرقه با عبور از موانع قانونی، موفق شدند هزاران خودرو را ثبتسفارش کنند. برخی روایات از رقم ۶ هزار و ۴۸۱ دستگاهی در این تخلف حکایت دارند و این در حالی است که ارقام بزرگتری مانند ۳۵هزار دستگاه نیز مطرح است.
هرچه هست، مجموعه اقداماتی که وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه واردات خودرو انجام داد، نهتنها زمینه تخلفی بزرگ را فراهم آورد؛ بلکه ورود خودرو به کشور را نیز به شدت کاهش داد و در نتیجه، قیمتهایی نجومی در بازار خودروهای وارداتی شکل گرفت. در حال حاضر قیمتها در بازار به قدری بالا رفته که بخشی از مشتریان عملا از این بازار خارج شدهاند، زیرا توان خرید ندارند. در کنار اینها اما واردکنندگان با انبوهی از تعهدات عقبافتاده مواجهند و این موضوع هم برای آنها سبب دردسر شده و هم مشتریان را سرگردان کرده است. در حال حاضر بسیاری از مشتریان موفق به دریافت خودرو ثبتنامی خود نشده و اگر هم خودرو آنها آماده تحویل شود، باید چندین میلیون تومان بهعنوان مابهالتفاوت به شرکتهای واردکننده بپردازند. اما هرچند وزارت صنعت در نهایت سایت ثبتسفارش را پس از ۶ ماه در دیماه سال گذشته باز کرد، با این حال دوباره در اواخر خرداد امسال، آن را بست و اعلام کرد ثبتسفارش خودرو ممنوع است. با این شرایط انتظار میرود آمار واردات خودرو به کشور طی ماههای آینده و درصورتیکه ثبتسفارش باز نشود، رفته رفته به صفر برسد. البته در حال حاضر گمانهزنیهایی مبنی بر باز شدن دوباره سایت ثبتسفارش صورت گرفته و گفته میشود که احتمالا وزارت صنعت، معدن و تجارت سایت موردنظر را احتمالا با شرایطی خاص به روی واردکنندگان خودرو خواهد گشود.
افت ۵۹۱ میلیون دلاری واردات خودرو
هرچه هست، طبق آمار ارائه شده از سوی گمرک ایران، طی ۵ ماه ابتدایی امسال، در مجموع ۱۲ هزار و ۵۱۲ دستگاه انواع خودرو از ۲۰ کشور دنیا به ایران وارد شده است که ارزش آنها حدودا ۳۴۵ میلیون دلار برآورد میشود.
این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته، در مجموع ۳۷ هزار و ۶۲۳ دستگاه انواع خودرو سواری به ارزش ۹۳۶ میلیون دلار به کشور وارد شده بود. با این حساب، در این مدت ارزش دلاری واردات خودرو به کشور نیز با افت بیش از ۶۳ درصدی روبهرو بوده است. بر این اساس، رقم واردات از ۹۳۶ میلیون دلار طی پنج ماه نخست سال گذشته به ۳۴۵ میلیون دلار در مدت مشابه امسال رسیده و این موضوع، نشاندهنده کاهش ۵۹۱ میلیون دلاری ارزش دلاری واردات خودرو به ایران است. با در نظر گرفتن عدد ۳۴۵ میلیون دلار بهعنوان رقم واردات خودرو به کشور طی پنج ماه نخست امسال، مشخص میشود ارزش هر خودرو وارداتی در این بازه زمانی، بهطور متوسط کمتر از ۲۸ هزار دلار بوده است. طبق قانون، در حالحاضر ورود خودروهای دارای قیمت بیش از ۴۰ هزار دلار به کشور ممنوع است.
با توجه به اینکه در ۵ ماه نخست سال گذشته ۳۷ هزار و ۶۲۳ دستگاه خودرو به ایران وارد شده بود، آمار جدید نشان میدهد ورود خودروهای خارجی به کشور طی بازه زمانی مشابه امسال، افت شدیدی را تجربه کرده است. با یک حساب سرانگشتی مشخص میشود واردات خودرو به ایران در ۵ ماه امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بیش از ۶۷ درصد کاهش داشته است.
مبدا اصلی خودروهای وارداتی
اما طبق آمار اعلامی، بزرگترین صادرکننده خودرو به ایران در ۵ ماه نخست سالجاری، کرهجنوبی بوده است. در حال حاضر عملا بیشترین خودروهای وارداتی به کشور را محصولات کرهای مانند هیوندایی و کیا و سانگیانگ تشکیل میدهند و این سه برند سالهاست بازار وارداتیهای ایران را قبضه کردهاند. براساس آمار گمرک، طی پنج ماه ابتدایی سالجاری، ۴ هزار و ۷۸۷ دستگاه از کل خودروهای وارد شده، از مبدا کرهجنوبی بوده تا این کشور بزرگترین صادرکننده خودرو به ایران لقب بگیرد. پس از کرهجنوبی، امارات متحده عربی با صادرات ۳ هزار و ۵۷۱ دستگاه خودرو به ایران، در رده دوم قرار دارد و این در حالی است که در گذشته، رتبه اول در اختیار این کشور بود. در دوران تحریمهای قبلی، کرهجنوبی از صادرات مستقیم خودرو به ایران خودداری میکرد و در نتیجه، واردکنندگان مجبور بودند خودروهای کرهای را از مبدأ امارات وارد کنند.در جایگاه سوم کشورهای صادرکننده خودرو به ایران اما با آلمان مواجه میشویم. طبق آمار، این کشور یک هزار و ۴۷۹ دستگاه خودرو در پنج ماه ابتدایی امسال به ایران صادر کرده است. همچنین عمان نیز با آمار یک هزار و ۱۹۵ دستگاهی، چهارمین مبدأ واردات خودرو به ایران محسوب میشود.این در حالی است صادرات خودرو از چین به ایران، رقم اندک ۳۲۵ دستگاهی را به ثبت رسانده است. چینیها در حال حاضر بخش عمدهای از بازار خودرو ایران را بهواسطه مونتاژ محصولات خود، در اختیار دارند که طبعا این موضوع خود را در آمار واردات قطعه به وضوح نشان میدهد. البته بهنظر میرسد بخش قابلتوجهی از خودروهای چینی واردشده به ایران، از طریق امارات و عمان بودهاند.
برچسب ها:
واردات
خودرو
گمرک
داغ ترین اخبار هفته
گزارش قیمت روز خودرو، کاهش محسوس قیمت در بازار آزاد + جدول 29 دی 99
آغاز فروش کی ام سی K7 کرمان موتور از یکشنبه 5 بهمن ماه + جدول
نخستین پیشرانه ملی رونمایی شد، نصب موتور جدید ایرانی بر روی خودروها از سال آینده
نظرات
پاسخ به:
پاسخ به:
hello
نام
ایمیل
متن پیام
ارسال
در حال ارسال ...
افشین
1397/6/25
پاسخ
تمام اقدامات وزارت صمت فقط و فقط در جهت حمایت از خودروساز ها بود. یک حساب سر انگشتی بکنید، پارسال خودروهای چینی اعم از ام وی ام ها و جک ها قیمتی بیشتر از 70 میلیون نداشتند ! حتی بعضی کره ها مثل اکسنت و سراتو زیر 100 میلیون قیمت داشت ! خودروهای قدیمی تر و بهتر مثل ماکسیما هم بسته به اتومات و دنده ای بودنش از 40 تا 60 میلیون قابل خرید بود . خودروی جک جی 5 بین 40 تا 48 قابل خرید بود که صفر همین خودرو فکر کنم 53 تومن بود. ام وی ام 550 43 تومن صفر تحویل کارخونه قابل خرید بود. دنا ایران خودرو هم تقریبا همین قیمت رو داشت اما با توجه به اینکه کیفیت خودروهای چینی به مراتب بالاتر از خودروهای داخلی بود و خیابون ها داشت کم کم از خودروهای چینی پر میشد که اغلب هم قدرت خریدش رو داشتند . حالا خودتونو بزارید جای خودروساز آیا در چنین وضعیتی که رقبای سر سختی پیدا شده که هر دو سال یک بار هم یک ماشین جدید ارائه می کنند آیا هر چه داشته باشید نمیدید تا دوباره برگردید سر جای قبلیتون !؟ کاملا مشخصه با یک فساد سازمان دهی شده و به طور یقین پرداخت باج های فراوان به بعضی ها ! بازار خودرو به این روز افتاد . انگار دوستان منتظر بودن که ایران تحت تحریم قرار بگیره و به بهانه قیمت دلار (که خود این هم شک دارم واقعا به علت ناکامی توافقات برجام باشه و قطعا ریشه داخلی داره) فاصله قیمتی خودشون رو با رقبا به گسل تبدیل کنند و خودروهای ارزان چینی رو به خودرو لوکس تبدیل کنند تا باز هم مثل همیشه قشر کارگر کارمند جامعه رو مجبور به خرید خودرو داخلی کنند !!!
به نظر من این سناریو بیشتر با عقل جور در میاد. اینکه فکر کنیم تمام گرونی خودرو و دلالی گری ها و غیره و ذالک فقط به علت بر هم خوردن برجام و گرون شدن دلار بوده واقعا احمقانه است !