خودروبانک
فیلم های بررسی خودرو
تجربه رانندگی
مشخصات فنی خودروها
قیمت خودرو
مقایسه خودرو
اخبار خودرو
جستجو
برای تبلیغ در خودروبانک
همین حالا تماس بگیرید
0992-770-3507
فیلم بررسی خودرو
فیلم بررسی موتور آپریلیا SR160
آخرین اخبار
یک تحقیق نشان داد: خودروهای گرانقیمت سریعتر از خودروهای ارزان به فروش میرسند!
جی دی پاور: لکسوس بالاترین برند قابل اطمینان بین تمامی خودروسازان جهان است
جگوار لندروور دو هزار نفر را اخراج میکند! کرونا و برگزیت آفت خودروسازی بریتانیا
مجلس با واردات خودرو از مناطق آزاد مخالفت کرد
مقدار مالیات خودروهای لوکس در سال 1400 چقدر است؟ + جدول
نرخ جریمه رانندگی از سال آینده چند درصد گران می شود؟
آغاز پیش فروش فوتون تونلند با قیمت قطعی ویژه اسفندماه + جدول
آغاز پیش فروش کشنده فوتون یورو 4 با قیمت قطعی ویژه اسفندماه + جدول
اخبار خودرو
آخرین اخبار
چرا ترکیه در ساخت خودروی ملی موفق شد اما ما نه؟
چرا ترکیه در ساخت خودروی ملی موفق شد اما ما نه؟
سجاد حیدری
نویسنده
10 دی 1398 - 12:00
آخرین اخبار
اردوغان رئیس جمهور ترکیه روز جمعه از اولین خودروی ملی این کشور به نام توگ TOGG رونمایی کرد. گفته می شود که این خودرو بر اساس به روزترین استانداردهای روز دنیا ساخته شده و در سه نسخه بنزینی، هیبریدی و برقی آماده عرضه به بازار است و ترکیه قصد دارد 175 هزار دستگاه از این خودروی برقی را در سال تولید کند. حال سئوالی که مطرح می شود این است که چرا صنعت خودروسازی کشور نتوانسته به چنین دستاوردی برسد و تنها افتخار این روزهای مدیران خودروسازی کشور داخلی سازی محصولات قدیمی بازار است.
به گزارش
خودروبانک
و به نقل از فرارو، پیش بینی میشود این پروژه ظرف ۱۳ سال ۲۲ میلیارد لیره (۳.۷ میلیارد دلار) هزینه داشته باشد. این طرح یکی از اهداف قدیمی رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و حزب حاکم عدالت و توسعه به منظور به نمایش گذاشتن افزایش قدرت اقتصادی این کشور بوده است.
همکاری با شرکت های معتبر جهان
فربد زاوه کارشناس صنعت خودرو درباره ساخت خودروی ملی ترکیه گفت: ترکیه در صنعت خودروسازی از ما خیلی جلوتر است. این خودرو طراحی خود ترک ها بوده، اما شرکت های معتبری مانند ولئو فرانسه، پنین فارینا ایتالیا و بوش آلمان در طراحی این خودرو همکاری کرده اند. این خودرو هیچ مشابهی ندارد و صفر تا صد آن توسط خود ترک ها طراحی وساخته شده است. ترک ها مدتی نیز مانند ما به دنبال بازار بسته، خودکفایی و استفاده از ابزار تعرفه بودند، اما در سال 2001 با تغییر نگرش باعث دگرگونی وضعیت خود شدند و توانستند شرکت های معتبر را به بازار خود بکشند.
اولین خودروی ملی ترکیه
این کارشناس با بیان اینکه در حال حاضر شرکتهای معتبری همچون هیوندایی، فیات، فولکس واگن و... در ترکیه خط تولید دارند، گفت: اگر آنها به مانند ما با توجیه بازار داخل خود را از میلیاردها دلار بازارهای جهانی محروم میکردند، الان چنین خودرویی نداشتند، از سویی اشتباه ما در کشور است که بازار داخل را چسبیدهایم و خود را از تمام دنیا محروم کردهایم، خودمان را سرگرم صرفهجویی ۲ میلیون، ۵ میلیون یوروییکردهایم غافل از اینکه قافیه بازی را در جای دیگری باختهایم.
زاوه با اشاره به اینکه نگاه حاکم بر صنعت خودرو کشور در 6 دهه گذشته غلط بوده و باعث وارد شدن زیان هنگفت به صنعت خودرو کشور شده، ادامه داد: کشورهای مانند مالزی و ترکیه در صنعت خودرو بسیار پیشرفت کردند، اما دغدغه مدیران خودروسازی ما داخلی سازی قطعات خودروهایی از رده خارج است و مردم نیز مجبورند تا 10 سال آینده از این خودروها استفاده کنند.
وی در ادمه بیان داشت: تا زمانی که صنعت خودرو در اختیار دولت باشد و در آن اعمال قدرت کند وضعیت صنعت خودرو کشور همین خواهد بود، بنابراین نباید انتظار داشت که این وضعیت در این شرایط بهتر شود.
برای تحول صنعت خودرو، تغییر در سیاست گذاری ها ضروری است
این کارشناس صنعت خودرو در ادامه درباره سیاست گذاری های صنعت خودرو کشور گفت: خصوصی سازی هایی که در کشور از آن گفته می شود مشکلی از خودروسازان حل نمی کند. این موضوع در موارد مختلف و در صنایع دیگر مشاهده شده است. در صنعت خودرو نیز گروه بهمن به اصطلاح خصوصی شد، اما پس از آن تغییر محسوسی در این شرکت رخ نداده و محصول جدیدی به بازار عرضه نشده است.
اولین خودروی ملی ترکیه
وی با اشاره به اینکه خصوصیسازی به معنای این است که دولت پای خود را از صنعت خودرو بیرون بکشد، گفت: در صورتی که این چنین نشود، صنعت خودرو راه به جایی نخواهد برد، از سویی باید دیوار تعرفهای برداشته شود و رقابت کامل بین خودروسازان داخلی و خارجی شکل بگیرد، تا هم قیمت محصولات اقتصادی و رقابتی شود و هم محصولات قابل اعتناء و با کیفیت به تولید برسد.
زاوه با بیان اینکه با روی کار آمدن اردوغان دیوارهای تعرفه ای برداشته شده است و برای ورود خودرو به ترکیه تعرفه ای وجود ندارد، ادامه داد: تنها برای شماره گذاری فارغ از اینکه خودرو ساخت کجاست، بر اساس میزان مصرف سوخت و حجم موتور عوارض سنگین دریافت می شود.
وی افزود: دولت اردوغان در صنعت خودروی ترکیه هیچگونه نقش و دخالتی ندارد و شرکتهای ترک از طرق "جوینت ونچری" که با شرکای جهانی خود ایجاد کردند، برای ترکیه ارز آوری میکنند، از سویی به دلیل اینکه اقتصاد ترکیه غیر نفتی است، اردوغان برای اداره کشور نیاز به ارز دارد و از طریق باز گذاشتن فضا در صنایع مختلف مشاهده میکنید که این کشور سالیانه چه مبلغ هنگفتی را به دست میآورد.
"جوینت ونچر" به نوعی از همکاری تجاری اطلاق میشود که طی آن طرفین، مدیریت فعالیت خاصی را به نحو مشترک به عهده میگیرند و در سود و زیان حاصله شریک میشوند.
برچسب ها:
توگ
خودروی ملی ترکیه
اولین خودروی ترکیه
خودروی الکتریکی ترکیه
togg
داغ ترین اخبار هفته
تارا پلاک ملی شد! شتاب ایران خودرو برای عرضه خودروی جدید به بازار
شاسی بلند هفت نفره چینی-ایتالیایی در تهران دیده شد، احتمال عرضه SWM G05 توسط سیف خودرو
شرایط فروش پژو 206، رانا پلاس و پژو 207 سقف شیشه ای توسط ایران خودرو + جدول
نظرات
پاسخ به:
پاسخ به:
hello
نام
ایمیل
متن پیام
ارسال
در حال ارسال ...
ناشناس
1398/10/10
پاسخ
پاسخش خیلی ساده هست. چون یه عده مافیای دزد و مال مردم خور در راس کار نیستن! همچین نیاز به تحلیل نداره، این مسئله کاملا واضحه!
نیما
1398/10/10
پاسخ
تا زمانی که گاو های شیردهی مثل ایرانخودرو و سایپا وجود دارن که ماشین های 20 سال پیش رو تولید کنن هر روز اون ها رو گرون کنن و به هر نحوی که میخوان به مردم غالب کنن وضعیت خودروسازی ما همینه و بهتر هم نمیشه چون تا زمانی که فکر مدیران به سود 100% از بازاره، هیچ وقت به فکر توسعه پیشرفت و امنیت نمی افته چون برای هر کدوم از اون ها نیاز به هزینست که اصلا صرف پول توی این زمینه ها توی ایران حرامه
یکی
1398/10/10
پاسخ
خاک
محمد
1398/10/10
پاسخ
تا زمانی که صنعت خودرو آمیخته با رانت، سیاسی کاری، محافظه کاری، پارتی بازی، فامیل گرایی و خودخواهی و زیاده طلبی باشد، وضعیت خودرو همین است.
اهداف بلند مدت جای خود را به منفعت طلبی کوتاه مدت داده است. صنعت قطعه سازی لنگ می زند و سود کلان عاید مونتاژکاران می گردد. و این تراژدی ادامه دارد
رضا
1398/10/11
پاسخ
زیاد عجله نکنید چند سال صبر کنید آخر عاقبت خودرو ملی ترکیه رو هم میبینید با دستور ملوکانه یه کشور خودرو ساز نمیشه اونم تو بازاری که غولهایی مثل پژو سیتروئن فیات کرایسلر و اوپل با بیش از صد سال سابقه برای اینکه تو بازار بمونن در هم ادغام شدن تا بتونن کنار غولهایی مثل تویوتا و فولکس واگن به حیاتشون ادامه بدن
شاهکار
1398/10/11
پاسخ
اگر کمی محصولات جدید چینی را رصد کنید کاملا مشخصه که این خودرو یک نمونه OEM از خودرو های نسل جدید Hongqi هست. مدل های HS5 و HS7 را معیار تشابه قرار بدید. علت این توسعه سریع کاملا مشخصه چون این کشور در تحریم به سر نمی بره می تونه با مشارکت شرکت ها زیر مجموعه شرکت های بزرگ خودرو سازی نظیر GM و غیره به توسعه مدل های اختصاصی برای بازار خودش و یا بازر هایی که به آنها دسترسی داره بپردازه!