اگر به سالهای ابتدایی دهه نود میلادی یا دهه هفتاد خورشیدی بازگردیم، شاهد طلوع آفتاب تابان خودروهای ژاپنی در بازار خودرو جهان خواهیم بود. در این دوره خودروهایی همچون میتسوبیشی گالانت، میتسوبیشی لنسر، تویوتا کرولا، تویوتا کریسیدا و هوندا آکورد به ستارههای پرفروش بازار خودرو تبدیل شدند و همزمان رقبای آمریکایی و اروپایی خود را به چالش کشیدند.
گالانت سوسماری و گالانت عینکی
خوشبختانه در آن سالها واردات خودرو به کشورمان در مقاطعی امکان پذیر بود و مشتریان ایرانی از نعمت وجود سدانهای باکیفیت و کم استهلاک ژاپنی برخوردار شدند. یکی از این خودروها میتسوبیشی گالانت بود که در دو نسل وارد بازار کشورمان شد. نسل ششم این خودرو که در فاصله سالهای 1987 تا 1994 به تولید میرسید، در تیراژ نسبتا بالایی وارد کشور شد و از فعالان بازار خودرو لقب گالانت سوسماری را دریافت کرد. این خودرو در برخی بازارها با نام دوج 2000 نیز به فروش میرسید که نشان از تسلط کامل ژاپنیها بر بازار خودرو جهان در اوایل دهه نود دارد.
تاکنون ده نسل از میتسوبیشی گالانت به تولید رسیده است که ما تاکنون میزبان نسلهای ششم و هفتم این خودرو بودهایم. البته از نسلهای دیگر گالانت نیز نمونههای معدودی وارد بازار کشورمان شد که اکنون در بازار قابل مشاهده هستند.
میتسوبیشی گالانت نسل هفتم میتسوبیشی گالانت نیز در فاصله سالهای 1992 تا 1998 به تولید رسید و در تعداد اندکی وارد بازار کشورمان شد. این خودرو در بین اهالی بازار به گالانت عینکی شهرت دارد. از این نسل به بعد گالانت از نقش سدان میان رده خارج شد و اندک اندک شباهتهای میان گالانت و میتسوبیشی لنسر که سدان کوچک سبد محصولات میتسوبیشی بود، افزایش یافت.
ظاهری باوقار اما نه چندان گیرا
با نگاهی به ظاهر میتسوبیشی گالانت، میتوان وقار و متانت را در طراحی این خودرو مشاهده کرد هرچند با توجه به گذشت سه دهه از آغاز تولید میتسوبیشی گالانت، امروزه دیگر نمیتوان این چهره را جذاب و گیرا دانست. طراحی ظاهری میتسوبیشی گالانت همرده دیگر خودروهای آن دوران همچون تویوتا کریسیدا یا سدانهای اروپایی همانند پژو 405 ارزیابی میشود. البته وقار و متانت ظاهر میتسوبیشی گالانت همچنان برای افرادی که طراحیهای کلاسیک را میپسندند، جذابیت دارد.
میتسوبیشی گالانتکابین میتسوبیشی گالانت نیز نکته جدیدی را برای بینندگان در بر ندارد، چرا که تولید طولانی مدت خودروهایی همچون پراید و پژو 405، چشم ایرانیان را به ظاهر کابینهای دهه نودی عادت داده است. بنابراین انتظار میرود تا مشتریان پس از خرید میتسوبیشی گالانت، اقدام به نصب مانیتور یا تغییر غربیلک فرمان کنند. البته این مساله موجب افزایش میتسوبیشی گالانتهای دستکاری شده در سطح بازار شده و ارزش خرید این خودرو را تا حدی زیر سوال برده است.
آیا خرید میتسوبیشی گالانت منطقی است؟
سالها از توقف تولید و توقف واردات میتسوبیشی گالانت به کشورمان میگذرد و شکی نیست که اکنون یافتن قطعات یدکی نو برای چنین خودرویی چندان ساده نخواهد بود. با این وجود به لطف واردات گسترده گالانت سوسماری به کشور، قطعات یدکی دست دوم یا استوک میتسوبیشی گالانت به وفور در بازار موجود هستند.
برای مثال سرسیلندر نسبتا نو میتسوبیشی گالانت با موتور 1800 سی سی، اکنون با قیمتی در حدود دو و نیم میلیون تومان قابل خریداری است که هم رده سرسیلندر نو پژو 405 قیمتگذاری میشود. یا برای نمونه فیلتر هوای نو میتسوبیشی گالانت با قیمتی در حدود 150 هزار تومان برای فروش گذاشته شده که نسبت به فیلتر هوای خودروهای معمول بازار تفاوت قابل توجهی را نشان میدهد.
میتسوبیشی گالانتمیتسوبیشی گالانت سوسماری را از نظر نحوه دسترسی به قطعات یدکی میتوان به پژو 405 با موتور 2000 سی سی اشاره کرد. دسترسی به قطعات این خودرو در شهرهای بزرگ امکان پذیر است اما در شهرهای کوچک شاید نتوانید به راحتی گالانت سوسماری خود را تعمیر کنید. البته باید توجه داشت که خودروهای ژاپنی به پر استهلاکی خودروهای فرانسوی نیستند و در کوتاه مدت به تعمیرات نیاز پیدا نخواهند کرد.
با چه بودجهای میتوان برای خرید گالانت سوسماری اقدام کرد؟
گالانت سوسماری در چند تیپ وارد بازار کشورمان شد که از جمله آنها میتوان به تیپ GLS، GLX و سوپر سالن اشاره کرد. اکنون با بودجهای در حدود 50 میلیون تومان قادر به خرید میتسوبیشی گالانت هستید.
با افزایش سطح بودجه به هشتاد میلیون تومان، نمونههای نسبتا سالم از گالانت سوسماری قابل دسترسی هستند که به خوبی نگهداری شدهاند و ادوات برقی آنها کار میکند. اکثر نمونههای قابل قبول از گالانت در همین محدوده قیمتی قرار دارند و به ندرت قیمتی بیش از صد میلیون تومان برای خرید گالانت مطالبه میشود، مگر آنکه با خودرویی خاص روبرو باشید.