جستجو در خودروبانک
در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، با بند (ج) تبصره (۱۰) ماده واحده لایحه بودجه موافقت به عمل آمد و نمایندگان مجلس در مصوبه ای مقرر کردند تا تعرفه جریمه های رانندگی در سال ۱۴۰۰ به میزان 5 درصد افزایش پیدا کند و مبالغ حاصل از آن به حساب درآمدی ۱۵۰۱۰۱ نزد خزانه داری کل کشور واریز شود.
پیش از این مجلس دهم نیز به منظور کمک به بهزیستی، با افزایش ۲ درصدی جریمه ها موافقت کرده بود تا این بخش از نظر بنیه مالی کمک بیشتری شود. اکنون در سال 1400 با افزایش 5 درصدی جریمه های رانندگی موافقت شده است.
به جز جرایم و کد تخلفات رانندگی در سال 1400 که به آن اشاره شد، ثبت نمره منفی برای رانندگان متخلف نیز طی سال های اخیر تبدیل به اهرمی بازدارنده برای تخلفات رانندگی شده است.
تخلفات رانندگی پرخطر باعث تعلق گرفتن نمرات منفی به رانندگان وسایل نقلیه شخصی، وسایل نقلیه عمومی و یا وسایل نقلیه سنگین وزن خواهد شد و اگر نمرات منفی از حد تعیین شده بیشتر شود، گواهینامه راننده توسط پلیس ضبط خواهد شد.
به طور دقیق تر، بر اساس قانون برای 20 مورد از تخلفات حادثه ساز و بر اساس میزان خطرآفرینی که دارند، نمره منفی گواهینامه در نظر گرفته شده است. هر گواهینامه بعد از کسب 30 امتیاز منفی، ضبط می شود و بعد از پایان مدت زمان تعیین شده با پرداخت جریمه 40 هزار تومانی، مجددا مسترد می شود. قانون کسب 30 امتیاز منفی و به دنبال آن ضبط گواهینامه اولین مرحله از اعمال قانون نمره منفی گواهینامه است.
در مرحله بعد از 25 امتیاز منفی، گواهینامه به مدت 6 ماه ضبط و پس از پرداخت جریمه 60 هزار تومانی مجددا تحویل داده می شود. چنانچه در این مرحله نیز متخلف اصلاح نشود و در نوع رانندگی کردن خود تجدید نظر نکند، بعد از دریافت 20 نمره منفی گواهینامه او باطل می شود و فرد متخلف نمی تواند تا یک سال رانندگی کند. بعد از یک سال باید مجددا برای گرفتن گواهینامه راهی آموزشگاه های رانندگی شود و مسیر دریافت گواهینامه را از ابتدایی ترین مرحله شروع کند.
همانطور که نمره منفی گواهینامه ثبت می شود و اعمال می شود و قوانین مربوط به آن اجرا می شود، قانونی هم برای پاک شدن نمره منفی گواهینامه وجود دارد. اگر راننده ای به مدت ۶ ماه مرتکب هیچ تخلف حادثه سازی نشود و هیچ نمره منفی جدیدی برای او ثبت نشود، تمام نمرات منفی قبلی ثبت شده برای او از بین خواهد رفت.
علاوه بر این همچنین اگر گواهینامه شخصی دو بار به دلیل نمره منفی توقیف شده باشد و در آستانه ابطال گواهینامه باشد، عدم تکرار تخلف حادثه ساز بعد از گذشت 1 سال باعث از بین رفتن نمرات منفی قبلی آن خواهد شد. روال پاک شدن نمره منفی گواهینامه به صورت خودکار صورت می گیرد.
اسفندماه سال گذشته سردار سیدکمال هادیانفر، رئیس پلیس راهور ناجا اعلام کرد که بدلیل شرایط کرونایی حاکم در کشور، قانون توقیف وسایل نقلیه با جریمه یک میلیون تومان به طور موقت تغییر کرده و اکنون محدوده توقیف وسایل نقلیه به خلافی 3 میلیون تومان یا بیشتر افزایش پیدا کرده است و خودرو در صورت داشتن چنین شرایطی، افسران پلیس دستور توقیف وسیله نقلیه و امکان انتقال خودرو به پارکینگ را دارند.
سردار سیدکمال هادیانفر همچنین به صدور قبض های جریمه کاغذی اشاره کرد و افزود که شهروندان پس از دریافت قبض جریمه کاغذی از افسران پلیس، بالافاصله اقدام به پرداخت آن نکنند و منتظر بمانند تا پیام کوتاه جریمه آنان به همراه شناسه پرداخت برایشان ارسال شود.
در صورتی که جریمه اشتباهی عوارض آزادراه برای شما ثبت شده باشد، لازم است که در ابتدا از ثبت مشخصات مالک خودرو در سامانه پلیس راهور مطمئن شوید. به عنوان مثال اگر نقل و انتقال خودرو به صورت وکالتی بوده باشد، تا زمانی که مراحل نقل و انتقال را در مراکز تعویض پلاک انجام نداده باشید، پلیس همچون سابق شما را مالک اتومبیل می دانید و جریمه خودرو برای شما ثبت می شود.
اما اگر در صدور جریمه اشتباهی صورت گرفته باشید و شما عوارض الکترونیکی خود را پرداخت کرده باشد و باز هم از سوی پلیس پیامک جریمه دریافت کرده باشید، لازم است که یکی مراحل زیر را دنبال کنید.
1- مراجعه به سایت (آنی رو) و ثبت مشکل در قسمت رسیدگی به شکایات
2- تماس با شماره تلفن سراسر 1531
3- تماس با پشتیبانی آنیرو به شماره تلفن 02163468531
در راستای کنترل و جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا، پلیس راهور کد جریمه جدید «ماسک نزدن در خودرو» را به لیست جرایم رانندگی اضافه کرد و در حال حاضر مختص رانندگانی است که در حمل و نقل عمومی فعالیت می کنند.
طبق اعلام پلیس راهور، رانندگان وسایل نقلیه حمل و نقل عمومی در صورت نزندن ماسک مشمول جریمه 100 هزار تومانی خواهند شد، این درحالیست که هر مسافر بدون ماسک هم مبلغ 20 هزار تومان برای رانندگان جریمه خواهد داشت.
به منظور کاهش مراجعات حضوری و در راستای ارتقای خدمات الکترونیکی به شهروندان، از یکم مهرماه 99 امکان ترخیص خودروهای توقیفی از طریق مراکز پلیس+ 10 فراهم شده است و با در دست داشتن مدارک ذیل، شهروندان می توانند به یکی از مراکز پلیس + 10 مراجعه کرده و درخواست خود را برای رفع توقیف ماشین خود به ثبت رسانند.
1- قبض سفید پارکینگ که در زمان توقیف به مالک داده شده است
2- کارت یا سند شناسایی خودرو
3- برگه استعلام خلافی و فیش پرداخت خلافی
4- کارت شناسایی مالک خودرو
5- گواهینامه مالک خودرو
لازم به توضیح است که پس از ثبت درخواست ترخیص خودرو، شهروندان می بایست منتظر پیامکی از سوی مرکز اجرائیات پلیس فاتب باشند و در صورتی که مدارک ارسالی شما تکمیل باشد و پرونده قضایی نداشته باشد، یک پیام کوتاه حاوی «مبلغ پرداختی پارکینگ و جرثقیل» برای مالک خودرو ارسال می شود.
پس از پرداخت مبلغ اعلامی می توانید به پارکینگ مد نظر مراجعه کرده و اتومبیل خود را ترخیص کنید. در صورتی که مدارک شما تکمیل نباشد، لازم است که حضوری به مراکز اجرائیات پلیس مراجعه کنید.
لیست زیر مربوط به جرایم رانندگی سال 99 است و طبق مصوبه مجلس، برای سال 1400 دقیقاً پنج درصد به نرخ های جرایم زیر اضافه میشود.