جستجو در خودروبانک
یکشنبه چهاردهم شهریور سال 1400 بعد از 36 سال پیست زاندوورت در هلند میزبان مرحله دیگری از مسابقات فرمول یک جهان بود و 20 راننده حال حاضر با هم به رقابت پرداختند. همانطور که در گزارش دور تعیین خط روز شنبه این گرندپری به اطلاع رسید، کیمی رایکونن راننده تیم آلفارومئو به دلیل ابتلا به کووید 19 در این گرندپری حضور نخواهد داشت و روبرت کوبیسا جانشین وی در این مسابقه خواهد بود. علاوه بر این موضوع، مرد یخی فنلاندی پیش از این مسابقه اعلام کرد که در انتهای این فصل از مسابقات فرمول یک بازنشسته خواهد شد.
تماشاگران پرشور هلندی نارنجی پوش و با دودهای نارنجی به استقبال قهرمان خود آمده بودند تا پیروزی او را در این پیست جشن بگیرند. آخرین رانندهای که در این پیست توانسته بود پیروزی را به نام خود ثبت نماید، نیکی لائودا فقید بود.
استارت
استارت مسابقه بسیار کلاسیک و بدون برخورد، همه در آرامش کامل رقم خورد و فرناندو آلونسو قهرمان دو دوره فرمول یک جهان دو رده بدست آورد، دنیل ریکاردو هم یک رده کسب کرد و آنتونیو جیوویناتزی علیرغم عملکرد خوب روز گذشته در تعیین خط نتوانست جایگاه خودش را حفظ کند و 3 رده از دست داد.
پرز با لاستیک هارد شروع کرد اما بعد از چند دور به دلیل اینکه لاستیکها را قفل کرد مجبور شد خیلی زود به پیت رفته و با لاستیک مدیوم بازگردد.
مسابقه
مکس ورشتپن خیلی سریع از همان ابتدا فاصله خود را با رقبا زیاد کرد، لوئیس همیلتون و هم تیمیاش والتری بوتاس تقریبا توانی برای حمله نداشتند و خیلی راحت تسلیم ردبول و راننده هلندی شدند که در خانه مسابقه میداد. پیر گسلی جایگاه خود را حفظ کرد و چند حمله ناقص از جانب چارلز لکلرک به او انجام شد که موفق نبودند و تا انتها همین جایگاه را حفظ کرد.
بدون شک جدا از نتیجه و کم اشتباه بودن مکس ورشتپن در حفظ رده و جایگاه باید اذعان داشت که مسابقهای کسالتبار خالی از هیجان، حتی کم رمقتر از گرندپری موناکو شاهد بودیم. به جرات میتوان بهترین راننده را چکو دانست که توانست با عملکرد خوب از رده 16 به رده 8 صعود نماید. نکته جالب توجه در این مسابقه، لپ شدن رانندگان تا رده چهارم بود.
در دور 20 و 21 همیلتون و ورشتپن به پیت رفتند که کندی تیم مرسدس در تعویض لاستیک کمکی به همیلتون نکرد و نتوانست ورشتپن هلندی را آندرکات کند و دوباره پشت او باقی ماند. در این لحظه بوتاس پیشتاز شد و تا دور 31 هم دوام آورد با این استراتژی که شاید بتواند ورشتپن را کندتر نماید تا امکان سبقت برای همیلتون فراهم شود اما لاستیکهای سافت او آنقدر فرسوده بود که حتی نیم دور هم امکان دفاع در مقابل ردبول نداشت و مکس به راحتی از او عبور کرد. بعد از این سبقت بلافاصله به پیت رفت و با لاستیک مدیوم به پیست برگشت.
از جمله اتفاقات این مسابقه، چرخش سباستین فتل در پیچ 3 در دور 37 بود که والتری بوتاس با مهارتی دیدنی مانع از برخورد شد و از کنارش عبور کرد.
در دور 39، همیلتون راننده دوم ردبول یعنی سرجیو پرز مکزیکی را لپ کرد و البته بلافاصله هم در انتهای دور به پیت رفت تا با لاستیک مدیوم به پیست برگردد. در جواب دور بعد مکس ورشتپن هم به پیت رفت و با هارد برگشت. زمانهای سریع به نام همیلتون ثبت شد و او زمان 1:13.242 را در دور 41 به نام خود نوشت.
در دور 44 نیکیتا مازپین که چندان روز موفقی را سپری نمیکرد به دلیل اشکال فنی در موتور از مسابقه خارج شد و به کار خود در این آخر هفته پایان داد.
از دور 52 همیلتون، همرتایم را آغاز کرد و هر دور با سرعتی بی نظیر به ورشتپن نزدیک شد. حتی به فاصله 1.2 ثانیهای او هم رسید اما همین مسئله باعث شد تا فشار زیادی به لاستیکها وارد شود و به ناچار عقب نشست.
در دور 66 پرز برای تصاحب جایگاه نهمی لندو نوریس به او حمله کرد و در پیچ با او برخورد داشت اما به هر طریقی بود از او عبور کرد. لاستیک عقب سمت چپ نوریس، به لاستیک عقب سمت راست چکو برخورد کرد و تکههایی از بالههای کناری سینی خودروی ردبول نیز در این برخورد شکست.
جدول رده بندی رانندگان در این مسابقه به صورت زیر است. همچنین در ادامه تصاویر لحظات حساس این مسابقه نیز آمده است که توجه شما را به تماشای این تصاویر جلب میکنم.