موضوعات داغ

تارا برقی با یکبار شارژ کامل پیمایش ۳۰۰ کیلومتر خواهد داشت + مشخصات فنی

عکس مطلب اول

روند تولید خودروهای الکتریکی در سراسر جهان شتاب گرفته است، چرا که مناطق مختلف جهان بخشنامه‌ها و دستوراتی را برای کاهش گسترده آلودگی‌های کربنی صادر کرده‌اند. به نظر می‌رسد اروپا نخستین منطقه از جهان باشد که خودروهای برقی در آن به طور کامل جایگزین خودروهای درون‌سوز می‌شوند و پس از آن ایالات متحده آمریکا و ژاپن نیز به این روند خواهند پیوست.

در شرایطی که حتی سرسخت‌ترین مخالف خودروهای برقی یعنی تویوتا نیز به روند تولید خودروهای برقی پیوسته و حتی اتومبیل‌سازان هندی اقدام به عرضه مدل‌های ارزان‌قیمت و کوچک الکتریکی کرده‌اند، هیچ اقدام عملی از سوی خودروسازان ایرانی تاکنون مشاهده نشده است. تمامی فعالیت‌های ایران خودرو و سایپا طی چند سال اخیر به رونمایی از نسخه‌های برقی اتومبیل‌های خود همچون رانا برقی یا ساینا برقی محدود شده است، خودروهایی که هیچ‌گاه به تولید انبوه نرسیده‌اند. حال ایران خودرو از نسخه برقی جدیدترین محصول خود یعنی تارا رونمایی کرده است.

تارا برقی در حال حاضر یک نسخه مفهومی است که طی همکاری ایران خودرو و جتکو ساخته شده است. به بیان مدیر عامل جتکو، برخی قطعات این خودرو براساس روش مهندسی معکوس و از روی خودروهای تسلا ساخته شده‌اند. پیشرانه الکتریکی این خودرو 107 اسب‌بخار قدرت و 300 نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند و قادر است تا طی 9 ثانیه تارا برقی را از حالت سکون به سرعت صد کیلومتربرساعت برساند و حداکثر سرعت آن نیز 140 کیلومتربرساعت اعلام شده است. مطابق سخنان مدیرعامل جتکو، از گیربکس‌های معمول ایران خودرو روی تارا برقی استفاده شده است در حالی‌که گیربکس اتومبیل‌های برقی باید با خودروهای درون‌سوز متفاوت باشد.

همچنین بخوانید: از اولین خودروی تمام برقی ایرانی رونمایی شد + تصاویر

پکیج باتری‌های تارا برقی 45 کیلووات ساعت ظرفیت دارند و برد اسمی این خودرو با این پکیج 300 کیلومتر عنوان شده است. شرکت جتکو تمامی موارد مربوط به نسخه درون‌سوز تارا همچون موتور و سیستم اگزوز را از این خودرو خارج کرده است تا به جای آن‌ها موتور و پکیج باتری‌ها قرار بگیرند. با توجه به سابقه نه چندان جالب ایران خودرو در فرآیند ساخت رانا برقی، به نظر می‌رسد پلتفرم تارا برای توسعه یک اتومبیل الکتریکی مناسب‌تر باشد.

تاکنون اطلاعات دیگری از تارا برقی در رسانه‌ها منتشر نشده است. مدیر عامل جتکو در گفتگو با چند خبرگزاری داخلی قیمت تمام شده تارا برقی را بین 22 الی 25 هزار دلار اعلام کرد که این رقم در صورت وجود حمایت‌های دولت، به کمتر از 20 هزار دلار کاهش خواهد یافت. حال باید منتظر ماند و دید آیا ایران خودرو می‌تواند نسخه برقی تارا را روانه بازار کند یا این خودرو تنها در حد یک ایده و مدل مفهومی باقی خواهد ماند.

نظرات کاربران

6 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1400/8/9
نسبت به ماشین های اقتصادی برقی که تو بازار جهانی هستن گزینه معقولی به نظر میرسه منتها مشکل اینه که اون شرکت خودرو سازی اروپایی از بخش کوچیکی از تکنولوژیش برای ساخت ماشین های اقتصادی استفاده می‌کنه ولی ایران خودرو نه فقط از کل تکنولوژی صنعت خودروسازی استفاده می‌کنه بلکه کل تکنولوژی صنعت ایران رو هم استفاده می‌کنه.
با این حال باطری ها و موتورش هم وارداتیه😒🤦
1400/8/9
سلام به عوض اینکه خودرو برقی باید سبک‌ترین خودرو مثل 206 تیپ دو و... باشد که در مصرف صرفه جویی شود تارا را برقی کردن خب با کدام عقل
1400/8/9
عادی اش چیه که دیگه برقی اش باشه
1400/8/9
فکر اینکه ۷۵۰ تا ۹۰۰ میلیون بدی تارا اونم برقی اونم برد ۳۰۰ کیلومتر اسمی با سرعت ۱۴۰ دیوونم میکنه،با همین پول نسخه های هیبرید و برقی از برندای معتبر میشه بدون گمرک وارد کرد تا مردم سوار بشن ،دولت واردات رو بسته،گمرک گذاشته، دیگه چجور حمایت کنه
1400/8/10
به فرض که تارای برقی تولید شد حالا زیرساخت وحشتناکش رو با کدوم پول میخواین تامین کنید؟؟؟قبول کنید اینا فقط حرفای خنده داره و عملا کانسپت به حساب میان تو ایران
1402/8/26
ح