جستجو در خودروبانک
در روز پیروزی مکس ورشتپن در کانادا، این لوئیس همیلتون بود که درخشید و توانست 104مین سکوی خود را کسب نماید. علی رغم اینکه گمان میرفت به دلیل آسیب دیدگی از ناحیه کمر او این مسابقه را از دست دهد اما او حاضر شد و با انتخاب یک استراتژی خوب تا آخر جنگید و به رده سوم رسید. کارلوس ساینز هم در نبردی که با ورشتپن داشت راه به جایی نبرد و در نهایت دوم شد.
روز گذشته در یک هوای بارانی شاهد برگزاری یک رقابت جذاب در دور تعیین خط در پیست ژیل ویلنوو بودیم که طی آن جدا از کسب رده اول خط استارت مسابقه امروز توسط مکس ورشتپن قهرمان جهان در فصل 2021 مسابقات فرمول یک، رکورددار حضور در مسابقات، راننده اسپانیایی تیم آلپین که مدتی هم در مسابقات ایندی 500 رقابت کرد، کسی که دوبار قهرمانی جهان در فرمول یک را هم در افتخاراتش دارد توانست رده دوم خط استارت این گرندپری را به نام خود بنویسد و او کسی نبود جز فرناندو آلونسو. بواقع او فراتر از انتظار ظاهر شد و علی رغم بارش باران و لغزنده بودن سطح پیست به خوبی توانست از پس چالشهای موجود برآید و بالاتر از راننده اسپانیایی تیم فراری یعنی کارلوس ساینز همجوار مکس ورشتپن در خط استارت قرار گیرد. پس از این سه نفر ما شاهد حضور یک قهرمان دیگر بودیم. کسی که رکورددار قهرمانی در کنار مایکل شوماخر است و البته تیمش این روزها حال و روز خوشی ندارد، راننده انگلیسی تیم مرسدس، رکورددار بیشترین پیروزی، بیشترین عنوان پول پوزیشن، بیشترین تعداد حضور بر روی سکو و رکوردهای متعدد دیگر، لوئیس همیلتون که پس از مسابقه فرمول یک باکو با توجه به دردی که در ناحیه کمر داشت گمان میرفت نتواند در این مسابقه حضور پیدا کند اما با تمام قوا بازگشت و نشان داد که بسادگی میدان را خالی نمیکند. هم تیمی او یعنی جورج راسل با ریسکی که تیم انجام داد و از لاستیک سافت برای پیست نیمه خشک مونترآل استفاده کرد، نتوانست ردهای بهتر از هشتم در خط استارت برای خود فراهم نماید.
حضور دو خودروی تیم هاس به رانندگی میک شوماخر و کوین مگنوسن در رده 6 و 7 شاید یکی از غیر منتظرهترین نتایج دیروز بود که برای اولین بار در این فصل شانس کسب امتیاز برای هر دو ماشین برای تیم هاس را میسر کردند. سرجیو پرز دیگر راننده تیم ردبول در دور دوم تعیین خط با انحراف از مسیر و برخورد با دیواره پیست به دور نهایی راه نیافت و باید از میان ردهها مسابقه را استارت میزد. از طرف دیگر در این مسابقه یک چالش اساسی برای فراری که قطعات موتور خودروی شارل لکلرک را تعویض کردند، وجود داشت که بایست از انتهای گرید مسابقه را استارت میزدند و البته یوکی سونودا هم به دلیل تغییرات و تعویض قطعات وضعیتی مشابه او داشت و باید از انتها مسابقه را آغاز میکرد.
یک اتفاق جدید دیگر هم در تعیین خط روز گذشته رخ داد و حضور اولین بار راننده جوان و تازه کار چینی تیم آلفارومئو در بین 10 راننده برتر بود. ژو گوانیو توانست رده 10 خط استارت گرندپری کانادا در فصل 2022 را به نام خود ثبت نماید.
لاستیک انتخابی پیرلی با توجه به خشک بودن پیست برای این مسابقه سه کامپاوند C5,C4,C3 بود که در صورت بارندگی لاستیکهای اینترمدیایت و وت به این ترکیب اضافه خواهند شد یا حتی جای آنها را خواهند گرفت. پیش بینی هواشناسی برای این مسابقه هوای آفتابی بود. با این اوصاف به گزارش مسابقه میپردازیم.
استارت مسابقه فرمول یک کانادا 2022
یک استارت سریع از مکس ورشتپن او را پیش از آلونسو به پیچ یک رساند و همیلتون هم تا پیچ 3 در کنار ساینز حرکت کرد اما ساینز در نهایت رده را حفظ کرد. تنها راسل بود که در پیچ 10 از میک شوماخر عبور کرد و به رده 7 رسید. مگنوسن هم کمی قبل از پیچ 5 و 6 همیلتون را تحت فشار گذاشت اما نتوانست عبور کند. در انتها لکلرک تا دور 4 لکلرک به رده 16 رسیده بود. پرز هم در رده 11 پشت گوانیو در فاصله کمتر از یک ثانیه با او میراند.
دور 6 پیر گسلی به پیت رفت و سباستین فتل تا رده 19 سقوط کرده بود. 10 نفر برتر با لاستیک مدیوم شروع کردند و 10 نفر دوم اکثریت با هارد استراتژی متفاوتی را اتخاذ کرده بودند اگرجه مدیوم هم در دسته دوم دیده میشد.
دور 10 همچنان شرایط خودروی ایمنی مجازی فعال بود و مکس که به پیت رفت و لاستیک را با هارد تعویض کرد به رده سوم رسید. ساینز و ناندو دو رده اول را در اختیار داشتند در دور 11 پرچم سبز به نمایش درآمد . پیش از آن همیلتون هم لاستیک را به هارد تغییر داد و پشت استبان اوکون به رده 6 رفت. خروج پرز برای ردبول پس از 1-2 که در باکو داشتند اصلا نتیجه خوبی نبود و نگرانی را به تیم وارد کرد
لکلرک در رده 13 به لندو نوریس که در رده 12 بود نزدیک شد و در ابتدای دور 14 عبور کرد. حالا نوبت به قربانی بعدی او یعنی والتری بوتاس رسید. با توجه به تغییرات فراری لکلرک توان خوبی برای نبردها کسب کرده بود. در جلو هم مکس ورشتپن به فرناندو آلونسو رسیده بود و در مستقیمی آخر پیش از پیچ 14 به راحتی از او عبور کرد و رده دوم را گرفت. لکلرک هنوز موفق به عبور از بوتاس نشده بود و دور 16 آغاز شد. فاصله مکس با ساینز در این دور حدود 5.5 ثانیه بود. راسل با ناندو 4.7 ثانیه و همیلتون هم با راسل کمتر از 2 ثانیه فاصله داشت.
دور 19 ژو از میک گذشت و قابلیتهای خودش را به رخ او کشید و شوماخر هم از مسیر خارج شد و متوقف شد و کار برای یک ماشین هاس تمام شد.
در دور 22 لکلرک هم توانست از بوتاس عبور کند و به رده 7 رسید. ساینز توانست از آلونسو که هنوز با لاستیکهای کهنه مدیوم دور میزد عبور کند و او را به همیلتون سپرد.
در پیت استاپ تیم مکلارن ناهماهنگی در تعویض و اشتباه در انتخاب لاستیک برای نوریس او را به رده 17 نتزل داد. همیلتون هم در دور 24 از آلونسو عبور کرد و به رده 3 رسید. او رفته رفته فاصله با آلونسو باز کرد.
ژو و لنس استرول در نبرد برای رده 9 قرار گرفتند. استرول از ناکجا آباد به یکباره وارد شد و از راننده چینی رده را ربود.
دور 25 مکس سکتور اول سریعی را ثبت کرد و فاصله 9 ثانیهای با ساینز باز کرد. آلونسو از همیلتون حدود 4.5 ثانیه عقب مانده بود و راسل بود که رفته رفته به او نزدیک میشد تا رده 4 را هم از او بگیرد. ساینز توانست در دور 27 سریعترین دور را ثبت نماید و لکلرک هم به اوکون رسید تا برای کسب رده 6 او را تحت فشار قرار دهد.
دور 28 نبرد همچنان ادامه داشت و لکلرک نزدیک و نزدیکتر میشد و در دور یعد کاملا نزدیک به اوکون حرکت میکرد به گونهای که راه فراری برای اوکون نمانده بود. از پیچ 10 عبور کردند و همین لحظه آلونسو هم به پیت رفت و پشت نبرد هم تیمیاش با لکلرک به پیست برگشت.
ساینز در دور 30 موفق شده بود تا فاصله با مکس را نیم ثانیه کاهش دهد و همچنان هم سریعتر بود. لکلرک با لاستیک کهنهتر توان کافی برای عبور از اوکون را نداشت اگرچه که از موتور قویتری بهره میبرد. از طرفی آلونسو هم داشت به آنها نزدیک میشد. راننده موناکویی تا اینجا توانسته بود 13 رده را از ابتدای مسابقه کسب نماید و خودش را به رده امتیازی رسانده بود. اوکون از راسل 16.5 ثانیه عقب بود و راسل هم با همیلتون حدود 11 ثانیه فاصله داشت. رسیدن لکلرک به سکو در شرایطی که نیمی از مسابقه باقی مانده بود و باید حداقل یک بار لاستیک تعویض میکرد بسیار سخت به نظر میرسید.
استرول، ژو، سونادا و دنیل ریکاردو از رده 9 تا 12 وارد نبردی عجیب شده بودند. استرول در شرایطی که 3 خودروی پشت او کمتر از 1 ثانیه فاصله داشتند و از دیآراس بهره میبردند تحت فشار زیادی بود.
لکلرک کماکان توان عبور از اوکون را نداشت. دور 36 همچنان پشت راننده فرانسوی آلپین میراند. در این زمان به غیر از نوریس که با یک استراتژی متفاوت و با مدیوم در حرکت بود تمام خودروها با هارد در پیست بودند. استرول در دور 38 همچنان اجازه عبور به پشتیها نداده و رده را نگهداشته بود.
بر اساس عمر لاستیکها و کندی حرکت لکلرک پیش بینی این بود که در 4 دور آینده فرناندو آلونسو به لکلرک خواهد رسید و از عبور خواهد کرد. دور 39 کمکم فاصله اوکون از لکلرک بیشتر شد و از آن طرف با آلونسو کاهش پیدا میکرد. دیآراس فقط به فراری کمک میکرد تا به نزدیکی آلپین برسد اما توان عبور را به آن نمیداد.
ساینز هم در دور 40 به مکس نزدیک میشد و فاصله را به حدود 6 ثانیه رساند. مکس 30 دور با لاستیک هارد زده بود مثل همیلتون و ساینز و راسل 20 دور زده بودند.
دور 42 لکلرک مجبور شد تا برای تعویض لاستیک اقدام نماید و با مدیوم به پیست برگشت. او حالا لاستیک نو و سریعتر را در اختیار داشت و در رده 12 هم قرار گرفته بود. پشت دنیل ریکاردو به قطار استرول ملحق شد.
ساینز در دور 45 پیشتاز بود اما تنها 9.8 ثانیه جلوتر از مکسی بود که با لاستیک هارد نو به پیست برگشته بود و سرعترین دور را هم زد. راسل در دور 46 وارد پیت شد تا او هم لاستیک نو هارد را استفاده کند و با 11 ثانیه اخلاف نسبت به اوکون به پیست بازگشت.
در همین اثنی بالاخره لکلرک موفق شد هم از ریکاردو وهم از سونادا عبور نماید و به رده 10 رسید. سریعترین دور به نام همیلتون 1:16.679 ثبت شد و رادیوی فراری برای حفظ رده ساینز طلب خودروی ایمنی میکرد.
لکلرک دور 48 از ژو عبور کرد و رده 9 را در اختیار گرفت و حالا باید به نبرد استرول وارد میشد. آستون مارتین مرد کانادایی لاستیکی برای مقابله نداشت و رده را واگذار کرد و وارد پیت شد.
دور 51 با حضور خودروی ایمنی در پیست آغاز شد و 4 خودروی پیشتاز با لاستیکهای هارد در مقابل اوکون، آلونسو، لکلرک و بوتاس شرایط سختی در استارت در انتظارشان بود.
پس از پیچ 10 همه چیز در دستان مکس ورشتپن بود و آغاز شتاب گیری او شروع رقابت دوباره بود. او کاملا کند شد تا از خودروی ایمنی فاصله بگیرد و تا پیچ 14 آرام راند اما بعد از پیچ برق آسا شتاب گرفت و هیجان به مسابقه بازگشت.
دور 62 مکس ورشتپن سریعتر شد و سکتور اول را بنفش کرد. ساینز دیآراس او را از دست داد و همیلتون در تلاش بود تا زمان 2 ثانیهای با ساینز را کاهش دهد.
ساینز عقب ننشست و دور 63 دوباره دیآراس ورشتپن را بدست آورد و البته که سریعترین دور را هم در 1:15 به نام خود نوشت. در این میان اعلام شد که عملکرد سباستین فتل در زمان حضور خودروی ایمنی هم مورد بررسی ناظرین قرارخواهد گرفت.
مسابقه به دور 65 رسید. همیلتون 3 ثانیه عقب افتاد اما ساینز همچنان فاصله زیر 1 ثانیه را حفظ کرده بود. راسل با لوئیس 4.3 ثانیه فاصله داشت و لکلرک هم نزدیک به 3 ثانیه از او عقب بود.
دور 66 و تنها 5 دور فرصت باقیمانده برای رانندگان فراری بود. یکی برای رده اول و دیگری برای رسیدن به سکو. دور تمام شد ولی هر دو ناکام. ظاهر ثبت زمانها نشان میداد که لکلرک به کسب رده 5 رضایت داده است و قرار نیست به ردههای بالاتر حمله کند اما ساینز همچنان با تمام توان ادامه میداد. دور 68 گویی تنها رقابت بین دو ماشین وجود داشت و در بقیه پیست کسی کاری انجام نمیداد. مکس پیشتاز و ساینز در تعقیب او.
دور نهایی هم با پیشتازی مکس ورشتپن ادامه پیدا کرد. ساینز آنچه در توان ماشین بود را استفاده کرد اما هرگز به حد لازم برای عبور از قهرمان فصل گذشته فرمول یک نرسید. مکس پیروز مسابقه فرمول یک کانادا در سال 2022 شد و لوئیس همیلتون هم به 184مین سکو در دوران حضورش رسید تا رکوردش دست نیافتنیتر شود.