موضوعات داغ

200 دستگاه شورولت ممنوعه به خیابان های ایران می آیند

عکس مطلب اول
دولت با محوریت وزارت وزارت صنعت به تازگی در جلسه‌ای که برای تعیین تکلیف خودروهای وارداتی ممنوعه داشته، یک تصمیم گرفته است و آن اینکه «کليه ثبت سفارشات خودروهايی که قبل از حذف از سامانه دارای اعتبار بوده‌اند، مجاز به ترخيص می‌باشند.» این دستور یک خطی، به تنهایی کافی است تا خودروهای آمریکایی که پس از جنجال‌های زیاد، پایشان به ایران نرسید، دوباره بتوانند مجوز ورود بگیرند.
به نقل از مهر، اکنون دولت در سامانه ثبت‌سفارش به صورت رسمی و البته چراغ خاموش اعلام کرده خودروهایی که قبل از حذف از سامانه دارای اعتبار بوده‌اند مجاز به ترخیص هستند و این یعنی چراغ سبزی به واردات خودروهای آمریکایی. همین چند وقت پیش بود که واردات خودروهای آمریکایی به کشور ممنوع اعلام شد و حتی مسئولان سازمان توسعه تجارت ایران هم اعلام کردند که خودروهای آمریکایی که نام آنها در سامانه بوده و مجاز به ثبت سفارش هستند، برگشت خورده‌اند.

حال دولت می‌گوید: این خودروها که قبل از حذف از سامانه دارای اعتبار بوده‌اند، مجاز به ترخیص هستند، یعنی دقیقا مجوز ورود به ۲۲۰ دستگاه شورلت آمریکایی. یک مقام مسئول در وزارت صنعت پیش تر اعلام کرده بود: در پی دستور وزیر صنعت، ۲۰۰ دستگاه خودروی شورولت که به ارزش ۷ میلیون دلار ثبت سفارش شده بودند، در میانه راه به مقصد کره جنوبی برگشت خوردند.

وی، ارزش محموله وارداتی ثبت سفارش شده را در مجموع ۷ میلیون دلار عنوان کرد و افزود: به متقاضی ثبت سفارش این خودروها اعلام شده که اجازه واردات ندارند و البته این خودروها وارد کشور نشده بودند و فقط ثبت سفارش آن‌ها صورت گرفته بود اما بارگیری شده ولی هنوز به مرزهای داخل کشور هم نرسیده بودند.

به گفته این مقام مسئول در وزارت صنعت، در زمان ثبت سفارش این خودروهای آمریکایی، سامانه به لحاظ قانونی ممانعتی ایجاد نکرده بود و در میان اقلامی هم که برای واردات مجاز شمرده شده بودند، خودرو قرار نگرفته بود که سیستم ثبت سفارش بخواهد به‌صورت سامانمند جلوی ثبت را بگیرد و نظر دولت را اعمال کند.

وی تصریح کرد: البته خودروهای شورولت ثبت سفارش شده از مبدأ آمریکا نبود و قرار بود از مبدأ کره جنوبی وارد کشور شود، در واقع این خودروساز آمریکایی در سایت‌های کشور مذکور سرمایه‌گذاری کرده و به تولید خودرو پرداخته بود اما بعد از دستور وزیر صنعت، به واردکننده این خودروها اطلاع‌رسانی شده است که اجازه واردات این خودروها را ندارد .


مخالفت صریح مقام معظم رهبری با واردات خودروهای آمریکایی

اواخر خردادماه امسال بود که مقام معظم رهبری، با صراحت مخالفت خود را با ورود کالاهای مصرفی آمریکایی مجدد مورد تاکید قرار دادند و اعلام کردند که لزومی ندارد خودروهای آمریکایی به ایران بیایند. ایشان به این نکته هم اشاره کردند که آمریکایی‌ها به علت مصرف زیاد و سنگین بودن این خودروها، رغبتی به خرید آنها ندارند؛ حالا در این شرایط ما بیاییم و از فلان کارخانه رو به ورشکستگی امریکا، خودرو وارد کنیم، این جای تعجب فراوان دارد.

پس از این سخنان، محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت با ابراز بی‌اطلاعی از صدور چنین مجوزی در وزارتخانه متبوعش، نامه رسمی امیرحسین قناتی، مدیرکل خودرو و نیرومحرکه این وزارتخانه را زیرسئوال برد و وعده داد که مجوز ورود خودروهای آمریکایی را لغو خواهد کرد.

ماجرا البته به بیستم دی ماه سال ۹۴ برمی‌گردد. زمانی که سازمان توسعه تجارت ایران در نامه‌ای به مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه گمرک ایران، اعلام کرد: «با توجه به نامه دفتر صنایع خودرو و نیرومحرکه درباره خودروی سواری قابل ورود با نشان تجاری Chevrolet با رعایت آئین‌نامه ضوابط فنی واردات خودرو و رعایت سایر مقررات و مطابق با مدل‌های مندرج در گواهی نمایندگی صادره مرکز اصناف و بازرگانان با اعتبار دوره زمانی ۲۹ آذرماه ۹۸، اقدام شود.» در واقع، امیرحسین قناتی، مدیرکل دفتر نیرو محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده بود که واردکننده در نظر دارد دو مدل خودرو شورولت AVEO و TRAX کره جنوبی را در حجم موتورهای ۱۴۰۰ تا ۱۸۰۰در دو گروه شاسی‌بلند و هاچ‌بک وارد کشور کند.

البته از ۳۱ خردادماه با دستور محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت اسامی ۲۴ مدل شورلت از فهرست خودروهای مجاز وارداتی در سال ۹۵ حذف شده است اما حال خبر می رسد باتصمیم جدید دولت، ۲۲۰دستگاه خودروی شورلت آمریکایی ثبت سفارش شده می‌توانند وارد بازار ایران شوند.

نظرات کاربران

8 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1395/3/31
با این بازی هایی که اینا در میارن خرید شورولت یا هر برند آمریکایی تو ایران حماقته ,ماشینو می خری که نمایندگی و سرویس درست حسابی نداره بدتر از همه اینکه حتی شرکت مبدا هم فروش قطعات به ایرانو ممنوع کرده ,کافیه که یه مشکلی برای ماشین پیش بیاد باید ماشینو بخوابونی که شایییییددددد بعد چند ماه از این ور اون ور قطعشو بتونی با قیمت فضایی پیدا کنی ,الان واقعا زمان خوبی برای خرید اینجور خودرو ها نیست اینا هم می دونن مردم ایران چه علاقه خاصی به خودرو آمریکایی (تولید در کره) دارن به فکر سودو جیب خودشون بودن که همین تعدادو یجوری رد کردن ... نخرید چون واقعا دردسره.
1395/4/1
تو فعلا برو قسط پرایدی رو که گرفتی بده بعدا بیا در مورد شورولت نظر بده جناب
1395/3/31
خوب تکلیف خدمات پس از فروش و تامین قطعات این 220 خودرو چی میشه؟ بهتر بود اصلا وارد نشه تا اینجوری وارد بشه
1395/3/31
حالا اصلا وارد بشن چه فايده اي داره؟؟؟اومديم يه بنده خدايي اين ماشين و خريد باهاش تصادف كرد يا اصلا ماشين خراب شد نياز به قطعه داشت كي مي خواد اين ماشين و از نظر قطعات و خدمات حمايت كنه...وقتي خود ماشين اجازه ورود نداره مطمئنا قطعاتشام اجازه ورود نخواهند داشت
1395/4/1
دوست عزیز الان پورشه ها يا لندکروز و آريون لنگ قطعه موندن؟اتفاقا قطعه فروشا جشن ميگيرن سر اين موضوع،قطعاتش رو وارد ميکنن و 100 برابر قىمت ميفروشن چون تعداد ماشينا کمه و مجبورن ازون واردکننده بخرن
1395/4/1
کشور نیست که !
هرکسی هرکاری دلش بخواد میکنه و آقای نعمت زاده که سرچشمه همه ماجراهاست و بعدش میاد خودش رو به اون راه میزنه !
در ضمن نگران این 200 خودرو نباشید چون همه شون به فرزندان مسئولین میرسه و اون ها از پس تامین قطعاتش برمیان !
این وسط فقط من و شما خودمون رو با این خبرهای کذایی سرگرم کردیم
1395/4/1
سلام به همه ی دوستان. 220 عدد خودرو به ارزش 7 ملیون دلار ! خب حالا اگه دلار رو 3500 تومن در نظر بگیریم حدودا هر خودرو 112 ملیون بهای تمام شده داره. اگه با 2 برابر این قیمت هم عرضه بشه بازم خوبه. ولی بعید میدونم
1395/4/1
ببینید دوستان این ماشین واقعا آشغال در امده و خود آمریکا هم به خاطر نداشتن بازار این مدل تخیلی امتیازشو به کره داده ولی هر چی باشه فکر میکنم تا جا داشته باشه به ملت شریف بفروشن کسب کوتاهی نمیکنه
دوما با زار رقابتی میشه و لگن سازان داخلی مجبور میشن بیشتر کپی کنن
و این به نفع فقراست
پولدار ها هم هر کدام چند ماشین دارن
من باید فکر پراید 22 میلیونی خودم باشم