موضوعات داغ

بررسی کامل شاهین اتوماتیک، نگاهی به جدیدترین عضو خانواده شاهین سایپا + جدول مشخصات فنی

عکس نویسنده
گروه خودرو
نویسنده
عکس مطلب اول

شرکت سایپا همزمان با معرفی خودروی تارا توسط ایران‌خودرو، مدل جدید خودروی ملی خود با نام شاهین را رونمایی کرد. اما شاهین در مقایسه با تارا موفقیت چشمگیری کسب نکرد که یکی از دلایل اصلی آن، عدم عرضه نسخه اتوماتیک این خودرو بود.

اکنون سایپا مدل اتوماتیک شاهین را با طراحی داخلی به‌روزرسانی شده و امکانات بیشتر معرفی کرده است. با توجه به این تحولات، انتظار می‌رود تارا اتوماتیک به عنوان رقیب اصلی شاهین اتوماتیک ظاهر شود.

شرکت سایپا که تا پیش از این تنها نسخه دستی خودروی شاهین را بر روی پلتفرم SP100 تولید و عرضه می‌کرد، اکنون برای نخستین بار مدل اتوماتیک این خودرو را نیز روانه بازار نموده است.

رونمایی از شاهین اتوماتیک به عنوان اولین تیپ جدید این خودرو در سال 1402، در راستای سیاست جدید سایپا مبنی بر ارتقای کیفیت محصولات و به‌روزرسانی مدل‌های قدیمی‌تر صورت گرفته است.

شاهین اتوماتیک با بهبود کیفیت قطعاتی همچون سیستم عایق‌بندی، سیم‌کشی و قوای محرکه تولید و مونتاژ شده تا از این طریق ضریب اطمینان و رضایت‌مندی مشتریان افزایش یابد.

شاهین اتوماتیک دارای ابعاد استانداردی برای یک سدان 4 درب می‌باشد و وزن آن نیز در حدود 1320 کیلوگرم است.

نمای عقب شاهین اتوماتیک

شاهین اتوماتیک تولید شرکت سایپا را از لحاظ طراحی می‌توان یکی از معقول‌ترین خودروهای تولید داخل طی چند سال اخیر دانست.

طراحی ظاهری این مدل تفاوت چشمگیری با نسخه دستی ندارد، اما تغییرات جزئی همچون اضافه شدن تزئینات و قطعات کرومی، طراحی جدید رینگ‌ها و استفاده از شیشه دودی در قسمت عقب، باعث شده ظاهر این مدل ظریف‌تر به نظر برسد.

به عنوان مثال، جلوپنجرهٔ شاهین اتوماتیک با تزئینات کرومی، طراحی مشابه خودروهای جدید چری را به ذهن متبادر می‌کند. این زیبایی بیشتر در رنگ‌های تیرهٔ خودرو به چشم می‌آید.

در کنار طراحی خوب، یکپارچگی و هماهنگی مناسب میان اجزای مختلف بدنه نیز باعث شده تا شاهین اتوماتیک به لحاظ ظاهری، مدل موفقی به حساب آید.

جلوپنجرهٔ شاهین اتوماتیک با تزئینات کرومی، طراحی مشابه خودروهای جدید چری را به ذهن متبادر می‌کند

مشخصات فنی شاهین اتوماتیک

شاهین اتوماتیک با موتور M15T توربوشارژ 1.5 لیتری وارد بازار می‌شود که حداکثر 110 اسب بخار قدرت و 178 نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. البته احتمال دارد در آینده این خودرو با موتور جدید ME16 نیز عرضه شود.

موتور M15T مورد استفاده در شاهین اتوماتیک، دارای 4 سیلندر و 8 سوپاپ است. نیروی تولیدی این موتور از طریق یک گیربکس CVT نسل سوم به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود.

این گیربکس توسط شرکت بلژیکی پانچ تولید شده و دارای قابلیت تعویض مصنوعی 7 دنده در حالت ترونیک است.

جدول مشخصات فنی شاهین اتوماتیک

خودرو شاهین اتوماتیک
سال طراحی 1401
نوع موتور 4 سیلندر 8 سوپاپه توربوشارژ
حجم موتور 1.497 سی سی
حداکثر قدرت 109 اسب بخار در 5,000 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور 178 نیوتون متر در 2,500 دور در دقیقه
نوع گیربکس CVT
وزن 1320 کیلوگرم
طول 4.446 متر
عرض 1.771 متر
ارتفاع 1.490 متر
فاصله دو محور 2.650 متر

کابین و فضای داخلی شاهین اتوماتیک

امکانات شاهین اتوماتیک

خودروی شاهین اتوماتیک تولید شرکت سایپا، علاوه بر برخورداری از برخی آپشن‌ها و امکانات رفاهی مشترک با نسخه دستی خود مانند سنسور نور و دی‌لایت، مجهز به تجهیزات و امکانات جدیدی نیز شده است که باعث ارتقای سطح رفاه و ایمنی سرنشینان آن می‌شود.

یکی از مهم‌ترین این امکانات، سانروف برقی است که به صورت اختیاری روی شاهین اتوماتیک قابل نصب است و می‌تواند حس سفر با این خودرو را لذت‌بخش‌تر کند. همچنین، ترمزهای دیسکی و سیستم‌های کمکی ترمز ABS، EBD، BAS باعث بهبود کارایی ترمزگیری و افزایش ایمنی تردد می‌شوند.

سیستم‌های الکترونیکی کنترل پایداری و کنترل حرکت در سربالایی نیز از دیگر امکانات جدید هستند که البته هنوز در مرحله توسعه قرار دارند و احتمالاً در نسخه‌های آتی شاهین اتوماتیک عرضه خواهند شد.

علاوه بر این‌ها، وجود آپشن‌هایی مانند آنتن کوسه‌ای، دو کیسه هوای اضافه برای راننده و سرنشین جلو و سیستم صوتی و تصویری پیشرفته با نمایشگر 10 اینچی، از دیگر مزایای شاهین اتوماتیک محسوب می‌شوند.

تنظیم حالت‌های مختلف رانندگی شامل حالت عادی، اسپرت و حرکت روی برف نیز قابلیت جالبی است که در این مدل وجود دارد و تجربه رانندگی را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار می‌دهد.

در مجموع می‌توان گفت شاهین اتوماتیک در مقایسه با نسخه دستی خود، پیشرفت قابل‌توجهی در زمینه آپشن‌ها و امکانات رفاهی و ایمنی داشته است. این موضوع می‌تواند جذابیت این مدل را برای علاقه‌مندان به خرید خودروی داخلی افزایش دهد. البته همچنان باید کیفیت ساخت آن نیز مورد ارزیابی قرار گیرد.

فضای داخلی شاهین اتوماتیک

نظرات کاربران

1 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1402/8/7
شاید باورش براتوت سخت باشه اما موتور آینده سایپا که میگن me16 با ۱۴۷ نیوتون متر گشتاور، از موتور فعلی ۲۰درصد ضعیفتر هست! پس همین شاهین اتومات شتاب و کشش بهتری نسبت به شاهین پلاس خواهد داشت..

بدنه شاهین واقعا یک موتور پرقدرت میطلبید
شرکت سایپا که تجربه تولید موتور توربو رو پیدا کرده بجای تولید موتور کم بازده me16 باید اول به سمت تحقیق و توسعه و توربو کردن این موتور میرفت…
حالا میخوان به سمت تولید موتور جدید برن اما وقتی این موتور با قدرت کم جواب وزن ماشین رو نمیده.. پس چه فایده؟