موضوعات داغ

تارا و ری را با گیربکس 7 سرعته دوکلاچه اتوماتیک، پروژه ساخت گیربکس WET-7DCT ایران خودرو آغاز شد

عکس نویسنده
گروه خودرو
نویسنده
عکس مطلب اول

شرکت ایران‌خودرو اخیراً موفق به انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گیربکس خودرو در کشور چین شده است که به موجب آن، این شرکت ایرانی صاحب فناوری تولید داخلی پیشرفته‌ترین نوع گیربکس اتوماتیک هفت دنده‌ای خواهد شد. این تفاهم‌نامه طی سفر اخیر مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌خودرو به چین و بازدید از کارخانجات یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گیربکس در آن کشور منعقد شده است.

طبق این تفاهم‌نامه، در مرحله اول یک نسخه اختصاصی از گیربکس پیشرفته اتوماتیک دوکلاچه و تر هفت دنده با نام WET-7DCT برای پلتفرم‌های جدید ایران‌خودرو طراحی و توسعه خواهد یافت. سپس در مرحله بعدی، خط تولید این نوع گیربکس در کارخانجات شرکت نیرومحرکه ایران‌خودرو راه‌اندازی شده و فرایند ساخت داخلی آن آغاز می‌شود. طرف چینی نیز متعهد شده است که دانش فنی طراحی و تولید این گیربکس پیشرفته را در اختیار شرکت ایران‌خودرو قرار دهد.

این گیربکس اتوماتیک هفت دنده‌ای از مدرن‌ترین و پیشرفته‌ترین انواع گیربکس‌های موجود در دنیا به‌شمار می‌رود که تا پیش از این تنها در خودروهای وارداتی لوکس و گران‌قیمت یافت می‌شد. گیربکس دوکلاچه تر نوعی گیربکس اتوماتیک است که برای اولین‌بار توسط خودروسازان آلمانی اختراع و توسعه یافته و اکنون در بسیاری از خودروهای غربی و شرقی به کار گرفته می‌شود.

از مزایای این نوع گیربکس می‌توان به افزایش تعداد دنده‌ها، سرعت بالای تعویض دنده، بهبود راندمان و استفاده از کلاچ‌های روغنی برای شروع حرکت نرم‌تر خودرو اشاره کرد. همچنین به دلیل داشتن هفت دنده و راندمان بالا، استفاده از این گیربکس باعث کاهش قابل‌توجهی در مصرف سوخت خودروهای اتوماتیک می‌شود.

با توجه به اینکه تا پیش از این تنها انواع گیربکس‌های دستی در ایران تولید می‌شد، تولید داخلی این گیربکس پیشرفته اتوماتیک یکی از مهم‌ترین دستاوردهای صنعت خودروسازی کشور در سال‌های اخیر محسوب می‌شود که منجر به کاهش وابستگی به واردات و امکان تولید انبوه خودروهای داخلی مجهز به گیربکس اتوماتیک خواهد شد.

انتظار می‌رود ظرف دو سال آینده، محصولات جدید ایران‌خودرو از جمله تارا و ریرا با موتورهای موتورهای پیشرفته سه سیلندر IK۳-TGDI و چهارسیلندر EFP-TC و همراه با گیربکس اتوماتیک WET-7DCT به بازار عرضه شوند. شرکت چینی طرف قرارداد نیز یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انواع گیربکس در چین به شمار می‌رود که سالانه بیش از 3.5 میلیون دستگاه گیربکس تولید می‌کند. این شرکت علاوه بر انواع گیربکس‌های دستی و اتوماتیک، دارای بزرگترین مرکز تحقیق و توسعه گیربکس در چین نیز هست.

بنابراین، انعقاد این تفاهم‌نامه یکی از مهم‌ترین گام‌ها در جهت توسعه دانش فنی و تولید داخلی انواع پیشرفته‌ترین گیربکس‌ها برای صنعت خودروسازی ایران به‌شمار می‌رود که می‌تواند آینده‌ای روشن‌تر را برای تولید خودروهای با کیفیت‌تر و مدرن‌تر رقم بزند.

نظرات کاربران

1 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1402/8/13
گیربکس دو کلاجه زیاد جالب نیست . ای کاش بروی همان گیربکس ای تی قبلی کار می شد .