موضوعات داغ

ماشین سایپا کادیلا

(3.3/5) 36 رای

سایپا در روزهای پایانی فروردین ماه 1402، از نسخه ایرانی رنو لوگان با نام کادیلا رونمایی کرد. این خودرو پس از مدت‌ها تاخیر به مصرف‌کنندگان ایرانی معرفی شد و انتظار داریم تا بازهم تاخیر بیشتری را تا زمان ورود آن به بازار شاهد باشیم. حتی برخی رسانه‌ها خبر از غیرقطعی بودن نام این خودرو داده‌اند، بنابراین امکان دارد تا زمان عرضه محصول نهایی به بازار، تغییرات بسیاری در این خودرو پدید آید. سایپا کادیلا نخستین خودرو ایرانی براساس پلتفرم رنو لوگان یا همان تندر 90 (یا ال 90) به شمار می‌آید. با این حال در بخش مشخصات فنی، کادیلا و تندر 90 هیچگونه شباهتی نسبت به یکدیگر ندارند. عرضه این خودرو موجب خواهد شد تا سبد محصولات سایپا متنوع‌تر از زمان حال شود و مشتریان این شرکت گزینه‌های بیشتری جهت خرید خودرو در اختیار داشته باشند. با این حال آیا مصرف‌کنندگان ایرانی از تندر 90 ایرانیزه استقبال خواهند کرد؟

0 km/h
حداکثر سرعت
0 liter/100km
مصرف سوخت
1600 cc
حجم موتور

مشخصات سایپا کادیلا

کلاس بدنه
سدان
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
نوع جعبه دنده
5 سرعته دستی
حداکثر توان
110 اسب بخار
تنفس موتور
تنفس طبیعی
تعداد سیلندر
4 سیلندر

فیلم بررسی سایپا کادیلا

مزایا و معایب سایپا کادیلا

مزایا

پیشرانه کم مصرف، امکانات رفاهی مطلوب

معایب

طراحی قدیمی، عدم استفاده از موتور اصلی رنو

بررسی سایپا کادیلا

تندر 90 یکی از محبوب‌ترین تولیدات صنعت خودروسازی ایران طی دو دهه اخیر به شمار می‌رود. این خودرو اقتصادی از مبدا اروپای شرقی به بازار کشورهایی همچون ایران و ترکیه رسید و طی زمانی کوتاه به محبوبیت چشمگیری دست یافت. این خودرو با نام اصلی داچیا لوگان یا رنو لوگان شناخته می‌شود که در ایران به نام رنو تندر 90 شهرت یافت. تاکنون سه نسل از داچیا لوگان به بازارهای جهانی عرضه شده است که در ایران نسل اول آن به تولید رسید. نسل دوم این خودرو نیز با نام رنو سیمبل در تعدادی محدود به بازار ما عرضه شد. رنو تندر 90 خودرویی ساده، کم آپشن و تا حدودی نا زیبا تلقی می‌شد. با این حال مزیت استهلاک اندک پیشرانه و دوام بالای قطعات فنی از آن یک برنده تمام عیار در بازار ایران ساخت. پیشرانه 1.6 لیتری رنو با کد K4M قلب تپنده این خودرو بود که از نظر قدرت و گشتاور عملکرد متوسطی داشت. اما دوام بالای این پیشرانه و عدم نیاز به تعمیرات در بلند مدت، باعث شد تا تندر 90 به سرعت بین کاربران ایرانی محبوبیت پیدا کند. تولید تندر 90 و نسخه فیس‌لیفت آن موسوم به تندر پلاس تا سال 1398 ادامه یافت و پس از آن تحریم‌های بین‌المللی موجب توقف عرضه این خودرو به بازار داخلی شدند. از آن زمان تاکنون، پارس خودرو و سایپا پروژه‌ای را برای تولید تندر 90 ایرانی راه‌اندازی کردند. حاصل این پروژه مدتی پیش با نام کادیلا در قالب رندرهای گرافیکی منتشر شد و اکنون نوبت به معرفی نسخه پیش ساخته آن رسیده است. با این حال برخلاف تندر 90 اصلی، پیشرانه K4M‌ رنو زیر کاپوت این خودرو جای نگرفته است.

داخل سایپا کادیلا

نسخه فیس لیفت نسل اول رنو لوگان که با نام تندر پلاس در ایران خودرو تولید شد، حضور اندکی در بازار ما داشت. با این حال همین حضور اندک برای قطعه سازان ایرانی کافی بود تا در ساخت فضای داخلی این خودرو ماهر شوند. سایپا نیز برای کابین کادیلا، از داشبورد تندر پلاس استفاده کرده است که در مقایسه با نسخه اصلی تندر 90، خطوط منحنی و جزئیات طراحی بیشتری دارد.

سایپا کادیلا

خوشبختانه طراحان سایپا داشبورد تندر پلاس را به طور کامل در کادیلا کپی نکرده‌اند و این خودرو مشخصه‌های ظاهری منحصر به فرد خود را دارد. نخستین مشخصه ظاهر داخلی کادیلا، مجموعه پشت آمپر این خودرو هستند که به سبک ام وی ام X22‌ طراحی شده‌اند. فرمان خودرو نیز از نوع دی کات است اما جای دکمه‌های کنترلی سیستم صوتی و کروز کنترل روی آن خالی است. به جای سیستم پخش ساده تندر پلاس نیز یک نمایشگر قرار گرفته است که احتمالا در خودروهای ایرانی سابق مشاهده شده است.

سایپا کادیلا

قسمت زیرین نمایشگر سیستم سرگرمی را دکمه‌های کنترلی به خود اختصاص داده‌اند که در مقایسه با تندر 90 و تندر پلاس، طراحی ظریف‌تر و زیباتری دارند. سیستم تهویه خودرو نیز سرجایش قرار دارد اما از نوع دستی ساده به اتوماتیک دیجیتال تغییر کرده است. با این حال سایر تنظیمات کابین کادیلا همانند تندر 90 هستند. دسته تعویض دنده، جا لیوانی‌های دوتایی و فندک خودرو دقیقا مشابه تندر 90 هستند. بنابراین تفاوت‌‌های ظاهر داخلی کادیلا و تندر پلاس بسیار محدودتر از تفاوت‌های ظاهر خارجی این خودروها هستند.

طراحی سایپا کادیلا

طراحی ظاهری سایپا کادیلا همانند یک فیس لیفت اساسی روی تندر 90 یا رنو لوگان اصلی است که حاصل آن ظاهر متفاوت قسمت جلو و عقب این خودرو است. در نمای جلو کادیلا شاهد چراغ‌های تهاجمی با طراحی جدید هستیم که جایگزین چراغ‌های ساده و مربعی ال 90 شده است. طراحی کاسه چراغ‌های کادیلا شباهت بسیاری به کاسه چراغ دنا دارد و گویا تیم طراحی مشترکی روی این دو خودرو کار کرده‌اند.

سایپا کادیلا

جلوپنجره سه خط رنو لوگان در کادیلا حذف شده است و به جای آن جلوپنجره دو قسمتی را شاهد هستیم. قسمت نخست جلوپنجره کوچک است و عبارت لاتین پارس خودرو روی آن درج شده است. البته بهتر بود برای این قسمت، از لوگو زیبا و نوستالژیک پارس خودرو استفاده می‌شد. قسمت پایینی جلوپنجره بزرگ و مشبک است و برای خنک سازی رادیاتور مورد استفاده قرار می‌گیرد. همان‌طور که در بخش قوای فنی خواهیم دید، پیشرانه کادیلا برخلاف تندر 90 به سیستم خنک کننده قوی‌تری نیاز دارد. در نمای جانبی کادیلا، شاهد بازسازی تمام و کمال رنو تندر 90 هستیم که با خودرو اصلی هیچ تفاوتی ندارد. تنها نقطه تمایز کادیلا و تندر 90 در نمای جانبی، رینگ‌های جدید این خودرو هستند. که به رینگ‌های نسل چهارم هیوندای اکسنت شباهت دارند.

سایپا کادیلا

نمای عقب کادیلا در مقایسه با نمای جلو آن، شباهت بیشتری به تندر 90 معروف دارد. با این حال الگوی چراغ‌های کادیلا کاملا منحصر به فرد است. سایپا از این الگو در کوییک نیز استفاده کرده بود. قسمت اصلی چراغ‌ها روی گلگیر عقب خودرو قرار دارد، در حالی که قسمت دوم و کوچکتر چراغ‌ها به درب صندوق عقب منتقل شده است. دو شبرنگ باریک نیز به طرفین قسمت پایین سپر خودرو اضافه شده‌اند. با وجود تفاوت‌ها بین طراحی عقب کادیلا و تندر 90، سبک کلی درب صندوق و سپر این خودرو همانند تندر 90 اصلی است.

مشخصات سایپا کادیلا

در قسمت‌های قبلی به تفاوت‌های ظاهری کادیلا در مقایسه با تندر 90 پرداختیم. این تفاوت‌ها محدود بودند و همچنان کادیلا از نظر ظاهری، یک ال نود ایرانیزه به شمار می‌رود. با این حال تفاوت اصلی بین این دو خودرو را باید زیر کاپوت کادیلا جستجو کرد، جایی که پیشرانه جدید سایپا با کد ME16 جایگزین موتور K4M‌ رنو شده است.

سایپا کادیلا

اگر ظاهر موتور ME16 سایپا برای شما آشنا به نظر می‌رسد، دچار اشتباه نشده‌اید. این پیشرانه همان موتور TU5 پلاس ایران خودرو است که نسخه بهینه شده موتور TU5 به شمار می‌رود. این پیشرانه در رانا پلاس، پژو 207 مولتی کالر و تارا مورد استفاده قرار گرفته است و اکنون در کادیلا نیز شاهد آن هستیم. با این حال چیدمان قطعات فنی خودرو زیر کاپوت کادیلا مشابه تندر 90 است. به دلیل هم حجم بودن پیشرانه‌های ME16 و K4M، مهندسان سایپا به راحتی توانسته‌اند این موتور را زیر کاپوت کادیلا جای دهند. موتور چهار سیلندر شانزده سوپاپ ME16 می‌تواند حداکثر 110 اسب بخار قدرت و 147 نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. این موتور به سیستم زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها یا VVT نیز مجهز شده است که باعث کارایی بهتر پیشرانه در زمینه مصرف سوخت می‌شود. گیربکس پنج سرعته دستی، وظیفه انتقال قدرت به چرخ‌های جلو را در کادیلا برعهده دارد. سایپا هنوز در مورد مدل و نوع این گیربکس اظهار نظری را ارائه نکرده است. سایپا قصد دارد تا در آینده، کادیلا را با گیربکس اتوماتیک نیز روانه بازار کند.

مشخصات فنی سایپا کادیلا

نام خودرو
سایپا کادیلا
کشور سازنده
پرچم کشورایران
سال (طراحی)
1402
موتور
4 سیلندر 16 سوپاپه
حجم موتور
1600 سی سی
تنفس موتور
تنفس طبیعی
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت
110 اسب بخار در 0 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور
147 نیوتن متر در 0 دور در دقیقه
جعبه دنده
5 سرعته دستی
شتاب 0 تا 100
-
حداکثر سرعت
-
وزن
-
اندازه (میلیمتر)
0 طول - 0 عرض - 0 ارتفاع
فاصله بین دو محور
0 میلیمتر

مصرف سوخت ماشین سایپا کادیلا

  • داخل شهر
  • خارج از شهر
  • ترکیبی
  • حجم باک
  • استاندارد آلایندگی
  • میزان تولید CO2
  • استاندارد امنیت
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

امکانات و تجهیزات سایپا کادیلا

سایپا در مورد امکانات و تجهیزات کادیلا، اطلاعاتی را در زمان رونمایی بیان نکرده است. با توجه به اینکه تا زمان راه‌اندازی خط تولید انبوه این خودرو زمان زیادی باقی است، امکان دارد نسخه نهایی با امکانات مختلفی به دست مشتریان برسد. با این حال از روی ظاهر خودرو، می‌توان برخی امکانات آن را بیان کرد. چراغ‌های روشنایی در روز، چراغ‌های مه شکن جلو و عقب، سیستم چندرسانه‌ای به همراه نمایشگر، سیستم تهویه دیجیتال با تنظیم دستی، آینه‌های جانبی تنظیم شونده برقی، دو کیسه هوا و رینگ‌های آلیاژی بخشی از تجهیزات کادیلا هستند.

امکانات سایپا کادیلا

کیسه هوا
-
سیستم صوتی
-
ترمز و پایداری
-
دیگر امکانات
-

رقبای سایپا کادیلا در بازار

بنابر اعلام سایپا، محصول جدید این شرکت یعنی کادیلا در دی ماه 1402 به بازار عرضه خواهد شد. بنابراین اگر همه چیز مطابق برنامه پیش برود، در پایان سال 1402 شاهد نخستین عرضه کادیلا خواهیم بود. رقیب اصلی کادیلا در بازار ایران، رانا پلاس ایران خودرو خواهد بود که از نظر مشخصات فنی و امکانات رفاهی شباهت بسیار زیادی به کادیلا دارد. با این حال ظاهر دو خودرو متفاوت است و همین مساله موجب تفکیک خریداران دو خودرو خواهد شد.

سایپا کادیلا

اما یک سوال پیرامون عرضه کادیلا به بازار ایران وجود دارد. رنو تندر 90 همواره به دلیل ظاهر بیش از حد ساده مورد انتقاد واقع می‌شد. در واقع هدف مشتریان از خرید تندر 90، دسترسی به پیشرانه کم استهلاک K4M‌ رنو بود. آن‌ها تمامی ایرادات و کاستی‌های تندر 90 همچون طراحی ضعیف یا امکانات محدود را برای دستیابی به این پیشرانه کم استهلاک تحمل می‌کردند. بنابراین در شرایطی که پیشرانه K4M زیر کاپوت کادیلا قرار ندارد و ظاهر این خودرو نیز تفاوت خاصی با تندر پلاس یا تندر 90 ندارد، شرایط برای این خودرو سخت خواهد بود. در حال حاضر چند خودرو با ظاهر زیباتر به پیشرانه ME16‌ یا TU5‌ پلاس مجهز شده‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان با سایپا شاهین جدید، رانا پلاس و تارا اشاره کرد. در نتیجه شرایط رقابت برای کادیلا بسیار دشوار خواهد بود، هر چند هیچ چیز در مورد واکنش بازار به محصول جدید پارس خودرو قطعی نیست.

قیمت و نمایندگی

  • قیمت
  • نمایندگی
  • - - بروز رسانی در شنبه 1 اردیبهشت
  • سایپا

سوالات متداول

سایپا کادیلا چه زمانی به بازار می‌آید؟

بنابر اعلام سایپا، کادیلا در دی ماه 1402 وارد بازار خواهد شد. هرچند ممکن است این ورود با تاخیر صورت پذیرد.

سایپا کادیلا با کدام پیشرانه به بازار ایران عرضه خواهد شد؟

کادیلا با موتور ME16‌ سایپا به بازار عرضه خواهد شد که در حقیقت همان پیشرانه TU5 پلاس نصب شده روی محصولات ایران خودرو است.

سایپا قیمت کادیلا در چه محدوده‌ای خواهد بود؟

انتظار داریم تا قیمت تیپ دنده‌ای کادیلا، در محدوده قیمت رانا پلاس تعیین شود. با این حال قیمت نسخه اتوماتیک این خودرو گران‌تر از این میزان خواهد بود

نظرات کاربران

8 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1402/2/8
سانروف بزارن به قیمت بازار آزاد حدود ۵۰۰ با توجه به موتور ایرانیش توی این شیر تو شیر بد نیست
1402/2/23
سلام شاید قیمت پایین تری بخوره
1402/2/13
این موتور را روی اتاق مگان ۱۶۰۰ هم می‌توانستند بگذارند چون خط تولیدش قبلا تو ایران بوده و زیباتر ایمن تر و جادارتر و نرم‌تر و .... میشد و بهای تمام شده هر دو خودرو هم تقریبا برابر میشد
1402/4/4
از نمای جلو خیلی ارتفاع داره احتمالاً فاصله از زمین را کم کردن.
من که خوشم نیومد
1402/5/25
مگه موتور me16 نیست؟ پس چرا ۱۱۰ اسب بخار هست
1402/6/13
لوگان از دار دنیا یدونه موتور داشت همونم ازش گرفتید
1402/10/3
از نظر من که روی اتاقک ال نود نباید میذاشتن قیافه ی ماشین به اتاق ال نود نمیخوره
1402/10/13
چقدر احساس میکنم همون سایناست ولی چراغ هاش عوض شده