موضوعات داغ

ماشین نیسان تیدا

(4.5/5) 02 رای

پس از شروع مجدد واردات خودروهای صفر کیلومتر به کشور پس از چندین سال وقفه، اکنون شاهد هستیم که شرکت‌های گوناگون اقدام به معرفی و عرضه محصولات جدید کرده‌اند. شرکت پارس‌خودرو که پیش از این به عنوان تولید کننده به فعالیت خود ادامه می‌داد، قصد دارد در دور جدید واردات خودرو به کشور، دو مدل از محصولات نیسان را به صورت وارداتی به بازار عرضه کند. این در حالی است که این شرکت در سال‌های قبل همکاری نزدیکی با شریک تجاری ژاپنی داشت و برخی از مدل‌های محبوب نیسان از جمله ماکسیما، رونیز، قشقایی و پیکاپ را در ایران تولید و عرضه می‌کرد. حال خبرها حاکی از آن است که پارس خودرو قصد دارد دو مدل نیسان تیدا و نیسان سیلفی را با مدل 2023 به صورت وارداتی راهی بازار ایران کند. شایان ذکر است که در حال حاضر پارس خودرو را باید چهارمین مدعی واردات محصولات نیسان به ایران دانست، چرا که پیش از این شرکت‌های دیگری نظیر جهان نوین آریا، نامی خودرو و معین خودرو اروند برخی مدل‌های نیسان را معرفی کرده‌ و برنامه عرضه آن‌ها را در دستور کار قرار داده‌اند. اما پارس‌خودرو قصد دارد با عرضه نیسان تیدا هاچ بک، به سهم خواهی از بازار خودروهای اقتصادی برود.

179 km/h
حداکثر سرعت
6.1 liter/100km
مصرف سوخت
1598 cc
حجم موتور

مشخصات نیسان تیدا

کلاس بدنه
-
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
نوع جعبه دنده
CVT
حداکثر توان
122 اسب بخار
تنفس موتور
تنفس طبیعی
تعداد سیلندر
4 سیلندر

مزایا و معایب نیسان تیدا

مزایا

پیشرانه تنفس طبیعی با توان 122 اسب بخار، شبکه گسترده خدمات پس از فروش، مصرف سوخت بهینه

معایب

طراحی نسبتا قدیمی، قیمت بالا در بازار ایران،

بررسی نیسان تیدا

نیسان تیدا یکی از محصولات ارزان قیمت و اقتصادی است که به واسطه کیفیت قابل قبول و مشخصات فنی راضی کننده‌ای که دارد، در بسیاری از کشورهای جهان مورد توجه قرار گرفته است. اما باید در همین ابتدا به این نکته توجه داشت که نیسان تیدا 2023 معرفی شده توسط نیسان، ساخت ژاپن نبوده و حاصل همکاری مشترک نیسان با دانگ‌فنگ چین است که مختص بازار این کشور تولید و عرضه می‌شود. بنابراین باید بدانید که قرار است با خودرویی ساخت چین اما با اصالت ژاپنی سروکار داشته باشیم.

نیسان تیدا

نیسان تیدا یک خودرو ساب‌کامپکت در سگمنت C است که به دو صورت هاچ‌بک و سدان در برخی از کشورها عرضه شده است. نسل اول آن با کد C11 در سال ۲۰۰۴ به بازارهای جهانی عرضه شد و تولید آن در برخی بازارها تا سال ۲۰۱۸ ادامه یافت و جالب است بدانید نیسان تیدا در برخی بازارها از جمله آمریکا با نام نیسان ورسا نیز شناخته می‌شود. نسل دوم نیسان تیدا با کد اتاق C12 در سال ۲۰۱۱ صرفا به صورت هاچ‌بک به بازارهای مختلف عرضه شد و تولید و مونتاژ آن حتی تا سال ۲۰۲۳ نیز در برخی کشورها نظیر تایوان نیز ادامه داشت. این نسل و نسل سوم نیسان تیدا با نام نیسان پولسار نیز شناخته می‌شود و نسخه سدان آن نیسان ورسا نام دارد. اما نسل سوم نیسان تیدا با کد اتاق C13 به عنوان خودرویی هاچ‌بک در سال 2015 به بازارهای جهانی راه یافت و تولید و عرضه این نسل از نیسان تیدا در کشور چین همچنان ادامه دارد.

داخل نیسان تیدا

با ورود به کابین نیسان تیدا جدید پارس‌خودرو، با فضایی کاملا قدیمی و از مد افتاده رو به رو می‌شویم که به ما گوشزد می‌کند با خودرویی نه چندان به روز مواجه هستیم که تنها در بخش ظاهری تغییراتی را متناسب با الگوهای طراحی روز تجربه کرده است. طراحی داشبورد و تریم داخلی به صورت کاملا ساده و از مد افتاده است که از متریال مصرفی ارزان قیمت از جنس پلاستیک خشک تشکیل شده است. فرم کنسول میانی بسیار ساده بوده که به خوبی تصویری از خودروهای یک دهه قبل را در ذهن بیننده تداعی می‌کند. همچنین دریچه‌های ورودی هوا به داخل کابین به صورت مستطیلی شکل طراحی شده‌اند که این طرح‌ را سال‌ها قبل در خودروهای اقتصادی شاهد بودیم. هرچند در این بخش با نصب یک صفحه نمایش لمسی سعی شده تا فضایی مدرن به نمایش گذاشته شود، اما واقعیت آن است که تلاش طراحان نیسان در این زمینه جندان مثمرثمر واقع نشده است. تریم داخلی نیسان تیدا به صورت مشکی خاکستری است که در برخی از قسمت‌ها نظیر صندلی‌ها و رودری‌ها از چرم مصنوعی نسبتا با کیفیت استفاده شده است.

نیسان تیدا

از آن‌جایی که نیسان تیدا یک خودرو هاچ‌بک با ابعاد جمع و جور است، نمی‌توان انتظار داشت که فضای کابین آن چندان بزرگ و جادار باشد. اما با این حال طول، عرض و ارتفاع نیسان تیدا به ترتیب ۴۳۸۷ میلی‌متر، ۱۷۶۸ میلی‌متر، ۱۵۲۰ میلی‌متر است و فاصله محوری آن ۲700 میلی‌متر برآورد شده است که همین فاصله محوری مناسب فضای جاداری را به تناسب با سایز بدنه مهیا کرده است. گفتنی است گنجایش صندوق عقب این خودرو در حالت استاندارد 380 لیتر است که با خواباندن صندلی‌های عقب این عدد به 1400 لیتر افزایش می‌یابد.

طراحی نیسان تیدا

نیسان تیدا محصولی اقتصادی است که در دو تیپ بدنه هاچ‌بک و سدان تولید و عرضه می‌شود. همانطور که گفته شد نمونه مورد نظر که قرار است به زودی توسط شرکت پارس خودرو به بازار ایران راه پیدا کند، نسل سوم نیسان تیدا هاچ‌بک است که از ظاهری نسبتا به روز و جذاب برخوردار است. البته باید به این نکته هم توجه داشت که طراحی این خودرو مربوط به سال 2015 میلادی است. هرچند در این سال‌ها فیس‌لیفت جزئی را تجربه کرده، اما چهره چندان مدرن و بروزی ندارد. شایان ذکر است نمونه قابل عرضه توسط شرکت پارس خودرو از نوع فیس‌لیفت شده است که در سال 2016 تغییراتی را به خود دیده است. در این فیس‌لیفت، در نمای جلو شاهد استفاده از جلوپنجره بزرگ‌تر و جدید با طرح v شکل هستیم که به تبعیت از سایر مدل‌های نیسان در آن زمان طراحی شده است. چراغ‌های کشیده با طرح بومرنگ در طرفین و قسمت مشکی رنگ مرکز سپر هم نقش بسزایی در زیبایی نمای جلوی نیسان تیدا دارند. همچنین در طرفین سپر هم مه شکن‌ها با ظاهری نسبتا جدید نسبت به نمونه قبلی، جلب ‌توجه می‌کنند.

نیسان تیدا

طراحی نمای جانبی در این خودرو بسیار ساده و به دور از هرگونه پیچیدگی است. تنها نکته قابل توجه در این خودرو فرم ستون C است که سقف با شیب نسبتا زیاد به ان می‌رسد. گفتنی است در برخی از نسخه‌ها سقف و ستون این خودرو با رنگ مشکی به نمایش در آمده که نمایی اسپرت و جذاب به آن می‌بخشد. در نمای عقب اما کمترین میزان تغییر را نسبت به گذشته شاهد هستیم. در این قسمت سپر عقب باز طراحی شده و چراغ‌ها کمی بزرگ‌تر و کشیده‌تر در طرفین تعبیه شده‌اند. اکا نکته‌ای که در این بخش توجه را به خود جلب می‌کند، ابعاد نامتناسب اجزای تشکیل‌دهنده نظیر چراغ‌ها و دستگیره در صندوق است که چهره‌ای نسبتا ناموزون را برای نمای عقب نیسان تیدا پدید آورده‌اند.

مشخصات نیسان تیدا

همان طور که گفته شد نیسان تیدا در حال حاضر توسط دانگ‌فنگ در شهر گوانگژو چین تولید می‌شود و نسخه وارداتی به بازار ایران نیز از همان مدل خواهد بود. با توجه به اینکه نیسان تیدا در بازار چین تنها با یک نوع پیشرانه و مشخصات فنی به بازار عرضه می‌شود، انتظار می‌رود نمونه وارداتی به ایران نیز از همان پیشرانه و مشخصات برخوردار باشد. این پیشرانه که با کد فنی HR16 شناخته می‌شود، از یک موتور چهار سیلندر تنفس طبیعی با حجم دقیق 1598 سی‌سی تشکیل شده که قادر است نیرویی معادل 122 اسب‌بخار در 6 هزار دور در دقیقه و حداکثر گشتاور 155 نیوتن متر از 4 هزار دور در دقیقه تولید و روانه چرخ‌ها کند. جعبه‌دنده اتوماتیک از نوع ضریب متغیر CVT با قابلیت XTRONIC وظیفه انتقال نیروی تولید شده موتور به چرخ‌های جلو را در این هاچ‌بک اقتصادی بر عهده دارد.

نیسان تیدا

سیستم تعلیق جلو این خودرو از نوع مک‌فرسون مستقل است. در محور عقب نیسان تیدا نیز سیستم تعلیق تورشن بیم غیر مستقل وظیفه حفظ تعادل آن را برعهده دارد. طبق اعلام رسمی کمپانی سازنده، نیسان تیدا 1270 کیلوگرمی برای دستیابی به شتاب 100 کیلومتر بر ساعت تنها به 12.1 ثانیه زمان نیاز دارد. همچنین حداکثر سرعت ثبت شده برای این خودرو 179 کیلومتر در ساعت است. همچنین سیکل ترکیبی مصرف سوخت آن 6.1 لیتر در هر 100 کیلومتر پیمایش است که با توجه به حجم باک 50 لیتری که دارد، با هر باک پر قارد به پیمایش مسافتی بیش از 800 کیلومتر خواهد بود.

مشخصات فنی نیسان تیدا

نام خودرو
نیسان تیدا
کشور سازنده
پرچم کشورژاپن
سال (طراحی)
2024
موتور
4 سیلندر 16 سوپاپه
حجم موتور
1598 سی سی
تنفس موتور
تنفس طبیعی
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت
122 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور
155 نیوتن متر در 4000 دور در دقیقه
جعبه دنده
CVT
شتاب 0 تا 100
12.1 ثانیه
حداکثر سرعت
179 کیلومتر در ساعت
وزن
1217 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)
4393 طول - 1766 عرض - 1539 ارتفاع
فاصله بین دو محور
2700 میلیمتر

مصرف سوخت ماشین نیسان تیدا

  • داخل شهر
  • خارج از شهر
  • ترکیبی
  • حجم باک
  • استاندارد آلایندگی
  • میزان تولید CO2
  • استاندارد امنیت
  • -
  • -
  • 6.1 لیتر در هر صد کیلومتر
  • 50 لیتر
  • یورو 6
  • -

امکانات و تجهیزات نیسان تیدا

از آنجایی که در دور جدید واردات خودرو به کشور شاهد حضور خودروهای ارزان قیمت و اقتصادی هستیم، عدم وجود آپشن‌های رفاهی و ایمنی متعدد در خودروها چندان دور از انتظار نیست. چرا که محدودیت سقف قیمتی و مراودات مالی میان ایران و برخی از کشورها سبب شده تا خودروها با کمترین امکانات و آپشن‌های رفاهی سفارش‌گذاری شوند تا بتوانند مجوز ورود به کشور دریافت کنند. نیسان تیدا نیز با توجه به اینکه ذاتا خودرویی اقتصادی و ارزان‌ قیمت است، به صورت استاندارد هم دارای آپشن‌های چندان چشمگیری نیست و تنها به امکانات اولیه ایمنی و رفاهی بسنده کرده است. این خودرو در بازار چین در سه تیپ آپشنی به فروش می‌رسد، اما تاکنون مشخص نیست که پارس خودرو کدام تیپ نیسان تیدا را برای بازار ایران درنظر گرفته است. لذا در این بخش به مرور نسهخ فول آپشن نیسان تیدا خواهیم پرداخت.

نیسان تیدا

از جمله امکانات رفاهی و ایمنی نیسان تیدا می‌توان به مواردی از قبیل رینگ‌های ۱۷ اینچی، ترمزهای ABS و EBD، سامانه‌های کنترل کشش و پایداری، TPMS، ایربگ‌های راننده، سرنشین جلو، جانبی، پرده‌ای، سیستم هشدار برخورد از عقب، دوربین دید عقب، کروز کنترل، حالت ECO رانندگی، استارت – استاپ موتور، هشدار نقاط کور، رادار حرکت بین خطوط، هشدار برخورد از جلو، ترمزهای اکتیو خودکار، سانروف معمولی، ورود بدون کلید (فقط درب راننده)، استارت دکمه‌ای و فرمان چرمی با تنظیم دستی آمپرهای آنالوگ با نمایشگر 5 اینچی کامپیوتر سفری، دوربین ثبت وقایع، گرمکن صندلی، نمایشگر ۸ اینچی لمسی، دستیار صوتی، چراغ‌های LED (نوربالا هالوژن)، سنسور نور و باران و همچنین برف پاکن عقب اشاره کرد.

امکانات نیسان تیدا

کیسه هوا
کیسه هوا برای سرنشینان جلو
سیستم صوتی
نمایشگر 8 اینچی لمسی
ترمز و پایداری
دیگر امکانات
سانروف برقی، صندلی برقی راننده،

رقبای نیسان تیدا در بازار

با توجه به اینکه نیسان تیدا یک خودروی کوچک شهری با تیپ بدنه هاچ‌بک است، رقبای چندان زیادی در بازار خودروهای وارداتی جدید پیش روی خود ندارد. اما یکی از مهم‌ترین رقبای این خودرو، سوزوکی بالنو است که چندی پیش توسط شرکت راسا موتور به صورت رسمی معرفی و عرضه شده است. سوزوکی بالنو نیز که دقیقا مشابه با نیسان تیدا اصالتی ژاپنی را در پس زمینه خود دارد، از یک موتور 1.5 لیتری تنفس طبیعی بهره می‌گیرد که برخلاف نیسان تیدا از توان خروجی کمتری برخوردار است. حداکثر توان سوزوکی بالنو 105 اسب‌بخار است و نیسان تیدا در این بخش با توان خروجی 122 اسب‌بخاری برتری نسبی دارد.

نیسان تیدا

همچنین می‌توان برخی از خودروهای مونتاژی در کشور که عموما از برندهای چینی هستند را هم از رقبای نیسان تیدا برشمرد. به عنوان مثال ام‌وی‌ام ایکس 22 پرو، ام‌وی‌ام ایکس 33 کراس، BAC X3 Pro و ... از جمله خودروهایی هستند که توانایی رقابت با نیسان تیدا وارداتی 2024 را خواهند داشت. هرچند که هیچ‌یک از آن‌ها در سگمنت هاچ‌بک نیستند، اما بازه قیمتی، امکانات رفاهی مناسب و پیشرانه‌های کم حجم توربوشارژ با توان بالا از مزایای رقابتی آن‌ها هستند که می‌توانند کار را برای نیسان تیدا در بازار ایران کمی دشوار سازند.

قیمت و نمایندگی

  • قیمت
  • نمایندگی

تمایز نیسان تیدا نسبت به رقبا

نیسان تیدا در مقایسه با رقبای خود در بازار ایران مثل هر خودروی دیگری مزایا و معایبی دارد که به طور مختصر در این بخش به آن اشاره خواهیم کرد. همان‌طور که پیش‌تر گفته شد سوزوکی بالنو اصلی‌ترین رقیب نیسان تیدا است که به دلیل وجود تشابهات فنی و ویژگی‌های طراحی مشابه، رقابتی مستقیم و جذاب میان این دو خودرو شکل خواهد گرفت. هر دو خودرو از یک پیشرانه چهار سیلندر تنفس طبیعی برخوردارند که خحم موتور در سوزوکی بالنو 1.5 لیتر و در نیسان تیدا حدودا 1.6 لیتر است. توان خروجی موتور نیز در این دو خودرو متفاوت بوده و نیسان تیدا حدود 17 اسب‌بخار قوی‌تر است. البته باید به این نکته هم اشاره کرد که سیکل ترکیبی مصرف سوخت در سوزوکی بالنو حدود 5.4 لیتر در هر 100 کیلومتر بوده و در نیسان تیدا این عدد به 6.1 لیتر در هر 100 کیلومتر می‌رسد. همچنین در بخش امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی نیز شرایط هر دو خودرو تقریبا یکسان است با این تفاوت که برخی آپشن‌ها در سوزوکی بالنو وجود دارد که ممکن است نیسان تیدا امکانات دیگری را جایگزین آن کرده باشد. به طور مثال نیسان تیدا دارای سانروف برقی است که این آپشن در سوزوکی بالنو مشاهده نمی‌شود. از طرفی نیسان تیدا رقبای چینی دیگری هم پیش روی خود دارد کگه پیش‌تر به آن‌ها اشاره شد. به طور مثال ام‌وی‌ام ایکس 22 پرو یا ایکس 33 کراس از رقبای آن به شمار می‌روند که با توجه به قیمت کمتری که دارند، ممکن است نظر خریداران را به خود جلب کنند. زیرا سطح امکانات رفاهی و مشهصات فنی این خودروها به گونه‌ای است که می‌توانند از پس بسیاری از نیازهای خریداران برآیند.

شرایط استفاده از نیسان تیدا

نیسان تیدا با توجه به اینکه خودرویی اقتصادی و به دور از هرگونه تجمل‌گرایی و پیچیدگی فنی است، طبیعتا شرایط نگهداری به مراتب راحت‌تری هم خواهد داشت. زیرا پیشرانه تنفس طبیعی به کار رفته در این خودرو با شرایط سوخت ایران سازگار بوده و حساسیت‌ موتورهای توربوشارژر در آن کمتر دیده می‌شود که همین امر نگهداری نیسان تیدا را آسان‌تر و کم هزینه‌تر می‌کند. از طرفی همین عدم پیچیدگی می‌تواند نیسان تیدا را به گزینه‌اثی مناسب برای خانم‌ها تبدیل کند. زیرا ابعاد کوچک و جمع و جور بدنه باعث شده تا نیسان تیدا برای مصارف و کاربری‌های شهری و روزانه خودرویی بسیار مناسب باشد و مصرف سوخت بهینه آن نیز مهر تائیدی بر این ادعا خواهد بود. همچنین وجود شبکه گسترده خدمات پس از فروش شرکت پارس خودرو در سراسر کشور یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها و مزایای این خودرو است که آسودگی خاطر خریداران را به همراه خواهد داشت.

نیسان تیدا

برآورد هزینه‌ها و محاسبه قیمت تمام شده نیسان تیدا در ایران نشان می‌دهد که قیمت این محصول بین یک میلیارد و 200 میلیون تومان تا یک میلیارد و 500 میلیون تومان خواهد بود. که در صورت عرضه با تیراژ بالا و افزایش تقاضا برای خرید آن در بازار، سبب می‌شود تامین قطعات و ارائه خدمات پس از فروش آن هم به مراتب ارتقا پیدا کند و رفته رفته به یک خودروی اقتصادی مقرون به صرفه و قابل اطمینان در بازار بدل شود.

تغییرات نیسان تیدا نسبت به مدل قبلی

نیسان تیدا، یکی از محصولات موفق شرکت نیسان در بازار است که در زمان عرضه‌اش به بازارهای جهانی، توجه بسیاری از مشتریان را به خود جلب کرد. اما با گذشت زمان و پیشرفت فناوری، نیاز به تغییرات و بهبودهای بیشتر در این خودروها احساس می‌شد که سبب شد طی این سال‌ها تغییرات وسیعی را به خود ببیند. نسل سوم نیسان تیدا با طراحی بیرونی جدید و متفاوت نسبت به نسل‌های قبلی ظاهر شد. از خطوط نرم و انعطاف‌پذیری که در طراحی به‌کار رفته است، تا جزئیات شیک و جلوه‌های مدرن، تغییرات قابل ملاحظه‌ای در ظاهر خودرو ایجاد شده است که باعث جلب توجه بیشتر مشتریان می‌شود. نیسان تیدا با بهره‌گیری از فناوری‌های جدید، امکانات بیشتری را به مشتریان ارائه می‌دهد. سیستم‌های اطلاعاتی و سرگرمی پیشرفته، صفحه نمایش لمسی بزرگ، سیستم صوتی با کیفیت، و اتصال به اینترنت، از جمله ویژگی‌هایی هستند که در نسل سوم تیدا بهبود یافته‌اند. نسل سوم نیسان تیدا با بهبود فضای داخلی، امکانات رفاهی بیشتری را به سرنشینان ارائه می‌کند. صندلی‌های راحت، فضای بزرگ درون کابین، سیستم‌های اتصال به موبایل، و سیستم‌های کنترل صوتی، از جمله امکاناتی هستند که تجربه رانندگی و سفر را برای سرنشینان بهبود می‌بخشند. با به‌روزرسانی موتورها و مجموعه انتقال قدرت، عملکرد نسل سوم نیسان تیدا بهبود یافته است. توانایی تولید قدرت بیشتر، کارایی بالاتر، و مصرف سوخت کمتر، از مزایایی است که با بهبودهای اعمال شده به این خودرو ارائه می‌شود. با استفاده از فناوری‌های پیشرفته، نسل سوم نیسان تیدا از نظر امنیتی و ایمنی نیز بهبود یافته است. سیستم‌های کنترل پایداری، ترمزهای ضدقفل، سیستم‌های هشدار دهنده و سیستم‌های کمک رانندگی، از جمله ویژگی‌هایی هستند که افزوده شده‌اند تا سطح ایمنی این خودرو را افزایش دهند.

سوالات متداول

نیسان تیدا چه موتوری دارد؟

نیسان تیدا به موتور چهار سیلندر تنفس طبیعی با حجم دقیق 1598 سی‌سی مجهز شده که قادر است نیرویی معادل 122 اسب‌بخار در 6 هزار دور در دقیقه و حداکثر گشتاور 155 نیوتن متر از 4 هزار دور در دقیقه تولید و روانه چرخ‌ها کند.

نیسان تیدا چه امکاناتی دارد؟

رینگ‌های ۱۷ اینچی، ترمزهای ABS و EBD، سامانه‌های کنترل کشش و پایداری، TPMS، ایربگ‌های راننده، سرنشین جلو، جانبی، پرده‌ای، سیستم هشدار برخورد از عقب، کروز کنترل، حالت ECO رانندگی، استارت – استاپ موتور، هشدار نقاط کور، رادار حرکت بین خطوط، هشدار برخورد از جلو، ترمزهای اکتیو خودکار، ورود بدون کلید، دوربین ثبت وقایع، گرمکن صندلی، نمایشگر ۸ اینچی لمسی، دستیار صوتی، چراغ‌های LED (نوربالا هالوژن)، سنسور نور و باران و همچنین برف پاکن عقب از جمله امکانات این خودرو است.

تفاوت نیسان تیدا نسبت به مدل قبلی چیست؟

نیسان تیدا در نسل سوم خود تغییرات زیادی را در بخش طراحی، مشخصات فنی و امکانات رفاهی و ایمنی به خود دیده است.

نیسان تیدا را چه شرکتی در ایران عرضه می کند؟

شرکت پارس خودرو نیسان تیدا را به صورت وارداتی به بازار ایران عرضه می‌کند.

نظرات کاربران

0 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد