موضوعات داغ

مقایسه مشخصات فنی رنو کپچر و تویوتا C-HR، نگاهی کراس اوور های کوچک با قلب های توربو

عکس مطلب اول
دیدگاهی مشترک بین شرق و غرب
تب کراس اوورها به شدت و با سرعت در حال تسخیر بازار اتومبیل است، فرقی نمی کند آشفته بازار داخلی را نگاه کنیم یا بازار جهانی را، در هر دو بازار خریداران به شدت تشنه و علاقه مند به خودروهای کراس اوور هستند و در صدر پر فروش ترین خودروها نام شاسی بلندها به چشم می خورد. کار به جایی رسیده است که دیگر خودروسازان نیز سالهاست فهمیده اند که شاسی بلند سواران لزوما آفرود نمی روند و به همین خاطر بیشتر محصولاتشان دیگر، تنها در ظاهر شاسی بلند هستند و در باطن هاچ بک های ضعیفی بیش نیستند. قبلا در خودروبانک تست و بررسی هر دو خودرو را داشته ایم اما در ادامه می خواهیم نگاهی دقیق تر به دو محصول کراس اوور ساب کامپکت داشته باشیم که یکی از سرزمین لندکروزر و نیسان پاترول یعنی ژاپن آمده است و دیگری هم تهفه‌ی کشور مارشال دوگل است.

برویم سر اصل مطلب، تقابل توربوشارژرهای کوچک
قوانین سختگیرانه‌ی زیست محیطی و البته افزایش قیمت سوخت به خصوص در دهه ی اخیر خودروسازان را به این فکر انداخت که پیشرانه هایی با قدرت بالا و مصرف کم تولید کنند. هنگام مواجه شدن با چنین شرایطی اولین چیزی که به ذهن می رسد استفاده از سیستم های پرخوران همانند توربوشارژر و سوپر شارژر در موتور اتومبیل است تا به این ترتیب بتوان از موتورهای کوچک راندمان بالاتری را بیرون کشید. هر دو مهمان امروز ما نیز از پیشرانه‌هاییی کوچک و توربوشارژ دار بهره مند هستند و جالب است که حجم موتور آنها نیز یکسان بوده و هر دو 1.2 لیتری هستند و مشخصاتی بسیار شبیه به هم دارند.

رنو کپچر

رنو کپچر

ابتدا به احترام سابقه‌ی بیشتر به سراغ رنو کپچر می رویم. کپچر در بازار ایران با یک موتور چهار سیلندر 1.2 لیتری توربو عرضه شد. این موتور در بین موتورهای رنو با کد H5Ft شناخته می شود و با همکاری نیسان توسعه پیدا کرده است. موتور H5Ft در برخی محصولات کوچک نیسان همانند میکرا نیز مورد استفاده قرار گرفته است و البته نیسان این موتورها را در خانواده موتورهای HR خود طبقه بندی کرده است که در قدرت و گشتاور خروجی نیز مدل های مورد استفاده توسط نیسان با مدل های رنو متفاوت هستند.

موتور H5Ft

موتور H5Ft

موتور H5Ft یک موتور تمام آلومینیومی با حجم دقیق 1198 سی سی است که جایگزین موتورهای 1.6 لیتری تنفس طبیعی رنو شده است. این موتور از نوع DOHC یا دو میل سوپاپ در بالا و دارای 16 سوپاپ است که هر دو میل سوپاپ هوا و اگزوز آن به سیستم زمانبندی متغیر سوپاپ ها یا VVT مجهز هستند. در بخش تایمینگ این موتور 115 کیلوگرمی هم از زنجیر تایم به جای تسمه تایم استفاده شده است که این مورد سبب کاهش هزینه های نگهداری این خودرو در طولانی مدت شده است و زنجیر تایم H5Ft مادام العمر است. برای دستیابی به راندمان بالاتر از سیستم تزریق مستقیم سوخت استفاده شده است و به این ترتیب H5Ft توانایی تولید 115 اسب بخار قدرت (در منابعی 119 اسب بخار آمده است اما در بروشور رنو 115 اسب قید شده است) و 190 نیوتن متر گشتاور را دارد. همچنین 90 درصد گشتاور این خودرو از دور موتور 1500 دور بر دقیقه در دسترس قرار دارد.
ضریب تراکم موتور کپچر 10 به 1 است و سازنده ی این موتور بنزین با اکتان 95 را توصیه کرده است که با این حساب در ایران حتما از بنزین سوپر در رنو کپچر استفاده کنید. موتور H5Ft دارای استاندارد یورو 5 است و قابلیت ارتقا به استاندارد یورو 6 را نیز دارد. شکل زیر نمودار قدرت و گشتاور موتور رنو کپچر را نشان می دهد.

موتور H5Ft

موتور H5Ft

این یک رقابت بین خودروهای اسپرت و سریع نیست پس انتظار نداشته باشید تویوتا نیز با موتوری قوی به مصاف رنو می رود. تویوتا C-HR به موتور 8NR-FTE مجهز است که این موتور از سری خانواده موتورهای NR است که همگی حجم کمی داشته و چندان مورد پسند اسپرت سواران نیستند. موتورهای سری NR دارای حجمی بین 1.2 تا 1.5 لیتر هستند و همه ی آنها از نوع DOHC و دارای 16 سوپاپ اند.

موتور 8NR-FTE

موتور 8NR-FTE

موتور 8NR-FTE چهار سیلندر خطی و مجهز به توربوشارژر و سیستم تزریق مستقیم سوخت است این موتور نیز مانند موتور رنو از نوع زنجیر تایمی است و هر دو میل سوپاپ آن نیز به سیستم VVT-iW مجهز شده اند. تویوتا برای دستیابی به راندمان حرارتی بالاتر در این موتور، آن را طوری طراحی کرده است که بتواند با سیکل آتکینسون نیز کار کند. با این تفاسیر و مشخصات بسیار نزدیک به هم دو موتور باید بگوییم که تویوتا نیز قدرت و گشتاوری در حدود رنو تولید می کند که 116 اسب بخار و 185 نیوتن متر است. گشتاور موتور C-HR در دور موتور 1500 تا 4000 دور بر دقیقه در دسترس قرار دارد. نمودار قدرت و گشتاور تویوتا را در پایین می توانید مشاهده کنید.

موتور 8NR-FTE

موتور 8NR-FTE

به حجم موتور هر دو موتور که نگاه کنید متوجه خواهید شد که نسبت به سایزشان قدرت خوبی دارند و برای مثال اگر گشتاوری در حدود 190 نیوتن متر را بخواهید از یک موتور تنفس طبیعی بیرون بکشید حداقل به 1.8 تا 2 لیتر حجم موتور احتیاج خواهید داشت که برای مثال می توان به موتور سیتروئن زانتیا و رنو مگان 2000 اشاره کرد. مشخصات فنی دو خودرو را در جدول زیر مشاهده کنید.

مشخصات فني
مدلرنو کپچرتویوتا C-HR
پيشرانهچهار سیلندر خطی توربوچهار سیلندر خطی توربو
حجم موتور1198 سی سی1199 سی سی
حداکثر قدرت115 اسب بخار در 5000 دور بر دقیقه116 اسب بخار در 5600 دور بر دقیقه
حداکثر گشتاور190 نیوتن متر در 2000 تا 4000 دور بر دقیقه185 نیوتن متر در 1500 تا 4000 دور بر دقیقه
شتاب رسمي10.9 ثانیه11.1 ثانیه
مصرف سوخت ترکيبي5.4 لیتر در هر 100 کیلومتر5.6 لیتر در هر 100 کیلومتر
وزن1255 کیلوگرم1390 کیلوگرم
قيمتحدود 250 میلیون تومانحدود 400 میلیون تومان


عملکرد مینی اس یو وی ها چگونه است؟

رنو کپچر و تویوتا C-HR

رنو کپچر و تویوتا C-HR

رنوی 1255 کیلویی و تویوتا 1390 کیلویی از نظر موتور مشخصاتی بسیار نزدیک دارند. یعنی باید گفت که هر دو خودروساز راندمان خوبی را در بخش پیشرانه ارائه می دهند و شاید هر خودروساز دیگری مانند مرسدس بنز و یا مثلا میتسوبیشی هم می خواست یک موتور توربوی 1.2 لیتری بسازد در همین حدود قدرت تولید می کرد. اما در بخش انتقال قدرت، ژاپنی محبوب از یک گیربکس CVT و رنوی کوچکمان در سمت دیگر از یک گیربکس دوکلاچه استفاده کرده است. باید اعتراف کنم با توجه به سابقه ای که از گیربکس های CVT دیده بودم و البته وزن بیشتر رنو انتظار داشتم که رنو برنده‌ی رقابت شتاب باشد ضمن اینکه شتاب اعلامی سازنده برای هر دو خودرو نیز به گونه ای است که برتری رنو را نشان می دهد. اما در تست درگی که در خودروبانک داشتیم با کمال تعجب مشاهده شد که تویوتا رنو را در شتاب گیری شکست داد. باید اینطور نتیجه گیری کرد که با وجود قدرت تقریبا یکسان و حتی گشتاور کمی بیشتر رنو، تویوتا در زمینه انتقال نیرو از موتور به چرخ موفق تر عمل کرده است. هر دو خودرو را باید هاچ یک هایی قد کشیده دانست و اصلا نباید به فکر آفرود با آنها باشید. گرچه برخی از C-HR های وارد شده به کشور دارای سیستم چهارچرخ محرک هستند اما بیشتر در روزهای برفی به کارتان خواهد آمد و چندان مناسب زدن به دل کوه و صحرا نیست چون ارتفاع از کف این خودروها نیز خیلی بالا نیست و ممکن است به برخی جاها گیر کند.
در خصوص توانایی خودروها در پیچ ها هم باید هر دوی آنها را معمولی بدانیم گرچه تویوتا در این بخش سواری نرم تر و بیصدا تر و البته هندلینگ بهتری دارد. البته اگر توانایی های حرکتی برایتان مهم است می توانید به سراغ نیسان جوک توربو بروید چون نه C-HR و نه کپچر هیچ یک خودروهای سریع و قدرتمندی نیستند و قدرت هر دو در ظاهرشان خلاصه شده است.

حواستان به کیفیت روغن موتور باشد
نقاط قوت خودروها را همیشه خودروسازان در تبلیغاتشان به شما گوشزد می کنند پس ترجیح می دهم به جای پرداختن به نقاط قوتشان به مواردی در خصوص نگهداری این موتورها بپردازم و البته نقاط ضعف آنها را بررسی کنیم. موتورهای مدرن به چند دلیل حساسیت بالایی به کیفیت روغن موتور دارند. اولین دلیل آن را باید در این مساله دانست که تعداد بخش هایی که در موتورهای جدید با روغن موتور سر و کار دارند بیشتر از موتورهای قدیمی است، از تایپیت های هیدرولیکی بگیرید تا زنجیر تایم و شفت بالانسر. البته در این بین زنجیر تایم اهمیت بسیار بالایی دارد چون آسیب دیدن آن هزینه‌ هنگفتی را روی دست مالک خودرو خواهد گذاشت. دقیق تر بگوییم زنجیر تایم یک شمشیر دو لبه است که اگر به نگهداری آن دقت کنید و و همیشه روغن مرغوب در داخل خودرو ریخته و روغن موتور را به موقع عوض کنید این قطعه عمری برایتان کار خواهد کرد و اگر به سرویس های خودرو بی توجهی کنید بهای سنگینی بابت آن خواهید پرداخت.
مورد بعدی دمای بالای موتورهای توربوشارژر است که سبب می شود تبخیر روغن در این موتورها بالاتر از موتورهای دیگر باشد. به همین خاطر باید حواستان به سطح روغن موتور نیز باشد. نگارنده یکبار با یک تویوتا C-HR مواجه شدم که تنها 2000 کیلومتر روغن را دیر عوض کرده بود و تقریبا یک لیتر از روغن موتور آن کم شده بود که این می تواند بسیار خطرناک باشد.
نقش توربوشارژ را هم در این بین نباید نادیده گرفت که در کنار مزایایش همچون قدرت بالا و مصرف سوخت، نیاز بیشتر به توجه را نیز می طلبد. اما صحبت مصرف سوخت شد. به نظرتان مصرف سوخت خودروهای توربو چقدر پایین تر است و آیا اصلا این موتورها آنگونه که سازندگان می گویند کم مصرف هستند؟ قبل از خواندن ادامه مطلب خوب به این سوال فکر کنید و تجارب خود با خودروی توربو رو با ما در میان بگذارید.

آیا توربوشارژرها دروغ می گویند؟
اگر شما نیز مالک یک خودروی توربو هستید و احساس می کنید مصرف سوخت خودرویتان بالا است، باید به حس خود اعتماد کنید. روی کاغذ، استفاده از توربو ایده‌ی بسیار خوبی است و شما می توانید موتوری 6 سیلندر با مصرف یک موتور 4 سیلندر و قدرت یک موتور 8 سیلندر داشته باشید. اما دنیای واقعی می تواند بسیار متفاوت با آنچه روی کاغذ می خوانید باشد. نگارنده مدتی را با خودروهای توربوی مختلف از برندهای مختلف برای تست گذرانده ام. حتی خودروهای که تست کرده ام دارای گیربکس های مختلفی بوده اند، از اتوماتیک تورک کانورتوری گرفته تا CVT و دوبل کلاچ. آنچه که در تست ها برایم مسلم شده است این است که توربوها به ندرت می توانند به مصرف سوخت اعلامی کارخانه دست پیدا کنند و اگر رفتار رانندگی شما آنچه نباشد که سازنده پیش بینی کرده است این موتورها می توانند بسیار پر مصرف هم باشند. حتی چندی پیش جایی مطالعه می کردم که کانسیومر ریپورت نیز در مطالعه ای به این نتیجه رسیده بود که خودروهای توربو نمی توانند به مصرف سوخت اعلامی کارخانه ها دست پیدا کنند. اما ببینیم دلیل این امر چیست؟

رنو کپچر و تویوتا C-HR

رنو کپچر و تویوتا C-HR

تئوری توربوها بسیار ساده و جذاب است، شما از گازی که می تواند از اگزوز خودرو هدر برود استفاده می کنید تا هوای فشرده شده را به داخل محفظه‌ی احتراق بفرستید. توجه کنید که توربوشارژرها می توانند بسیار مفید باشند اما تغییر کوچکی در رفتار و استایل رانندگی شما می تواند تمامی مزایای توربو را منتفی کند. چون موتورهای توربوشارژر در هنگامی که با آنها تخته گاز رانندگی می کنید می توانند تبدیل به موتورهایی به شدت پر مصرف شوند چون لازم است حجم زیاد هوایی که وارد محفظه احتراق این خودروها می شود با میزان پاشش سوخت همخوانی داشته باشد.
بگذارید دقیق تر باشیم، یک موتور احتراق داخلی نرمال (و نه مسابقه ای) باید یک نسبت متعادل و منطقی را بین میزان هوا و سوخت وارد شده به داخل سیلندر بر قرار کند که این نسبت در اکثر موتورها و در حالت پیش فرض 14.7 به است یعنی شما به ازای هر یک واحد سوخت به 14.7 واحد هوا نیاز دارید. به این نسبت اختلاط سوخت و هوا نسبت استوکیومتری گفته می شود. حال اگر سوخت بیشتری داخل سیلندر شما پاشیده شود شما یک احتراق غنی یا Rich خواهید داشت، به این ترتیب بخشی از سوخت بدون اینکه سوخته شود به شکل هیدروکربن های نسوخته از اگزوز خارج خواهد شد که هم می تواند سبب آسیب دیدن کاتالیست و هم افزایش آلایندگی خودرو شود. در سمت مقابل هم ما مخلوط هوا و سوخت فقیر یا اصطلاحا Lean را داریم. احتراق فقیر وقتی است که سوخت کمتری در مقایسه با هوا در داخل سیلندر وجود داشته باشد. گرچه چنین چیزی مصرف سوخت را کاهش می دهد اما می تواند دمای موتور را افزایش دهد و این مورد آسیب زننده است. در موتورهای مدرن در صورتی که احتراق غنی یا فقیر وجود داشته باشد چراغ چک روشن خواهد شد و شما با متصل کردن دستگاه عیب یاب به OBD می توانید این مساله به راحتی عیب یابی کنید. حالا در موتورهای توربو با شرایط جدیدی روبرو هستیم. توربوشارژر هوای بیشتری را به داخل موتور می فرستد و از طرفی کامپیوتر خودرو لازم می داند تا نسب سوخت متناسب با این حجم هوا را از طریق انژکتورها تزریق کند.

تویوتا C-HR

تویوتا C-HR

هوای فشرده ورودی به موتور در دورهای بالا می تواند دما را به شدت افزایش دهد و حالا شما با خطر دیگری به نام خودسوزی و یا ناک مواجه خواهید شد. ناک موتور وقتی پیش می آید که به دلیل دمای بسیار بالای محفظه‌ی احتراق، بنزین پیش از جرقه زدن شمع مشتعل شود و انفجار شما زودتر وقت تنظیم شده اتفاق بیفتد. این مساله بسیار خطرناک بوده و می تواند به موتور آسیب جدی بزند. در سمت دیگر و با توجه به اینکه موتورهای جدید مغزی به نام ECU دارند، برای جلوگیری از ناک (Knock) فکر ویژه ای کرده اند و آن این است که در هنگام بروز ناک موتور ECU فرمان پاشش سوخت بیشتر را می دهد تا بتواند دمای موتور را پایین بیاورد. خب می بینید که به این ترتیب مصرف سوخت شما بالا خواهد رفت تا موتور از آسیب حفظ شود.
پس یادتان باشد که وقتی با یک خودروی توربو تخته گاز می روید خودروی شما مصرف سوخت بسیار بالایی خواهد داشت. این حجم زیاد از هوا سوخت زیادی را نیز لازم دارد. پس راه حل کلیدی برای اینکه مصرف سوخت خودروی توربوی شما متعادل باشد این است که از شتاب گیری های مداوم و حرکت کروز با سرعت بسیار بالا خودداری کنید. سعی کنید تا رفتار رانندگی آرام و به قول معروف اکونومی داشته باشید. در انتها گالری تصاویر را مشاهده کنید.

نظرات کاربران

15 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1397/5/28
شاید بشه فشار توربوشارژ که هوا رو به موتور میدمه رو بسته به موارد مختلفی مثل سرعت ماشین یا میزان گاز دادن راننده تغییر داد تا مصرف سوخت در تخت گاز رفتن تصاعدی بالا نره
1397/5/28
وقتی میریم تو سایت ها برای خرید chr هیبرید ، مدل های مختلفی از تیپ خودرو را نوشتند و نمیدانیم کدام نوع چه اپشنی دارد و چه اپشنی ندارد! همچنین راه تشخیص تفاوت این تیپ ها از هم چیست؟
از گروه خودروبانک خواهش میکنم یک مقاله هم راجب این موضوع بنویسند.
1397/5/28
براي من كه اهل سرعت هستم،هدف من از خريد كپچر ، بخاطر دارا بودن سيستمهاي ايمني كامل و جامعي كه داره.مثل 4 ايربگ با كارآيي خوب و مؤثر و مجهز بودن به سيستم ضدلغزشASR و سيستم كنترل كششTCS و EBDوABSوRMF
رنو كپچر،شيشه هاي دودي فابريك كه داره خيلي عاليه.همچنين تمامي شيشه هاش،نور آفتاب رو عبور نميده.تقريباً مانند سولار عمل ميكنه.موقع رانندگي طولاني مدت با كپچر،اگر در مناطق جنوبي كشور يا كويري باشيد،هنگام آفتاب شديد ظهر،آستين كوتاه كه ميپوشيم و رانندگي ميكنم برخلاف خودروهاي ديگه كه داشتم ، بازو و دست،سياه نميشه.
برام جالبه كه رنو كپچر،استهلاك خيلي كمي به لاستيكهاش منتقل ميكنه.رشته خودم ارشد مكانيكه و از سر علاقه،خيلي در اين مورد مطالعه كردم.كپچر،بخاطر نوع تعليق و طراحي تعليق،توزيع مناسب و مهندسي شده وزن خودرو در عقب و جلو باعث ميشه حداقل الان كه كاركرد خودروي من 97000كيلومتر رسيده،لاستيكهاي فابريكي هنوز 20% آج دارن و هنوز به خط نشان تعويض لاستيك نرسيده.يعني حدوداً ميشه تا 20هزار كيلومتر ديگه هم باهاش رانندگي كنم.به اين معني كه با يكبار تعويض لاستيك روي كپچر،حداقل تا 120هزار كيلومتر خيالتون از بابت سلامت لاستيك راحته.
من رنو كپچر رو بخاطر كم استهلاك بودن و پايينتر بودن هزينه هاي سرويسهاي دوره اي نسبت به خودروهاي همكلاسش خريدم.برخلاف ديگر خودروهاي توربو،روغن موتور كپچر هر 8000 كيلومتر عوض ميشه.شمع و فيلتر بنزين،استهلاك بسيار كمي دارن.لنتهاي ترمز جلو و عقب،كيفيت عالي و دوام خوبي داره.بخاطر گيربكس دوكلاچه(برخلاف گيربكسهاي اتومات معمولي)،شيرهاي برقي و روغن گيربكس اصلاً تحت فشار نيست و زود مستهلك نميشه.
موقع خريد،نسبت به كاسه اي بودن ترمزهاي عقب كپچر ترديد داشتم.ولي با تحقيق و جستجو و همچنين استفاده عملي و تجربي،متوجه شدم رنو با استفاده از جنس مخصوص كاسه ترمز كه از آلياژ خاصي استفاده كرده،باعث ميشه حرارت ايجاد شده در محفظه ترمز بلافاصله تخليه بشه و همچنين با پره هاي خنك كننده،گرماي ناشي از ترمزگيري ، سريعاً تبادل ميشه و در ترمزگيريهاي پي در پي،ترمز به اصطلاح چوب نميشه و يا ترمز ، زير پا خالي نميكنه.
تعويض چراغهاي جلو اعم از نور پايين،نور بالا و چراغ پارك(چراغ كوچك) در رنو كپچر،بسيار جاي دست خوبي داره.حتي ساده تر از پرايد.محل تعويض لامپ پروژكتورها هم بسادگي قابل دسترسي است.
فلاپ جلوي رادياتور رنو كپچر،خيلي كاربرد خوبي داره.در زمستان كه ماشين تازه روشن ميشه،فلاپ بسته ميشه و هواي بسيار سرد وارد محفظه رادياتور ماشين نميشه و باعث ميشه در دقايق ابتدايي،بخاري سريع گرم بشه.همچنين موقع استفاده از كولر و يا حركت با سرعت بسيار بالا،دريچه جلو باز ميشه و باعث خنك كردن بهتر رادياتور ميشه.
برخلاف مطالب مغرضانه و هدفداري كه در بعضي سايتها،انتشار پيدا كرده و بصورت فرمايشي بخاطر كسب درآمد و پربازديد كردن كانالها و صفحات مجازي،درگ هاي كودكانه و نمايشي برگزار ميكنند،رنو كپچر اينتركولر اختصاصي داره.كه استفاده از اينتركولر اختصاصي براي توربوي كپچر باعث ميشه ساعتها باهاش رانندگي پرفشار داشته باشيد و بدفعات نسبت به درگ انداختن اقدام كنيد،بدون اينكه قابليت و راندمان توربو،تغيير پيدا كنه و يا قدرت توربو و موتور كم بشه.
عايق بندي(حرارتي و صوتي)خوبي در سينه موتور تا انتهاي خروجي اگزوز رنو كپچر،بكار گرفته شده،كه باعث ميشه صدا و گرماي ايجاد شده در موتور و اگزوز(قسمت سينه موتور و زيرين خودرو)،به داخل كابين انتقال پيدا نكنه.
بكارگيري فرمون تلسكوپي در اين رنج قيمت خودرويي در رنو كپچر،برام جالب بود.خيلي از خودروهاي اين سگمنت ندارند.و معمولاً در خودروهاي لوكس استفاده ميكنند.همچنين استفاده از فرمان برقي در كپچر،خيلي كاربردي تر از فرمان 3حالته و ... هستش.چون در فرمانهاي 3حالته،اكثراً روي حالت نرمال ميذارن و عملاً از حالتهاي ديگه استفاده نميشه.ولي كپچر،خودش با توجه به سرعت رانندگي و نحوه رانندگي در پيچها و متناسب با نياز،نسبت به تغيير نرمي يا سفتي فرمان اقدام ميكنه.
چراغ كرنرينگ رنو كپچر،سر پيچها،فضاي جانبي خوبي رو روشن ميكنه.يا در پاركينگ و فضاهاي تاريك،موقع دنده عقب رفتن باعث بهبود روشنايي محيط ميشه.
كيلس استارتر كارتي رنو كپچر،با سيگنال قوي،بدون اينكه از جيب در بيارم،هميشه همراهمه و باعث ايمني فوق العاده اي در جلوگيري از سرقت اتومبيل ميشه.و اينكه با نزديك شدن به خودرو و فشار دگمه روي درب،دربها باز ميشن و هنگام دور شدن،تمام دربها بصورت اتوماتيك قفل ميشه.
1397/5/29
فرمان حساس به سرعت رو تقریبا تمامی خودروهایی که فرمون برقی دارن باید داشته باشن ، بیشتر یه آپشن ایمنیه و وجودش لازمه تا تو سرعتای بالا فرمون به راحتی از دست خارج نشه ، فرمان سه حالته هم داستانش متفاوته ، در واقع حالتهای مختلف رانندگی هست که معمولا به سه نوع تقسیم میشن ، نه فرمان سه حالته ، این در واقع سه حالت رانندگیه که اسامیشون در کمپانی های مختلف متفاوته و معمولا مربوط میشه به رانندگی اسپرت ، نرمال و راحت که نهایت اون در خودروهای لوکس با تغییرات دور موتور و شتاب ، نرمی سیستم تعلیق و فرمون همراهه که با توجه به نوع رانندگی متفاوته و این موضوع با فرمان حساس به سرعت متفاوته !
در ضمن فرمان تلسکوپی رو اچ سی کراس 60-70 تومنی هم داره ، گمونم زانتیا هم داشت !
کیلس هم کاربردش کاملا مشخصه ، کیلس یعنی اینکه شما بدون نیاز به دست گرفتن سوییچ با نزدیک شدن به ماشین درب رو باز کنید و بعد هم دکمه استارت رو بزنید و تمام ، تمام ماشینای کیلس دار به همین صورت هستن ، چیز عجیب و غریبی نیست !
1397/5/31
دوست عزیز؛ صحبت های جالبی کردی خیلی خوبه که آدم اینقد عاشق ماشینش باشه
ولی در جریان باش که تمام مزایایی که مطرح کردی در بسیاری از خودروهای چینی و وبعضا ایرانی هم دیده میشه
مثلا سمند سیستم عیب یاب هوشمند و سخنگو داره که هنوز رنو به تکنولوژیش پی نبرده ! خخخخ
توی سایت ایرانخودرو یه جوری به چراغ سقفی میگن چراغ نقشه خوان که آدم تعجب می کنه و فکر میکنه یه چیزی تو مایه های afs مزدا و... هست ! شما هم یه جوری از کیلس تعریف کردی انگار بقیه ماشینا ندارن !
اگه بازو بست راحت چراغ های ماشین بخواد مزیت محسوب بشه پس بنز و ب ام و در این عرصه هیچ جای پیشرفتی نداشتن !
در کل
ماشین ینی تویوتا که مشخصات فنیش ضعیف تر از کپچره ولی به لطف مهندسی برترش و با قدرت کمترش باز در عمل کپچر و میزنه ! خیلی از خودروهای چینی امروزه ادعای توربو و شتاب رو دارن ولی در عمل عددی نسیتن...نمونه بارزش همین جک s5 که قدرتش در حد توسانه و شتابش در حد سمند !
ماشینای تویوتا همیشه مرد عمل بودن و این chr هم ظاهر بسیار مدرن و هم عملکرد مردونه ای داره
1397/5/28
بسيار ممنون متن عالي بود
فقط كاش تست موس جفتشون رو ميزاستيد تا مخاطبان بتونن مقايسه بهتري داشته باشن:)
1397/5/29
نقل قول از نظرات مستند مؤسسه معتبر اسپانیاییkm77:واکنشهای رنو کپچر در آزمایش مدار ما،برای تداخل بسیار وسیعی از کمک های الکترونیکی،که در هنگام چرخیدن به حد مجاز چسبندگی رخ می دهد،قابل توجه است.حداکثر سرعتی که ما موفق به ایجاد مانور ناگهانی شدیم،با موفقیت 77 کیلومتر بر ساعت بود،كه ارزش قابل توجهی دارد.كپچر،در جایگاهی بالاتر از تویوتا CHR،پژو2008،سانگ یانگ تیوولی،نیسان جوك،رنو داستر،رنو ساندرو،كیا سراتو،مزدا3،قرار ميگيرد.
1397/5/28
اقای ریاحی به جرعت میتونم بگم یکی از بهترین مقاله های خوب خودتون و خودروبانک و این چند وقت اخیر رو نوشتید
تعارف نیست و جدی عرض کردم.سطح مطالب سایت مثل قدیم راضی کننده نیست اما مقالاتی مثل این باعث میشه ادم امیدوار بشه
1397/5/28
واقعا چه دليلي داره ماشين 250ميليوني با ماشين400 ميليوني مقايسه بشه؟!؟!
1397/5/29
مگه نمیشه از اینترکولر برای خنک کردن هوای ورودی برای احتراق استفاده کرد؟؟؟
1397/5/29
تویوتا chr 1000 برابر از کپچر قشنگ تره
1397/5/29
اخه کجای دنیا تویوتا CH-R که 25000 یورو است را به مبلغ 450 میلیون
تومان به مردم غالب می کنند!!؟
1397/5/30
برای بیان تجربه استفاده از موتور توربو شارژ همین کافی است که بگم مصرف سوخت لکسس ان ایکس 235 اسبی تقریبا با تویوتا اوریون 6 سیلندر 268 اسبی برای مصرف من چه در شهر و چه در اتوبان برابری کرد
1397/5/31
سلام
خسته نباشید
موتورهای 1.2 توربوی رنو به مراتب گرانتر از موتورهای 1.6 تنفس طبیعی این شرکت هستند
جسارتا باید عرض کنم که این موتور جایگزین موتورهای تنفس طبیعی در اروپا و کشورهای توسعه یافته هستند که موتورهای قدیمی قادر به پاس کردن استانداردهای آلایندگی جدید نیستند
جانشین موتورهای 1.6 تنفس طبیعی رنو مشترک با نیسان با کد HR16DE fv برای محصولات نیسان و با کد H4M برای محصولات رنو در کشورهای آمریکای جنوبی تولید میشوند و بهینه سازی های عمده نظیر زنجیر تایم ، بلوک آلیاژ آلومینیومی سیلندر، سیستم متغیر سوپاپ ها، حذف پمپ هیدرولیک و دریچه گاز برقی در آن انجام گرفته و در مدل های جدید رنو لوگان و یا نیسان ورسا نصب شده و قیمتی برابر با قیمت نسل قبل دارند این در حالی است که رنو سیمبل های جدید(لوگان نسل دوم) داخل ایران همچنان با موتور نسل قبل رنو یا همان K4M در بازار ایران موجود هستند.
1397/10/30
رنو كپچر،آلايندگي بسيار كمي داره.براي طرح ترافيك،معاينه فني برده بوديم.جالبه بگم با اينكه بنزين معمولي زده بوديم آلايندگي كپچر،مثل خودروهاي هيبريد بود.همچنين برخلاف خيلي از خودروهاي صفر مونتاژي،عملكرد متوازن كمك فنرهاي جلو و عقب از محسنات خودرو بود.عدم انحراف خودرو نيز در معاينه فني تأييد شد كه به مكانيزم خوب ترمزها و سيستم پايداري خودرو مربوط ميشه.قدرت ترمزگيري در چرخهاي جلو و عقب،با توجه به پارامترهاي معاينه فني،بسيار عالي ارزيابي شد.
-از امكانات تهويه مطبوع رنو كپچر خيلي راضيم.در هواي باروني شمال،بلافاصله بعد از بكارگيري سيستم ضدبخار،در كمتر از 20ثانيه،تمام بخارهاي شيشه پاك ميشه.-از مزاياي رنو كپچر،عايق بندي خوب در مقابل(باد و صداي لاستيكها با آسفالت)،بعلاوه صداي كم موتور و گيربكسشه.- نكته مثبت رنو كپچر از نظر من،ترمزهاي خوب و ايمن(عليرغم كاسه اي بودن)،پايداري عالي،تعليق خوب در اين كلاس خودرويي بعلاوه هندلينگ فوق العادشه.-كراس اورهاي زيادي تست كردم.رنو كپچر،تعليق بسيار خوبي داره.در مقايسه با اكثر شاسي بلندها و كراس اورهاي موجود و حتي بعضي خودروهاي سواري،كمك فنرهاي مناسبتري داره كه باعث مهار كوبش و تكانه هاي خودرو ميشه.گرچه نسبت به اغلب خودروهاي سواري،اين كوبش و تكانه ها خيلي محسوس تره.-خودروهاي قبلي كه داشتم،همگي سواري بودند.اكثر اوقات كه به مسافرتهاي خانوادگي ميرفتيم،بابت فضاي داخلي يخورده معذب ميشديم.انتخاب رنو كپچر توسط من و خانواده،بخاطر فضاي خوب داخليشه.هم فضاي عالي براي راننده و سرنشين جلو داره.در همين حال،فضاي خوب و مناسبي براي سرنشينان عقب داره.هم بلحاظ فضاي جلوي زانو و هم بلحاظ فضاي بالاي سر.-حدوداً دو ساله كه رنو كپچر دارم.تو رنج قيمتي خودش نسبت به همكلاسهاش،خودروي مناسب و خوبيه.چرم صندليهاش از جنس خوبي درست شده و نسبت به خودروهاي آسيايي گرانقيمت تر،كيفيت بالاتري داره.از بوي صندليها ميشه راحت اينو فهميد.تو اين مدت برخلاف چرم خودروهاي كره اي و چيني،اصلا پوسته پوسته نشده.اگه ساعتها زير آفتاب بمونه،بوي نامطبوع نميده.گرمكن صندلي،كار خودشو خيلي خوب انجام ميده.بخصوص براي مناطق سردسير و زمستانهاي سوزناك خيلي ارزشمنده.-ارگونومي صندلي هاي كپچر،بخصوص براي راننده و سرنشين جلو،فوق العاده خوبه.خيلي خوب اندام تحتاني و فوقاني رو در بر ميگيره.تقريباً احساس نشستن روي صندليهاي طبي به سرنشين منتقل ميشه.اگه ويدئوي تست ايمني تصادف رنو كپچر رو ببينيد،متوجه ميشيد حتي براي صندليهاي جلوي رنو كپچر،مستقلاً تست ايمني در تصادف،بصورت جامع انجام شده و نتايج تست پس از ارزيابي دقيق،در سايت يوروانكپ بارگذاري شده كه نشاندهنده موفقيت كامل در اين بخش نيز ميباشد.