موضوعات داغ

نقض قانون توسط ایران خودرو و سایپا

عکس مطلب اول
براساس آیین‌نامه ابلاغی به خودروسازان داخلی، ادامه تولید برخی سواری‌های در حال تولید از جمله پژو ۴۰۵ و پراید غیرقانونی بوده و تولید آنها باید متوقف شود.
آیین‌نامه "ارتقای کیفیت خودروهای سبک، قطعات و مجموعه‌های مرتبط" در ۲۴ خرداد ماه ۱۳۸۹ به تصویب شورای سیاست‌گذاری خودرو در وزارت صنایع و معادن وقت رسیده و ۳۰ خرداد ماه همان سال از سوی این وزارتخانه به خودروسازان ابلاغ شد.
در حالی در متن این قانون هدف از تصویب و اجرای آن "ارتقای کیفیت خودروهای سبک (سواری و وانت) برای دستیابی به اهداف صنعت خودرو در افق سال ۱۴۰۴" عنوان شده که نگاهی به مفاد این آیین‌نامه نشان می‌دهد مهمترین بخش‌ها و الزامات آن با وجود گذشت بیش از شش سال از ابلاغ هنوز از سوی دو خودروساز بزرگ اجرایی نشده است.
به نقل از ایسنا، در این رابطه در این آیین‌نامه در بخش مربوط به "توسعه و تولید محصولات جدید" تصریح شده که از ابتدای سال ۱۳۹۵، تولید خودروهای سواری با برند داخلی که بیش از ۱۰ سال از زمان آغاز تولید آنها می‌گذرد و همچنین تولید خودروهای سواری با برند خارجی که بیش از هفت سال از زمان اولین عرضه‌ آنها می‌گذرد، باید متوقف شود.
در این زمینه در آیین‌نامه ابلاغی به ایران‌خودرو و سایپا در سال ۱۳۸۹ تاکید شده است: "خودروسازان موظفند برنامه توسعه محصول و جایگزینی تولیدات جاری خود با محصولات جدید را تدوین و اجرایی کنند؛ به‌گونه‌ای که از ابتدای سال ۱۳۹۵ عمر خودروهای سبک با برند داخلی از زمان اولین عرضه آنها در داخل کشور نباید بیش از ۱۰ سال باشد. همچنین از ابتدای سال ۱۳۹۵ عمر خودروهای سبک با برند خارجی از زمان اولین عرضه آنها در داخل کشور نباید بیش از هفت سال باشد".
طبق این قانون ممنوعیت ادامه تولید خودروهای سواری داخلی با عمر بیش از ۱۰ سال از ابتدای سال ۱۳۹۵ در حالی است که هم‌اکنون بیشترین تیراژ سواری‌های در حال تولید در دو شرکت ایران خودرو و سایپا را خودروهایی به خود اختصاص می‌دهند که عمری به مراتب بیشتر از ۱۰ سال دارند. در این زمینه می‌توان به خودروهایی همچون سمند و پژو در ایران خودرو و پراید در سایپا اشاره کرد.
البته در بین این محصولات دو خودروی پژو ۴۰۵ و پراید بیشترین طول عمر را داشته و بیش از دو دهه است که همچنان در این دو شرکت تولید می‌شوند. در حالی براساس برخی گزارش‌ها همین دو خودرو بیشترین حجم شکایت مشتریان از کیفیت خودروهای داخلی را به خود اختصاص داده‌اند که طبق آیین‌نامه "ارتقای کیفیت خودروهای سبک، قطعات و مجموعه‌های مرتبط" ابلاغی وزارت صنعت؛ ادامه تولید آنها از ابتدای سال جاری (۱۳۹۵) غیر قانونی است.

نظرات کاربران

6 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1395/5/30
چی خیال کردین؟؟ دولت داره قانون خودشو دور میزنه!! خودشونن با خودشون
1395/5/30
همین طور که معلومه این قانون رو سال 89 گذاشتن که فقط مردم رو ساکت کنن و حالا هم دیگه همه یادشون رفته اما هنوز هم دولت میخواند با وعده ی قرداد بستن با خودروساز های خارجی و... همچنان مردم رو ساکت نگه دارن
1395/5/30
آخ چی میشد اگه دوباره یکی عین وزیر صنعت و معدن وقت سال 83 پیدا میشد همونطور که پیکانو متوقف کرد اینارو هم تولیدشو متوقف میکرد انگار ن انگار ک بیست سالو اندی دارن تولید میشن خودروسازاهم عین خیالشون نیست که با یه چی جایگزینشون کنن
1395/5/31
حرفت درست دوست عزیز ، ولی پیکان رفت چی جاش اومد ؟؟؟ رانا یا لوگان ؟! صرفا از خط تولید خارج کردن ماشین که نشد کار ، باید براش جایگزینی تولید کنن که بهتر و به صرفه تر هم باشه ، فقط که نمیشه از رده خارج کنن.
1395/5/30
به حال اين كشور فقط بايد خنديد
ياد يه جك افتادم
ميگه اون دنيا ايرانيا تو جهنم همشون يه گوشه نشستن هر عذابي ميشه روشون ميخندن و ميگن عه عه عه اين يادش بخير چه دوراني داشتيم تو ايران :)))))
1395/5/30
آقا این خط و نشون حداقل تا 10 الی 15 سال دیگه بازم پراید و 405 تولید خواهند شد. بازار انحصاری همینه. دلیلی نداره خودروساز داخلی خودروی بهتری تولید کنه وقتی مشتریش تضمین شده است و مجبوره بخره.
از طرفی پراید و 405 از بین نمیره فوقش قیافه و اتاقش عوض میشه و با نام جدیدی عرضه میشه.
سمند و دنا مشتقات 405 و تیبا و ساینا مشتقات پراید و رانا و 207 مشتقات 206 و بقیه ترکیبی از موتور و گیربکس های همدیگه هست.