موضوعات داغ

مقایسه هزینه تحقیق و توسعه در ایران و جهان

عکس مطلب اول
دنیای اقتصاد : به رغم آنکه وزارت صنعت، معدن و تجارت در برنامه راهبردی صنعت خودرو تا سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی کرده که شرکت‌های خودروساز در سال‌جاری یک درصد فروش خود را صرف تحقیق و توسعه کنند، اما به گفته یکی از مدیران شرکت‌های خودروساز کشور در حال حاضر ۶/ ۰ درصد از فروش خودرو صرف تحقیق و توسعه می‌شود. این موضوع در حالی است که بسیاری از خودروسازان بزرگ دنیا ۳ تا ۵ درصد فروش خود را به تحقیق و توسعه اختصاص می‌دهند.
از آنجا که تحقیق و توسعه نقش جدی در تغییرات تکنولوژیک صنعت خودرو دارد، بسیاری از خودروسازان جهانی رقم قابل‌توجهی را به این کار اختصاص می‌دهند. در این بین خودروسازان اروپایی و آمریکایی درصد بیشتری از سرمایه خود را صرف این موضوع می‌کنند؛ در این زمینه می‌توان به هزینه ۱/ ۵ درصدی تحقیق و توسعه شرکت جی‌ام، هزینه ۵ درصدی تحقیق و توسعه رنو، هزینه ۷/ ۴ درصدی فورد در تحقیق و توسعه اشاره کرد. در این بین چینی‌ها هزینه کمتری را برای تحقیق و توسعه در نظر گرفته‌اند؛ در این زمینه می‌توان به هزینه ۴/ ۱ درصدی چانگان و ۹/ ۰ درصدی شرکت جیلی اشاره کرد.شرکت‌های خودروساز جهانی از طریق افزایش هزینه تحقیق و توسعه خود توانسته‌اند در بحث توسعه محصولات خود روند موفقی را دنبال کنند؛ این در حالی است که یکی از دلایل عدم توسعه خودروسازان داخلی بی‌توجهی به تحقیق و توسعه در این شرکت‌ها است. در این زمینه وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در برنامه راهبردی صنعت خودرو راهکارهایی در زمینه توسعه و گسترش کمی و کیفی صنعت خودرو پیش‌بینی کرده که از جمله آن افزایش سهم تحقیق و توسعه در شرکت‌های خودروساز است.به عقیده کارشناسان تحقیق و توسعه موتور تغییرات تکنولوژیک در این صنعت به حساب می‌آید. این موضوع در شرایطی اهمیت دارد که با ورود صنعت خودرو جهان به مرحله نوینی از توسعه، اقتصاد مبتنی‌بر تولید جای خود را به اقتصاد مبتنی‌بر دانش و اطلاعات داده است؛ بنابراین توسعه مراکز تحقیق و توسعه در خودروسازی‌ها موضوعی اجتناب‌ناپذیر است.

نظرات کاربران

4 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1396/9/1
نیازی به بودجه های سنگین برای تحقیق و توسعه نیست چرا که عین روز روشنه که بودجه های سنگینی که برای تحقیق و توسعه در نظر گرفته میشه صرف کارای غیر تحقیقاتی میشه!!
در واقع بزرگترین سرمایه ایران نخبه ها و استعدادهای ایرانیه و کافیه از اونها در جهت طراحی و تولید استفاده بشه، شاید باورش سخت باشه ولی مطمئن باشید در اونصورت نیاز به هیچ خودروساز خارجی نخواهیم داشت، نمونه این نخبه ها جناب رضوانی هست که خودروی فوق العاده ای مثل تانک رو در خارج ساخت.
اگه مسئولین چشم بینا و گوش شنوایی داشته باشن این نخبه ها و استعدادها رو می بینن و در جهت تولید ازشون حمایت می کنن و مانع خروج اونها از کشور می شن.
1396/9/1
اون رقمی هم که توی متن گفته شده همون هزینه نشه بهتره چون آفتابه خرج لحیمه ما که تو صنعت خودروسازی یا همون فرغون سازی مون هیچ تغییر قابل توجهی نمی بینم فقط قیمتها توسعه پیدا کرده و لا غیر !
1396/9/1
اینا اگه چشم وگوش داشتن میدیدن سالانه ده میلیارد دلار ضرر تولید این آشغالها به مملکته ومیدیدن که این پرایدسالانه ده هزارنفررو میکشه شعورو معرفت هم ندارن از مدیران نالایق وسودجو جز بدبختی چیزی به مانرسیده
1396/9/2
کلی به این مقاله خنده تلخ کردم!! آخه برادر من وقتی بازار انحصاری دست دو شرکته و واردات با هزینه هایی که داره تقریبا ممنوعه تحقیق و توسعه برای چی باید انجام شه؟؟؟!!