خودروهای بازار ایران به ویژه محصولات تولید داخل عمدتاً جزو ماشینهای قدیمی از برندهای معتبر هستند که سالهای سال با تغییرات جزئی در ظاهر و یا بخش فنی، کماکان روی خط تولید حضور دارند. متاسفانه نمونههای هیجانانگیز و با حداکثر سرعت بالا در میان این محصولات چندان دیده نمیشود اما به هر حال، در همین گونههای معدود نیز ماشینهایی هستند که نسبت به مدلهای دیگر، سرعت بالاتر و شتابی هیجانانگیزتر ارائه میدهند و ما در اینجا به معرفی چند مورد از آنها میپردازیم.
البته باید تاکید کنیم که اکثر این خودروها متعلق به برندهای خارجی هستند و به دلیل آنکه سالهای زیادی در ایران تولید شدهاند و جزو خودروهای نسبتاً پرشمار بازار ایران محسوب میشوند، ما آنها را به عنوان ماشین ایرانی در نظر میگیریم.
سریعترین ماشین های ایرانی کدامند؟
در زیر به چندین مورد از ماشینهای ایرانی با سرعت و شتاب بالا اشاره میکنیم؟
دنا پلاس توربودنا پلاس توربو
دنا پلاس توربو یکی از معدود گزینههای پرقدرت و نسبتاً پرسرعت بازار کشورمان است که نام و نشان ایرانی دارد و جزو محصولات متعلق به برندهای خارجی نظیر پژو، رنو یا مزدا و نیسان نیست. دنا پلاس توربو دارای موتور ۱.۷ لیتری پرخوران است و روی کاغذ قدرتی در حد ۱۵۰ اسب بخار را به چرخهای جلوی خود انتقال میدهد.
به دلیل همین قدرت موتور نسبتاً بالا، سرعت دنا پلاس توربو در مقایسه با دیگر محصولات همرده تولید داخل تقریباً بیشتر است و به طور رسمی میتواند تا حدود ۲۰۵ کیلومتر بر ساعت سرعت بگیرد. البته در صورت موافق بودن شیب جاده، جهت باد و فشار آوردن بیش از حد روی موتور میتوان به سرعتهای بالاتر از این هم با دنا پلاس توربو دندهای دست پیدا کرد که به هیچ وجه توصیه نمیشود؛ چراکه دنا پلاس از لحاظ ایمنی و پایداری نمیتواند چنین سرعتی را تحمل کند و جادههای ما هم کشش چنین سرعتهایی را ندارد.
سورن توربوسورن توربو
سورن توربو نیز از لحاظ فنی تقریباً مشابه دنا پلاس توربو است؛ بنابراین تقریباً عملکرد نزدیک به دنا پلاس را از خود نشان میدهد و میتواند تا سرعتهایی نزدیک به محدوده ۲۰۰ یا ۲۰۵ کیلومتر بر ساعت به پیش برود. این خودرو در اصل نسخه فیس لیفت سمند به حساب میآید و همراه با دنا پلاس از یک نوع شاسی و پلتفرم استفاده میکند که آن هم در اساس متعلق به پژو ۴۰۵ است.
به هر حال سورن توربوشارژ جزو خودروهای ایرانی با موتور نسبتاً پرقدرت ۱۵۰ اسب بخاری محسوب میشود و سرعت نسبتا بالاتری را در مقایسه با دیگر خودروهای داخلی همرده به کاربران خود ارائه میدهد.
سیتروئن زانتیاسیتروئن زانتیا
یکی از سدانهای لیفتبک پرفروش تولید داخل که در نبود خودروهای وارداتی میان قیمت بسیار خوش درخشید، همین سیتروئن زانتیا بود. زانتیا توسط شرکت سایپا تولید و مونتاژ میشد و دهه ۸۰ شمسی را برای مشتریان ایرانی شیرینتر ساخت. این خودرو با دو موتور ۱۸۰۰ و ۲۰۰۰ سی سی پا به بازار ایران گذاشت که هر دوی آنها از لحاظ شتاب و سرعت عملکرد هیجانانگیزی در مقایسه با محصولات همرده داخلی ارائه میدادند. در این میان زانتیا ۲۰۰۰ با حداکثر قدرت ۱۳۵ اسب بخار و ۱۸۰ نیوتن متر گشتاور میتوانست شتاب صفر تا صد نزدیک به ۹.۵ ثانیه ارائه دهد و تا حدود ۲۰۳ کیلومتر بر ساعت هم سرعت بگیرد. البته که ارقام بالاتر از این نیز توسط برخی افراد با زانتیا به ثبت رسیده اما به طور رسمی تقریباً میتوان حداکثر سرعت زانتیا را نزدیک به ۲۰۳ کیلومتر بر ساعت دانست. بنابراین یکی دیگر از بهترین ماشینهای ایرانی از نظر سرعت همین سیتروئن زانتیا بود که نزدیک به یک دهه در ایران مونتاژ شد و دوران طلایی را در این مدت پشت سر گذاشت.
سراتو سایپا ۲۰۰۰سراتو سایپا ۲۰۰۰
کیا سراتو یکی از خودروهای محبوب بازار ایران و جهان است. از آنجا که این خودرو به مدت حدود ۴ تا ۵ سال در کشورمان به تولید رسید و شمار زیادی از آن در ایران با نام سراتو سایپا در حال تردد هستند، بهتر دیدیم تا این ماشین را نیز در لیست سریعترین ماشینهای ایرانی قرار دهیم. هر چند که میدانیم این خودرو خیلی هم ایرانی نیست.
به هر حال سراتو سایپا در نسخه ۲ لیتری یا همان ۲۰۰۰ حداکثر قدرتی نزدیک به ۱۵۴ اسب بخار به چرخهای جلو ارسال میکند. این قدرت نسبتاً بالا باعث میشود تا سراتو بتواند تا حدود ۱۹۵ یا حتی ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت نیز سرعت بگیرد. شتاب صفر تا صد سراتو سایپا نزدیک به ۱۰ الی ۱۰.۵ ثانیه است و نسبت به خودروهای همرده خود از شتاب و چابکی نسبتا بالایی برخوردار است. بنابراین بهتر است در لیست بهترین ماشین ایرانی از نظر سرعت قرار گیرد.
مزدا ۳ نیومزدا ۳ نیو
مزدا ۳ هم از آن دست خودروهای مونتاژی است که به دلیل حضور طولانی مدت در بازار ایران میتوان آن را در لیست پرسرعتترین ماشینهای ایرانی قرار داد.
مزدا ۳ به یک موتور چهار سیلندر تنفس طبیعی ۲۰۰۰ سی سی مجهز است که حدود ۱۴۷ اسب بخار قدرت تولید میکند. استفاده از این موتور باعث شده تا مزدا ۳ نیو بتواند تا حدود ۲۰۴ کیلومتر بر ساعت و یا کمی بیشتر سرعت بگیرد. شتاب صفر تا صد آن نیز زیر ۱۰ ثانیه است و درنتیجه بهتر است در لیست بهترین ماشین ایرانی از نظر سرعت حضور داشته باشد. این خودرو از لحاظ کیفیت فنی و هیجان سواری جزو بهترین ماشینهای مونتاژی تولید داخل محسوب میشود.
نیسان ماکسیمانیسان ماکسیما
بر همان اساسی که مزدا ۳ و سراتو سایپا را در این مطلب قرار دادیم، میتوانیم به سراغ نیسان ماکسیما هم برویم. این سدان نسبتا بزرگ ژاپنی برای حدود یک دهه در کشورمان مونتاژ شد و استقبالی بسیار خوب را از جانب مشتریان تجربه کرد. ماکسیما که در پارس خودرو به تولید میرسید، یک موتور شش سیلندر سه لیتری دارد که حدود ۲۲۷ اسب بخار قدرت تولید میکند. این خودرو دارای شتاب صفر تا صد ۹.۵ ثانیه است و میتواند تا نزدیکی ۲۱۵ کیلومتر بر ساعت سرعت بگیرد.
البته که در عمل بعضی از رانندگان ماکسیما توانستهاند سرعتهای بالای ۲۳۰ کیلومتر بر ساعت را هم به ثبت برسانند. ماکسیما یکی از بهترین تجربههای تولید خودروهای ژاپنی در ایران به شمار میرود و هنوز هم بین مشتریان ایرانی طرفداران فراوانی دارد.
سخن پایانی
متاسفانه خودروهای تولید داخل اکثراً جزو ماشینهای سطح پایین و نهچندان هیجانانگیز از لحاظ سرعت هستند و بنابراین همانطور که ملاحظه کردید، در لیست بالا ماشینهای زیادی با برند ایرانی دیده نمیشود. به همین دلیل نیز ما به سراغ دیگر محصولات مونتاژی با سابقه حضور نسبتاً بالا در کشورمان رفتیم و آنها را در لیست بهترین ماشین ایرانی از نظر سرعت جا دادیم. در این میان نیسان ماکسیما انصافاً یکی از بهترین سدانهای مونتاژ داخل به حساب میآید که سرعت نسبتاً بالایی در قیاس با خودروهای زمان خود ارائه میداد و همچنان طرفداران فراوانی میان مشتریان مختلف دارد.
بعد از آن نیز محصولاتی همچون مزدا ۳، سراتو سایپا و دنا پلاس توربو جزو دیگر خودروهای پرسرعت ایرانی یا مونتاژ داخل به حساب میآیند که در بالا به آنها اشاره شد. این لیست متعلق به خودروهای بنزینی است و احتمالاً در چند سال آینده با ورود و تولید محصولات برقی، شاهد عرضه خودروهای پرشتاب و با حداکثر سرعت بیشتر در بازار کشورمان خواهیم بود.
شاید مطالب زیر را هم بپسندید:
قیمت رانا پلاس
زیباترین طراحی داخلی خودرو ایرانی
لیست لوازم مصرفی خودرو
آپشن های ماشین های ایران خودرو