موضوعات داغ

تأخیر در تحویل و افزایش قیمت چانگان CS55 پلاس، خودروهای پرحاشیه وارداتی سایپا

عکس نویسنده
گروه خودرو
نویسنده
عکس مطلب اول

در بازار خودروی ایران، موضوع تأخیر در تحویل و افزایش قیمت خودرو به یکی از مسائل پرچالش تبدیل شده است و بسیاری از شرکت‌ها از جمله خودروسازی سایپا با محصولات وارداتی چانگان درگیر این مسئله هستند. این وضعیت، که مدتی است ادامه دارد، باعث نارضایتی و سردرگمی مشتریان شده و شرکت سایپا را در موقعیت دشوار و پیچیده‌ای قرار داده است.

با شروع دوره جدید واردات خودرو، سایپا به عنوان شریک تجاری دیرینه چانگان، اقدام به واردات خودروهای این برند کرد و موفق شد اولین محموله‌های وارداتی را به کشور بیاورد. در ادامه این عرضه و با توجه به استقبال کمتر از انتظار از خودروهای چینی در سامانه عرضه خودروهای وارداتی، تصمیم گرفته شد تعداد قابل توجهی از این خودروها به صورت "عرضه مازاد" در سامانه خودروهای وارداتی به فروش برسند و در اولویت قرار گیرند.

در پی این تصمیم، متقاضیان مجدداً برای ثبت‌نام اقدام کرده و مبلغ مورد نیاز را مسدود کردند تا در صف اولویت‌بندی خودرو قرار گیرند. یکی از مدل‌های عرضه شده در این طرح، چانگان CS55 پلاس بود که با استقبال چشمگیری از سوی خریداران مواجه شد. اما اکنون، پس از گذشت چندین ماه، بسیاری از مشتریان این خودرو تنها با پیام "ارسال به خودروساز" در پروفایل خود در سامانه وارداتی‌ها روبرو هستند و شرکت سایپا نیز در خصوص فرآیند تحویل خودروها پاسخگویی مناسبی ندارد.

مشاهدات نشان می‌دهد که تعداد قابل توجهی از چانگان CS55 پلاس، از جمله خودروهای عرضه مازاد، در صف ترخیص از گمرکات کشور قرار دارند. به نظر می‌رسد که تأمین مالی فرآیند ترخیص این خودروها و همچنین بازرسی‌های استاندارد، زمان‌بر شده و این امر دلیل اصلی تأخیر در تحویل باشد. با این حال، گروه خودروسازی سایپا تاکنون اطلاع‌رسانی رسمی و منظمی در این خصوص انجام داده و همین موضوع باعث نگرانی و دلخوری مشتریان شده بطوری که تابحال چند بار تجمع‌هایی در اعتراض به این رفتار سایپا انجام شده است.

علی‌رغم این که به نظر می‌رسد تمامی خودروها در خاک کشور هستند و در انتظار ترخیص قرار دارند، انتظار می‌رود سایپا در این خصوص شفاف‌سازی کرده و اطلاعات دقیقی ارائه دهد تا وضعیت مشتریان هر چه زودتر روشن شود. این عدم شفافیت و تأخیر در اطلاع‌رسانی، نه تنها باعث نارضایتی مشتریان شده، بلکه اعتماد آنها به سیستم واردات خودرو را نیز خدشه‌دار کرده است.

افزایش قیمت پرحاشیه چانگان CS55 پلاس

از سوی دیگر، مسئله افزایش قیمت چانگان‌ها نیز بر پیچیدگی این وضعیت افزوده است. با توجه به نوسانات ارزی و تغییرات در هزینه‌های واردات، احتمال افزایش قیمت این خودروها وجود دارد که این امر می‌تواند منجر به نارضایتی بیشتر مشتریانی شود که قبلاً برای خرید این خودروها ثبت‌نام کرده‌اند.

در این شرایط، ضروری است که سایپا به عنوان واردکننده اصلی چانگان‌ها، استراتژی شفاف و مؤثری برای مدیریت این بحران اتخاذ کند. این استراتژی باید شامل اطلاع‌رسانی دقیق در مورد وضعیت خودروها، زمان‌بندی تحویل، و هرگونه تغییر احتمالی در قیمت‌ها باشد. همچنین، ایجاد یک کانال ارتباطی مؤثر با مشتریان برای پاسخگویی به سؤالات و نگرانی‌های آنها ضروری به نظر می‌رسد.

البته که سایپا می‌گوید هزینه‌های جدیدی که اعلام شده برای موضوعاتی مثل بیمه و یا ارزش افزوده است، اما مشتریان این خودروها می‌گویند که قیمت خودرو در اسفندماه به صورت قطعی اعلام شده و کل مبلغ از آن‌ها گرفته شده ولی حال سایپا مجدد هزینه‌های جدیدی را اعلام و از مشتریان دریافت کرده است. البته که این موضوع ارزش افزوده و افزایش 1 درصدی آن در سال جدید مشکلاتی را برای عرضه‌کنندگان فراهم کرده و چالش‌هایی را با مشتریان ایجاد کرده، اما اگر قرارداد ارسال به مشتریان سایپا در سال گذشته به صورت قطعی بوده، باید حق را به این مشتریان داد و از سایپا بابت این تعلل در تحویل و افزایش قیمت پاسخ خواست.

در نهایت، این وضعیت نشان می‌دهد که واردات خودرو در ایران با چالش‌های جدی روبروست و نیاز به بازنگری در سیاست‌ها و رویه‌های اجرایی دارد. بهبود فرآیندهای ترخیص، تسهیل تأمین مالی، و ایجاد شفافیت بیشتر در روند واردات و تحویل خودروها می‌تواند به حل این مشکلات کمک کند و اعتماد مشتریان را به این بازار بازگرداند.

نظرات کاربران

6 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1403/4/7
درود بر شما نویسنده محترم. دقیقا حرف درستی را زدین. انشاله که گوش شنوائی از طرف مسئولین باشد
1403/4/7
الان ما ۶ماه تیگارد نوشتیم قرار بود ۹۰روزه تحویل بدن الان ۵۶ملیون دبه دراوردن معلوم نیست ۷ماهه تحویل بدن یانه
1403/4/8
سلام ،خودرو من دنا پلاس توربو اتوماتیک مدل ۴۰۱
1403/4/8
با سلام ، افزایش ۱ درصد ارزش افزوده مربوط به حق دولت است که سایپا موظف بوده است بپردازد. زمانی که کل مبلغ دریافت شده سایپا در سال ۱۳۹۹ می بایست از فاکتور مربوطه ۹ درصد ارزش افزوده را به حساب دولت واریز می کرد و اینکه در سال ۱۴۰۳ بابت درآمدی که در سال ۱۴۰۲ کسب کرده دو عامل می توان متصور بود اول اینکه سایپا در واریز حق دولت کوتاهی کرده است و فاکتور را در سال ۱۴۰۲ نهایی نکرده که مقصر خودش است و دیگر اینکه سایپا مردم را خر فرض کرده و به این بهانه می خواهد مبلغ بیشتری را دریافت نماید.
در مورد هزینه بیمه این موضوع متفاوت است ولی از آنجا که به صورت حجمی قرارداد بیمه را منعقد می کرده این امکان وجود داشته ما به ازای پرداخت نقد به شرکت بیمه این آفر را برای مشتری بگیرد که بیمه از تاریخ تحویل شروع شود.
1403/4/15
سلام هنوز منتظرپیامک واریز هستم میترسم آخر بگن ب شما تخصیص داده نشده
1403/4/19
سلام. برای افزایش قیمت خودروهای وارداتی به کجا میشه شکایت کردتو شهرستان؟ لطفا راهنمایی بفرمایید. ممنون